Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
hej 🙂

byliśmy dziś na szczepieniu Natalia wazy 7,500 kg 🙂 Szczepienie zniosła dzielnie 🙂 ledwo wyszłam to zasnęła teraz ja troszkę rozebrałam i śpi w wózku 🙂Wyszłam z nią na dwór pierwszy raz chyba od 2 tygodni 🙂 Ja mam dziś pomidorowa z makaronem 😉

Gosiaczek ja mam kaszkę manną " pyszne śniadanko " na mm i kaszkę na dobranoc też na mm . Robię Natalii na gęsto , tylko nie jak jest w przepisie 150 ml wody bo nie zje aż tyle tylko ok 60 ml wody 🙂 Mam tez taka bez mm ale leży w szafie 🙃 kupiłam kiedyś ,żeby zagęszczać jej mleczko na noc , ale niestety na rzadko nie lubi to chociaż troszkę na gęsto jej daje 😉

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Natalii na buzi wyszła taka czerwona plamka i ma suche policzki co to może być ????? Oczywiście zapytałam się dziś lekarza jak byłyśmy na szczepieniu , to powiedziała że od mrozu a ja na to ze nie wychodziłam na dwór od 2 tyg to zobaczyła że na nóżkach nie ma suchych plam i więcej już nic nie powiedziała tylko całowała jej stopki 🤪

• Mamusie
Gosiaczek no moja na nóżkach nie ma , a nie wiem dlaczego lekarz się pytała , ja myślę że może od kaszki lub chrupka bo po tym ma umorusana i sucha buzie, niby po jedzeniu myje i smaruje kremem sama juz nie wiem 🤔

Natalia po szczepieniu przebudziła sie na obiadek i spi dalej juz 3h odkąd wyszłam z przychodni 🙂

• Mamusie
kupujecie może juz kurtki na wiosnę i buciki bo ja oglądam na allegro roz miar 9 miesiecy+ i to wychodzi roz 74 teraz nosi 68 np coś takiego http://allegro.pl/zara-plaszcz-9-12-msc-made-in-spain-plaszczyk-i2105423167.html

http://allegro.pl/nike-6-9-mies-oryginalna-logo-wiosna-bluza-i2094716445.html

http://allegro.pl/coccodrillo-bluza-spodnie-rozm-74-i2105734073.html

• Mamusie
emilia1 - waga super

Gosiaczek
- mniam następna ma bigosik, chyba muszę się zabrac i sama zrobic 🤪

co do suchych policzkow to Patryk teraz takie ma, zauważyłam że pojawiły się odkąd te mrozy takie wyszły,kaloryfery poodkręcane bardziej i zrobiło się sucho

przedtem mielismy 22-23 stopni w ciagu dnia i ok 40-60% wilgotnosci
teraz jest ok 22 stopni ale wilgotność 20 parę - suchoooo a nawilżacz chodzi i do max 30 pare nawilzy 🥴

Darka jej szczęście w nieszczęściu, uważaj bo kiedyś Ci śmignie ,nie będziesz wiedziała kiedy ,teraz się zaczyna, oczy na szypułkach najlepiej mieć 🤢

Tilii moja córa na ten wiek tak samo ważyła, a teraz lat 8 i 140cm także wszystko przed Wami 😁

Gosiaczek gratulacje dla Lenci magicznej 7mki 😉 Co do mm i kaszek, ja kupuje i takie i takie, jak daję kaszkę mleczną to samego mleka daję mniej , staram się to jakoś wyważyć,
jak bezmleczną to mleczko normalnie w butli robię i jakby zagęszczam kaszką jedynie 🙂

Emilia płaszczyk słodziutki ,moja miała futerko różowo białe xD pamiętam jakiego miałam hopla na te różowe szmatki ;/ zryta mamusia normalnie teraz szukam stylowych dla chłopaka, ale o to ciężko na allegro ehh.

My dziś byliśmy u Docentki na wizycie pooperacyjnej, szwów nam nie ściągnęła dokładnie to wyciągała dziś 3,młodzianek nawet nie pisnął ,dzielny mój chłopak , popatrzył się, pobawił papierkiem po wacikach ,zaczął ryk jak mamusia zaczęła ubierać -czyli standard. Termin kolejnej operacji wyznaczy nam w maju,na czerwiec, po tej będzie cienko.... 1,5mc na papkach no i sporo cierpienia 😞 a potem aż 3 lata przerwy ,szkoda że przegrodę nosową dobudują dopiero w 4 roku życia 😞 😞 do tego Docentka idzie na emeryturę, więc najprawdopodobniej ruszę kontakty mamy w IMiDzie i tam będziemy uderzać .

• Mamusie
Kiniek kurcze Maksiu tak ładnie wygląda ,że nie mogę uwierzyć że tyle cierpienia go jeszcze czeka , usteczka ma już takie słodkie 🙂 widzisz mój młodzian a raczej młodzież już wyrósł z moich ciuszków sam się ubiera 😜 a ja mam teraz frajdę ,że mam córeczkę i mogę w różu poszaleć 😁

• Mamusie
hej kobitki 🙂

Goście, goście i po gościach...uff, ale przez nich Was zaniedbałam 😞 i chyba nie dam rady nadrobić 😞

Mała chyba wchodzi w etap ząbkowania...jest nie do wytrzymania, nawet nie mam chwili spokoju...cały czas płacze, nawet na rękach...ledwo żyje już a to dopiero początek...

Dieta działa...tzn jestem na diecie 5 dni w tygodniu a w weekendy pozawalam sobie na wszystko...efekt - 4 kg 🙂 Teraz jeszcze jedno - 4 kg i już the end 🙂

Madzia z Sosnowca ? Tragedia, przeżyliśmy z mężem to strasznie 😞 Rozmawialiśmy nawet z mężem, że jeśli nie chciała malutkiej my przyjęlibyśmy ją z otwartymi rękoma...

Buziaczki dla Was i Maluchów :*

• Mamusie
Lenka dziękuje i przesyła buziaki 😘

emilia no właśnie kurcze może dostała jakiegoś uczulenia a teraz pytanie od czego 🤢 ten płaszczyk zajefajny 🤪 no po prostu śliczny 😜 Ja jeszcze niczego nie szukam choć taki cieniutki płaszczyk na 9-12 miesiecy mam kupiłam na wyprzedażach jakieś 4 miesiace temu 😉

Kiniek dzielny chłopak z niego 😘

• Mamusie
oj ze mnie tez gapa wczoraj myslalam ze 7 ktores dzieciatko ma swoja rocznice a dzis zapomnialam 🙂wszystkiego naj i buziolki dla Lenki

dziewczyny kiedy ma byc w uwadze o tej matce??

emilia1lekarz sprawdza nozki bo to tam najczescije opjawiaja sie oznaki uczulenia ale sadze ze to chyba wlasnie od grzania w domu bo moj tez to ma ciagle pozbyc sie tego nie da zreszta ja tez mam sucha skore na buzi

Jej Kinia a wydaje sie ze Maksio juz swoje przeszedl a czeka go najgrosze kiedy nasze maluszki beda jadly same duze kawaleczki to on znow wroci do papek i 1,5 m-ca bedzie sie meczyl biedaczyna ale trzymamy kciuki i jestesmy z wami

przegladajac allegro w poszukiwaniu wozkow natkenlam sie na taki 🤪 http://allegro.pl/bugaboo-bee-wozek-gwiazd-i2077843705.html niby ladny desing i w ogole ale cena przerazajaca!! nio ja jesczze kurteczek nie ogladalam zreszta musze zobaczyc co mam na gorze w szafie u nas niestety roz odpada i plaszczyki ktore sa slicznie takze zostaja chlopiece trza cos poszperac

Maly w lozeckzu po kapaniu wyprawia cos czuje ze do 9 mam z glowy jego spanie ehhh

Emilia swietne te ciuszki zwlaszcza plaszczyk! Ja jednak unikam poki co bluz bo mala ssie wszystko co odstaje tzn i suwak lapie mimo,ze ma zaslepke, sznurki jak ma tez wysysa...

• Mamusie
dzięki za odp. w sprawie kaszek, ja też kupuje takie z mleczkiem i bez z tym że już sama nie wiem czy Lenka nie ma jakiegoś uczulenia bo ma suche plamki na nóżkach i tylko na nóżkach że nie wspomnę o polikach ale to akurat to na pewno od tego że grzeje się w domu 🤔

a gdzie podziała sie emiliaeem??????????????????????????????????????????????????????

• Mamusie
darka hehehhe no raczej u ciebie róż odpada 😜 a wózek super dla naszych gwiazdeczek i gwiazdorów tylko bym jedno zero ujęła 😉

Maja Natalia tez wszystko wkłada do buzi , ale mam nadzieje że do wiosny jej to przejdzie i będzie mogła chodzić po dworze jak gwiazdeczka , bo do tej pory chodzi jak dresiara i to w bluzach z powyciąganymi sznureczkami 😉

gosiaczek też mi się wydaje ,że to od grzania w domu 😉

emiliaeem no właśnie gdzie się podziewasz, Oli się do ciebie przyssał 🙂 asiula też juz dawno sie nie odzywała 😠

• Mamusie
tedit26 ja jak dałam ziemniaka od nas z wody solonej z masełkiem to nie smakował, dzis dałam a raczej chciałam dać paróweczkę pognieciona widelcem to też ble , jabłko słodziutkie tarte fujjjj 🥴 , jedynie co zje to chlebek z masełkiem, ale jak juz pisałam wcześniej mam nadzieje ze za miesiąc nauczy się gryź i polubi mamcine jedzonko 🙂

• Mamusie
tedi26ja malemu juz gotuje szpinaczek wiem ze w sloiczku jest od 4 miesiecy ale jakos nie mialam okazji sprubowac mu dac, brokuly tez juz mu gotuje mysle o kalafiorze czy te znie dac, nio i juz nawert zrobilam lane kluseczki do zupki powoli daje przyprawy w szczyptach malutenkich

Maly wkoncu zasnol ale jak?najpierw byl ryk w lozeczku "mamo!ja nie chce spac" po godz mialam dosc wzielam go do siebei do lozka ja obrocilam sie plecami i pisalam na kompie a on kopal mnie az wkoncu zasnol i przelozylam go do lozeczka i spi od 10 min