Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
gosiaczek a mówili ,że jak pojawią sie jedynki i dwójki to pózniej z górki 🙂 a u nas jest coraz gorzej 😉 No, ale w końcu te zęby muszą sie przebic i mam nadzieje że jak zasnie o 19-20 to będzie spala do 6 😉

Ja używam pasty Aguafresh 0-6 lat , tylko że ja nakładam na szczoteczkę tyle co ziarenko piasku 😉 bo jak więcej to nie chce myc 😉
tedi szkoda życia na kłótnie 😜 ale masz pyszny obiadek dzis 😜

aguparku no to super że juz Fifi zdrowy 😘 i czekam na efekty koloryzacji 😁

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
witam 🙂

już Wam mowię że ja też tragiczną noc mialam, tak mi zależało żeby się wyspać przed pierwszym dniem pracy, że dałam jej kaszkę na gęsto, zjadła całe 210 ml i po godzinie poszła spać i było dużo gorzej niż po mleko, od 24 co pół godziny (dosłownie) stawała!!! i kwękała, nawet o 3 jak ją zabrałam do łóżka nie pomogło, jedynie że nie musiałam wstawać tylko na leżąco ją uspokajałam... masakra! już kiedyś też tak zrobiła jak dałam jej kaszkę, chyba to ma za ciężkie, nie wiem... 3 raz nie będę próbować....

a ja po konferencji, od 9 do 14... dostałam plan i jest ok, najbardziej mi się podoba czwartek ip piatyek bo mam po 2 godz od 8.20 do 10 🙂 ale wtorek mam głupi bo 9.20 do 15.40 z dwoma okienkami, pon 4 godz (z okienkiem) i środa 5 godz 🙂 także jest ok 🙂 zaczynam od pracowni komputerowej, czyli od tego, czego się najbardziej boję 😞

Paulinka podobno była grzeczna tylko strasznie płakała jak ją próbowała teściowa dac spać, stawala i wołała mama 🙂 zabrała ją i po czasie przy teledyskach jej ulubionych na kolanach jej zasnęła 🙂 spała 1,5godz 🙂

Emilia to Natalka też dużo mówi!!

Gosiaczek mam nadzieję, że nauczą się jak najszybciej przesypiać noce 🙂 i Lenka i paulinka 🙂

Emiliaeem Paulinka też ładnie pokazuje na wszystkich 🙂 jak pytamy gdzie babcia, ciocia itd, mamę tez już pokazuje, ale długo nie pokazywała jak Olek 🙂

• Mamusie
Witam wieczorkiem

Lenka oczywiście padła jak kawka po kolacji oby ładnie spała 🙂 Kupiliśmy bramkę droga jak cholera 😮 no ale od poniedziałku skończy się bieganie za Lenką do kuchni 😜 Zakupy zrobiliśmy a jak wróciliśmy to była już 19.30 i wykąpaliśmy Lenkę i położyliśmy spać 😉 a na weekend jedziemy do znajomych do Kielc wiec nas spakowałam a Lenki nie mam jak muszę zrobić to jutro 🤢 a tak nie lubię pakować się w dzień wyjazdu 😠

McDa no widzisz nie było tak źle i nie masz się czego bać 🙂 a Paulinka to dzielna dziewczynka i szybko się przyzwyczai 😉

Kochane miłego weekendu i ładnej pogody. Odezwę się po weekendzie 😘 😘:

• Mamusie
Witajcie,
Z pewnością zapomnieć mogę o nadrobieniu zaległości w czytaniu.
Mala dokazuje wiec zbyt długo nie popisze , mam tez dziś zamiar iść do pracy na 11h i chce zrobić przed małe zaopatrzenie lodówki, a jeszcze wcześniej czeka mnie ogarniecie kuchni i łazienki.
Syn jeszcze śpi wiec czekam na niego ze śniadaniem,ostatnie dni wakacji.
No ale co u nas, Ja sprzątam w wolnych chwilach , końca nie widzę oczywiście i mam wrażenie ze w kółko robię to samo. Mala po powrocie z Polski stała się straszną sknerą i beksą, dopiero teraz powoli zaczyna wracać do swojego rytmu i powoli się wycisza.Ale ostatnie dni to był koszmar jednego spala 15 minut, drugiego pół godziny. Z biegło sie oczywiście to z wyrzynającym kolejnym zębem .Jak by tego było mało jeszcze kupiłam w Polsce paczkę pieluch z biedronki dada, i katastrofa bo mała na nie alergie , byłam aż z nią w tamtym tyg u pediatry. Na początku wyglądało mi to na odparzenie tylko nie wiedziałam od czego bo nie było upałów ,a wszystko zaczęło się jeszcze przed atakiem zębów. Po tygodniu walki z tym różnistymi rodzajami kremów, spodziewałam sie poprawy zamiast totalnego pogorszenia, po powrocie do domu, poszłam z wizytą do pediatry. Bałam się ze to może być jakaś grzybica. Na szczęście nie grzybica tylko odparzenie dostała kremy opatrunkowe i magiczny krem inotyol .Podgoiło się momentalnie do czasu gdy nie włożyłam jej dady na pupkę i tak w znowu w telefon do lekarki ,właśnie tak dowiedziałam się o alergii. Nawet przez głowę mi nie przeszło ze to na dady , kiedyś mama mi przywoziła te pieluchy , co prawda długo już tylko samych pampersów używałam/ 🥴

Przy okazji wiztyty zrobiliśmy tez pomiar i tak moja mala królowa ma 80 cm wysokosci a waga to 10,71kg , no a jej szafa po wakacjach bardzo opustoszała.
W czwartek 6 wrzesnia mamy szczepienie a tydzień potem kolejne na ospę . Juz sie boje
Ok zmykam powoli trzeba się szykawać do wyjścia.

kilka zdjec na odchodne

• Mamusie
hej 🙂

Nocka troszkę lepsza 😉 spała juz lepiej wstawałam tylko 3 razy 😉 Pogoda u nas nie za ciekawa znów bez słoneczka 😠Natalia właśnie ma 1 drzemkę 🙂

anja milo ,że zajrzałaś , piękne zdjęcia . No właśnie znów rok szkolny wrrrrrrrrrrr, mój syn pyta się czy musi chodzić do gimnazjum 😁 😁

gosiaczek miłego weekendu 😎 😎 😎

McDa miałam ci już wcześniej pisać, ale zapomniałam. Natalia tez ma takie nocki po kaszce więc od prawie 2 miesięcy daje jej bebiko 3r i śpi po tym lepiej( gdyby nie zęby hehehe ) tzn pije na noc 180 ml i dopiero o 4-5 120 ml-150 ml 😉

• Mamusie
witam,

u nas też trochę lepsza nocka, pobudka o 24 ale jeszcze nie spałam 🙂, dałam jej tylko smoczka i spała dalej do 3.30 potem cyc no i do 6.30, zabrałam ją do nas i pospaliśmy do 8.20 🙂 w końcu obudziła się wesoła 🙂

Emilia no widzisz, nie wiem może kaszka dla nich za ciężka... a bebiko r nie chce pić, muszę kupić inną butelkę bo z aventu ze smoczkiem 2 nie leci a z trójprzepływowego nie chce pić, za mocno jej leci i się krztusi;/ nauczona pic mleczko na leżąco... a z czego dajesz jej to mleczko? ja wczoraj dałam bo zwykłe mi się skończyło, a u nas w sklepie było tylko r, dawałam łyżeczką bo inaczej nie chciała 🙂 wypiła 180, potem za godzinę mąż przywiózł zwykłe 3 no i wypiła 150!!! dziś spróbuję jej więcej dać, bo zawsze 210, może to ma za mało??? już sama nie wiem....

Anja super że jesteś! a Lilka ładna dziewczynka, a jak jej włoski porosły i się kręcą, zazdroszczę 🙂 no i ząbki ma zabójcze 🤪

Gosiaczeka u Ciebie jak nocka??

ja małą oddelegowałam do mamy no i zabieram się za rozkład zajęć i studiowanie programu nauczania;/ ok 13 musze jechać do mamy bo brat przywiezie tam swojego synka, bo jadą do wujka do szpitala, więc sama dwójki zbójów nie ogarnie 🤪

hej 🙂
Gosiaczek ja uzywam takiej mietowej pasty dla malej dostalismy ja od helath visitor to taka pielegniarka srodowiskowa kiedys jak przyszla zostawila mi dwa opakowania 🙂 i moj dentysta tez mowil,ze lepiej od raz mietowe a dla dzieci sa lagodniejsze ,zeby nie przyzwyczjac bez sensu dziecka do past smakowych.
McDa nigdy nie myslalam o szkole od tej strony jak nauczyciele musza sie stresowac przed zajeciami hehehehe, nawet jak Ci sie noga powinie to uczniowie nie beda wiedziec 😉 to jak z teatrem 😁
AnjaP widze,ze Lili tez nozki ciagle pracuja nawet jak jje 😁 hehehe sliczna jest i wagowo podobnie do Zuzu 🙂 i lanie startujesz pisalas,ze awansik ale rzeczywiscie.....duzo godzin pracy powodzenia ...umeczona bedziesz niezle i jeszcze ogarnianie domu.....ladnie to opisalas tez mam wrazenie,ze ciagle robie to samo...
u nas salon pomalowany w koncu dziewczyny 7h!!!!! szok a najwiecej oczywiscie czyszczenia i szorowania podlogi bylo..jeszcze sypialnia i kuchnia..
przemeblowalam przy okazji i wysunelam malej szuflade w komodzie i wiecie co malej nie ma 😁 zajeta wszystko tam chowa lacznie z klockami, ksiazeczkami itd,a aaa i jeszcze chowa mi rozne rzeczy do mojej torebki 😁 i tak sobie znajduje placa przy kasie klocka ,to zabawke 😁
ooo a teraz probuje wejsc do szuflady 😁 heh wariat maly 🙂
u nas dzis sloneczko aczkolwiek humor moj niezbyt moze dlatego,ze jestem zmeczona,noc byla straszna pod wieloma wzgledami mala sie budzila co chwile a ja mialam koszmary jak juz zasnelam bez kitu ciagle ktos do mnie mowil jakby kolo lozka i budzilam sie i meza tez no szok! jakies licho 😮

• Mamusie
Maja powiem Ci, że też nie myślałam nigdy o nauczycielach w ten sposób, a widzisz 🙂 ale mam nadzieję że to przez pierwsze lekcje tylko, a potem juz z górki 😁 no i stres głównie dlatego że to szkoła średnia, więc dużej różnicy wieku nie ma (6 lat do 4 klasy, co to jest??) z pierwszakami myslę, że będzie lepiej, bo oni też będą wystraszeni 🙂

Emilia ja daję pomiędzy 1 a 2 i za dużo jej leci 🙂

• Mamusie
Witam

PAtryk spi wiec w koncu moge napisac
U Nas dzisiaj pada deszcz z malymi przerwami, po poludniu jedziemy na kawe do tesciow (łolaboga trza jakos to przezyc - hehe same wiecie jak to jest) 🤪 🤪

Maz ma dzis wolne takze troche nadrobic sie Nam udalo

My nie nocnikujemy jak na razie, Patryk tez robi kupy roznie - srednio 3-4 na dzien i poza porankiem to nigdy nie wiem kiedy to nastapi
a ta poranna robi najczesciej jak pije mleko w lozeczku a widzac jego temperament to nawet jakby pil mleko na nocniku toby z niego za chwile zwial

W ogole ostatnio juz szalu dostaje bo dajmy mu jesc w lezaczku - on zje 4-5 lyzek a potem chce wychodzic, jedzenie przestaje go interesowac tylko chce sie bawic

Mamy krzeselko - tylko miejsca nie ma zeby stalo na stale rozlozone i jak przyjdzie co do czego musialabym 3 razy na dzien je rozkladac - no coz trzeba bedzie cos wymyslic 🤢

Od czwartku mamy w koncu zmywarke i zalujemy ze nie montowalismy od razu jak sie urzadzalismy, i miejsce sie znalazlo. 😁
W koncu nie trzeba poswiecac czasu na mycie ton talerzykow i calego tego majdanu, fakt zostaja jakies plastiki itp ale myje je razem z plastikowa zastawa Patryka
No i od czwartku nastawilismy ja az 2 razy - i to nie do konca pelna - na razie badamy teren
I tu pytanie do Was - myjecie drewniane lyzki, lopatki, deski w zmywarce - niby pisze zeby nie myc ale my wlozylismy lopatki i lyzki z drewna i sa ok, a po wyciagnieciu
tak jak i po normalnym myciu zostawilam je do wysuszenia

McDa - ja tez jak zobaczylam 12-tego zabka to stwierdzilam ze z zobaczeniem pozostalych juz bedzie problem
ja ciagle mam pogryziony prawy wskazujacy palec i paznokiec bo nim myje zeby Patrykowi (silikonowa szczoteczka na palcu) i mnie ciagle gryzie

super ze Paulinka chodzi sama, a co chwiania sie to jeszcze musza nasze dzieciaczki pocwiczyc i bedzie coraz lepiej
ale macie sie fajnie z obcinaniem paznokci, Patryk nienawidzi obcinac paznokci, zawsze wrzeszczy na calego jakbym mu rece i nogi miala poobcinac 🤢

calkiem niezly masz ten plan zajec, dobrze ze czw. i pt. juz praktycznie lajtowy 😉, a okienka miedzy zajeciami pewnie sie tez przydadza
no i pewnie stres jest - zwlaszcza ze to "publiczne wystepy" ale ja uwazam ze to kwestia przyzywczajenia, poczatki sa trudne a potem sie czlowiek wprawia 🙂

darka- super ze wpadlas, pamietamy jak najbardziej, fajnie ze przeprowadzacie sie na swoje

tedit
- powodzenia w szukaniu pracy
a jak z mezem pogodzeni juz?
ja mojemu nie robie kanapek, nie chce - choc zapewne w jego rodzinie wyszlabym jak zwykle na potwora 🙃

emiliaeem
- ze szczepieniem to mialas jak ja - tez kase wzielam na 6w1 a tu mi mowia ze bezplatne - jeszcze se ganby narobilam w gabinecie bo wspomnialam ze 6 w 1

prosze jaki Olus grzeczny w kosciele, my w lawce siedzielismy az 1 raz z Patrykiem i to z musu - na mszy roczkowej bo tak to z Nim sie nie da, nawet w wozku nie usiedzi,
musi chodzic, jesc chrupki i pic

emilia1
- z ta ciupaga to dobre na prawde, fajny pomysl 🤪, chyba poszukam jakiejsc ciupagi bo pamietam ze chyba u rodzicow sie plata

a co do zebow to u Nas w sumie gorzej, wiadomo ze 1i2 -ki sa mniejsze i cienkie a 4-ki to juz cos wiekszego - z reszta po bułach na dziaslach widac

Gosiaczek
- u Nas Patryk sie czesze, myje zabki szczoteczka, a dzis myl uszy i waciki przykladal do buzi - oczywiscie wiadomo ze to tak po dziecinnemu robi
Ja tez sie czasem wkurzam bo w nocy jak PAtryk kweka albo jest odkryty to ja sie budze kilka razy i wstaje i przykrywam a moj maz spi - a idzie w weekend kolo 1 do lozka
albo kimie na kanapie w duzym pokoju poki po niego nie przyjde

co do pasty to żel od I-szego zabka z Ziaji i kupilam tez paste Vademecum 0-6 lat ale uzylam 1 raz, żel z Ziaji moze dziecko polknac, fakt nie ma fluoru ale jest podobno bardzooo dobry
a na tym Vademecum-ie pisze zeby minimalizowac ryzyko polkniecia - haha akurat sie da u tak malego dziecka

daj znac jak bramka, ile placiliscie jesli mozna wiedziec?

c.d.n.

• Mamusie
MajaCh - udanego malowania, fajnie ze macie pomoc 🙂
i doczytalam ze juz po, nie ma to jak odswiezony salon, 😆
i Zuzu ma nowa "atrakcje"

agapurka
- spoznione Wszystkkiego Najlepszego!!! i udanych eksperymentow z wlosami, dobrze ze sie nie zniszczyly bo wiem jak rozjasniacz je traktuje
dobrze ze juz po chorobsku

anjaP
- nie ma to jak u siebie
super zdjecia, piekna coreczka i widoki rowniez

oj to mialas nieprzyjemna przygode z Dad-a - moze to jakas "alergiczna" partia?
my uzywamy na zmiane z pamersami i alergii nie bylo
ale przyznam sie ze czytalam kiedys na necie jak ludzie wypisywali ze jakas partia dad-y powodowala grzybice - chociaz wiadomo ze na necie kazdy pisze co chce
no i dad-a -wiadomo to jest konkurencja dla innych "drozszych" marek
wazne ze uczulenie przechodzi

Nic znikam, musze sie troche ogarnac, coby mnie tescie i spolka 😉 calkiem nie obsrali hehe
No i musze zastawe Patryka pomyc 😜 😜 😜 😜

Buziaki 😘 😘 😘

• Mamusie
Witam wieczorkiem
Oj dzis to ja tutaj monologi bede wypisywac, nie ma nikogo oprocz mnie 😞 😞 😞

My juz po wizycie u Tesciow, bylo ok ale...
wizyte zakonczylismy w szpitalu na izbie przyjec

Juz mielismy wychodzic, maz poszedl do wc a Patryk krecil sie wlasnie wokol drzwi z tego wc
Poszlam tam zeby pilnowac aby nie zostal uderzony drzwiami jak maz bedzie wychodzil

A i owszem o drzwi sie nie walnal a i bawil sie z kuzynami dosc dlugo i nic sie nie stalo (kuzyni juz poszli) tak zainteresowala go szafka na buty (taka wiecie z drzwiczkami pod katem) a potem to ulamki sekund byly 😞 😞 😞
szafka mniej wiecej taka, bez tej czesci z prawej str. no i starsza, ciezsze te drzwiczki byly
http://allegro.pl/hit-szafka-na-buty-80-6-kolorow-wysylka-10zl-tanio-i2573792296.html
dotknal uchwytu i od razu drzwiczki sie otworzyly i spadly na niego 😞 nie zdarzylam ich zlapac a potem polecialo domino i spadly nastepne drzwiczki - porwalam go tylko spod tej szafki a on wrzask na maxa

na poczatku wygladalo ze sie uderzyl no i wiadomo przestraszyl ale okazalo sie ze rozcial sobie skore tuz przy kaciku prawego oka no i krew sie polala 😞 😞 😞
ja az sie poplakalam - ze strachu, ech no i przed tesciami fajnie wyszlam - beda mieli co gadac 😞 😞 😞
Tesciowa mowila zeby nie jechac do szpitala ale pojechalismy na wszelki wypadek - jeszcze bez dyskietki (tutaj na slasku sa dyskietki jako dowod ubezpieczenia a i czasem sa potrzebne jeszcze inne papiery) ale Nas przyjeli
Lekarka obejrzala rane, na szczescie nie byla do szycia, oko w porzadku, powiedziala tylko ze bedzie spory siniak i oplastrowali mu ta rane plastem sciagajacym i dostalismy tez kawalek do domu

Dalam mu Nurofen zeby przespal jakos noc
A mamy jutro do Zywca jechac w odwiedziny
Oby przespal jakos noc
Wlasnie zasnal
Ech - stresa mam 🥴 🥴 🥴

• Mamusie
Jeszcze nie padłam,więc zaglądam 🙃

Wercia wcale się nie dziwię,że spanikowałaś, ja zachowałabym się podobnie- instynkt macierzyński się kłania ☺️ Ale grunt,że tylko tak się akcja zakończyła, oczko się wygoi szybciej niż myślisz 😉 😘

AnjaP
uwielbiam zdjęcia Lili! 🤪 Ależ to fajniusi Pierdutek do całowania 🙃 A jaka do brata robi się podobna 🙂

Mąż w pracy,a ja sama dziś z Olusiem ☺️ Aczkolwiek dzień spędziliśmy rodzinnie 🙂 Najpierw zakupy na wykończenie chałupki, później pyszna pizza 🙂
Od jutra dieta ☺️

Olek rozrabia na całego,więc muszę prężnie organizować czas ☺️

Spokojnej nocki 😘

• Mamusie
emiliaeem - miło ze sie pojawilas
ciesze sie ze sobota minela Wam spokojnie i rodzinnie
Reszta Dziewczyn tez pewnie spedzala milo czas poza forum
Ja zaraz znikam spac, rano pobudka, obrobic Rozbojnika, spakowac sie, do kosciola a potem od razu jedziemy do Zywca
oby Patryk sie dobrze czul bo wiadomo jak cos bedzie nie tak to zostajemy w domu

Po weekendzie czekaja Nas male zakupy - wiadomo co chwile cos potrzeba
A i mam zamiar pochowac czesc drobnych zabawek Patryka i wywalic czesc pudełek (on uwielbia wszelkie pudelka po roznych rzeczach) bo juz mnie wkurzaja strasznie w tej ciasnocie
w ogole tak jak pisalam to ciagle cos wywalam ostatnio i porzadkuje

Dobranoc 😘 😘 😘

• Mamusie
Cześć dziewczyny, dawno nie zaglądałam, ale trochę się porobiło
W zeszłym tygodniu brat mojej mamy został zaatakowany przez sąsiada nożem/siekierą? (nie wiadomo, sąsiad twierdzi że nożem, ale lekarze to wykluczają), Brat mamy jest po 2 operacjach leży na OIOMie w stanie ciężkim i nie ma za dobrych rokowań 😞
Mam nadzieję że wieczorem nadrobię.

• Mamusie
Dzieńdobry!

U mnie nocki były straszne ale dziś maleństwo nawet ładnie spało pomijając konwoje karetek w tle, ścigacze i auta warkoczące jak stare traktory 😠 😠

Zła jestem jak osa...Teściowa dzwoniła i mężwi cały czas wierciła dziure w brzuchu ..jaki to synek brata mojego męża grzeczny, sam na nocnik siada, mói pięknie, jak mam nie pozwala to nie jęknie nawet - jeszcze może Pana Tadeusza recytuje???? I wypytuje o Filipa postepach i porównuje - nienawidze tego...Fifi jest młodszy prawie rok od niego i rozwija sie w swoim tempie - też tak macie że niecierpicie porównywań waszych dzieciaczków?

Co do włosw to ja naturalny mam taki ciemnawy brąz, nałożyłam na to wiśnie i mam jeszcze ciemniejsze ale teraz udało mi sie 2 tony rozjaśnić tą farbą i mam kasztan 🙂

Poniżej zdjęcie króla Filipa podczas oglądanie misia Mukiego:

• Mamusie
Witam 🙂

W końcu i u mnie ciepło sie zrobilo i sloneczko świeci 😎 😎 Nocka lepsza tylko raz wstawałam o 5 dac mleczko 🙂 🙂 i zaraz po mleczku wstała 😁 po 20 min znów zasnęła na chwilę a teraz ma 1 drzemkę 😉

wercia ja tam tez bym spanikowała, a jak widzę krew to zaraz slabo mi sie robi 😮

aguparka jak pieknie królewicz leży jeszcze pilota do ręki 😉 i cały zestaw faceta 😁

Tiliii o rany co za psychol z tego sąsiada 😲 on zawsze taki agresywny był 🤨 chyba go zamkneli , oby wuja wrócił do zdrowia .

Agapurka ja tez nie lubie porownan oj nielubie.......probuja w dziecku juz zaszczepic wyscig szczurow.....
Tilli matko takie rzeczy to sie w gazetach czyta.....straszne.....zdrowia dla wuja.
Wercia ja bym chyba zemdlala jakby mi Zuza tak upadla,zeby sobie widocznie cos rozciela.....