Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ewelka_17 napisał(a):
Bambosz napisał(a):
Musze wam sie pochwalić, że dzisiaj obiad przygotował mój Arek 🤪 🤪 🤪 No same pyszności 🙃Ach...
mozesz dac przepis na ten kleik? dziekuje za mile slowa na temat mojej coreczki:*

Na jedna miarke ryzy 6 miarek wody. Musisz sobie jakas miarke wymyslic ja zrobilam tego wiecej i w lodowce w pojemniczku przez kilka dni nic sie nie stalo. Ryz oczywiscie brazowy i gotowac 4-6 godzin na wolnym ogniu. Na koncu zblenderowalam i podawalam np z mlekiem albo z dynia albo z innymi... 🙂

A no rosołek i smarzony szczupak, musze przyznac ze przyjemniarsko 😁

Hussi Piotrus ma przepiekne oczy 😘 a ty tez niczego sobie... 😜

Jamargaretka a teraz z jakiego powodu traficie do szpitala?? Co lekarze mowią??

• Mamusie
hmmmm własnie sie zorientowałam ze mój katar jest od zbyt suchego powietrza pakazuje mi ze mamy 39% a to za mało az dziwne ze mi to przeszkadza a małej nie 😮 no i zaraz zakupie jakis nawilżacz bo ja przyjda mrozy i wieksze grzanie to bedzie jeszcze gorzej ble
no i ide spac niedlugo bo ledwo sie trzymam 🤢

• Mamusie
Kasia-Manki napisał(a):
no Maruda zasnął...wykańcza mnie psycjicznie ten mój Syn...cały dzień prawie nie śpi a wieczorem takie marudzenie że łep mi pęka i tylko usiąść i płakac 😞
Hussi świetnie wyglądasz,a Piotruś jakie ma boskie oczy...
Bambosz tylko pozazrościć....

Kasiu pomysl sobie ze teraz moze byc tylko lepiej... 😘Ja zawze sie tak pocieszam 😉

Na pocieszenie napisze Ci że moja kuzynka ma 18 miesiecznego syna i tak go nauczyla noszenia w huscie ze maly tylko w niej spi i chodzi z nim na dwugodzinne spacery zeby spiochal a jak na moment stanie czy usiadzie to maly sie budzi 😮 😮 😮 to jest dopiero zgryz 🤢

• Mamusie
Witajcie!
Jamargaretka myślę że Wiktoria nie będzie świadoma że ma kolczyki . A jak będzie starsza to zacznie sie interesowac tym co ma na uszach i będzie chwytac i ciągnąć- moje zdanie. U nas przekłuwają i każda dziewczynka dostaje kolorowy dyplom za odwagę 🙂 Mojej kuzynki córeczka na pół roczku miała przekłute i ciotki córcia tez. Nic sie dzieje .
Husii zdjęcia boskie 😉
A co do powrotu do pracy ...hmmm nie chcę ale muszę - wraam za tydzień 14go brrr 😞 😞 😞

• Mamusie
Beti napisał(a):
Witajcie!
Jamargaretka myślę że Wiktoria nie będzie świadoma że ma kolczyki . A jak będzie starsza to zacznie sie interesowac tym co ma na uszach i będzie chwytac i ciągnąć- moje zdanie. U nas przekłuwają i każda dziewczynka dostaje kolorowy dyplom za odwagę 🙂 Mojej kuzynki córeczka na pół roczku miała przekłute i ciotki córcia tez. Nic sie dzieje .
Husii zdjęcia boskie 😉
A co do powrotu do pracy ...hmmm nie chcę ale muszę - wraam za tydzień 14go brrr 😞 😞 😞
WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE DLA WIKI 🙂 A GDZIE PRACUJESZ?

• Mamusie
Manki na pewno na zewnatrz jest wieksza wilgotnosc powietrza wiec moze mu ulzyc jesli to suchy kaszel no chyba ze w domu tez masz dobra wilgotnosc u nas niestety tylko 40% a na zewnatrz mam 73 % wiec spora roznica my zaraz idziemy
poszla dzis w ruch marchewka a po poludniu bedzie pol surowego jabluszka zdecydowanie bardziej woli surowe niz gotowane 🙂

• Mamusie
monalissa napisał(a):
Manki na pewno na zewnatrz jest wieksza wilgotnosc powietrza wiec moze mu ulzyc jesli to suchy kaszel no chyba ze w domu tez masz dobra wilgotnosc u nas niestety tylko 40% a na zewnatrz mam 73 % wiec spora roznica my zaraz idziemy
poszla dzis w ruch marchewka a po poludniu bedzie pol surowego jabluszka zdecydowanie bardziej woli surowe niz gotowane 🙂

Monika u Nas jest strasznie suche powietrze,okropnie...dziś bede namietnie szukac nawilzacza bo wykonczyc sie mozna,a co to bedzie jak przyjda mrozy.Jak wstanie to zjemy obiadek i pojdziemy...
Wiecie co jeden z peditrow mi powiedzial,ze mam dawac dziecku Zupy takie jak jem ja tylko miej doprawiane 😮

• Mamusie
Kasia ale ja się z tym też spotkałam. zresztą mama mówi, ze nam też dawała zupę którą gotowała dla wszystkich. Gotowała te wszystkie rzeczy i zanim doprawiła odlewała dla mnie i brata.

i byliśmy zdrowi - a dziś dzieci żywione wg. schematów a są bardziej chorowite, słabsze, mają alergie... ale może mi się tak tylko wydaje.

• Mamusie
Jamargaretka napisał(a):
Kasia ale ja się z tym też spotkałam. zresztą mama mówi, ze nam też dawała zupę którą gotowała dla wszystkich. Gotowała te wszystkie rzeczy i zanim doprawiła odlewała dla mnie i brata.

i byliśmy zdrowi - a dziś dzieci żywione wg. schematów a są bardziej chorowite, słabsze, mają alergie... ale może mi się tak tylko wydaje.

wszystko sie zgadza ale 30 lat temu nikt nie słyszał o modyfikowanej żywności a w sklepach nic nie bylo a że większosć z nas ma korzenie na wsiach więc jedzenie bylo głownie swoje pewne i bezpieczne 😉

• Mamusie
my juz wyspacerowane a przez to cholerne suche powietrze cieknie małej z nosa szlag by to trafił wiekszosc nawilzaczy jest w maxie do 40 m2 ok ale jak ja to mam wszystko otwarte zadnych drzwi a metrów w sumie z 50 i sufit na wys 3,5m to nie wiem czy jakis da rade ale i tak kupie a jeszcze doczytałam ze zeby nie rozwijały sie bakterie w powietrzu to w pomieszczeniu musi byc max 21 stopni przy uzywaniu nawilzacza a to temp taka sobie 😠 nerwa mam i tyle misiek poejchal do żywca i wróci jutro i nawet sie nie pozegnal dobra ide musze dynie przerobic do słoiczków narka

• Mamusie
monalissa napisał(a):
Jamargaretka napisał(a):

wszystko sie zgadza ale 30 lat temu nikt nie słyszał o modyfikowanej żywności a w sklepach nic nie bylo a że większosć z nas ma korzenie na wsiach więc jedzenie bylo głownie swoje pewne i bezpieczne 😉

zgadzam się