Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
A ja dziś jeszcze zaglądnę... 😜

Mąż ma na 4.30 do pracy,więc nici z przeglądu 😉 😁
Byliśmy dzisiaj u Teściów i chrzestnego Olka... I siara jak się patrzy 🥴 Nie wiem co wstąpiło w Małego,ale płakał, płakał, płakał... Na metr nie pozwalał się zbliżyć do siebie 🤪 Dzikus ☺️

My nie byliśmy na spacerku niestety, bo w naszych stronach wiało jak diabli 😮 A w nocy przymrozek 🤨 Wiosna troszkę nas oszukuje... ☺️

MajaCh Ty to masz fantazję... 🙃 Zamawiam opaskę dla Olka! 🤪 Albo dwie 🙃 Druga koniecznie jakaś drapieżna panterka 😜

Spokojnej nocki 😘

• Mamusie
hej 🙂

Ja tak na szybko bo Natalia nie daje mi popisać 😞 😉

Nocka rewelacyjnie, mam nadzieje ,że to był skok i minął 🙂 Spała od 21 do 6,30 🙂 Nawet mleczka nie chciała o 24 😲 i musiałam wylać 😠 😜 a pila o 4 🙂 🙂 muszę na nią uważać bo wczoraj pierwszy raz stanęła w łóżeczku 🤪 a nóżki chwiały się jak pijaczkowi 😁 cieszyła się ,że jej się w końcu udało , a ja panikowałam bo straszne scenariusze przed nią widzę , muszę zaopatrzyć się w plastry i chyba mąż zamontuje na górę łóżeczka piankę bo jak wyrznie buzią to przegryzie sobie wargę 🥴

• Mamusie
Witam Dziewczyny!!!

Ja tez na szybkciutko naskrobac pare slow.

Weekend minal bardzo dobrze, super ze maz nie szedl do harowki w firmie to moglismy spedzic razem czas no i porobic troche
Spacerki zaliczone codziennie.
Dzisiaj tez tak pieknie ale moze wysle moja Mama na spacer bo w domu do zrobienia troche

emilia1 - to Nam tak śpi Rozbojnik 21-6.30

emiliaeem-
oj działo sie u Ciebie, wazne ze wychodzicie na prosta
jak budowa

MajaCh
- opaski sa powalające, super pomysly

• Mamusie
Witamy 🙂

Wróciłyśmy! Weekend zaliczony do udanych. W sobotę spacerowaliśmy 3h 😁
Lenka "biega" po całym domku 🙂 Gaworzy, że pękamy ze śmiechu.

Aha kupiliśmy Dady na próbę i jak na razie ok. Na noc i spacer daję Pampersy ale w domku Dady lecą. Mąż nie zadowolony ale co tam.
Poza tym rano jemy kaszkę i chlebek lub bułkę 🙂

U nas dziś słoneczko, chociaż zimno. Ale mam nadzieje, ze do 14 się ociepli.
Mówią, że po 11.03 ma się znacznie ocieplić! Oby.

Kupiłam sobie jensy wiosenne - rozmiar S!!!!!!!!!!! 🤪 Super wygodne!

Pokrótce poczytałam co u Was...

emiliaeem kochana! te kłótnie z mężami to chyba standard ale i tak potem jest ok. Przecież się kochamy 🙂 Zdrówka dla Ciebie kochanie i buziaki dla Olusia!

monia dobrze, że już Ania doszła do siebie. Biedactwo kochane!

emilia gratuluję wagi!!!!!!!!!!!

majaCh dużo buziaków dla Zuzi! I dla Ciebie za Twój talent.

gosiaczek
jak tylko przyjdą opaski porobie fotki 🙂

• Mamusie
Witam

Pierwsza drzemka Lenki to 15 min 😞 więc koło 13 jak już będzie pora drugiej drzemki idę z nią na spacer to mi zaśnie 😉

tedit no to widzę że weekend udany i zakupy też, fajnie że mała ci tak śmiga moja dopiero zaczęła siedzieć oczywiście jak ją posadzę 😉 no i rączki wyciąga żeby ją wziąć na ręce 🙃 Jak widać moje dziecko ma swój rytm 😜

wercia super że i tobie weekend się udał ja na swój też narzeka nie mogę choć po wczorajszych zakupach mam wyrzuty sumienia 🤢

• Mamusie
hej dziewczyny...

Apropo mojego wcześniejszego marudzenia dotyczącego rozwoju Misi doigrałam się...Dzisiaj mała przeszła samą siebie:
1) gdy się kąpałam pod prysznicem a ona siedziała w wózku pociągła na siebie cały stojak wysokości 180 cm z ręcznikami na siebie...uff na szczęści spadło na nią tylko kilka ręczników a stojak wylądował tuż obok wózka...masakra 😞
2) i także dzisiaj poszłam jej robić kaszkę...a ona spadła mi z narożnika...nie wiem jak to się stało, nawet nie zapłakała tylko jak wróciłam z kaszką siedziała nogami i tylkiem na dywanie a rączkami trzymała się jeszcze kanapy...
Więc zaczęło się...

Właśnie wróciłyśmy ze spaceru...godzinę przerzucałam lód, który spadł mi z garażu na wjazd...jestem cała mokra. Żadna dieta nie da człowiekowi tyle co porządny wysiłek...mała patrzyła całą godzinę na machającą łopatą mamę i się śmiała...teraz o dziwo zasnęła 🙂

• Mamusie
wercia82 ja mam firmy brevi, jestem zadowolona w 100% tylko cena trochę wysoka...Chociaż czasami kupując tanio kupuje się drogo...ale może uda Ci się kupić w jakiejś promocji. Aha polecam bo materac wewnątrz kojca/łóżeczka jest na tyle porządny, że nadaje się do spania...ale za to problem jest taki, że niektóre łóżeczka dają się złożyć prawie w kostkę a to niestety niekoniecznie...nawet złożone zajmuje trochę miejsca...

• Mamusie
no witam,
my już po spacerku, niby ładnie jest ale wieje jak nie wiem i to taki zimny wiatr, brrr po 40 minutach wróciłam do domu 🙂 a mała i tak spała pół godziny 🙂

Majaaa to Ci Michasia strachu narobiła!! mi na szczęście Paulinka jeszcze nie spadła jak jak ją wczoraj dałam na środek łózka to w momencie była z boku, że tylko raz by się obróciła i już na podłodze, ale byłam z nią na łóżku więc asekurowałam 🙂 i też już jej nie zostawiam na tapczanie, tylko w chodziku albo na podłodze....a jak siedzi na podłodze to zawsze ułożę za nią poduszkę rogala co mam jeszcze z czasów ciązy w razie jakby się przewróciła 🙂

wczoraj obniżyliśmy poziom w łóżeczku na środkowy bo zaczynała sie podtrzymywać za szczebelki i dźwigać, co prawda nie usiadła całkiem ale mało brakowało więc wolałam już obniżyć bo nigdy nie wiadomo 🙂

• Mamusie
Wercia widziałam na NK że masz taki sam kubek niekapek jak ja, powiedz mi, jak pije z niego Patryczek to się nie krztusi?? bo on ma dużą dziurkę, a jak ja dam mojej chociać z trójprzepływowego smoczka z aventu pić to się strasznie krztusi, nawet kaszką.... 😞
no i ostatnio jej dałam biszkopt z jabłuszkiem, konsystencja jak deserek i się tym dusiła 😞 nie wiem czy tak dzieci mają czy tylko ona 😞

• Mamusie
my tez po 45 minutowym spacerku bo troszkę zmarzłam jeszcze gdzie nie gdzie tak nieprzyjemnie zawieje 🤢 Lenka spała całe 30 min 😉

wercia ja mam takie http://allegro.pl/lozeczko-turystyczne-moolino-gratis-4kolory-atest-i2165923754.html i jestem zadowolona, łatwo się składa i rozkłada no i nie zajmuje dużo miejsca po złożeniu 😉

majaa no to miałaś przeżycia ważne że nic się nie stało 🙂

McDa moja jeszcze się nie podnosi ale już dawno obniżyła na poziom środkowy bo strasznie ciągnęła karuzelę 😉

witam
W końcu się"obrobiłam" 🙂) stos parsowania z całego wekendu. Ania śpi (drugi raz) za pierwszym razem od 9.40 do 12. potem zjadła trochę obiadu, ale nie za dużo coby nie przytyc 🙂), pobawiłą się trochę w łóżeczku a potem nakręciłąm karuzelkę i zasnęła słodko.
Gosiaczek moja tak jak twoja - też siedzi, ale jak ją posadzę i w ogóle dopiero teraz ma nieco "sztywniejsze " nogi tzn jak ją pod paszki trzymam to stoi albo za rączkę oparta o kanapę np. W ogóle jest taaak delikatna, taki chuderlaczek 🙂) a żeby ganiać po domu to mowy nie ma, pokręci siętrochę, poprzewraca z boku na bok, z pleców na brzuch i z brzucha na plecy, ale nie pełza 🙂)moja starsza córka zaczęła raczkowac około 9 miesiąca.

• Mamusie
Natalia to tez taki szałaput 🤪 zostawiłam ja na moment w łóżeczku i poszłam umyć butle wracam a ona wstała i jak mnie zobaczyła to zaczęła się śmiać i tak jakby uciekać 🤪 i walła w szczeble 😁 , a jak zostawiłam ja na macie to takie akrobacje robiła ,że znalazła się na panelach podniosła tak wysoko dupę i nogi i bam głową w panele 😮 🤢

Maja a to normalnie polskie pieniądze się przelewa na twoje konto, bo ja jestem w tych sprawach zielona ☺️ 😜

monia321 to ładnie ci Ania w dzień śpi 😉 Natalia spała do południa 2x po 20 min i tez teraz włączyłam w łóżeczku karuzele i śpi , ciekawe jak długo 😉

tedi no to fajnie że wypad się udał 😉

• Mamusie
Ufff wygoniłam moja Mum z Rozbojnikiem na spacera, skonczylam prasowac i chce nogi wydepilowac bo chce z psiapsiola na basen wyjsc jutro to musze te kaktusy depilatorem potraktowac 🤪 🤪 🤪

Kaktusy - juz tlumacze, przedtem zawsze depilatora uzywalam a teraz jak czasu mam mniej to jade z golarka i wlosy wiadomo szybciej rosna i twarde 😠 😠 😠

McDa
- nie wiem czy czytalas kiedys moj wywod nt kubkow niekapkow
Juz pisze, wiec tak:
ten co ma na nk (ostatnie fotki) to zamiast dzioba ma wkrecony smoczek normalny z TT,
nie trawi tego ustnika jak na razie 😞 😞
wkrecilam mu w zeszlym tyg. to sie skrzywil i nie chcial pic
nie wiem czy sobie w ogole nie darowac tych niekapkow i nie dac od razu czegos ze slomka niech sie uczy, podobno zdrowsze to jest

• Mamusie
Cześć 🙂

A my dzisiaj kołowrotek 😮
Mąż miał na 4.30 do pracy,a co się okazało, jego kierownik (zakręcony jak baranie jajca) zapomniał mu wręczyć rozkazu na kurs 😮 I w zasadzie od dzisiaj powinien być już w Legionowie... Więc ściągnęli Go ze służby i wju... w świat szeroki się szkolić pojechał 😞
Także miesiąc czasu bez Tatusia... 😞
No ale zaczynam się organizować i od dzisiaj zaczynam biegać 😜 !!!
Edytka no to ekstra! Nie ma to jak zmieścić zadek w S-kę ☺️ U mnie waga w porządku,ale mięśnie muszę ćwiczyć 🥴

Gosiaczek mój Olek z Lenką w parze idzie 😁 W dalszym ciągu siedzi jak mały gorylek 🙂 I czołga się na wstecznym 🙃 Ewentualnie wokoło własnej osi 🤔

Werciu a no budowa... Kredyt już mamy przyznany, kasa na koncie, tylko pogody brak 🙃 Ale jak tyko coś się ruszy to na pewno się pochwalę 😜
W zasadzie to rozbudowa, bo część chałupki już stoi, trzeba przeinaczyć troszkę.
A teraz jak na złość wydatków od cholery i ciut ciut...

zajrzę po bieganiu 😘

• Mamusie
wercia ja mam ten sam kubek i jak u Ciebie wkręcony smok. Ustnik jest super...ale do gryzienia 😉

emiliaeem zazdroszczę budowy ☺️

Kurdę padam, pralka dziś chodziła 3 razy i sterta prania na jutro. Byliśmy ponad 2h na spacerku. Lenka dostała bułę w rękę i jechała szczęśliwa 🙂
A na obiad dostała jajeczniczkę na parze z ziemniaczkami i marchewką. Jutro rosołek.

Jutro idziemy na pobranie krwi na testy Ige i wymaz z noska bo ciągle ma zapchany i mam zrobić wyniki pod kierunkiem alergii.
Boję się...krewka u mojej Niuni...

Poza tym Lenka klaszcze i bije brawo jak śpiewam jej " Kosi, kosi łapki ".

• Mamusie
emiliaeem no to teraz jak męża brak 😜 to częściej będziesz z nami 😉 A ty sama biegasz czy z kimś 🤔 , bo ja uwielbiam biegać ale w towarzystwie. Niestety jak się przeprowadziłam to nie mam z kim 😞

wercia ja nienawidzę się golić 🤢 a tu wiosna się zbliża i znów trzeba będzie maszynką jeździć co 2-3 dzień 😜

• Mamusie
Maja Ch Spóżnione sto lat dla Zuzi

Tedit Rozmiar S 🤪 🤪 no to gratuluję figury 😉
Trzymam kciuki za malutką. Biedactwo będą jej robić krzywdę

McDa Moja Pyrka na początku wszystkim się krztusi, zwłaszcza jak nie jest zmiksowane. Ale potem wcina równo, Wczoraj wyjadła nam makaron z makaronowej. Chyba ten majonez jej tak smakował 😉

Wercia Ja też tylko depilator bo owłosiona jestem jak orangutan 😉 i maszynką to codziennie… Ale my biedne jesteśmy. Facet to nic nie musi 😉

Sabinka przez weekend nauczyła się czołgać 🤪 strasznie przy tym stęka bo się męczy, ale bosko to wygląda 😁

Niżej zdjęcia Pyrki w nowych opaskach. Tak się zajęła tą folią że nie chciała współpracować z fotografem 😁

Ta niebieska pięknie podkreśla jej oczy, nie mogłam się na nią napatrzeć 😉