Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

dziewczyny nie wiecie czy mozna to kupic bez recepty w aptece : syrop clemastinum. Kolezanki corka ma okropne jazdy ciagle sie po stopach drapie i tylko to jej pomaga wykluczono grzybice itd. nie wiedza co jej jest ale tylko to pomaga,ona kupila to w Plna recepte ,a tu nie mamy odpowiednika....

MajaCh napisał(a):
dziewczyny nie wiecie czy mozna to kupic bez recepty w aptece : syrop clemastinum. Kolezanki corka ma okropne jazdy ciagle sie po stopach drapie i tylko to jej pomaga wykluczono grzybice itd. nie wiedza co jej jest ale tylko to pomaga,ona kupila to w Plna recepte ,a tu nie mamy odpowiednika....

bez recepty a jak nie bedzie tego to można zamiennik jak chcesz to moge kupić i przesłać

pokój Marcelka

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/541/dsc03799st.jpg/][IMG]http://img541.imageshack.us/img541/8177/dsc03799st.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/703/dsc03800ui.jpg/][IMG]http://img703.imageshack.us/img703/2694/dsc03800ui.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Witam

Maja
ten clemastinum jest na receptę wiem bo mam go w domu i tak nawet pisze na opakowaniu ale możesz jakiś zamiennik 😉

megan śliczny pokoik ma Marcel 😜

jej tak piszecie o tych ćwiczeniach że aż ćwiczyć się chce więc mam nadzieję ze jak wyzdrowieję to od razu przejdę do działań.

A mąż właśnie mi wczoraj oznajmił że wyjeżdża w niedzielę na pięć dni na narty aż płakać mi się chciało ze złości. Nawet nie wiem gdzie bo wkurzyłam się na maxa mam nadzieję ze do niedzieli będę zdrowa i Lenka też 😉

• Mamusie
Ja jestem i zagladam jak mam czas przynajmniej poczytać, ale ostatni tydzień nawet i na to nie miałam czasu . Dlatego jak wczoraj zajrzalam to mimo ze znikomy ruch na forum to jednak było co poczytać.

Co u nas. Ogólnie spoko. Po pierwsze to ze Lila śmiga w gatkach takich majtusiach z ksiezniczkami i myszka Minni i tak dalej. Bardzo jej sie to podoba do czasu gdy nie zacznie sikac po nogach. Kupke udaje mi sie wyczuć jak narazie i w porę zdążę ja posadzić na nośnik. Mimo ze jeszcze nie wola już wie co to znaczy siku. Za to prania mam pełne ręce 😉. Mam nadzieje ze te drastyczne metody wkrótce odniosą oczekiwany sukces.
Oprócz tego mała jest o niebo grzeczniejsza, moze przez to ze badziej komunikatywna sie staje b. dużo już rozumie i mimo ze mało mówi sporo gestykuluje i pokaże o co jej chodzi. Lecz tez coraz bardziej odczuwa inne emocje i potrafi sie gniwac lub być smutna gdy np jej czegoś nie pozwolę lub gdy wychodzę do pracy a ona chce żebym została . Wtedy kładzie sie na podłogę zakrywa dłońmi oczy , a potem zrobi oczy kota ze shreka ze naprawdę człowiek prostu jej by uległ . Czasem jest tak ze sie nie odzywa mimo ze sie ja zagaduje , ale tego to po ostatnich walentynkach sie ode mnie nauczyła 😁 😉
Dzis nam przyszła paczka z polski, tak więc jestem happy, mama mi super zaoptrzyla lodówkę, swoiskimi wyrobami. A dzieciaki spowrotem maja swoje wszystkie prezenty ze świat.

Co do metod wychowawczych to my nie mamy kar jeszcze, póki co staram sie tylko tłumaczyć co mozna a co nie i pokazywać.

No i słówko do megan , ja po prostu skupić sie w pracy caly dzien nie mogłam jak to przeczytałam, no do tej pory to miałam wrażenie ze takie rzeczy to tylko na tym polsatowskim programie ...zapomniałam nazwy. Zeby własna matka i ojciec tak do własnego syna po prostu niezrozumiałe jest jak podli są to ludzie. Obcy ,obcym wykazują wiecej zrozumienia i wsparcia niż oni. Wyczailas już moze o co z tym spacerem chodziło.? W każdym bądź razie ja podziwiam Ciebie, ze dajesz radę z tymi wszystkim problemami i masz ochotę jeszcze im nosa utrzeć.

A na koniec Wszstkim powodzenia w wyszczuplaniu ! I sobie tez !

Megan dam Ci znac moja siostra ma jeszcze sprawdzic apteke kolo domu ,ktora ma. Jak ona nie da rady to bede Cie prosic o pomoc .
A pokoj sliczny taki przestronny jasny, Zuza ma dosc ciemnypokoj mam takie wrazenie...
A wiecie co....zaczela wolac na nocnik. Wczoraj przyniosla nocia i ja posadzilam na siku. Dzis tacie przyniosla ale sie nie skapnal po co,a wiec kupe zrobila w pampka......no.
Anja 🙂 fajnie,ze jestes 🙂
Emiliaa. Moj maz jest jaki jest ale sam by na wiecejniz 1 noc nie oddalil sie od nas. Po tym jak same w Pl bylysmy powiedzila,ze juz nigdy wiecej. 🙂 za to go kocham. I trzyma diete razem ze mna 😁
Anja wiec tobie rowniez mocy przybywaj 😁

• Mamusie
Gosiaczek i tu się cieszę że mój mąż tak pracuje do nocy i nie ma czasu na wyjazdy bez nas 🙂 ale za to dniami go nie ma;(

Megan wow jaki Marcel ma duży pokój!! śpi już sam w swoim pokoju?? przesypia Ci całe noce?

ja póki co nie wyobrażam sobie przenieś małej do swojego pokoju bo ciągle się budzi;( i choć już bym chciała drugie dziecko to jak sobie pomysle że raz jedno a raz drugie się będzie budzić to mnie to przeraża! 🤪

McDa powiem Ci,ze od kiedy Zuza ma swoj pokoj to ona sie wysypia i my tez..ja czuwam jak to mama ale luz. i pierwszy raz jak ja kladlam osobno to jej tlumaczylam ,ze teraz to jest jej pokoik,bedzie miala spokoj i ,ze ma mnie wolac ja zawsze przyjde. I wolala, chyba na sprawdzian. Teraz nawet jak kweka w nocy cos zaplacze to sie przekreci i zasypia. Faktycznie ja czuwam bo nawet jak sie wierci to czekam na moment jak gleboko zasnie i mierze jej temp dla pewnosci ale to moja schiza po tych drgawkach w temp.
Megan wlasnie jak Marcel ? spi ladnie sam?

• Mamusie
witam 🙂

Po pracy głowa mnie rozbolała i boli do teraz zaraz idę spać, Natalia juz od prawie godz spi 🙂

anja super że jesteś 🙂 i że u was wszystko ok, a te oczy ze shreka dobre moja też tak robi hehhe

gosiaczek mój mąż tez by beze mnie nie pojechał od 15 lat mam go co noc, no z wyjątkiem wyjazdu w delegacje 🙂 zdrówka życzę

megan ale duży pokój ma Marcel i jaki śliczny

mcda ja cię rozumiem choć mam inny zawód , ale stanie 8 godz na kasie też mnie męczy 😁

maja ty to masz rękę do motywacji ja tez sie biorę za siebie z 4 kg chcę zrzucić

dobranoc

• Mamusie
Cześć dziewczyny.

Pamiętacie mnie jeszcze?

Mam strasznie mało czasu i nie mogę tu zaglądać.
Mąż bez zmian - nadal na chorobowym a to porażenie nie ustępuje 😞 Już nie wiemy co mamy robić.
By już u wszytskich możliwych lekarzy.
W pracy awansowałam 🙂 jestem teraz kadrową hehe i też mam bardzo dużo pracy
Poza tym piszę pracę mgr...

Sabinka jest kochana. Prawie wszystko powtarza. Uczy się bardzo szybko.
Sama próbuje się ubierać, myje ząbki. Mała papużka z niej, musi robić wszystko to co my.

Postaram się częściej zaglądac

Tilli kilka stron wczesniej wrzucilam linka do takiego urzadzenia,ktore rozbija bol i uwalnia z mozgu endorfiny czy jakos tak. Zobacz to. Nieinwazyjne a moze mezowi ulzy...

Marcel w dzień przebywa w salonie znosi zabawki bo my tam jestesmy mamy salon otwarty z kuchnia
co do spania Marcel dostaje butelke kładziemy go w łóżeczku włączamy na ipadzie przytulaczki on zjada i sam zasypia w nocy budzi sie o 1 i o 4 na picie..daje butelke wychodze i czekam pozniej zabieram butelkę i ide dalej spać
anja syn mi dodaje sił do walki z tym wszystkim i każdy dzień jest dla mnie darem cieszyłam se jak dzisiaj przeskakiwałam tak lekko rzeczy sprzątając dla was to dziwne ale nawet tańczylam przy sprzątaniu ze szczęścia że po mimo tylu rzutów jestem sprawna a na dodatek choroba sie zatrzymała. Doceniam że szklanke trzymam sztućce..zmieniło to moje spojrzenie na życie człowek zaczyna sie uczyc cieszyć z malutkich rzeczy.

no los mi dał po dupie troszke ale kiedyś musi być lepiej....już jest.

Tilli a zastanawialiście sie nad krioterapią? ja idę bo mam słabą lewą stronę i problem z palcami u lewej ręki ( jestem oburęczna) nie są tak bardzo sprawne bardzo to podobno pomaga. Na NFZ możecie załatwić.
ja czuje leciutko np jak pisze na klawiaturze i jak udeżam w klawisze to mały palec mi troche sam lata ale tak to ruszam nim i jest dobrze przyzwyczailam sie

dzwoniłam do lekarki bo chciałam isc na solarium i nie wolno mi 😞 mam małego doła bo kocham solarium wiem ze powinnam sie cieszysc z tego co mam itd ble ble ale jestem przerazliwie blda i wściekłaz tego powodu 😞

a my po playgrupie. Niedawno byl poruszany temat zjezdzalni dla dzieci, mowilam Wam,ze nie chce bo nie bedzie mi sie chcialo jej zabierac na playgrupy itd.....wracamy dzis z playgrupy,a w domu niespodzianka....rozowa zjezdzalnia. Tata kupil ,nie mowil mi bo wiedzial,ze bym sie nie zgodzila. I Zuzia az go calowala ze szczescia ! zjezdzala dotad az nie mogla wchodzic bo juz ja nogi bolaly od schodow......boze nie sadzilam,ze taka zabawka takie szczescie wywola...

• Mamusie
Witam

A my powoli wychodzimy z choroby, byliśmy na kontroli Lenka kaszle bo glutki jej spływają dalej walczymy z katarkiem 😉 a mnie kaszel to zamęczy wcale przez niego nie śpię w nocy, z tego niewyspania głowa mnie boli 🥴

megan głowa do góry jak by to powiedział mój mąż skóra się cieszy 😉

Maja super niespodzianka 😜 to tatuś zapulsował a Zuzia ma dużo radości 🤪

• Mamusie
tilii no witaj i zaglądaj częściej, ja to mam duża sympatię do ciebie bo w tym samym dniu rodziłyśmy 🙂 zdrówka dla męża gratuluję awansu . Sabinka idzie w tym samym tempie co Natalia 🙂

maja ale super prezent ta zjeżdżalnia 🙂

gosiaczek super ,że wracacie do zdrowia 😘 😘 😘

• Mamusie
Myślałam że będę miała kilka stron do cztania a tu tylko 1 😞

Megan nie przejmuj się. Mnie nie przebijesz - jestem śnieżno biała i nie mogę się opalać bo wychodzą mi piegi i wyglądam na 50 lat.

Maja My też myślimy o zjeżdzalni, ale takiej na dwór z huśtawką. Latem będzie trzeba pomyśleć 🙂

Emilia I nawzajem 🙂 Łączy nas też to że obie mamy starszych synów.
A Natalka ma świetne włoski. Nie mogę sie na nią napatrzeć - wygląda tak dorosło 🙂