Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Malgorzatta napisał(a):
Monia u nas tak jest od 2 tygodnia stycznia... tez mam dość.

Z tego co się orientuję, to chyba zasiłek jest zwolniony z PiT?

Aha bo tak się zastanawiam jak to będzie ze mną w przyszłym roku bo ja mam do końca tego roku wychowawczy.No i znajoma ma ten sam problem ale teraz myślę że najlepiej iśc się zapytac do mopsu albo skarbowki jak to wygląda???Tak dla pewności.

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Monia!Lenka do przespanych nocy "przymierzala sie "od kilku dni...mam nadzieje ze to juz na stale,bo planuje odstawiac ja powoli od cyca.poki co nie mam sumienia,bo tak sie tuli i potrafi "węszyć"za cycorem 😉warunkiem mialy byc przespane noce... i tak nie wiem co z mlecznymi posilkami ,bo kaszy dalej nie je, mm nie pije,jogurty tez bee.za to wcina danonki.Marysia je,to tez sprobowalismy!a wczoraj dalam jej kawalek prawdziwej szynki-ale wcinala,a dzis gotowanego kurczaka 🤪....no mi sie wydaje,ze odkad wylazly te jedynki potrafi zgrac zeby-dziasla-jezyk i ladnie ciamka.oby nie zapeszyc...tez nie wiem,jak wytrzymywalam takie ciagle niespanie.pocieszam sie ze najbardziej marudne dzieciaki okolo roczku najpozniej sypiaja.

• Mamusie
Andzia ja też już daje danonki małemu 1 dziennie lub robię kaszkę manną z dużą ilością owocu lub kupuję z Hippa owoce z jogurtem dziś zjadł truskawki z malinami z jogurtem albo takie same coś z morelami i to wcina aż mu się uszy trzęsą sprobuj może twoja mała polubi też to.
No i czasami robię mm z biszkoptami i też wcina i nic mu nie jest a kaszki ryżowe są u nas też blee

• Mamusie
ja już też od jakiegoś czasu danonki podaję,ostatnio kupiłam nawet te mega i co całego zjada 🙂 i jeszcze by jadł w nieskończoność 😜

Co do kaszek mój mały na początku nie chciał ich jeść i robiłam jak Gosia, dawałam jabłko, banana, albo gruszkę i wtedy szło... ale odpukać od jakiegoś czasu wcina wszystko co mu daje, nawet kaszki mleczno-ryżowe na drugie śniadanko, teraz mamy o smaku waniliowym 🙂

Gosia właśnie kupiłam te słoiczki z twarożkiem, dziś albo jutro mu spróbuję podać 🙂

• Mamusie
my też niedawno ze spaceru wróciliśmy, 1,5h byliśmy, pięknie na zewnątrz tak wiosennie 🙂

a ja lecę kończyć obiad, dzisiaj duszona karkówka w cebuli i papryce 🙂 pachnie pięknie 🙃 mięsko się pięknie dusi, idę teraz brokuły ugotować i surówkę dokończyć 😉

lecę bo mały już lampę dorwał...
do potem! 🙂

• Mamusie
Dziewczynki, a jakie Wy DANONKI podajecie dzieciaczkom?
My byłyśmy dziś na rehabilitacji i spacerze 🙂

Pan rehabilitant śmiał się, że przyszłam się z dzieckiem pobawić bo po nic innego nie muszę.
Powiedział, obejrzawszy wszystkie umiejętności Lenki, poza spacerkiem wzdłuż czegoś, że Lenka powinna grać w filmach instruktażowych pokazujących jak prawidłowo dziecko przechodzi z raczkowania do siadania i odwrotnie. Stwierdził, że w rozwoju motorycznym jest o ponad 2 miesiące do przodu i stwierdził, że jego zdaniem zanim skończymy cykl 10ciu spotkań [spędzonych na zabawie, dodał 😁] Lenka będzie chodzić.
Mam jedynie nie prowadzać jej za rączki do przodu. Bo dzieci mają skłonność do chodzenia na paluszkach a tego nie powinny robić… Stwierdził, że Lenka też świetnie sobie poradziła ze staniem na paluszkach, bo stoi już na całych stopach.

Lenka zapłakała jeden raz a tak uśmiechała się i gadała 🙂

• Mamusie
a ja mam taki problem, że mój maluch nie chce pić... już chyba próbowałam wszystkiego, przeróżnych - ziołowych i owocowyh- herbatek z HIPPA z BoboVity, soczki BoboVity, bobofruity... i te zagęszczone i te klarowne... i nawet zwykłą wodę, wodę z sokiem malinowym z Łowicza... normalnie NIC, zaciska wargi i nie ma mowy o żadnym piciu.
Jedynie w nocy wypije na śpiocha ok 60-80ml... a w dzień nic nie chce..