Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hejka !
Dziękujemy za życzonka Szymka ucałowałam od wszystkich e-ciotek 🙂
U nas też przebija się lewa jedynka dolna na dniach powinna wyjśc 🙂
Noce bez zmian z pobudkami 😞
Magda Trzymaj się dużo zdrówka dla Marysi oby szybko wyzdrowiała.
Kurcze nadrobiłam was ale która co pisała to już nie wiem 😞
Gośka gratulacje dla Borysia z okazji kolejnego zębola 🙂

• Mamusie
Kasia musisz wejsc w poczte na forum i tam masz zaproszenia przysłane pewnie do zaakceptowania od dziewczyn i wtedy będziesz nas miec w znajomych i będziesz widziec nasze avatary mam nadzieje że mnie zrozumialaś 🙂
Aha a jak wejdziesz na czyjś profil to pisze w lewym roku dodaj znajomego no i to klikasz jak ty komuś chcesz wysłac zaproszenie 🙂

Hej!

My jesteśmy w domu.Byliśmy u neurologa - dostaliśmy skierowanie do kardiologa, na usg głowy, na badania krwi różaniste no i eeg. Kardiolog zaliczony - wszystko w porządku! Od razu zrobił usg główki przy okazji i też w porządku 😁 Noi serduszko przez usg też pooglądał 🙂
Krew FIlip miał gęstą i nie chciała lecieć, Pani się wkuła za pierszym razem, anie ni hu hu nie wyleciało... No i 6marca jeszcze raz kuty będzie, tylko mam go porządnie napoić 🙂 No i eeg też 6 marca robimy, a 9 pewnie wizyta z wszystkimi wynikami u neurologa.
NO i to wszystko 😁

CHciałam napisać z tel, ale serwer cosik nawalał.... 😮

Ogólnie moje Dzieciątko b. grzeczne było, śmiał się, prawie nie płakał (tylko jak krew chcieli pobrać) no i taki strasznie obserwator z niego 🙂

BUZIA DLA SZYMONKA :*:*

Dużoooo zdrówka dla Ptysi!! i familiji całej 😉

monia29 napisał(a):
Basia chciałam Ci wyslac zaproszenie na Fb ale nie wiem jak wyswietla się twój profil ale nie ma opcji dodaj znajomego 😞

Mi? Ale mnie MOnia masz już w znajomych Barbara Kuryj 😁

• Mamusie
Kurde ja bez Was jak bez ręki, ale nie starcza mi czasu na nic. Ostatnio się zastanawiałam jednego dnia czy byłam dziś na kiblu czy nie.
Padam na ryj, w pracy siedzę po 10h bo moja siostra przyjechała na ferie i może siedzieć z małą jak Maciek idzie do pracy.
Czytałam po łebkach, że u Was jacyś lekarze, badania, kurcze mam nadzieję, że wszystko ok.
Gratulujemy ząbków i urodzinek 8-miesiecznych

• Mamusie
Nequitia kurujcie sie kobity razem z Marysią. pewnei to choróbsko przez to ząbkowanie..
Gosia to Ci sie wyjasniły pobudki nocne, no i jeszcze drugi zabek do pary i moze sie uspokoi na troche w nocy 🙂
byłam dzis na rehabilitacji, pytałam co Filip robi czy to pełzanie czy czołganie.odpowiedziano mi:homologia 😮 niedopytywałam wiecej bo dla mnie to nie wiem o co chodzi i chyba o to chodziło.
Basia super ze serducho i usg głowki ok.
ja juz jedna pobudke z wrzaskiem zaliczyłm. nawet nie sprawdzałam zabków ostatnio bo wiem ze jak wyjda to mały ładnie pospi.to wtedy sprawdze hihi

• Mamusie
No Nequita - oby !!! Dużo zdrówka dla Ciebie i Mary !!! 😘 😘

Gratki dla Szymusia z okazji 8 miesięcy i dla Borysia z okazji górej jedyneczki !!!

Czerwcówki nie widać, pewnie ma sesję zdjęciową 😉 hihi (czekamy, czekamy).

Basia - no to super, że macie tyle badań, wszystko się wyjaśnie i napewno wyjdzie, że wszystko jest już w porządku !!! Głowa do góry !

Marlena - dla Ciebie też dużo zdrówka i oby Adi nie złapał, odpoczywaj jak najwięce a nie jeszcze obiady gotujesz !!!

Czy któraś z WAS stosowała tę metodę nauki zasypiania z tej książki od Myszy ? Tak czytam właśnie i myślę o tym czy podjąć wyzwanie ... kurde...wiem, że łatwe to nie będzie ... ale może warto .... ? Może ktoś już ma to za sobą ?

• Mamusie
ta metoda to się powtarza już w 3 książce, tylko, że w tej jest ona lepiej opisana.
Chodzi o to żeby nauczyć dziecko samodzielnie zasypiać , bez "wspomagaczy" typu bujanie noszenie, wpychanie smoczka, usypianie przy butelce, przy cycu.
Polega na zostawieniu dziecka w łóżeczku i wracaniu do niego gdy płacze (nie biorąc na ręce) i zwiększaniu czasu po jakim wchodzisz do płaczącego dziecka. Nie chodzi tu o bycie głuchym na płacz bo ta metoda nie ma być okrutna ale na nauczeniui dziecka, że nie wskura nic płaczem. Napewno o niej słyszałaś już Magda.

• Mamusie
Nawet Martyna nie slyszała o metodzie z książki od Martyny bo jej jeszcze nie przeczytała.... 🤪 heh
ale z tego co piszesz Doris może to mieć sens, bo ja od razu wykluczam jakieś metody typu nie słyszę , że płaczesz...
Jutro poczytam a teraz lecę do moich bąków bo jeszcze nie śpią 😮

• Mamusie
Dobra, jestem na bieżąco, ale nie wiem, czy o nikim nie zapomnę!
Wszystkiego dobrego dla solenizantów/tek z dziś i wczoraj. Tak padłam, że nie mialam nawet czasu wejść na Mamusie i poczytać Was...
Magda, wracaj do zdrowia!
Gosia, super, że Wam się udało z tym żłobkiem! Cieszysz się, że wracasz do pracy czy nie?
Basia, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze już z Filipkiem i zaczniesz spać spokojnie!
Co do pełzania,to Paweł zapierdziela jak oszalały, ale dalej sam nie chce siedzieć za bardzo. I na pewno w najbliższym czasie nie będzie chodził- wielkie "brawo" dla Wojtusia przy okazji! Ślicznie stoi!
My jeszcze walczymy z nocami. Nie ma już pobudek co godzinę, jak ostatnio sie zdarzyło, ale te 4 to są... Ponieważ znowu Paweł nie najada się moim mlekiem(takie mam wrażenie), w nocy dostanie raz mm i zobaczymy, czy będzie spał. Jak tak, tzn,że on po prostu głodny jest i nawet jak dam mu cyca to nie dojada i dlatego budzi się po jakims czasie.
Byliśmy dziś na spacerku...pierwszy raz od baaaaardzo dawna.Aż wstyd się przyznać! Weszłam z pracy, zostawiłam tylko kluczyki od auta i od razu na spacer..oj, troszeczkę jestem zmęczona. Ale żeby sobie wszystko wynagrodzić to dzisiaj w czasie pracy poszłyśmy z moją kierowniczką po śniadanie, a zahaczyłyśmy o...butik.. I wyszłam z przepiękną czerwoną sukienką, przepasanączarną wstążką, a na środku jest kwiat...do tego przez całe plecy ciągnie sie piękny czarno-złoty zamek. Oj, cudo! tylko nie wiem, gdzie ja w tym wyjdę, bo żadna okazja się nie szykuje...dopiero moje urodziny w maju.. 😮 Ale miło jest wziąć rozmiar 38 i nie bać się, że będzie za mały 😁

• Mamusie
Butterfly napisał(a):
Dobra, jestem na bieżąco, ale nie wiem, czy o nikim nie zapomnę!
Wszystkiego dobrego dla solenizantów/tek z dziś i wczoraj. Tak padłam, że nie mialam nawet czasu wejść na Mamusie i poczytać Was...
Magda, wracaj do zdrowia!
Gosia, super, że Wam się udało z tym żłobkiem! Cieszysz się, że wracasz do pracy czy nie?
Basia, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze już z Filipkiem i zaczniesz spać spokojnie!
Co do pełzania,to Paweł zapierdziela jak oszalały, ale dalej sam nie chce siedzieć za bardzo. I na pewno w najbliższym czasie nie będzie chodził- wielkie "brawo" dla Wojtusia przy okazji! Ślicznie stoi!
My jeszcze walczymy z nocami. Nie ma już pobudek co godzinę, jak ostatnio sie zdarzyło, ale te 4 to są... Ponieważ znowu Paweł nie najada się moim mlekiem(takie mam wrażenie), w nocy dostanie raz mm i zobaczymy, czy będzie spał. Jak tak, tzn,że on po prostu głodny jest i nawet jak dam mu cyca to nie dojada i dlatego budzi się po jakims czasie.
Byliśmy dziś na spacerku...pierwszy raz od baaaaardzo dawna.Aż wstyd się przyznać! Weszłam z pracy, zostawiłam tylko kluczyki od auta i od razu na spacer..oj, troszeczkę jestem zmęczona. Ale żeby sobie wszystko wynagrodzić to dzisiaj w czasie pracy poszłyśmy z moją kierowniczką po śniadanie, a zahaczyłyśmy o...butik.. I wyszłam z przepiękną czerwoną sukienką, przepasanączarną wstążką, a na środku jest kwiat...do tego przez całe plecy ciągnie sie piękny czarno-złoty zamek. Oj, cudo! tylko nie wiem, gdzie ja w tym wyjdę, bo żadna okazja się nie szykuje...dopiero moje urodziny w maju.. 😮 Ale miło jest wziąć rozmiar 38 i nie bać się, że będzie za mały 😁

Ania pozazdrościc mogę Ci tylko takiego rozmiaru bo ja mocną 40 mam teraz jak nie 42 😞 😞przez ten brzuch i uda 😞