Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Kasia-Manki napisał(a):
😞 😞 😞 😞 😞 😞
o 8:40 odłożyłam go do łóżeczka i już nie śpi 😞 😞 😞 😞
Boże jak ja już mam dość tego wszystkiego!!!!!!!!!

Dnie masakra,noce nie lepsze...do nie dawna wieczory były spokojne teraz i wieczorami biegam z pokoju do pokoju bo non stop sie budzi i płacze...niewiem już co z tym dzieckiem i co mam robić 😞 😞 😞

kasia rozumiem cie. u nas maja przesypiała całe noce ale ostatnio masakra. nie płacze ale non stop chce cyca. a dzis o 3:30 była gotowa do zabawy. przez godzine robiła mostek - rece i nogi wyprostowane i gadała jak najęta

wczoraj miałam straszny dzien, kiepska noc - ale dziś jakoś optymistyczniej. ty tez usmiechnij sie. cieszmy się, ze mamy te nasze dzieciaczki - i zobaczysz bedzie lepiej

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Antenka222 napisał(a):

Antenka
my nie naciągamy - nie powinno się...

no właśnie różnie opinie są na ten temat...
ja osobiście naciągam...i chciłam wiedziecieć jakie macie opinie na ten temat

moj brat miał stulejkę - był operowany - mamie tłumaczyli, ze to dlatego ze siusiaka mu nie naciagała

• Mamusie
Antenka222 napisał(a):

Antenka
my nie naciągamy - nie powinno się...

no właśnie różnie opinie są na ten temat...
ja osobiście naciągam...i chciłam wiedziecieć jakie macie opinie na ten temat

ja przygototwywalam do bycia mama chlopca 😉 wiec z tego co pamietam to nie zalecaja odciagac bo mamy zwykle robia to nadgorliwie i moga odciagnac za bardzo mozna to robic ale bardzo delikatnie i odrobinke tylko zeby nic nie naruszyc a wogole to mozliwe chyba jest tylko jak malec spi bo ja swojej dobrze nie moge powycierac bo wierzga nogami jak zrebie 😁

• Mamusie
no własnie mój brat też był operowany bo też miał stulejkę..
dlatego ja naciągam bardzo delikatnie i nawet ostatnio byłam z tym u lekarza, żeby powiedziła czy naciągać czy nie i czy jeśli naciągać to czy dobrze to robię...przepisał nam jeszcze maść i dalej kazał delikatnie naciągać ale co lekarz to inna opinia...

• Mamusie
Antenka222 napisał(a):
dlatego ja naciągam bardzo delikatnie i nawet ostatnio byłam z tym u lekarza, żeby powiedziła czy naciągać czy nie i czy jeśli naciągać to czy dobrze to robię...przepisał nam jeszcze maść i dalej kazał delikatnie naciągać ale co lekarz to inna opinia...

mojemu bratu jeszcze schrzanili operacje. i miał dwa razy poprawiane. wiec to naprawde delikatny temat. i jesli si da to powinno sie temu zapobiegać

• Mamusie
Jamargaretka napisał(a):
Antenka222 napisał(a):

mojemu bratu jeszcze schrzanili operacje. i miał dwa razy poprawiane. wiec to naprawde delikatny temat. i jesli si da to powinno sie temu zapobiegać

no mi mama opowiadała i nieprzyjemnie się wspomina i też dlatego naciągam siusiaczka..

• Mamusie
Kasia ja właśnie ostatnio pytałam czy czopki Viburcol są na receptę...
Otóż do niedawna nie były, ale ostatnio zmieniły się jakieś przepisy i już są, ale w niektórych aptekach można jeszcze kupić nie na rceptę - do wykorzystania zapasów...
Ja właśnie kupiłam ostatnio i będziemy próbować w krytycznych sytuacjach...

• Mamusie
U nas znowu nocka to wiszenie na cycku... 😮 suszarka z telefonu i cyc, zeby uniknąć harców o 4.00 🤢
i pózniej spanie do 10.00 przeplatane cycochem.
Nie wiem czy dawac dzisiaj Hani tą zupkę brokułowa z wczoraj...
moze ją wyleję i dzisiaj dam cos lekkiego...

tylko kupy robi ładne i na bieżąco.... wiec juz nie wiem

• Mamusie
Hej

Kurcze nie mogę się obrobić po tych wizytach gości 😞 wszystko robię na hura.
Co do odciągania siusiaka to ja tak delikatnie próbuję bo Szymek dostał zapalenia cewki moczowej po cewnikowaniu i musiałam szczególnie dbać o to miejsce.
nasze nocki ostatnio tez są dużo gorsze niż wcześniej, Szymek się budzi częściej. Wczoraj to już w ogóle przeszedł sam siebie. W dzień poszedł spać po 9 zamiast po 11 i obudził się po 2 godzinach 🙂 i tyle dobrego o później już nie chciał się położyć. Zasnął dopiero o 16:30 i to po takiej histerii jakiej jeszcze nie było. Z tego wszystkie pomyliło mu się wszystko i zasnął snem nocnym, musiałam go obudzić po 22 żeby podać leki, przy okazji go nakarmiłam i poszedł spać dalej. Niestety później budził się co 2 godzin i za każdym razem chciał jeść.

Na bieżąco was podczytywałam więc w kwestiach sprzątania to ja tez mam jakiegoś świra, muszę mieć czyste podłogi choćbym codziennie miała je myć. Przez to wszystko nie wyrabiam się czasowo i jak przychodzi wieczór to jestem padnięta 😞

• Mamusie
Nie lubię jak jestem tak mało zorganizowana, wtedy nic mi się nie chce. Dziś się lekko zmobilizowałam i udało mi się umyć okna w firmie teraz gotuje obiad dla nas i dla Szymka. jak się obudzi to zmykamy na spacer. Nie wyrabiam się ostatnio. Wczoraj okazało się jeszcze, że zimowe opony do samochodu są łyse i muszę jechać do warsztatu je kupić i żeby od razu założyli, teraz zastanawiam się jak to zorganizować 🤢 Mąż w pracy do 16 zakład tez do 16 więc muszę zabrać ze sobą Szymka.
Pisałyście też o tym, kiedy chciałybyście postarać się o rodzeństwo więc my sobie tak planujemy, że po nowym roku się postaramy pod warunkiem, że podczas grudniowej wizyty w klinice dostaniemy in formację, że nie musimy już przyjeżdżać na tak częste wizyty na oddziale. Ciężko by było zostawić małe dziecko w domu a z drugim leżeć w szpitalu 😞