Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
a powiedzcie mi bo już nie pamiętam w którym miesiącu można dać np chlebek z masełkiem nie chodzi mi tu o żywienie według tabeli tylko tak żeby dziecko mogło pogryź i zjeść bez dławienia się , bo wczoraj dałam Natalii kromkę chlebka i sobie cyckała ale odruch dławienia był więc jej szybko zabrałam 😉

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Emilia nie mam pojęcia. Każde dziecko pewnie inaczej. Jedno szybciej nauczy się jeść inne później.
Ja gotuję np
- marchew groszek ziemniaki
- ziemniaki szpinak
- marchew ziemniak pietruszka
- ziemniak brokuły marchew
Jak gdzieś dopadnę brukselkę to tez jej zrobię 😉

Większość warzyw mam swoje a szpinak, groszek, brokuły kupuję mrożonki

ja to krolika dam jesli babcia zalatwiswojskie miecho kiedy bedziemy w maju w Polsce.......musze Wam tez sie pochwalic,ze juz wszytko co mialam w glowie pozalatwialam lacznie z kasa,o ktorej pisalam, juz jest na koncie 😮 🙂 jeszcze czekam na tel ze szkoly kiedy ten zalegly egzamin moge zdawac, (odbyl sie kiedy bylam juz w szpitalu po porodzie) ...i chrzest ale za to w niedziele sie zabiore bo trzeba isc do klechy po formularz.
Zuzia sie wypiela na obiadki ja jej rybke do buzi ,a ona ja WSZEDZIE pryyyka buzia.......wczoraj tez plula,nie chciala jesc.Za to dostala mleczko dla dzieci od 6 miesiaca wypila 150 i spi teraz smacznie.....wymeczona spacerem 🙂

• Mamusie
Hej Dziewczyny

Powolutku nadrobiłam ponad 15 stronek

U Nas pada śnieg i wiejeeee, ciągle były dziś takie fale - słońce świeci a za chwilę śnieżyca

Rozbójnikos marudzi ostatnio
Wczoraj przyszła jego chrzestna w odwiedziny to pierwszy raz się wstydził
Chował głowę, zrobił "podkowę" i zaczął beczec

My szczoteczkę na zębole mamy ale mało co jej używam

Aaaaa i Patryk nie cierpi dania z Bobovity "Warzywa w łagodnej potrawce z królikiem" - krzywi się, je niechętnie i pluje,
a ja głupia kupiłam mu jeszcze ale sama zjadam - jak dla mnie pycha ale dosoliłam trochę

asiula - dziękujemy za komplementa co do zdjęc, Wy również macie super fotki i podziwiam że masz czas na wklejanie ich na bieżąco...

emiliaeem- ze śladem po szczepieniu już pewnie wszystko ok
w przychodni po szczepieniu pediatra radziła gdyby coś ropiało to woreczek z rumiankiem (oczywiście zaparzonym) przyłożyc na 15 minut
u Nas też słoiczki odchodzą a ja tylko wywalam i wywalam puste

anjaP
- daj koniecznie znac jak Lila zareagowała na normalne mleko

majaaaa
- co to z tą Bobovitą, tak marnie dbają o klienta i ceny na tym sklepie mają drogie - np. słoiczki to ja kupię u siebie o 60 groszy taniej, kaszki z 1-2,
jogurciki tez mają drogie

i tutaj całkowicie się z Tobą zgodzę, w naszym kraju to jest masakra z "polityką prorodzinną", żałuję czasem że nie zwiałam gdzie indziej...
co to jest macierzyński do 5 m-ca a potem co z dzieckiem zrobic??? nie każdy ma Babcię, a nawet jak jest Babcia to przecież nie ma ona obowiazku zajmowac sie dzieckiem
i te "grosze" które Nam płacą - np. mój macierzyński - z racji że mam swoja firmę i płaciłam niski ZUS to dostawałam grosze, a musiałam opłacic sobie i tak będac na macierzynskim skladke zdrowotną - po opłaceniu zostawało mi............ 50 zł - to na paczkę pieluch i 2 paczki chusteczek i to z Biedronki

My z mężem to masakra, dół finansowy a starac się o zasiłek nie mamy szans przez te zasrane nasze firmy, tzn, z mojej str. jeszcze by uszło ale z jego - szkoda gadac - paranoja po prostu

majaaa
- słoiczki podrzewam w dosc ciepłej wodzie...

tedit - no ja sie potem pokapowałam że są truskawki w tej kaszce, ale spróbuje dac, dziewczyny eksperymentuja z innymi składnikami to ja poeksperymentuje z truskawami

MajaCh
- no proszę ale masz zdolności

emilia1
- gratulujemy ząbków!!!

monia321
- mój nieprzyzwyczajony do odkurzacza od początku bo nie mamy dywanów i teraz kupiliśmy żeby paprochy zbierał jak mały zacznie penetrowac podlogi
to jak odkurzam to się drze i drze dopóki nie "przekrzyczy" odkurzacza
jedzonko z mięsem ostatnio często - ok 5 razy, ale chyba będę dawac do 2 dzień
niby pisze że jak obiadek z mięchem to mleko 1 mleko odpada

ewa73
- my jeszcze w gondoli jeździmy, teraz w zimę wolę żeby był utulony, w gondolce tyle miejsca że jak ubrany jest i koce są to już na długośc całą gondolę zajmuje
fajnie, że wyskoczyliście do kina, my odkąd się urodził PAtryk nie byliśmy
nasza gondola ma 85 cm

Kiniek
- a które to słoiczki są bez atestów? oni je pasteryzują, gotują na parze, a przecież takie jedzenie "domowe" też gotujesz dziecku

Tilii - czytałam że chwaliłaś szpital w którym rodziłaś, to i ja pochwalę swój - mój tez był super, personel i warunki, a to wszystko za darmo, nawet zzo
i jeszcze 11 dni mogłam byc razem z dzieckiem

Za chwilę do niego jadę w odwiedzinki do koleżanki i powspominac, chociaż ona po cesarce to w innej części leży...

• Mamusie
tedit ja mam kaszkę po 5 miesiącu własnie z truskawkami ...także chyba ok 🙂

U nas dzisiaj banany z jabłkiem i znowu lipa...Pół słoiczka wepchnęłam na siłę i za chwilę musiałam flachę dać 🤪

Na obiad indyk+kalafior+ziemniak i jak już wpierniczyła 200g to dalej buzię otwierała... 🤪

A i przysłali mi dzisiaj z tej stronki zakupy...super do zamówienia z hippa dostałam jeszcze 2 paczki ciasteczek do gryzienia po 7 miesiącu ( ale dałam koleżance ) Wszystko fajnie zapakowane i jestem zadowolona...

darka alma super ale niestety Wisły nie obsługuje i przeglądałam pozostałe stronki i niestety też na tą wiochę nie dosyłają...

• Mamusie
A u mnie dzisiaj typowy piątek 13-ego 😠
I nie tyle pechowy co nerwowy 😮 !!! Wrrrr...
Wszystko na mnie działa jak czerwona płachta na byka 🤢 Olek śpi jak ptak na gałęzi, najlepiej gdybym fruwała, bo każdy szelest Go budzi ☺️ Marudny, wprost nie do zniesienia! Na plecach beee, na brzuszku beee, w salonie beee... Sutki popodgryzane! Nie wyrabiam 😮
W dodatku mąż miał do pracy na 19, a pożytku z niego zero przez cały dzień!
Oczywiście awanturnie się skończyło, a we mnie aż się gotuje! 😠
Dobrze,że w domu chociaż ogarnięte...

Tiliii ja też wyczytałam,że mięsko można codziennie, a rybką zastępować 1-2 x w tygodniu... ☺️

Wercia
powiem Ci,że własny interes to dobra sprawa... Kiedyś mieliśmy z mężem pomysł, ale coś nie wypaliło... Ja bym była zadowolona nawet gdyby 1000 zł wyszło mi na czysto! Grunt,że sama dla siebie byłabym szefem i nikt nie truł by mi tyłka jak coś bym źle zrobiła. A tak muszę się kajać przed byle jakim kierownikiem od siedmiu boleści! A u mnie w pracy takich pełno! Szczury z metra cięte, bez porządnego wykształcenia, a szefują całą gębą! Ciśnienie mi rośnie jak patrzę na tą nędzę! 😠
A co do L4, ja będę chachmęcić i ciągnąć ile się da,nawet gdybym miała na głowę się leczyć 😉 I tak jestem na straconej pozycji, bo jestem młodą mężatką z małym dzieckiem=mało wydajny, niepewny pracownik! Ciężar dla ekipy!
Co z tą Polską??? 😮 Gdybym miała oczy jak Bazyliszek, pół rządu bym odstrzeliła!

Ale mi ulżyło... ☺️

• Mamusie
Witam wieczorkiem

Ja miałam słaby dzień jakaś taka przybita jestem nic mi się nie chce, tylko ziewam cały dzień i jeszcze ta paskudna pogoda nawet na siłownie nie poszłam. Mąż jutro do pracy idzie 🥴 wiec muszę mieszkanko posprzątać, oj lepiej żebym jutro miała lepszy humor 🤢

Lenka właśnie gaworzy w łóżeczku mam nadzieję ze się zmęczy i zaśnie.

emilia gratuluję Natalce zabków 😜

emiliaeem no wiedzę że piątek 13-tego nie możesz zaliczyć do miłego dnia, kochana jutro na pewno będzie lepiej 😉

• Mamusie
ja tylko na chwile wlasciwie napisac dobranoc

mój jutro do roboty idzie zas sama i wszystko w domu na mojej glowie

emiliaeem
- to Wy tego interesu nie otwarliscie no nie
napisze tyle ze sama myslalam tak samo jak miliony osob jak to jest zajebiscie miec wlasny interes - jestes Panem Siebie
a jak sie pozna to "od podszewki" to nie ma jak etat z prawami pracowniczymi, urlopem, wyplata co miesiac , u niektórych 13-tka, bonami i dodatkami itp
Tysiac zł??? Tak tyle ZUS - u płacisz za 1 pracownika
Urlopu brak - tzn mozesz miec kiedy tylko zechcesz = czyli nigdy nie masz bo musisz dogladac biznesu
Stres, nerwy, Skarbówka i ZUS i kontrole
A jeszcze lepiej jest jak masz pracownikow ( jak moj maz) - placic musisz ZUS, musisz wyplaty zrobic, bardzo często swoim kosztem (pracownik zarobi wiecej niz "szef" 😠 😠 😠:angry 🙂
urlopy - musisz dac (moj ma 10-15 dni w roku wolne )
zapłata za każda godzinę pracy ( mój wtedy robi za darmo)
= wszystko wg prawa pracy
A jak się jakiemus "pracownikowi" nie spodoba to podaje Cie do sądu i sobie łazisz i zeznajesz
A żeby było lepiej to moj jest w spolce = nie moze ot tak sobie odejsc a jak firma padnie to zostaje z długami do spłacania
Nawet kablówki sobie nie może odliczyc 😞

emiliaeem
- to nie jest że ja to do Ciebie wygarnelam tylko tak ogólnie i od razu mi lepiej

Rose pewnie, że nienawidzi przerw! ja to już mam patent trzymam w lewej ręce
kubek z mlekiem tuż przy jego głowie i śmigam łyżeczką jak wariatka, przerwy są na tyle co zdąży przełknąć 😁 Jakoś dajemy radę 🙂

Ja od 6 miecha daję mięsko tak co 2gi dzień, czasem wychodzi częściej bo i 6 dni w tygodniu, by dostarczać białka zwierzęcego 🙂 czasem rybka, po operacji wprowadzę żółtko, więc będzie zamiennie, a wg schematu żywieniowego jak pamiętam zalecają w 7 miechu 1-2 razy na tydzień(o właśnie jak Tilli wkleiła)
U nas Maksior rewelacyjne toleruje kurę i królika 🙂

Emilia, a to zaskoczenie bo dzieciątka lubią słodkie, a wszystkie mleczne kaszki dosładzane 🙂 ale masz damę dbającą o linię 😉
Maks bardzo lubi "Pyszne śniadanko" to owsiane z Bobo Vity 🙂
Emilia to nie to, że nie można dawać mięska codziennie, jak dziecko nie ma kłopotów brzuszkowych ,to czemu nie? to chodzi o ostrożność i nieprzeciążanie jelitek
no i zmniejszenie ryzyka alergii,a słoikowe to tak wypasteryzowane,że hej 🙂 myślisz, że nasze mamy się certoliły ? a patrz jak wyrosłyśmy 🙃 🙃 🙃 próbuj, obserwuj i z intuicją ,odchowałaś jedno zdrowo to i tu postąpisz jak należy 🙂

Tilli ja tez mikro używam, choć afery były, że to fale, więc rozbijają białko i zmieniają jego strukturę,że to niezdrowe, ale tak sobie myślę, że na dobra sprawę właśnie w takim
świeci przyszło naszym dzieciom żyć i muszą się w tym odnaleźć 🤪

Werciu no właśnie słoiki to wszystkie atestowane 🙂 domowe gotujesz,ale nie przebadasz pod kontem zawartości metali ciężkich, ilości makro i mikroelementów, które np w ziemi, w ogródku mogą przekraczać rygorystyczne normy dopuszczalne dla dziecka 🙂 słoik daje Ci gwarancję w tym jednym, za to uważam, że z ogródka czy sklepu przynajmniej mają dobrze przyswajalne witaminy 🙂 więc balansujemy sobie 🙂

Emiliaeem to brzmi jak napięcie przedmiesiączkowe i to takie skumulowane i brzmi bardzo znajomo 🙂

Dobra kobiety mykam spać, psychicznie czuję się jakoś lepiej , jak się rozsypie to Wam na forum w poniedziałek, jak wrócę ze szpitala... BRANOC 😘

ojej przepraszam nie mam pojęcia czemu post pojawił się dwa razy 😮 😮

Rose pewnie, że nienawidzi przerw! ja to już mam patent trzymam w lewej ręce
kubek z mlekiem tuż przy jego głowie i śmigam łyżeczką jak wariatka, przerwy są na tyle co zdąży przełknąć 😁 Jakoś dajemy radę 🙂

Ja od 6 miecha daję mięsko tak co 2gi dzień, czasem wychodzi częściej bo i 6 dni w tygodniu, by dostarczać białka zwierzęcego 🙂 czasem rybka, po operacji wprowadzę żółtko, więc będzie zamiennie, a wg schematu żywieniowego jak pamiętam zalecają w 7 miechu 1-2 razy na tydzień(o właśnie jak Tilli wkleiła)
U nas Maksior rewelacyjne toleruje kurę i królika 🙂

Emilia, a to zaskoczenie bo dzieciątka lubią słodkie, a wszystkie mleczne kaszki dosładzane 🙂 ale masz damę dbającą o linię 😉
Maks bardzo lubi "Pyszne śniadanko" to owsiane z Bobo Vity 🙂
Emilia to nie to, że nie można dawać mięska codziennie, jak dziecko nie ma kłopotów brzuszkowych ,to czemu nie? to chodzi o ostrożność i nieprzeciążanie jelitek
no i zmniejszenie ryzyka alergii,a słoikowe to tak wypasteryzowane,że hej 🙂 myślisz, że nasze mamy się certoliły ? a patrz jak wyrosłyśmy 🙃 🙃 🙃 próbuj, obserwuj i z intuicją ,odchowałaś jedno zdrowo to i tu postąpisz jak należy 🙂

Tilli ja tez mikro używam, choć afery były, że to fale, więc rozbijają białko i zmieniają jego strukturę,że to niezdrowe, ale tak sobie myślę, że na dobra sprawę właśnie w takim
świeci przyszło naszym dzieciom żyć i muszą się w tym odnaleźć 🤪

Werciu no właśnie słoiki to wszystkie atestowane 🙂 domowe gotujesz,ale nie przebadasz pod kontem zawartości metali ciężkich, ilości makro i mikroelementów, które np w ziemi, w ogródku mogą przekraczać rygorystyczne normy dopuszczalne dla dziecka 🙂 słoik daje Ci gwarancję w tym jednym, za to uważam, że z ogródka czy sklepu przynajmniej mają dobrze przyswajalne witaminy 🙂 więc balansujemy sobie 🙂

Emiliaeem to brzmi jak napięcie przedmiesiączkowe i to takie skumulowane i brzmi bardzo znajomo 🙂

Dobra kobiety mykam spać, psychicznie czuję się jakoś lepiej , jak się rozsypie to Wam na forum w poniedziałek, jak wrócę ze szpitala... BRANOC 😘

• Mamusie
Werciu ja zwyczajnie nie trafiłam na porządnego pracodawcę, stąd moje wnioski... ☺️
Być może się mylę, zachodu z prywatnym interesem sporo, to pewne, ale ludzie kombinują i jednak pozostają ,,na swoim".
A swoją drogą, zastanawiałaś się,żeby zrezygnować ze swojego interesu i pójść gdzieś do pracy?

Kinia napięcie było, tylko okresu ni widu, ni słychu 😉 Dobrze,że już sobota 🙃
Nie wiem czemu, ale do Twoich porad mam ogromne zaufanie... ☺️ I dziękuję Bogu,że zesłał Cię na owo forum, inaczej Olek miałby rewolucje w diecie początkowej 😁
I tak ciekawie się dzieje, bo od mojego dokarmiania sadzi dwie megakupska dziennie 🤪

A ja spać nie mogę 🤢
Mąż mnie dobrucha smsami 😁
Pokornie napisał,że zachował się jak baran 🤪 Zapytałam jedynie czy Mu rogi dorobić??? 😁 😁 I strzelił focha! Jak dzieci ☺️ 😉

Dobranoc 😘

• Mamusie
hej z rana 🙂

emiliaeem hahahha dobre z tymi rogami 😁 😁 a fochy męża hmm uważaj bo pomyśli jak ma nocki to ty masz pole do popisu i o rogi nie trudno 😜 😜 😜

kinga intuicja intuicja , niby wychowałam jedno dziecko ale po pierwsze były inne czasy po drugie miałam zaufanie do teściowej bo w końcu wychowała 2 dzieci hahahhahaa i dobrze że już nie pamiętam jak to było, bo po tym jak teraz nas odwiedza i co by już chciała dać Natalii to w głowie się nie mieści. A dałam z ciekawości Natalii pajdę chleba i co cyckała chwilkę i się dławiła 🥴 także zostanę jeszcze przy papkach 😉 Nie wiem jak to jest z chrupkim czy tez może się zadławić ?????????? A ty jednak wychowałaś 2 dzieci w nowych czasach 😁 😁 😁 Maksio jest starszy więc wcześniej dostaje nowości i mam tez jakoś zaufanie do ciebie 😉 😉 hahahhaha a z tym dbaniem o linie dobre 😁 😁 😁 ona mięsożerna za tata 😁 😁 😁 😁

emiulia1!!! chrupki sie rozpuszczaja pod wplywem sliny zanim dojda do przelyku jeszcze chyba,ze ugryzie heheh, nie obawiaj sie !! moja wcina az sie uszy trzesa a jak sie nasteka slodko przy tym......napewno Natalii posmakuja.

• Mamusie
Witam!!!

U Was też tyle śniegu??? I jeszcze sypie...

Kiszę sie sama dziś
Czekam aż mój wróci, wczoraj już nie zdarzyliśmy do Rossmana zajechac a chciałam kupic kilka rzeczy z promocji bo bez promocji moge sobie pomarzyc (finansowo) o takich zakupach
a sama boję się wyjeżdzac bo kurcze nie dosc ze schody i szyny do zjazdu dla wózka są dosc strome to jeszcze zasypane sniegiem i dali śliskie płytki strasznie 😠 😠 😠

Rozbójnik śpi a mnie sie nic nie chce robic, rzucę się do wyra chyba na godzinę
Aha i wychodzi mu 3-ci ząbek - na dole z prawej strony
Tylko on tak wychodzi jakby miedzy 2 a 3 i nie wiem właśnie jak go oznaczyc na "zębolach" 🙃 🙃 🙃

emiliaeem
- pytalas czy nie zastanawiałam sie na pójściem na etat - moja odp.codziennie nad tym myślę i szukam ale wiadomo jak z pracą jest
jak nie bedzie na zus ten większy to niestety zwijam interes 😞 bo nie mogę nie placic bo podobno sa jakies kary....
I jeszcze co do tego że Ci co umieją kombinowac to wykorzystają co się da... my niestety wychodzi że za uczciwi jesteśmy i dlatego tak jest w naszym kraju, Ci co kombinują to żyją a uczciwcy klepią bidę

A już poza tym "biznesowym" nieszczęsnym tematem, (nie ma co w sumie tego rozwlekac juz) to
byłam wczoraj na łubinowej odwiedzic koleżankę i jej synka 🙂
wydawał mi się taki malenki a 1 cm większy i az pół kg cięższy od PAtryka jest jak sie urodził,
trzymalam go na rękach to jakbym nic nie trzymała taki leciutki
jakoś nie umieliśmy sobie z moim chłopem przypomniec że Patrysiątko było jeszcze mniejsze, a właściwie chudsze... 🙃

• Mamusie
Wercia, dokładnie tak jak mówisz, uczciwcy klepia biedę. my jesteśmy tego przykładem - ja mam pracę za prawie najniższą, siedzę cały dzień w biurze i robię za 5 innych etatów. nie powiem szukałam innej pracy, ale w moim mieście bez szans. i tylko się zastanawiam na co mi te studia - 5 lat a pózniej jeszcze sobie podyplomówkę z dietetyki wymyśliłam. wydawałoby się że Ty w duzym mieście miałabyś większe szanse. ja teraz wiem że zły kierunek studiów wybrałam. dodatkowo nie umiem kombinować, chciałabym z tym l4 coś zachachmęcić, bo mój szef tak mnie wkurza, coraz więcej roboty za darmo (nadgodziny bezpłatne) ale praca siedząca, to niby co moge wymyślić? na płatny wychowawczy się nie łapię mimo że z mężem praktycznie najniższą mamy, jak to jest, to kto się załapie jak mając najnizszą nie ma szans? pomarudziłam wam, ale Wam też ten temat się wkręcił widzę.

boziu dziewczyny wspolczuje Wam ale po raz kolejny stwierdzam,ze w Polsce nie zdecydowalabym sie na dziecko po prostu nie byloby mnie na to stac mimo,ze mialam dobra prace niezle platna w Wawie jako recepcjonistka w hotelu, ale co z tego jak za wynajem trzeba placic,siebie utrzymac i jeszcze malucha bym miala utrzymac....w sumie to tylko kredyt na mieszkanie i bide klepac od wyplaty do wyplaty...bez sensu jak dla mnie.
Tu wynajmuje tez i wcale nie jest zle. Nie mowie,ze super bomba ale jak widzicie opieka free , panstwo rzuca troche pieniedzy, dentysta free, i ludzie sie do siebie usmiechaja i nie potracaja sie na ulicy !

• Mamusie
MajaCh wiem wiem, bo sama mieszkałam w Anglii i tam postgraduate z dietetyki zrobiłam i pomyśl że ja na tyle głupia byłam żeby wrócić. tam bym mogła pracować w zawodzie na pewno, bo już miałam ofertę, ale już bilet do Polski był kupiony, a ponoć w Polsce tak dobrze zaczęło się żyć, bujdy, na które dałam się złapać. MajaCh z tym odchudzaniem ludzi - ja jestem teoretyk, bo studia w tym kierunku skończone, a dnia nie przepracowałam, wszystko wiedza teoretyczna, jedyne co że na znajomym ćwiczę, którzy się odchudzają - w CV ich sobie wpiszę 😉
Marzy mi się praca w tym zawodzie, to jest coś w czym się widzę, a nie bite 8godzin (lub więcej) przekładania papierków szefa.

• Mamusie
oj Maja zazdroszczę ci ze wyjechałaś z Polski i naprawdę nie masz co wracać , ja gdybym miała taka możliwość spakowałabym dzieciaki i męża i w pizdu z tego kraju 😉 języka zawsze można się nauczyć tylko gorzej zna samym początku z mieszkaniem i praca bo jednak z 2 dzieci to tak w ciemno nie da rady 😉

wercia pojechałam do rosmana ale zbytnio u mnie promocji nie było tylko deserki po 2,99 duży słoiczek z bebydrym wzięłam 3 i zobaczymy, a Kauflandzie był hipp 2 sztuki za 6,99 ale jak pojechałam to nic nie było po 6 miesiącu i kupiłam obiadki za 4,99 tylko ja te duże mam na 2 razy 😉 Potrawka z ziemniakiem i królikiem wylądowała w koszu 🤢 nie zasmakowała jej i 4,99 w plecy 😉

kupiłam chrupki kukurydziane pocmokała i nie chciała, dałam tez surowego banana to wypluła może dziś ma taki dzień niejadka 🙂 ale co sie dziwić jak mleko w nocy pila co 3 godziny 😉

Rose w Polsce sie licza angielskie szkoly odwrotnie niestety nie.....moze zrob jakis kurs i dietetykow malo w Pl..
A ja mam studia z resocjalizacji,a tu nawet nie wiedza jak to przetlumaczyc na angielski hehehhe tu jest mnostwo Polakow po studiach i pracuja w fabrykach itd. Ja nadal uwazam,ze moglabym i sprzatac i zmywac -zadna praca nie hanbi zwlaszcza kiedy ma sie dziecie. A w Polsce sie smieja z ludzi,ktorzy tu sie na to godza. Co z tego skoro poprzez zmywac moga sobie pozwolic na wiele wiecej niz Ci co wlasnie papierki przekladaja w biurze itd. Ze zmywaka zarobia w 2 miesiace na jakis samochod, powoli na jakis laptop itd.....w zyciu !!! w Posce w miesiac zarobic i kupic sobie z tego laptopa plus oplacic mieszkanie,rachunki i wyzyc.....?
Chociaz kasa nie jest najwazniejsza tylko spokojna glowa bo nie ma takiej nerwowki i nieprzyjemnosci. Dlatego tu mieszkam i nie chce dziecka w polskiej mentalnosci wychowywac...