Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Martyna Czaro...Moj tak plakal i baczki puszczal bez kupek ..czegolnie,jak kawalek zjadlam,albo za duzo weglowodanow,typu chleb,makaron..podobno nawet banany jak czekolada..Kevinek budzil sie wie nocy ok 4 ej i plakal z 3 godz...a pozniej kupke robil co chwila,ze co zmieniona pieluszka to pelna.....teraz nie jem czekolady,mimo,ze za nia przepadam 🙂

gusia333 napisał(a):
Kasia-Manki napisał(a):
Witajcie
Oskar wczoraj znow dAl popalic wieczorem,ciagle przy cycu a potem wielkie ulewanie i wymioty 😞Noc ok.Karmienie ok 2 pozniej po 5...pospal potem od 6 do 7 i teraz trzymam go na rekach bo marudzi cos...no i oczywiscie co chwila cyc...eh...
Jolu NAJWAZNIEJSZE ze z Szymkiem juz lepiej...

Kasiu a może Twój Mały nie dojada? Pytam bo moja Toślandia też tak robi ale zachowuje się inaczej jak dostanie butlę na dokarmienie.

Dokładnie do tego samego doszłam nie dawno 😆 jak Wiktor był tylko na cycu to w dzień potrafił spać po 40min no może godz i to na moim brzuchu a teraz jest i cyc i butla i mały spi po 3 -4 godz w swoim łóżeczku 😁 😁

martyna_czaro napisał(a):
Moja Hania dzisiaj po spacerze płaczliwa :/ nie chciała jeść (2min i ryk, 1min. i ryk...), bączki, kupki i płacz... 😞
i mój teściu mnie wku...rza.... 😠 ja pierdziele... nie dość, że włazi cały czas od rana bez pukania, to jak tylko mała zapłacze, to ten już zagląda... spojrzy i zamyka drzwi... w końcu wszedł i "nie sądzisz, że ją coś boli?" ---- ja pierniczę... no sądzę, sądzę, ale co ku(t)wa mam zrobić?! Przytulam, masuję brzuszek, śpiewam piosenki... :/
Mała zasnęła po 2,5 godz. na 20 min i dorwała się w końcu do cyca na 20 min.... i teraz śpi... Mam nadzieję, że troszkę pośpi... ale taka niespokojna jest... ufff... 😞 Musiałam się Wam wygadać, sorry!
(i wiem, że teściu się pewnie martwi ale niech do jasnej anielki puka !!! bo to mnie kompletnie rozwala... :/ ) sorry. dziękuję za przeczytanie moich żalów...
Idę jeść makaron z twarogiem....

hehe przeczytałam żale i współczuje 🥴 mój teść mieszka nie daleko i dzień w dzień gotuje mi obiadek 😁 🤪 😘taki jest kochany więc nie moge nażekać ale jak by był na miejscu to tez by się martwił płaczem małego .Proponuej powiedziec w prost ze sie krepujesz bo masz pierś na wierzchu i prosisz zeby pukał 🙂napewno pomoże.

Kasia-Manki napisał(a):
joma napisał(a):
Manki na pleśniawki - Aftin.

No Pani w aptece dała go mamie i mowila ze bezpiecZny,oby pomogl.

Aaa Kasiu iminniczko moja na ulewania i wymioty propnuje zrezygnowac z mleka krowiego i przetworów ja zrezygnowałam i małemu sie zdecydowanie mniej ulewa 🙂 🙂

• Mamusie
Martynka z kokosem jadłam ale wiesz kazdy ma inaczej - tzn kazd dziecko moze inaczej reagowac

np Justynka poleca warzywa np. marchewkę - a my obie miałyśmy rewolucje brzuszne po marchwi i juz nie scieram

ja to z warzyw to tylko ziemniaki rózne - pieczone, gotowane...., marchewki, no i do zupy włoszczyzna

ponoc najlepiej to buraki, marchewki i ziemniaki

co do chusty - to przydaje się. mąż mówi że to najlepszy zakup. sprawdza się u naszej Majki ale nie wiem jak inne dzidzie.

Martynka - jak się wstrzymasz miesiąc to dam na wypróbowanie 🙂

przoduje w postach bo z reguły kazdemu odpowiadam w osobnym poscie - ale teraz zrobilam to w jednym. zresztą wiesz ja siedze całe dnie tylko z Mają i chce mi się do ludzi. dwa dni nawet nie spacerje wiec brakuje kontaktu. wczoraj padało a dziś Majka na dworze bardzo koncertowała i wróciłysmy. teraz idziemy po mężusia/tatusia 🙂))) i idizemy w chuscie bo wlasnie moja Huba zasneła. puszczała znów te bolesne bączki więc wziełam Ją w chuste

• Mamusie
a co do mieszania butelki z cyckiem to mi połozna powiedziała na poczatku zebym szybko przeszła na samego cycka bo beda problemy z brzuszkiem wiec teraz tylko cyc chociaz mam momenty kiedy serdecznie mam dosc i najchetniej poszłabym zrobic jej butelke ale jestem twarda i kiedy mysle ze jest głodna chociaz niedawno jadła a wciaz marudzi to ostatnio pomogło kołysanie w ramionach i kołysanka spiewana prawie szeptem normalnie az ze zdziwieniem patrzyłam jak zasypia doczytałam sie gdzies ze takie maluszki czasami moga nie potrafic sie uspokoic i z braku snu placzą 🙂

• Mamusie
Witajcie ponownie wyslalam to na FB ale zapytam takze tutaj:
Pytanie do tych ktorych dzieci uzywaja smoczki, maja je razem ze smyczka czy jeszcze jej nie praktykujecie, pytam bo powoli drazni mnie to przenoszenie w kolko smoczka a Piotrus upatrzyl sobie tylko jeden!
Co do chusty to tez bym chetnie kupila czasem mi juz rece odpadaja a to juz 5300kg zywej wagi, tylko nie wiem czy jak nie byla uzywana od poczatku to ja zaakceptuje 🙂
Martynka wiem co czujesz ja co prawda nie karmie piersia ale co chwile ktos mi wlazi na gore bez pukania i niczego, a jak Piotrus placze to tylko nasluchuje kiedy wpadnie towarzystwo tesciowej i szwagierki, juz nie moge sie doczekac az zrobia osobne wejscie, moze do sierpnia-wrzesnia sie uda wtedy im juz sie nie bedzie chcialo tak kursowac 🙂 takze zaciskamy zabki i idziemy do przodu :* - dla Ciebie i Hanulki!!

• Mamusie
Jamargaretka napisał(a):
Bea jak wyniki Stasia??

HEJ wpadam na chwileczke bo mały z babcia jeszcze na spacerku chwilke własnie odebrałam wyniki spadła bilirubina i super bardzo sie ciesze ale jeszce raz w nastepnym tyg przed szczepieniem musze zrobic za to mały nie robil 3dni kupki dzis cos tam w dwie pieluszki zrobil lekarka twierdzi ze tak moze byc jak dobrze przyswajalny jest mój pokarm i baki takie smierdzace puszcza moze po tym leku na kolki?Ogólnie mały płaczliwy ostatnio tzn. jak w dzien spokojny to w nocy popłakuje i sie prezy steka itp 🙂poczytam was pózniej jak wykapiemy Stasia chyba że padne 🙂izasne z synkiem