Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witam 🙂

U nas pochmurno ale liczę na to ze słońce wyjdzie 🤢

Nocka jak u emili 24 i 4 mleczko i wstała dzisiaj o 7 no ale kupkę zrobiła i pewnie przez to 😉

darka trzymam kciuki daj znać 😉

Kinia fajni że zajrzałaś i że Maksiu zdrowy i wszystko u Was ok 🙂

emiliaeem oby ten tydzień szybko zleciał mój pewnie będzie dopiero w sobotę 😜

Ja też lecę na kawkę może któraś chce? 😁

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzień dobry!

My dziś pobudka o 6!!!!!!!!!!!!!! 🤪 Lenka pobiła wszystko.
Poza tym wychodzi jej druga jedynka na dole.

Teraz buszuje a ja gotuję rosół.
Dziś odwiedza nas moja przyjaciółka i zostaje do piątku a w piątek Lenka ląduje u babci a my mykamy na cały weekend do Poznania! W końcu poszaleje na zakupach no i odpocznę od codzienności - należy mi się!

Gosiaczek poproszę kawkę 😘

• Mamusie
Gosiaczek to my obie w tym tygodniu jak słomiane wdowy ☺️
Mężowie przyjadą,więc raźniej będzie nam obu na Brzuszku.net 😁 😉 (odpukać w puste 😉)

Edytko a to co w tym Poznaniu takiego jest,że się wypuszczacie? 🙂
Ja mam zamiar wybrać się do koleżanki z Wawy na kilka dni, ale przeraża mnie wizja telepania się 2 godz. w pociągu z Olkiem 😮 Bo Mąż ma samochód... ☺️

A mój Olek padł o 22, wstał na cyca o 4 rano i spał do 8... Kiedy ja się wygniję w końcu całą noc???!!!

• Mamusie
tedit zazdroszczę zakupów i oderwania się od codzienności 😉 u mnie jak mąż wróci w sobotę to nie mam co liczyć na niego bo będzie zmęczony podróżą wiec znów wszystko na mojej głowie, pociesza mnie tylko fakt że ma być ciepły weekend 😜 Kawkę jak najbardziej mogę zaserwować do wyboru ja już wypiłam caffe creme i od razu lepiej 😉

emiliaeem no właśnie mąż ma szczęście bo akurat okres mi się skończy 🙂 do do Brzuszka.net to odpukać 😁

• Mamusie
Witam witam

Rehabilitacja zaliczona, PAtryk spi, obiadek na niego czeka
Podlogi schna a Ja zasiadlam przed kompa
Jeszcze dzis jak zwykle nastawic kolejne pranie plus jakims cudem powystawiac pare rzeczy na Allegro musze

Pogoda beznadziejna, pochmurno i pada dobrze ze w weekend chociaz poszlismy na spacera

emilia1
- l4 mam do piatku

Przegladam spacerowki
Mam kilku faworytow
Jesli ktoras cos wie o tych wozkach to prosze piszczcie,
linki sa przypadkowe, nie ze akurat ten sprzedawca czy cena...

http://allegro.pl/obszerna-spacerowka-baby-design-sprint-2012-i2165762239.html
http://allegro.pl/bebe-beni-halo-bebebeni-wozek-spacerowy-bociek-i2165758708.html
http://allegro.pl/solidna-spacerowka-baby-design-walker-2012-i2168203671.html
http://allegro.pl/lekka-spacerowka-baby-design-mini-2012-6-5-kg-i2167322487.html

co do wozka to na pewno waga najlepiej ok 8 kg
zastanawia mnie tez co lepsze przed dzieckiem - tacka czy "barierka" - jakos wole barierke a "tacke" przy raczce
budka - w miare zakrywajaca
kolka - hmmm skretne z mozliwoscia blokady

• Mamusie
hej
U nas coraz mniej czasu na wszystko...podobnie jak Darka 100% czasu dla Misi 0% czasu dla siebie...dopiero po 20:00 ale to coś na obiad przygotować a to mąż coś chce i leci tak dzień za dniem...

Mała całymi dniami dokazuje...teraz jest na etapie kulania się...potrafi tak trzy kulnięcia pod rząd i nie mogę zostawić jej samej ani na sekundę...a kojec się znudził oczywiście...

Czasami to ledwo żyje...i mam ochotę uciec gdzieś daleko !!! W ogóle ostatnio taki mam nastrój do dupy...codziennie to samo, żadnych atrakcji...i pocieszam się cały czas, że kiedyś to minie, ale mam też świadomość, że dopóki nie pójdę do pracy a mała do przedszkola to i tak nic się nie zmieni...kawa, dres, obiad, tv a wieczorem mąż wiecznie gadający przez telefon...sen i tak już od 7 miesięcy...A żadna kawa i ciacho nie poprawiają mi humoru... 😞

Ja małej kupiłam adidasy i mam takie bambosze zimowe...teraz ma rozmiar 18, ale kupiłam 21 może coś uda się w nich pochodzić...czas pokaże...

McDa a kuku super !!! Paulinka super się śmieje... 🙂

Darka jak Oskar dał radę się tak wyrozbierać...super focia a Ty pewnie super ubaw miałaś jak go takiego zobaczyłaś...

hej 🙂
Wercia wozki.....nie znam sie ale podoba mi sie 3 i 4 🙂 z tych co pokazalas 🙂
Majuchna trzymaj sie cieplo kochana....i pisz czesciej to bedziesz miala jakies urozmaicenie 😜

Moje male atakuje swoj wozek, coraz bardziej mobilna jest! czolga sie itd ale nie umie do przodu!!!! ale i tak wszedzie wlezie gdzie chce i strasznie zawzieta jest nawet zaczela sie na brzuszek przewracac! heheh wariactwo male trzeba miec oczy dookola glowy a dopiero sie zaczyna 🙂 i ciagle gada 🙂
Ja po cichutku dalej dziubie opaski,nie wrzucam zdjec poki co bo robie na zamowienia te,ktore juz widzialyscie ale juz mam kilka przygotowanych elementow do nowych 😉 ide dzis poszukac nowych materialow rozowych bo maja branie ,a ciezko dostac..... 😮
dziewczyny czy Wasze dzieci tez tak duzo stekaja? Zuzia to prawie ciagle hehe, jak siedzi steka,lezy steka, na brzuszku steka, jak jje steka a w miedzyczasie piszczyi gada dadadadda itd...

• Mamusie
wercia wizualnie najbardziej podoba mi sie 2 i 4 😉

majaaa a ja Ci powiem że, mój jak wraca z pracy zajmuje się małą później razem kąpiemy on karmi a potem jeszcze o 24 a teraz jak go nie ma wszystko muszę sama robić a najgorsze to że ona najbardziej jest marudna wieczorem 😜 ale daję radę choć czasem jest ciężko zwłaszcza jak mnie migrena dopadnie 🥴
A i co do pracy to ja pracuję w domu wiec nawet jak mam jej dużo to muszę to jakoś ogarnąć a właśnie szykuje mi się 10 projektów do zrobienia 🤨 więc chyba spać nie będę chodzić 😮
A jeszcze wieczorem ćwiczę przez godzinkę a czasem przez 1,5 🙂

MajaCh no moja też już się przesuwa w różne miejsca, a to że stęka to pewnie dlatego ze podoba jej się ten dźwięk 😜

dziewczyny skonczyla sie sielanka wraz z dzisiejszym dniem dla mnie 😁 Zuzia zalapala w koncu tak konkretnie o co chodzi z przekrecaniem na brzuszek i plus jej energiczne pelzanie na raczka i dookola osi brzuszka - jeszcze chwila i za nia nie nadaze!!! hehe
Gosiaczek moze i tak ale chyba juz jej to weszlo w krew hehe to tak jak ktos nie wie i ja obserwuje to mysli,ze ona kupke produkuje 😁

• Mamusie
MajaCh na pewno tak jest moja np. tak śmiesznie się złościła aż bordowa się robiła filmik nawet kiedyś umieściłam i trwało to tydzień jak nie dłużej a teraz jej przeszło, za to wydaje taki inny śmieszny dźwięk 😜

Lenka od 14.10 nie śpi i chcę ją tak przetrzymać do 19 ale nie wiem czy się uda. Dobra lecę bo mnie woła 🙃

• Mamusie
Udało mi się przetrzymać ją do 19 choć od 18 to już na rękach musiałam ją nosić, bawić, bujać, ledwo żyje, ale za to już śpi 🤢

właśnie obejrzałam pogodę jutro ma nie padać i ma być 10 stopni hmmm oby, a w weekend 15 już nie mogę się doczekać tylko patrzeć jak będę czekała na 20 stopni 😜

• Mamusie
ja też czytam na bieżąco, gorzej z odpisywaniem bo jak nie mam notatnika to zapominam do której napisać 😉

wercia mi się podoba 1,2 i 3 🙂

gosiaczek a jak Lenka zaśnie po 19 tej to ci śpi do 8 🤔

Natalia dziś spała ok godz z rana i około 2 godz po południu od 15 nie spala już i padła o 19,30 i obawiam się ,że wstanie przed 6 😮 Z nowości to Natalia już sama siada z pozycji leżącej , jak jest na plecach to potrafi przekręcić się i usiąść , a w łóżeczku uwielbia wstawać , klękać i siadać i tak w kółko 🙂 już raz walła w szczeble i płakała 🤢

• Mamusie
wercia i emiliaeem ja jutro idę po zwolnienie na 2 tyg i więcej już nie chcę, podziękuję 🙂mam dość siedzenia w domu w stresie czy znów mnie ktoś podje..e .pojadę do zakładu i powiem ,że wracam 😞 😞 😞 Najgorszy będzie pierwszy tydz, a później to już bułka z masłem 😉

• Mamusie
Moja Pyrka okręca się wokół, ale czołga się do przodu i próbuje już podnosić pupę jak do raczkowania. Z każdym dniem lepiej jej to wychodzi.
Sama siada z pozycji leżącej.
Przekręca się na wszystkie strony
Próbuje wstawać w łóżeczku, ale od razu się przewrcaca
I oczywiście ciągnie mnie za włosy, kolczyki, bada zęby oczy i nos 😁

Jeśli chodzi o buty to mam takie samo zdanie jak Kinia. Na razie nie są potrzebne a latem kupię jakieś przewiewne paputki. Teraz ma takie czerwone trampki o takie... Ale to bardziej taki bajer na pokaz 😉 Bo robią wrażenie 😁
Dopiero jesienią będę się martwić o porządne buty.

Tedit Wyglądasz przepięknie. Aż mi wstyd bo ja jak taki troll…
U nas pobudka o 6 to standard 🤔 ale mi to nawet pasuje bo musiałabym ją budzić rano a tak jest bez płaczu
A zdjęcia wywołuję przez Internet , inaczej miałabym 5-letnie zaległości 😜 😜
Wysłałam ci zaproszenie na fb 😉

MajaCh Moja Pyrka robi dokładnie to samo, też ciągle stęka.
Dostałam opaski, śliczne. Jutro przymierzę małej 😉

Anja Piękne zdjęcia 😉 Mała królewna Ci rośnie

Emiliaeem Prezent super… Tylko pozazdrościć 😉

Wercia Niestety Ci nie pomogę bo nie interesują mnie spacerówki

Emilia Nie martw się najgorszy jest pierwszy dzień. Ja miałam załamanie 😉 nawet sobie troszkę popłakałam. A teraz to się nawet cieszę że wróciłam do pracy. Trochę wyszłam do ludzi .No i jeszcze fajne jest to że na razie jest w domu z moim mężem. Dopiero od czwartku pojedzie do opiekunki.

Tilii super ,ze tak szybko doszly , oby byly rozmiarowo ok 😉
a co do butow taaak zgadzam sie z Wami!! Zuzia pokico zrzuca KAZDE, nie cierpi ich, a ma kilka par - zadnych nie kupowalam - wszystko prezenty.....