Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Emilus to napewno nie przez karmienie piersia...mowie Ci idz do lekarza, powiedza Ci jakie cwiczenia wykonywac zeby wzmocnic miesnie i jakie zeby nie nadwyrezac tych bolacych miejsc. Bo bedziesz miala to do konca zycia..a przeciez duzo fajnych imprez przed Toba ,a z wiekiem bedzie coraz ciezej wiec zdus ten bol z zarodku .

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam

no i weekend się skończył i mnie trochę wykończył, znajomi już wyjechali i teraz zamierzam odpocząć, oczywiście dopiero jak moja gwiazda pójdzie spać 😉

Tilii a z tą śmiercią łóżeczkową to nie wiadomo jak jest ja oglądałam DDTVN i jak się okazuje to nie zawsze musi tak być, tylko po prostu rodzice śpią z dziećmi i je przyduszają 🥴

MajaCh śliczny avatarek 🙃

emiliaeem świetne teksty w twoim poście widzę że humorek dopisuje 🤪

Zajrzę potniej no chyba że zasnę 😜

• Mamusie
dobry wieczór 🙂

dziś moja córka w dzień spała tylko 2 godz popołudniu 🤪 i zasnęła już o 19,30 🤪 i to sama w łóżeczku 🤪 chciałabym jutro rano dopisać i spała do 7 😉 ale znając życie tak kolorowo nie będzie już lukam do łóżeczka czy wstała 😉

kupiłam dziś w rosmanie za te kupony hipp Przysmak na dobranoc kaszka z mlekiem i bananem tylko o której godz jej to dać 🤔 bo wieczorem to już tylko butla a nie słoiczek 😉 i herbatkę z malina i dzika różą gotową w butelce i w granulkach 🙂

a na obiadek dałam jej dynie z ziemniakiem i wylądowała w koszu 🤢 strasznie to mdłe było 😮 a w prezencie z hipp jest dynia z indykiem od 5 miesiąca 🤢

dałam tez małej rano do mleka kaszkę malinową i smakowała jej 😉

pisałam kiedyś ,że mała pije soczki 🙂 teraz niestety jej się odwidziało dawałam do spróbowania już wszystkie od 4 mies i nie pije 😞 więc dziś kupiłam te herbatki jak na razie tą w granulkach pije

• Mamusie
emilia no to moje gratulacje oby Natalka już tak zasypiała, a jak jej dietę wzbogaciłaś 🙂 Ja mojej tez daję kaszkę malinową i jest zachwycona, ale kupiłam jej też waniliowa, brzoskwiniową i oby jej smakowała a tej dyni w słoiczku nie kupowałam bo któraś tu pisała że jest fuj 🥴

• Mamusie
Gosiaczek kinga pisała ale ja wzięłam bo mąż kazał 😉 i powiedziałam mu teraz zjedz 😜 ale naprawdę fujjjjjjjj. A co do diety to podaje już jej wszystko po 4 miesiącu , mam też kaszkę bananowa tylko ja je daję do picia a tą co kupiłam w słoiczku na dobranoc to nie wiem o której godz jej dać dzisiaj szybko zasnęła może dam jutro tak około 18 tej .nawet nie wiedziałam ,ze jest taki wybór w jedzeniu dopiero dziś na spokojnie popatrzyłam , takie kaszki na dobranoc są tez w paczce i o rożnych smakach 🙂 a te w słoiczku widziałam jeszcze np.kaszka z mlekiem i biszkoptem i jakaś czekoladowa no byłam w lekkim szoku ,że to wszystko po 4 miesiącu 🙃 No i te herbatki z malina i dzika różą wzięłam je obie bo miałam ten kupon ale tak na przyszłość to oszczędniej jest kupić w granulkach niż w butelce 😉

• Mamusie
emilia ja nie wzięłam kaszki bananowej bo zauważyłam że moja po deserkach bananowych ma zatwardzenie więc nie chce ryzykować, a co do tego wyboru to rzeczywiście duży ja już mogę kupować po 5 miesiącu. A powiedz mi bo ta pierwsza kaszkę kupiłam taką ze do mleka modyfikowanego sie dodaje, ale te już wzięła takie co w wodzie sie robi bo one są już z mlekiem a ty jakie kupiłaś?. A i tez nie wiem o której godzinie dawać jej tą kaszkę narazie daję o 11 a zupkę o 14 😉

• Mamusie
ja myślę dopóki będę dawała mleko bebiko to będę kupowała te kaszki bez mleczka tylko wzięłam na spróbowanie z mleczkiem tą w słoiku 😉

Ja dałam kaszkę o 8 po 11 obiadek je juz cały słoiczek więc mleczko tak po 2 godz o 16 dałam gruszkę o 18 mleko i mi zasnęła o 19,30 więc jak zacznie się kręcić lecę robić znów kaszkę

• Mamusie
Dobry wieczór 😉
Dziewczyny skad Wy bierzecie tyle czasu na neta?oj jak Wam zazdroszcze,ja juz nie moge jak kiedys tu posiedziec.Nie mam czasu,bo praca lub jak mam wolne nadrabianie czulosci i opieki nad dziewczynkami lub nadrabianie zalegolosci domowych.Ale daje rade jest ok,Juz wiem ze Świeta i Nowy Rok spedzam w pracy.Zreszta jak co roku.A drugi dzien Świat jedziemy do Świnoujscia na chrzciny bo mezulo moj zostaje chrzestnym po raz czwarty 🤪Obiecuje sobie z mezem ze w przyszlym roku idziemy na impreze Sylwestrowa z sukienka wieczorowa itd a co.Kochaniutkie a Wy jak spedzacie tego Sylwestra???Macie plany?
A Blaneczka ostatnio rozpieszczona sie zrobila jak spedza z babcia czas,raczki polubila.No i podnosi sie juz widac chce siedziec juz chyba,ale jeszcze troche.
Ja tez ten tydzien bede sama bez meza bo pojechal na kurs do Kielc,przygotowuje sie do misji.I znow pol roku rozlaki mnie czeka oj.Coz zrobic jak tak kocha swoj zawod.
Kochane macie jakies fajne przepisy na potrawy świateczne??No i napiszcie jaie planujecie kupic prezenty maluszka?

• Mamusie
gosiaczek dobranoc 😘

witaj ramonka doskonale cie rozumie dlatego jak najdłużej chciałabym zostać z małą w domu , nie spieszy mi się do pracy 😉 a co do prezentów to moja Natalia dostanie pszczółkę Tosie , garnuszek klocuszek a resztę to nie wiem nie wnikam co kupią a od nas to pozamawiałam dużo fajnych zabawek używanych na allegro , bardzo mi się podobały a z racji tego że jest mała to mogłam sobie pozwolić na używane w idealnym stanie 😉

• Mamusie
witam wieczorkiem 🙂

Dziewczynki śpią, mężul zrobił grzane winko i ja płonę!! chyba zaraz się rozbiorę 😉 ale pyszne jest 🙂

dzień nam minął rodzinnie, byliśmy w restauracji na obiadku więc miałam wolne w kuchni, Paulinka jak zobaczyła jedzenie na cały głos NIAM, wszyscy dookoła mieli niezły ubaw 😉

Wercia nie ukrywam że się cieszę że przynajmniej raz udało mi się Ciebie pobić z postem no ale ja ostatnio mniej zaglądałam więc miałam co nadrabiać i komentować 🙂 ja już tak mam że jak zasiądę to mogę pisać, pisać i pisać
co do lekarzy to lepiej się nie denerwować.....oczywiście są wyjątki i chwała im za to
u nas wszystko jutro się wyjaśni jak odbierzemy wyniki tzn albo się wyjaśni albo nie, bo jeśli to nie mleko to trzeba będzie szukać winowajcy gdzie indziej

Kinia to super że już niedługo ta operacja i już co najgorsze będzie za Wami. Dzielni jesteście i dacie radę 🙂 a ceny leków, masakra jakaś, no ale Dziecku kupisz...

ja też podpisuję się pod apelem do Mamuś bez agu, zakładać albumy bo chcemy Wasze Maluszki podglądać!!!!!!!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Emiliaeem widać że poszalałaś, mam jednak nadzieję że coś z mężula zostawiałaś 😉

Magdunia daje radę, innego wyjścia nie mam 😉
a moja Weronika bardzo często śmieje się w głos, szczególnie jak widzi swoją rozrabiającą Siostrę w zasięgu wzroku 🙂

my na razie z racji uczulenia niewiadomego pochodzenie nie jemy nic prócz mleczka 😞

Emilia to życzę Ci żeby Natalka już tak codziennie ładnie zasypiała i oby spała do rana 🙂

Gosiaczek ładna waga Lenki 🙂

• Mamusie
Witam , ja nocnie hihihihihi jak zmora 😘 😁
oj pisałam wam ,ze męzuś był w lokalu na imperzie gwiazdkowej i przyszedł w normalnym stanie za to ja z kumpleką tak dałyśmy w palnik , ze hohohohoho- takie smaczne winko było 😜 Z uwagi na powyższe Wiki pierwszy raz w swym życiu miała tzw. dzień " śmierdzielka" bez kąpania. Ale spoko dzis juz jest czyściutka i utulona do snu od jakiegoś czasu, o i właśnie słyszę chrapanie tatuśka czyli tez odjechał w kimono , tylko ja dokazuje na kompie ale literki mi sie zlewają 🙂
Emiliaeem- oj to sie działo , zwierz powiadasz???!!! hihihihihi, to wióry leciały , mały wniebowzięty , ze juz tatuś przy nim 😁
dzięki za oklaski za poprawę 😉 oj co do tekstu : za mundurem panny sznurem to prawda - uważaj na swojego przystojniaka i pilnuj go !!!! 😎 co do bólu kręgosłupa to ja tez miałam przez 3 miesiące ale poszłam do masażysty na 5 macań hahahaha i pomogło, no może czasem jak za długo ponoszę moją 7,700 gramową klopsiolindę 🤪 to ból się pojawia ale po odpoczynku jest ok.
MajaCh- twoja mała " mikołajka" przecudna 😁
Kiniek- ale przygoda wkr... z tym wypadem - masakra 😠 , allegro górą 🙂
Gosiaczek a twoja Lenka jaka śliczniusia malutka pani mikołajkowa , cudo 🙂 no i waga ładna.
emilia1- oj widzę ,że te nasze dziewczynki mają podobe gusta kulinarne 😉, ja tez wprowadzam co 2 dzien coś nowego i Wiktorynka , równiez nie zasmakowała w dyni z ziemniaczkami - tak śmieszne miny robiła niezadowolenia ,ze sikaliśmy z Przemkiem z niej .Jak pisałam ja tez daję nuny kaszkę z Nestle na gęsto z łyżeczki ale banankową , którą uwielbia. A i dałam nuny zupkę marchewkowa z ryżem i cos jej nie podeszła 🤢
Tez muszę się wybrać do Rossmana z tymi kuponami rabatowymi .
Ramonka104- oj wspólczuję ,ze mężusia tyle czasu nie bedzie a ty masz tyle zajeć i sama bedziesz ?! 🤔 co do Sylwka to zawsze gdzieś chodziliśmy ( no jak służby nie miałam!!!!) 🤔 ale w tym roku w domku i paru znajomych przyjdzie , najważniejsze ,ze nasza 3 będzie razem - nasze wymarzone święta i sylwek 🙂 🙂 🙂 😆
asiula83- hmm grzane winko uwielbiam -mniam , mniam.
To Paulince jedzonko smakowało hihihihhi, faktycznie musiało być smiesznie 🙂 My u teściów byliśmy jakoś przeżyłam ,nawet nie było źle bo nie miętolili tak Wiki jak zawsze 😉
dobrej nocy laski.
Mam nadzieję ,ze nas nikt nie obudzi bo wczoraj no w zasadzie to dzis o 5 rano sąsiad z góry wracał z impry tak nawalony , ze przewrócił sie na schodach , jeczał bo nie miał siły wstac po ciemku , obudziłam Przemka i jak zwykle z odwetem i pomoca pospieszyliśmy 😁

• Mamusie
Dzień doberek 🙂 🙂

emiliaeem100 lat 100 lat dużo zdrówka dla Olka z okazji imienin 😘 😘 😘 😘
ja chciałam dokończyć wczorajszy post 😉 a więc święto lasu 🙃 Natalia spala 12 godzin o 3,30 dałam jej mleko i spala do 7,30 🤪 coś pięknego czekałam na to od 2 tygodni 🙂

my Sylwestra spędzamy chyba w domku, na wigilie mamy zaproszenie do mamy i teściowej jednak w tym roku chcemy zrobić w domku a w pierwszy i drugi dzień świąt na mięsiwo do rodziców 😜 miłego dnia 😘

• Mamusie
Witam

Ja nie wyspana bo nocka była gorąca 😜 mój mąż mógłby tak całą noc ja niestety nie ☺️
Lenka wstała o 8 i teraz kima wiec mam 30min.

Ramonka ja to jestem od forum uzależniona, a że pracuje w domu to mam więcej swobody, lapek cały czas jest włączony małej puszczam muzyczkę do drzemek, a poza tym narazie mam tylko jeden projekt do zrobienia wiec i tu zaglądam 😁 Co do Sylwestra to my w domciu siostrę zaproszę z mężem z córeczką i koleżankę z mężem i dzieckiem i tak sobie posiedzimy w 6 a dzieciaczki położymy spać 😁

emilia1 a ja mam kaszki z bobovity i one nie są na tak gęsto, wiec daję butlą 😉

monia należy nam sie my tez możemy popić choć ja nie ukrywam że u mnie kończy sie na jednym drinku albo na jedej lampce wina bo boje sie że jak więcej wypije to będę umierała na następny dzień 🤔

i ja sie dołączam do życzeń 😘

• Mamusie
Witam 🙂
emiliaeem buziaki imieninkowe dla malucha 😘
emial1 🤪 brawo za pezespana nockę
gosiaczek 😉 to powiadasz , ze gorąco było hihihihi, a spanie to kiedy , no ja rozumiem przyjemności parę minut i ziuziu hehehehe. 😜
Miłego dnia laski 😘, a mi się wczoraj stała tragedia ," płakałam " ,ze złości , wszyscy mówią , ze mam tak piękne i zdrowe zęby a wczoraj mi sie jeden ukruszył 🤨 , dzis czeka mnie wizyta u dentysty , na szczeście nasza najlepsza kumpelka jest dentystką i mimo ,ze bedzie mi robic ząbka to juz nie na fundusz zdrowia tylko prywatnie 😁 potrzyma mnie za rękę , bo ja strachliwa jestem w tym temacie . 😁

• Mamusie
Dzień doberek 🙂

Olcio spał od 21 do 6 rano, z króciutką pobudką o 22 🙃 Ale po chwili padł, zwyczajnie musiał dopakować żarełka na noc 😆 A o 8.30 mojemu Szczęściu coś złego się śniło, bo płakusiał przez sen ☺️ I musieliśmy Go wybudzić 😁
Dzisiaj z plecami istny horror 😮 Z kozety nie mogłam się podnieść 😞
Ale umówiłam się już na wizytę do lekarza i zobaczymy co mi powie... 🤨 Przy okazji ogarnę temat wypadających włosów.

Dziękujemy za imieninowe życzonka 🙃 😘
Ciotka Emilia Ty to jednak zajebista babeczka jesteś 😘 To ja zapomniałam o święcie Syna... ☺️ A Ty pamiętałaś 🤪 😘 Oklaski 🙃

Monia Ty mnie nie drażnij alko 😜 Czy zdajesz sobie sprawę,że od ponad roku nie miałam % w ustach 😮 I prędko miała nie będę, bo podpisałam Małemu z okazji Chrztu abstynencję na rok czasu 🙂 Jak AA 😁 Ale innej ofiary nie było,a że w kościele taka tradycja,więc się nie wykruszałam... ☺️
I zazdroszczę... Ja chciałabym mieć znajomą dentystkę 🥴 Bo takowych lekarzy boję się nie tylko jak ognia,ale jak diabeł święconej wody 🤪

Gosiaczek no właśnie 🙂 Twoja Mikołajka też słodziuteńka 🙃

Miłego dzionka 🙂 Ja mykam na miasto pieniążki trwonić, bo w końcu kryzys mamy, nie? 😉 🙂