Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dzieńdobry!

U mnie leje więc witam was upalnym słoneczkiem!

Wczoraj kibicowałam ostro...mąz nie mógł wyjść z podziwu jaka ja zaangażowana w gre chłopaków byłam 😁 😁

U mnie nocka jako taka b o mały standardowo budzi sie około 5x w nocy 🤨

Zbliża sie roczek...jakieś pomysły na prezent dla chłopaka? A może jakies przydatne akcesoria dla maluszków? Ja nie mam pomysłu - tyle tego jest 🥴

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
witam,
u nas nocka też nienajlepsza, obudziła się o 1 z płaczem, dałam jej smoczek ale kręciła się ciągle i popłakiwała więc o 2 dałam jej jeść no i potem już spała do 5.30 🙂 jedzonko, do nas do łóżka i do 8 podrzemała, ale zasnęła wczoraj dopiero po 22 😞teraz ma drzemkę, a ja się zabieram na za naukę bo jeszcze jeden ostatni egzamin przede mną!! 🙂

Tilii Pulinka też ma straszne piórka, niby długie, na oczka jej lecą, nie chcą się na bok układać, strasznie cienkie, boję się że będzie miała włosy po mojemu tacie bo on ma takie piórka! 😞 no i nie wiem czy jej obciąć grzyweczkę czy zapuszczać 🙂
i czekam na zdjęcie ścian!

Gosiaczek faktycznie widać że Lenka będzie miała piękne włosy! takie gęste już ma, co dopiero będzie!! 🙂

• Mamusie
Kurcze u mnie też nic tylko pada i pada a ja ledwo chodzę Lenka pewnie dopiero za godzinkę pójdzie spać a ja nie wiem jak dam rade 🥴

McDa oby ta nadchodząca noc była dużo lepsza tego tobie i sobie życzę 😜 a gęste włosy Lenka będzie miała po tatusiu bo ja jak byłam mała to miałam takie byle co na głowie 😉

agapurka dla chłopaka to może jakiś samochodzik w którym będzie jeździł, nie wiem czy masz już jakieś klocki dla Filipka ale ja myślę kupić Lence bo jak jest u babci to uwielbia się nimi bawić wiec w domu by się przydały http://allegro.pl/kolorowe-klocki-drewniane-fantasy-130-el-heros-i2406558467.html
a co myślicie o takiej macie niby dla większych dzieci no ale bardzo fajna moim zdaniem 😉 http://allegro.pl/muzyczna-mata-dla-dziecka-vtech-fisher-price-i2408355905.html

• Mamusie
U mnie też nie lepiej... Szaro, buro i ponuro 🤔

Dzieńdobry 🙂

Olek przespał całą nockę,ale wstał troszkę po 7 ☺️

Gosiaczek Tobie nie podobała się gra Polaków,a ja na te mecze zupełnie patrzeć nie mogę 😮 Drażni mnie ten cały szum wokoło!
Co do klocuszków- Olek ma takie same,ale piankowe 🙂 Póki co zajada się nimi 🙂 Aczkolwiek z dobrego tworzywa, bo gryzie,ale ugryźć nie może 😜 Ogólnie bardzo lubi się nimi bawić,więc polecam 🙂
A mata to fajny gadżet,ale nie dla mojego malucha, który w ciągu dnia robi kilometry 🙃 On nie usiedzi w miejscu nawet przez chwilę,więc mata też raczej Go nie zainteresuje...

Agapurka nie kuś tym słońcem... ☺️ My myśleliśmy o jakimś autku na akumulator,ale to się jeszcze zobaczy 🙃

Zmykam gotować obiadek 😘

• Mamusie
ja na obiad daję ziemniaki z jajem i brokułem, rybkę, pulpety, zupki, pierś w sosie itd.

gosiaczek mecz tragiczny, chyba więcej chodzili niż to warte...zobaczymy co będzie w sobotę.
Lenusia, prawdziwa kibicka 🙂

emiliaeem zazdroszczę tych nocek 😁

Też kombinuję łazienkę ale nie mam jeszcze pomysłu. Podoba mi się Tilli, ale ja mam mniejszą i muszę jakoś ją ogarnąć żeby nie pomniejszyć.

Lenka dziś pierwszy raz staneła sama na kilka sekund. Moja mała ropuszka taka tyci tyci była a teraz biega po całym domku.

heja
Agapurka az mi sie mordencja usmiechnela szeroko na to sloneczko 😁 mnie tez tak dzien przywital wiec juz pranie wisi w ogrodku 😁 obiad gotuje i wogle od rana na pelnych obrotach.
Nowosci po jednej nocy plesniawki zniknely ale nadal bede smarowac jak kazal lekarz to jak antybiotyk,zeby nie wrocily. zapalenie przynajmniej jej sie zatrzymalo ale nadal ma czerwona pipke ale juz tak nie marudzi jak ja podcieram. Nie zmienialam jej kremu ani pieluszek ani plynu do kapieli ja mysle,ze moze to woda..w Pl byla mniej chlorowana i znow na ta nasza wrocilysmy....ja w Pl nie musialam nawet kremu na twarz nakladac taka woda....a tu mam wrazenie,ze sie marszcze heh
Ahh i wlasnie daje Zuzi wode do picia w nocy, juz pije bez problemu, i w dzien juz sie nie zachlapuje kubkiem niekapkiem jak pije 😁male lyczki bierze. A ja na obiad kapuste mloda z koperkiem i ziemniaki pieczone ,kapucha juz smierdzi 😜

• Mamusie
Witam

oj dziewczyny, baardzo długo mnie nie było i od razu mnóstwo zaległości, których niestety nie nadrobię. Widzę tylko, że Gosiaczek wróciła z wakacji, z pewnością wypoczeta i opalona 🙂)
Najpierw komp mi sie zepsuł, potem wyjazd do rodziców i ocsywiscie notoryczny brak czasu.

u nas sporo się zmieniło, mała rozwija się teraz bardzo szybko. napiszę w skrócie co potrafi a czego jeszcze nie, wszystko to bardzo cieszy,choć większość dzieci też to umie, ale rodzic zawsze jest zadowolony jak dzieciątko to i owo pokazuje, naśladuje 🙂)
-ma juz 6 zębów ( a do niedawan były tylko 2 na dole
- raczkuje po całym domu , czasem bardzo szybko, pryspiesza jak powiem, że ją złapię, ale jeszcze nie chodzi, tylko za rączki
- mówi mama i tata świadomie, jak się obudzi to z pokoju woła MAMA a jak mąż przyjdzie z pracy to wciąga rączki i woła TATA
- pokazuje jak duża jest, wyciąga wtedy raczki i mówi "takm" "takm" w wolnym tłumaczeniu "taka" 🙂)
- pokazuje jakie ma kłopoty
- pakazuje jak się myje , wtedy tak fajnie pociera rączkę o raczkę
- pokazuje jakie dobre jedzonko
- jak bardzo kocha mamę, wtedy mnie przytula i robi "aahhh" 🙂)
- fajnie naśladuje jak się ją zapyta jaki Ania ma kaszelek, wtedy ona robi się aż czerwona, tak się nadyma i kaszle 🙂)
- jak zapytamy jak Ania śpiewa to nam zanuci aaaa
- poda zabawkęjak ja poproszęe, tzn swojĄ LALĘ, pszczółkę, książeczkę a jak poroszę, żeby mi dałą smoka z buźki to mi go podaje i mówi "da"
- AHA I FAJNIE WYCIĄGA PYSIAKA JAK CHCĘ BUzI, PRZESŁODKIE

takie to niby pierdołki a tak bardzo cieszą 🙂)

A zapomniałąm zapoyta ć o EURO ? kibicujecie? bo my z mężem bardzo, wczoraj nawet zakupiliśmy piwko i chipsy (jak rasowi kibice ) i wspieraliśmy naszych bardzo. ja tam jestem z nich bardzo dumna i wkurzają mnie takie typowo polskie komentarze typu "aaa beznadziejnie grali, a mogli strzelić itp Polak zawsze niezadowolony

• Mamusie
Kasia gratuluje postępów Ani nawet najmniejsze rzeczy nas cieszą bo to nasze skarby 🙂 po wakacjach wypoczęta i opalona 😉
ja kibicuję jak mam czas choć mnie osobiście nie podobała się gra naszych mówię to tylko na podstawie innych meczy które są dynamiczne i pełne akcji na bramkę a ten mecz rozgrywał się głownie na środku pola 🤢 Mąż wczoraj kibicował na stadionie Warszawskim i jemu podobała się atmosfera jaka tam panowała aż mało głosu nie stracił 😁

• Mamusie
gosiaczek to zazdroszczę twojemu mężowi, tez chciałabym być na stadionie jak "nasi" graja.. Atmosfera nie do opisania, super.
Ja pamiętam jak na studiach mieliśmy tzw. "bój wydziałów" w czasie święta studenckiego, wtedy tak kibicowałam, że straciłam głos na tydzień 🙂) do tej pory mam chrypkę w głosie, taka mi pozostała "pamiątka " po studiach 🙂) 🙂)

• Mamusie
Lenka już wykąpana i nakarmiona mam nadzieję ze szybko zaśnie bo maruda straszna spała tylko raz od 12.30 do 14.15 🙂

emiliaeem no nie zazdroszczę moja koleżanka ma to samo a siostra też ma męża policjanta ale on to w grupie operacyjnej jest wiec nawet nie wiem czy na mecze jeździ 😉

hehe Kasia ja też mu zazdroszczę szkoda że nie ma podwójnych biletów 😞 w czwartek jedzie na mecz do Poznania w sektorze VIP czyli strefa Gold ogólnie full wypas 😜 a ja znowu sama zostaję 🥴 no a głos ma zachrypnięty mam nadzieje że mu przejdzie 🙂

dziewczyny no gdzie wy się podziewacie????????????????????????????????????????????????????????
??????????????????????????????????????????????????????

No nic zmykam. Dobrej nocy 😘

• Mamusie
tak, mała już śpi, nie pamiętam kiedy tak szybko zasnęła, ale dziś była wyjątkowo śpiąca i marudna 😞 dałam jej bebiko na noc, ciekawe ile będzie po nim spała, wypiła 130ml i więcej nie chciała.... piersi potem już też nie więc chyba była pełna 🙂

Kasia ale już dużo umie Twoja Anka i jaka mądra dziewczynka! gratuluje!!
i masz racje, nawet najmniejsze postępy cieszą 🙂 i pewnie każdy rodzic jest dumny ze swojej pociechy, nawet z błahostki 🙂 i ja wczoraj kibicowałam z mężem, choć nigdy meczy nie oglądamy, to na razie te dwa z Polską obejrzane 🙂 puściliśmy sobie mecz na projektorze, mąż zamówił pizze i piwkował a ja się przyglądałam 🙂 mała z nami oglądała, tzn bawiła się w pokoju i tam zasnęła pod koniec drugiej połowy 🙂 zasypiała już wcześniej ale mąż zacząć krzyczeć jak strzelili gola więc się przebudziła i zaczęła płakać, tatuś wystraszył 🙂 śmieszne to było bo jak Ruscy strzelili nam gola to ona klaskała brawo, a jak Polacy to się rozpłakała 🤪
i mi się wydaje, że wczoraj dobrze grali, przynajmniej mam wrażenie że lepiej niż Rosja, częściej atakowali, ale ja się nie znam, bo nie oglądam meczy więc nie wiem jak inne wyglądają 🙂

• Mamusie
I ja witam wieczorkiem 🙂

Noc u mnie fantastyczna 🙂 Natalia zasnęła po 20 tej i przed 4 dopiero sie przebudziła to dałam jej 20 mleczka i teściowa mówiła ,ze przebudziła się coś koło 6 popatrzyła i zasnęły obie i wstały dopiero UWAGA o 8,30 🤪 rekord mojej córki 😜 ale to jeszcze nic pobawiła sie godz i przed 10 ta znów poszła na godz spać 🙂 Ale to chyba przez pogodę , ochłodziło sie i dzis deszczowo 🙂

tilii piękną sabinka ma kiteczke i śliczna łazienka 😉

kasia gratuluje postępów Ani 🙂

więcej się nie rozpisze bo ledwo na oczy patrze zmykam spać jutro do pracy i w piątek wolne 😉 DOBRANOC DZIEWCZYNKI , SPOKOJNEJ NOCY ŻYCZĘ 😘 😘 😘 😘

• Mamusie
Halo Dziewczyny

Ja tak na szybciutko i przepraszam ze nie pisze do kazdej w Was

Urlopujemy sobie nadal
Pogoda - codziennie musi popadac 😠 i niestety deszczu wiecej

Wczoraj bylismy w Zakopcu - Gubałówka, targ, Krupówki itp zaliczone
Oscypki kupione i troche wyrobow z drewna...
I papucki - my bardzo je lubimy a w Zakopcu tansze niz u Nas 😜
Oczywiscie deszcz tez 😜 (tzn zaliczony nie ze tanszy 😜)

Patryk w nocy spi dobrze, czyli standarowo jak to On
Za to dzis w dzien mial problemy z zasnieciem, zasypial prawie 4 godz az w koncu poległ

Zeby nie bylo nudno dzis i jutro nie mamy tutaj pradu od 7 do 16 🙃 🙃 🤢 🤢

Poza tym dostalam okres i leje sie ze mnie jak zwykle = czyli jak z krowy 😞 wiec nie ma to jak okres na urlopie
I dupaaaa myslalam ze po porodzie okres przestanie byc taki bolesny i co? wczoraj bralam 2 nospy i to forte

Z postepow Rozbojnika zauwazam ze coraz czesciej cwiczy stanie i jest coraz bardziej "stabilny"

Któras pisala czy Patryk pierwszy ma roczek - hehe tak wypadło, Rozbojnikowi nie chciało sie siedziec tego miesiaca w brzuchu już 🙂
( miał sie urodzic miedzy 16 a 27 lipca)

Pozdrowienia i buziaki!!! 😘 😘 😘 😘 😘

Siemka :d u nas znow sloneczko od rana pozniej sie rozpada zapewne.....
Wercia ale Ci fajnie ja kocham popatrzec na gory gorzej z chodzeniem bo naleze do tych leniwych i narzekajacych 😁
z moich obserwacji wynika ,ze ta infekcja juz powoli schodzi,tzn, juz nie ejst tak czerwone jak bylo i krostki jakby sie wchlaniaja. Ide dzis pospacerowac napewno, pozniej w ogrodku posiedzimy z mala. Takie plany,ze hoho ,a tata pracuje do 14 stej 😜

• Mamusie
Witam

Nocka ok wstała na mleczko o 4 mąż karmił ale nie mogła zasnąć do 5.30 wiec i ja nie spałam a jak zasnełą to spał do 7.30 😉

MajaCh jej u Ciebie słoneczko a u nas pochmurno no ale już w piątek ma być lepiej a weekend bardzo ładny oby 😉

McDa ale Ci dobrze tez bym tak chciała z mężem w domu mecz obejrzeć ale on wiecznie gdzieś jeździ na mecze a na sobotę z kolegą się już umawiał 😠 A ja wczoraj obejrzałam pierwszą połowę Holandia - Niemcy i dopiero się działo ale nie wiem jak druga połowa bo poszłam lulu 😜 wiem że Niemcy wygrali 😉

wercia odpoczywaj no i mimo deszczu zazdroszczę Zakopanego 😉

• Mamusie
Witam

Wybaczcie nie zagladam tu za czesto z prostej przyczyny maly w lozeczku nie chce za bardzo siedziec i bawic sie nie wspomne o kojcu ktory omija z daleka a moje zdanie sie nie liczy i jak powiem "nie wolno" to on sie smieje i robi swoje(nawiazuje tu m.in do sprzetow codziennego uzytku nie dla dzieci) a zas jak Adrian powie ze nie wolno to on od razu sie cofie i idzie gdzie indziej

Dorabiam sobie na boku i chodze popoludniami na 4h na truskawki sezon ledow sie rozpoczol a ja mam ich juz dosc patrzec nie moge a zapach od razu mnie mdli

Wercia nie tylko u ciebie pogoda do dupy u mnie tez leje dzis od rana wczoraj tez dopoludnia padalo ale fajnie ze choc troche odpoczywacie

Z postepow jakie Oskar zrobil to niewiele:
- pokazuje papa
- mowi wyraznie "tata" czasem i "mama" mu sie wymsknie ale nie wiem czy swiadomie
- ostatnio zaskoczyl mnie bo zapytalam sie go jaka jest dobra marchewka ktora jadl i o dziwo pokazal a dawno mu tego nie pokazywalam
- na kosi kosi splata raczki i robi bam bam(czyli kosi po swojemu)
- zapomnial jak sie chodzi i puszcza sie tylko na krotkie dystanse a tak to zapier.... jak glupi osiol na 4
- nio i chwila na ktora czekalam bo juz myslalam ze Oskar bedzie jak ta dziewczynka 13 miesieczna w samolocie o ktorej mowila Gosiaczek ze ma 2 ząbki a wiec dzis zauwazylam ząbek na gorze (wiekszosc waszych dzieciaczkow ma po 4 do 8 ząbkow i pewnie dla was to juz nie nowosc ale dla mnie wielka radosc)

Roczek mamy juz zabukowany u ksiedza na 15 Lipca a 29 czerwca zrobimy mu tez ale taki kameralny tylko my w 5 i 3 dzieci zeby mial z kim sie bawic
a prezent od moich rodzicow dostanie rowerek, a my zamowilismy mu na allegro cos takiego: http://allegro.pl/ramka-z-glinka-na-odcisk-imie-data-dedykacja-i2400799181.html uwazamy ze zamiast zabawek pamiatka bo on i tak sie nimi nie bawi a co dostanie od reszty nie wiem bo z zaproszeniami jeszcze nie bylam u chrzestnej bo pogoda jest jaka jest a jeszcze ta praca popoludniami pewnie pojde w sobote mialam isc dzisiaj na poczte wyslac zaproszenia ale tez i adresu nie doastalam bo mi sie gdzies zawieruszyl a moja ciocia ciagle zapomina

Dobra koncze bo Oskar juz na mnie krzyczy ze nie chce go wyciagnac

siemka Darka, to Ci daje w kosc Oskarek 😁 a taka ramke Zuzia dostala na chrzest m.in. wlasnie po powrocie z Pl robilismy odciski ,szkoda,ze wczesniej na to nie wpadlam bo to juz duza raczka i nozka,a robi sie juz maluszkom 2miesiecznym 😉
moje dziewcze spi a ja mam chwile dla siebie. Kurde zaczynam byc niewyspana bo ona od 3ciej budzi sie co jakis czas i jeczy przez sen,bo wogole to strasznie sie wierci! czasem musze ja brac na rece i przekladac do pozycji na plecach, bo czesto w nocy jak sie budze to ona na brzuszku i w nogach w poprzek. Czy Wasze dzieciecia tez sie tak kreca??????? ja mam nadzieje,ze Zuzia nie bedzie lunatykowac tak jak ja to robilam jak bylam mala....i moj brat tez zreszta.
A my mecz ogladalismy troche najwiecej Zuzia sie jarala tymi pomaranczowymi kostiumami ,w ktorych biegali chyba lubi ten kolor hehe 😁
mam cos do zalatwienia na miescie ,a pozniej chyba sie wezme za ta lazienke bo wczoraj zamiast tam to sie za ogrodek zabralam ale przynajmniej kultura jest i kawy sie mozna napic na powietrzu 🙂 i roza mi kwitnie i mam mnostwo dzikiej miety!!! i znow walczylam z jezyna i wygladam jakbym kota miala z ostrymi pazurami..

• Mamusie
hEJ

MajaCh widzę, że ty ogrodnik jesteś 🙂) ja niestety nie lubię takich prac. posiedzieć w ogródku i owszem, ale pielenie itp niestety nie. maja nie jestem w temacie, ale coś pisałaś o jakichś krostkach u małej. Moja Ania też od dawana ma takie krostki na twarzy czerwone, potem bledną. Nie wiem czy to może jakieś uczulenie, może na banana? nie mam pojęcia.

Gosiaczek jak twój mąż załatwił sobie bilety na te mecze, a zwłaszcza w loży VIP?

Aha Maja moja mała od daawna śpi w zasadzie tylko na brzuchu bądź z dupką w górze a czasem jak się budzęw nocy to leży w łóżeczku w nogach.

• Mamusie
darka fajnie że zajrzałaś no to Oskarek rządzi 🙂 Moja to nie ma wyjścia jak ja muszę coś zrobić np.obrać ziemniaki czy mięsko do obiadku bądź odkurzyć to Lenka ląduje w łóżeczku i na poczatku to był krzyk płacz i niezadowolenie ale ja nie zwracałam na nią uwagi i teraz mam spokój ładnie siedzi i się bawi a nawet jak coś zamarudzi to po chwili przestaje 😉 no ale to dziewczynka nie wiem czy chłopcem poszło by mi tak łatwo 😁

MajaCh moja też się tak wierci że szok i czasem jak tak jęczy to idę i sprawdzam jak śpi, dziś np. spała na brzuszku a główkę miała tam gdzie zwykle ma nóżki 😉 w ogóle ona tak śmiesznie się wygina 😜 nawet jak czasem się tak kreci to pieluszka się przesunie i się zmoczy i muszę ja wtedy przebrać 😉 a moja wczoraj jęczała tak od 3 do 5.30 a dzisiaj od 4 do 5.30 🤢

co do urodzinek to postanowiliśmy 7 zrobić dla rodzinki tak jak już pisałam a 21 lipca dla znajomych takich bliskich czyli z nami będzie 7 dorosłych osób i troje dzieciaczków 🙂

• Mamusie
witam i ja 🙂
nocka super, zasnęła po 20 i obudziła się dopiero o 3.30,z jadła, potem o 5.20 zaplakała to zabrałam ją do łóżka i spała do 8.30!!!!!!!!!!!!!!!! jej ja tak chcę zawsze! ale ja nie mogłam spać, tak mnie głowa bolała że nie mogłam wytrzymać 😞 od 2 do 4 nie spałam, wzięłam o 2.20 tabletkę i godzinę później jeszcze nie działała 😞 masakra, nie pamiętam żeby mnie tak kiedys głowa bolała żebym spać nie mogła! zaczęło się popołudniu i juz wtedy wziełam pierwszą tabletkę... no i teraz nie wiem czy po tej tabletce Paulinka lepiej spała 🙂 czy po bebiko 🤪 zobaczymy dziś...

nic, ja się zabieram za naukę, małą przed chwilą udało się uśpić, mam nadzieję że choć godzinkę mi da 🙂

• Mamusie
Dzieńdobry Mamusie!

Na wstępie
darka doskonale cie rozumiem..mój Filip omija również z daleka kojec..za Chiny Ludowe i pół Ameryki nie usiedzi w jednym miejscu dłużej niż 2 min.
Twojemu maleństwu wyszły kolejne ząbki - mojemu też .Tez tak długo miał zaledwie 2..

A od dzisiaj mam króliczka z pieknymi 4 ząbkami!!!

Myśle o prezencie na roczek dla mojego małego meżczyzny i pomysłu nie mam 😞
Tyle tego jest...hmm...
U mnie pogoda jako taka...zapowiada sie na deszcz jak zwykle...
Słońca, słońca - słńca dajcie!!

W związku z tym,że mam 1000 myśli na minute niepamietam kto pisał o pleśniawkach u swojej córeczki...
Filip też miał ale bardzo dużo...i dość długo...zwykła apteczna maść bez recepty nie pomagała wiec miał robioną na zamówienie - 2 dni i poszły sobie bez nawrotów..ale ne wszelkie W dalej 2 dni smarowałam bo mogły wrócić