Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hej!!!

Jestem po paru dniach nieobecnosci ☺️ ☺️ ☺️

Weekend minął Nam standardowo jak to ostatnio
Ja jak zwykle - czyli połamana, jak jeden dzien czuje sie lepiej to znowu kolejny dzien gorzej

Patrykowi sie poprzestawialo i jak super spal w nocy to od jakiegos czasu budzi sie po kilka razy i chce pic - juz mu samej wody dajemy
No i przesikane potem wszystko niemilosiernie a ja tylko nastawiam pralki z posikancami 😜 😜 😜

Postaram sie byc na biezaco

Kupilam ostatnio PAtrykowi takie cus
http://allegro.pl/zabawka-interaktywna-kubus-puchatek-i2941391218.html
bardzo fajna zabawka, wydawalo mi sie na poczatku ze jest za "duzy" na taka zabawke ale wrecz przeciwnie - bedzie na przyszlosc, jest tam pare poziomow i trzeba np naciskac na dane zwierzatka albo liczby
ogolnie fajna zabawka bo duzo w niej jest

Za to nasz Kubus co Patryk dostal go na roczek dostal paraliżu - w ogole sie nie rusza, nawet buzia 😞 😞 😞
tylko spiewa i czyta bajki
http://allegro.pl/tm-toys-interaktywny-kubus-puchatek-mowi-spiewa-pl-i2971381268.html

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
dziewczyny sukces, Paulinka się dziś wykąpała 🙂 oczwyiście godzinne przygotowania, opowiadań mnóstwo ale udało się, stopniowo bo najpierw przez 10 minut chlapała rączkami w ubraniach, stała w łazience i nalałam do wanienki wody... potem udało mi się ją przekupić kinderkiem, że jak zamoczy umyje się z laleczką to dostanie kinderka (trochę nieedukacyjne ale zadziałało 🙂
potem to już był krzyk przy wychodzeniu i chciała iść do wanny, to nalałam wody i 25 miut tam siedziała, ale nie chciała dac się umyć od pasa w górę, to ją nie zmuszałam żeby znów się nie zraziła.... a potem pokazywała na prysznic i to dopiero była atrakcja, cały czas się nim polewała jak dałam jej do rączki, więc nawet brzuszek moczyła i się cieszyła strasznie, chyba ją łaskotało, no i okropny wrzask przy wychodzeniu ale woda już była całkiem zimna 🙂
oby tak zostało!!!! jutro chcę ją zabrać na basen!

• Mamusie
McDa to super oby tak zostało 😉

wercia tak to bywa z tymi zabawkami 🤢

a tu moja laleczka jak malowana

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/685/dsc0054ac.jpg/][IMG]http://img685.imageshack.us/img685/5549/dsc0054ac.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

do kogo tu zadzwonić 😉

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/819/dsc0011de.jpg/][IMG]http://img819.imageshack.us/img819/6396/dsc0011de.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

McDa super .ze w koncu Paulinka sie przelamala 😁 musialo to minac 😁
Gosiaczek rzeczywiscie jak malowana !!!! usteczka jak u lali 😁
moja lala dzis bardzo calusna 😁
ja dzis na solarium bylam 😁

długo mnie nie było zaraz bede nadrabiać bo załatwiałaam wyjazd miał byc do paryża ale nic z tego węc jedziemy do agro spa leskowiec koło andrychowa i mamy tak: kolacja przyświecach z muzyką...jacuzzi z lampką wina pozniej masaż twarzy na drugi dzień śniadanie do łóżka , dla męża całościowy masaż aroma a dla mnie jakaś maska na całe ciało i do folii :P ona powiedziała ze mi wybierze..ja wiem co powinnam mieć ale bede siedziała cicho zeby zobaczyc czy beda chcieli naciągnąć hihihihihi do tego darmowy kort tenisowy basen siłownia fitness... w poprzednie urodziny meża i walentynki czyli 13 luty i 14 luty byłam w szpitalu na zdiagnozowaniu strwardnienia rozsianego i praktycznie nie moglm chodzic..chce mu oddać te 30 urodziny chociaz te daty utkwiły w głowach.. za wszystko 520 zł... wiec bardzo tanio chcecie zobaczyc to wpiszcie spa leskowiec... aha...dostałam pierwsza rente z krusu dali mi wyrównanie 1300 zł a tak to co miesiąc 860 plus pielegnacyjne na mnie i jakies jesszcze jedno świadczenie to 1100 miesięcznie bede miała

poza tym do marcela przyjechał kuzyn Filip o 3 miesiące starszy no i poszli do pokoju Marcela...cisza nagle,,,,ja wchodze i nie wierze oczom!!!!!!!! domek połamany postawiony do góry nogami folia zdarta a oni walczą na rurki od konstrukcji...popatrze na allegro za drugim ,,,,ale nie wiem gdzie go wstawie bo Marcel taki burdello ze głowa boli ja wciąż czekam na rezonans sponsor szuka miejsca dla mnie grrrrrrrrrrrrrr ciągle ten strach i niepewność....

fotki macie super...dziewczynki takie modnisie..

ale czad!!!!!!!!!!
http://allegro.pl/play-wow-tunel-namiot-interaktywny-dmuchany-hit-i3000523931.html

• Mamusie
Witam 🙂

megan zazdroszczę wyjazdu do spa 🙂 no i dobrze że będziesz miała ten zasiłek należy ci się 🙂

wercia mojej siostry kubus tez szybko się popsuł, widocznie jakieś wadliwe 😞

gosiaczek naprawdę jak malowana lala 🙂 i dobre z tym barneyem 😉 u mnie to jest inaczej jak włączę barneya to woła inną inna ce kake ce, jak włączę to znów inna ce mydło ce,.... ul ce... i tak cały czas 😮

maja slicznie te mebelki wyglądaja , a co wstawania na krzesełko hmmm u mnie to norma 😲

mcda ale super ,że udało sie Paulince wejść do wanny, oby juz było coraz lepiej, ja na basen bym jeszcze nie szła daj jej przywyknąć do wody w wannie . Na basenie jest hałas, inna temp wody i może znów sobie coś przypomnieć.

A u mnie urlop zaczął się od jelitówki 😞 zaczęła Natalia ten jeden dzień przed południem wymiotowała i na szczęście na tym się skończyło, w nocy syn wymiotował, a ja rano biegunkę miałam, mąż wczoraj umierał 😁 na szczęście bez leków i wszystkim minęło dziś już ok 🙂

Co do spana to u mnie różnie bywa, Natalia znów zasypia po 19 tej a wstaje po 5 🤢 teraz od 10 tej ma drzemkę, wczoraj jeszcze popołudniu zasnęła na godz od 16-17 a i tak po 19 zasnęła i dziś pewnie to samo będzie 🙂
Natalia wszędzie juz wejdzie nie tylko na soje krzesełko czy stolik, ale odsuwa nasze krzesło i wchodzi na nie , a później odwraca sie tyłem i dupkę sadza na stół a ze stołu podchodzi do okna i sadza dupke na parapet OSZALEJE 🤪 🤪, a jaki krzyk jak mówię nie wolno 🤢 😮

Gosiaczek napisał(a):
Witam

A u mnie pada śnieg ale od razu się topi 😠

megan namiot super 🙂 a co do walentynek super pomysł u nas to mąż zajmuje się takimi niespodziankami kto by pomyślał 😉 no ale ja może coś w tym stylu dopiero za rok 😉 a w tym roku nie mam pomysłu 🤢

taaa to masz fajnie ja od 5 lat nigdzie nie byłam na walentynkach..urodzin tez nie obchodzę czasem dostane kwiatka alebo lizaka ze stacji od męża i z głowy. jest mi przykro wtedy bardzo. Mowie mu o tym ale co roku to samo.

Czesc 😁
Megan jaka romantico wyprawa.....wrrrrr 😁 😜 sama bym chciala masaze super.... 🙂
Ja wczoraj mialam walentynki kwiatki, czekoladki,winko....tak po prostu ale mnie zaskoczyl bardzo tym po prostu ,nie wnikam ciesze sie i juz 😉
A namiot super, takie tunele na playgrupie jednej sa. Dzis tez bylysmy ,Zuzia sie ladnie bawila ,bardzo sie szybko adaptowala,sama juz biegala tylko mi machala co jakis czas zebym wiedziala gdzie jest 🙂 i to z Anglikami juz szalala 😁 tez poznalam nowe Panie, bardzo sympatycznie bylo a mialysmy nie isc ale pomyslalam,ze nie bedziemy przeciez caly dzien w domu siedziec.
Teraz oczywiscie mala spi 😁
Emilia kurde ta jelitowka to destrukcja jest.Przynajmniej jak nas dopada,bol niemilosierny kosci przy tym.Duzo zdrowka dla Was i zeby reszta wolnego fajnie mijala .
Zuzie dzis swietny widok przywital rano wczlapala sie na krzeslo popatrzec co tam ,a tam w ogrodku KOTEK!!! do tego ja zobaczyl ,a ona tak za nim piszczala i stala tak w tym oknie dopoki sobie nie poszedl 😁
I ladnie mowi DZIECI i KOKEK. Ucze ja liczenia do 5 po polsku i po angielsku ale wiecie co.....angielski jest latwiejszy! ja mowie one, ona two reszty nie pamieta ale dziwne bo przy tym jak to mowi zawsze podlogi dotyka..hehe
Po poludniu do znajomych szalencow naszych ,panowie pewnie sobie przypala zielone,wiec podwojna czujnosc u mnie 😉

• Mamusie
Witam i Ja

Dzien jak zwykle 🥴

Czekam az Patryk zasnie i zaczynam prasowanie góry prania

Musze w koncu kupic ten rowerek dla zdrowotnosci - mam wypatrzony juz
ale tak jak pisalam jestem przerazona brakiem miejsca na niego - jak go wstawimy
to obrocic sie nie bedzie dalo 🙃

Ja rano bylam juz na badaniach - tym razem usg jamy brzusznej- i co sie okazalo
zeby nie bylo za prosto to mam kamien w prawej nerce - masakra normalnie, co jeszcze... 😞 😞 😞
Matko kochana juz mam dosyc tego chorowania
Zapisalam sie jeszcze na kontrole u gina - oby nic nie wykryl........

Niestety Nasz Kubus polegl calkiem - calkowity paraliż ani buzia nie rusza 🤢

McDa - gratulujemy udanej kapieli, oby juz bylo tylko coraz lepiej
daj koniecznie znac czy byliscie na basenie i jak wrazenia

Gosiaczek - jaka Lenka sliczna jak laleczka, slicznie wyglada

megan- super wyjazd, nalezy Wam sie,
a Ty przeszlas juz na rente? napisz cos wiecej, mozesz mi na priva - oczywiscie jesli chcesz
fajny namiot

emilia1
- udanego urlopu, dobrze ze tak szybko udalo sie Wam wyjsc z tej jelitowki

• Mamusie
Lenka śpi od 14 więc pewnie niedługo wstanie a ja przez 1,5 godziny robiłam prasowanie cholera tyle się nazbierało że krzyż mi siada 🤢

emilia najważniejsze te ta jelitówka jakaś szybka i że szybko mija 😉

McDa
no to super Zuzia mówi moja jakoś lubi kotki ale jak mówię powiedz kotek czy jak robi kotek to cisza 😜

wercia
zdrówka mam nadzieję ze szybko wyleczysz dolegliwości 😉

hehe no i wstała. Zmykam

• Mamusie
witam Was

Paulinka dziś już wykąpana, płakała przy wchodzeniu ale trochę i potem się zabawiła, znów nie chciała wychodzić 🙂 także mam nadzieję że najgorsze za nami 🙂 z basenem przemyślałam i nie poszłam, bałam się że się wystraszy i znów nie będzie chciała się kąpać 😞 wcześniej nie miałam nic do stracenia ale jak już wchodzi to stopniowo musze ją przyzwyczajać 🙂

Megan piękne Walentynki, ja mam zawsze takie jak z Twojego opisu (ale to co zawsze miałaś) dostanę kwiatek (zwykle jedną różę bo mój mąż twierdzi że to wyrzucanie kasy, bo za chwile kwiaty więdną i trzeba wyrzucić, no i zawsze rafaello mi kupuje bo bardzo lubię 🙂

a dziś też wieczór samotny z Paulinką bo mąż pojechał do świętochłowic i wróci pewnie ok 22, mam nadzieję że Paulinka już będzie spać i trochę pogadamy, bo ostatnio to jestem ciągle zła na niego;( wkurza mnie bo wraca z pracy o 21-22, potem zamyka się w gabinecie i dalej tam pracuje, w weekendy to samo, no i wczoraj mi wypalił że umówił się z moim tatą i bratem na turniej w bilarda u taty, no i 16!! nigdy z pracy o tej godzinie nie wrócił to mu wygarnełam co o tym myślę że jak ja chcę żeby przyszedl wcześniej to nie, jak chcę żeby mi cos pomógł w domu to on nie ma czasu bo musi faktury wystawiać i przychodzi do łóżka o 1,2 nad ranem, o 7 wstaje do pracy i tak w kółko;( no i obrażona byłam na niego to mi dziś powiedział że nie idzie na bilarda bo musi nadrobić zaległości z fakturami i w końcu podłączyć mi pralkę... ale żal mi się go zrobiło, bo wiem że to robi do nas, a teraz straszny debet na koncie przez budowe no i kredyt.... i chcę mu powiedziec żeby chociaż o 18 pojechał na tego bilarda, pewnie powie że nie... 😠

Wercia biedna, ciągle te choroby za Tobą chodzą, oby się to skończyło!

• Mamusie
McDa - ooo widze ze maz w Nasze zapracowane strony zawital
skad ja znam przesiadywanie meza w firmie...
fakt maz to robi dla Was i efekty sa,
ja mam zal za to ze moj zapierniczal tak w 2010 r. do 23- przez pol roku dzien w dzien, czasem w niedziele i do teraz nie ma zaplacone firma im nie zaplacila a jak firma co im wisi kase czasem zaplaci "rate" to idzie na wszystko inne
plus dla meza za to ze dotarlo do niego i odmowil wypadu i chce pralke podlaczac,
ciekawe czy da sie namowic jak to porobi zeby jednak wyjsc...

• Mamusie
Witam a tu jak zwykle cisza 🤢

Lenka właśnie zasnęła a ja gotuję obiadek dziś makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym. Tłusty czwartek uczciłam zjadając jednego pączka i wystarczy 😉

U mnie sypie od rana i biało się zrobiło jutro sanki a na weekend przyjeżdżają znajomi więc musimy zrobić dzisiaj zakupy, teściowa zostanie z Lenką a niech się cieszy mnie szkoda jej po markecie ciągać 😉

Miłego dnia 😘

Czesc 😁 ja od rana bylam z mala u kolezanki jak tylko oczy otworzylysmy w biegu bo pilna prosba naszla zeby jej corki popilnowac bo cos do zalatwienia miala i tak .....zajadam sie paczkami od rana ,dzis nic innego nie tkne 😁

Marcel spi...teraz ne sypia w dzień...bylśmy dzisiaj na dworze z urwisem..pełno śniegu. Pączki zjedzone faworków nie dostałam w zadnej cukierni 😮 .....więc znów idzie w dpe a nie w cycki.

• Mamusie
Czesc Dziewczyny!!!

Patryk łobuzuje ale i grzeczny tez bywa

Wy tu o sniegu, a My niby w granicach tego wielkiego sniegu a tymczasem czarno u Nas, w dzien z godzine troszke popadalo i tyle

Ja dzis "zafundowalam" sobie wizyte u reumatologa bo normalnie mam za 3 tyg ale
juz zle sie czulam, babka konkretna - milo- fochowata -hehe
Dostalam zastrzyk ze sterydem do stawu - czyli w moje łapsko- uczucie dziwne i boli bardziej
Mialam juz w kolano zastrzyki takze wiem ze boli bardziej niz w dupe
Wymyslaja mi Ci lekarze ze mam juz dosc, nie chce mi sie nawet pisac, juz mnie to doluje
i chce zeby mi sie poprawilo

Gosiaczek-
Wy to sie macie fajnie, co chwile albo wyjazd albo ktos przyjezdza a My jak buraki
no nie w niedziele do tesciow idziemy na kawe (pelnia szczescia 😉)

MajaCh
- ja tez dzis paczki i obiad - hehe ale bez przesady