Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc,
Gosiaczek i mnie dzis czacha dyni (glowa boli ) okrutnie,Zuzia znow jakas marudna nie wiem co w nia wstapilo. Nakazalam mezowi sie nia zajac bo ma nowy tel i nic poza nim nie widzi,a ona sie na mnie odgrywa.

Emiaeem to siemie lniane mielone kup. Jest lepsze nie ma gluta ,ktory jest jak sie zaleje cale ziarenka. No i goraca ale nie wrzaca woda. co chwile mieszac bo opada ,smakuje jak owsianka troche. Spokojnie przelkniesz ja codziennie pje po 2-3 razy dziennie, a pije sie to po 1 lyzeczce czubatej na pol kubka- czyli mala filizanke. I dziala dziala,uwierz o niebo lepiej. Tacie mojemu tez polecilam bo on od wiekow ze zgaga sie zmaga.

Ja dzis klatce szorowalam Fifi, boze juz teraz wiem czemu ta dziewczyna musiala sie jej pozbyc,rzeczywiscie nie miala dla niej czasu bo naprawde byla zasyfiona.doslownie.Jak stala nie bylo tego tak widac ale jak ja wsadzilam do wanny i zmoczylam prysznicem wszyyyystko widzialam, ohydna ohyda nie bede Wam opowiadac szczegolow bo to niesmaczne.
No ale juz jest super itd a szynszyla nie chciala do klatki wrocic mi uciekla dwa razy jak ja wsadzilam. Coraz odwazniejsza,oswaja sie 🙂

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dziś zaczynam drugą połowę ciąży 🤪 Matko Najdroższa 😁

Po dentyście został ból i zgrzytanie zębów 🤢 Czyściła mi kanał,więc bolało przepotwornie 🙂 Ale trafiłam na tak wspaniałą doktor,że postanowiłam znieść wszystkie mordęgi 😉 W nagrodę sprawdziła za darmo Olusiowi zęby 😁 🙃
No i zasugerowała,żeby jednak zaleczyć Mu te 4 i nie czekać do marca, bo próchnica bardzo szybko może się roznieść ☺️ A tył siedzi licho biednie do 9 roku życia... Tyle,że Olek wył, krzyczał i chciał ją ugryźć za palec,więc doradziła mi,że w Warszawie możemy zaleczyć te ząbki na ,,głupim Jasiu". Sprawdziłam, poczytałam i chyba się zdecyduję 🙂 Olek na haju- szaleństwo 🤪 😁

MajaCh ja siemienia mam po uszy,bo mamy siostra je uprawia u siebie na gospodarce, więc nawet rzekłabym,że jest eko 😁 😉 No spróbuję, najwyżej puszczę pawia i tyle ☺️

Aha, Dziadkowi zaproponowano operację,ale niestety się nie zgodził... 😞 Morfologia w dalszym ciągu bez zmian...
Póki co czuje się względnie, jest bardzo blady,ale świadomy, ma apetyt, nie ma tragedii...
Mama z Ciocią konsultowały się jeszcze z jakimś specjalistą, który stwierdził,że operacja to zły pomysł. Guz jest owrzodziały,a co za tym idzie jakiś ,,zgrzybiały" czy jakoś tak... Gdyby oddać Go pod nóż mógłby bardzo szybko się roznieść po organizmie. Nie wiem jak to się ma do siebie, tak czy siak Dziadek nie wie,że to nowotwór, ale gaśnie powolutku... 😞 Co raz więcej śpi, zaczyna się buntować w kwestii jeżdżenia do lekarzy... Boję się... ☺️

Wiesz co Emiliaeem, wlasnie opowiadalam mezowi o Twoim dziadku itd, on pracuje od lat z ludzmi starszymi wielu z nich zmarlo. I powiedzial,ze to najgorsza rzecz jaka mozecie zrobic,ukrywac przed nim prawde. To jest naturalne,ze sie rodzi i umiera. A byc moze gdyby wiedzial wyzwoliloby to w nim jakas mega energie bo chcialby pokonac to troche i wyznaczyc sobie cel czy tez zamknac sprawy....
Wiem,ze to Wasza decyzja i chcecie dla dziadka jak najlepiej wiec tylko wysluchalam co moj M ma do powiedzenia na ten temat i napisalam Ci wiec nie bierz tego do siebie po prostu przeczytaj :*

• Mamusie
Hej

Wskakuje na szybko napisac co u Nas

Patryk lobuz straszny, najgorsze sa te jego gumowe nogi - glownie poza domem
nie chce stac na nogach, robi sie wiotki i najchetniej walalby sie po ziemi, a tutaj jeszcze jest tak brudno, brud taki weglowy jest paskudny 😠 😠 😠
szalu mozna dostac ale staramy sie codziennie tylki z domu zabrac

W domu ladnie wola siku - teraz wielbi bardziej nocnik niz kibelek ale na wyjscia nadal pielucha
Co do kup to ostatnio nie robi juz w pampersa z rana a do nocnika no i liczba kup zmniejszyla sie z 5-6 do ok 2-3 na dzien

Ja po wizycie u gina - tak jak podejrzewalam nieszczesny polip znowu sie odnawia,
a krwawienie moze byc albo od polipa albo od metotrexatu ktory biore na rzs-a
mam przyjsc za 3 m-ce i gin zdecyduje czy znowu zabieg bedzie a po Nim proponuje spirale z hormonami - podobno jest droga ale ja glupia zapomnialam zapytac ile kosztuje 😞 😞 😞

Gosiaczek
- to gratuluje porzadnego tescia 🙂
no i meza ktory dba o to aby zona tez miala szanse pracowac
ja zaczynam powolutku sie rozgladac ale rynek pracy jest jaki jest...

MajaCh
- zgadzam sie z Toba to co napisalas
troche z innej beczki ale napisze...
u mnie i Mojej Mamy zawsze pozostanie niesmak tego jak rodzenstwo mojego Taty
zatailo przed ich Matka ze nie zyje, wyobrazacie sobie takie cos??? zamiast od razu Matce powiedziec zwlaszcza ze prawie wszyscy mieszkali "na miejscu" plus kupa rodziny, liczne moje kuzynostwo i wszyscy inni mieli zakaz mowienia o tym
Babcia zmarla nie wiedzac ze jej najstarszy syn zmarl 2,5 roku wczesniej,
nigdy nie mialysmy rzadnej szansy aby babci to przekazac a 6-tka zyjaca rodzenstwa skutecznie to taiła, wykorzystujac starosc Babci, to ze juz ciagle jest w domu, ze ma skleroze, zbywali ja, opowiadali pierdoly w stylu ze wyjechal za granice kiedy moj ojciec nie byl za takimi wyjazdami, a do domu rodzinnego przyjezdzal czasem nawet co 2 tygodnie a tu nagle sie urwalo

nie moglysmy zadzwonic, napisac, nawet wejsc do domu Babci, jak przyjechalismy na wies niie moglismy chodzic pod oknami, czepiali sie nawet ze pies mojej Mamy szczeka
kiedys ciotki wymyslily zeby Prababci pokazac Patryka - to co? ja nie moglam isc - ciotka mnie pilnowala zebym nie poszla, zaaranzowaly spotkanie
w domu ciotki, tylko moj maz poszedl (Babcia go nie kojarzyla w ogole kim on jest) i one jeszcze bezczelnie zbywaly pytanie Babci co to za dziecko, czyje jest - babcia nawet nie wiedziala ze to jej prawnuk
az zalowalismy ze poszlismy go pokazac, troche moze jakos wewnetrznie chcielismy zeby przed smiercia go chociaz zobaczyla
Ale mysle ze Babcia sie domyslila ze jej pierworodny nie zyje, mimo tego calego dziwacznego cyrku

emiliaeem
- nie sugeruje nic ale dobrze MajaCh napisala
aha i zeby nie bylo ze Was przezywam czy cos w tym co opisalam o rodzenstwie mojego Taty, 🤨 napisalam tylko jak bylo u Nas, kolejne zle przezycie o ktorym czlowiek pamietac bedzie do konca zycia
mam nadzieje ze Cie nie urazilam

p.s. kiedys znalazlam taki oto artykul, uprzedzam, ze jest dolujacy, wyciskajacy lzy, kto nie chce niech nie czyta
http://www.styl.pl/magazyn/prawdziwe-historie/news-anioly-nie-placza,nId,1071969

• Mamusie
ale tu pustki, gdzie wszystkich wywiało?? 🙂

ja się tylko melduję że zaglądam ale nie ma do kogo pisać 🙂

rozpoczęłam na nowo ćwiczyć zumbę (miałam postój przez chorobę) i powiem Was że nigdy nie lubiałam ćwiczyć, zawsze się szybko zniechęcałam, ale zumbę mogłabym tańczyć ile dam radę 😉 wczoraj 40 minut tańczyłam, lało się potem ze mnie, ręcę i nogi już jak z waty, ale dziś znów tańczę bo strasznie mi się to podoba i odkryłam wczoraj nową funcję, mam układy 20, 40 i 60 minutowe (mieszanki piosenek) w zależności jeszcze od stopnia, umiarkowany albo ciężki i tych układów jest chyba z 40, wczoraj tańczyłam 2 najłaatwiejsze, aż się boje jakie sa te cięzkie ale dziś mam zamiar spróbować 😁

Paulinka ok, szaleje i dalej spać nie chce, kaszle ciągle ale chodzi do żłobka bo nic poza kaszlem jej nie dolega.... w czwartek przychodzi do nas 12 dzieci na bal przebierańców więc wyzwanie prze mną 😉 już pozamawiałam materiały do ozdoby domu na allegro, szykuję jadłospis 😉 paulinka będzie w 7 niebie, tylko nie chce sie nic przebrać co jej proponuję, ubzdurała sobie świnkę peppę i koniec 🤪

• Mamusie
Witam i ja

Weekend zleciał nie wiem kiedy zaglądałam ale brak czasu na pisanie tym bardziej że robię projekt 😉 W niedzielę byliśmy u teściów z okazji Dnia Babci i Dziadka dzisiaj jedziemy do moich rodziców 🙂

Lenka jest nieugięta nadal nie daje mi spać w nocy przez co ja nie mam chęci w ciągu dnia na ćwiczenia a przy tej pogodzie to nic tylko ziewam 🤢

W czwartek jedziemy do kliniki leczenia zeza (i co wtedy właśnie chodzi u nas ksiądz 🤢 ) mam nadzieję ze Lenka da się zbadać i zalecą jakieś leczenie np. okulary. Postanowiliśmy zostać w Krakowie na noc wiec napewno odwiedzimy Galerie 😜 a w piątek zabierzemy Lenkę do Aqua Parku http://www.parkwodny.pl/pl-atrakcjeBasenowe to ma być nagroda 🙂 a potem po drodze do domu jedziemy na weekend do znajomych do Kielc 🙂

McDa no to dobrze ze u Was już lepiej no i widzę że impreza sie szykuje 🤪 napewno się uda 😉

wercia no powiem Ci że gdyby u nas z pracą było inaczej to napewno bym u teścia nie pracowała ale teraz narodził się nowy pomysł żeby isć na bidę i zrobić jakiś kurs choć ja chcę architekturę wnętrz wiec pewnie taki kurs znajdę w Warszawie i to płatnie no nic zobaczymy jak to bedzie 😉

Cześć Kochane,
poczytuję ale ostatnio z czasem krucho . Egzaminy państwowe na technika miałam (żeby mój mózg nie zapomniał jak to jest się uczyć 🙂 ) poza tym byliśmy z Maksiakiem u naszej profesorki co go operuje, termin kolejnej operacji dopiero po 4 roku życia więc na razie święty spokój. Maks zrobił taki mega cyrk, że szok w przychodni , tak to się jeszcze nigdy nie wściekał (chciał biegać akurat jak mieliśmy wchodzić do gabinetu) . Najbardziej mnie dobiło jak opowiedziałam o tym mamie a ona mi na to że powinnam była mu wlać.... choć osobiście nie jestem zwolennikiem takich metod a już na pewno nie w sytuacji gdy mamy zbuntowanego dwulatka, może i zareagował nieadekwatnie do sytuacji ale sądzę,że przemoc fizyczna może i by opanowała sytuacje chwilowo ale na dłuższą metę zbiera spore żniwo i to generalnie potem kosztem rodzica i relacji rodzic-dziecko 🤢 jakoś tak bardzo mnie cała ta rozmowa zdołowała :/

Poza tym dodatkowo rozszalałam się na amazonie brytyjskim 😁 z wielką szkodą dla mojego portfela 🙃
Generalnie w domku wszyscy zdrowi, ja usunęłam 3 dni temu ósemkę i pomimo koszmarnego stresu poszło szybko(odkąd usiadłam do znieczulenia po 2,5 minucie byłam już za fotelem), gładko i bezboleśnie.

Przepraszam ,że nie odpiszę do każdej z Was, lecę zaraz przygotować się na test z japońskiego, do tego mam dziś zebranie u Ewci w szkole, no i w tym tygodniu gości u nas moja psiapsióła :] szykuje się rozrywkowy tydzień ☺️

• Mamusie
i ja witam 🙂

przez dwa dni nie miałam netu jakaś awaria , ale tu tez była cisza 😉 u nas zimni wieje pada zmarznięty deszcz 🥴więc dzis na spacer nie idziemy 🙂 Natalia od paru dni nie chce mi spać popołudniu 😠 później jest nie znośna 🤢 a jak jedzie samochodem to zasypia 🙃. Jest straszna bałaganiara, dziś mam wolne i juz mam dość 😠 😠 😠 wysypuje wszystkie zabawki a do sprzątania to niechętnie podchodzi 😞 juz cala reklamówkę drobnych zabawek wyrzuciłam bo miałam dośc . Podarła na drobny maczek Adriana legitymację szkolną 😠 ogólnie to lubi ciąć i drzeć kartki , a ja tylko sprzątam. oczywiście mówię jej żeby posprzątała lub mi pomogła , ale wtedy ona jakby zamyka się i udaje ,że nic nie słyszy 😠 😠a chcesz cukierka to słyszy 😜

• Mamusie
i pół godz zumby za mną, wieczorem powtórka 😉

obiecałam sobie że przez ferię musze min 2 kg schudnąć 😉 a to tylko 2 tyg więc wyzwanie przede mną.... ale jak tu mieć dietę jak za Paulą zawsze dojadam.... 😉

Emilia Paula to też straszna bałaganiara.... uwielbia rozsypać wszystkie klocki i puzzle a potem płaczu jak nie wiem przy zbieraniu i co chwila kara 😉

• Mamusie
a my miło spędziłyśmy dzień u moich rodziców Lenka wybawiła się z Natalką a my sobie pogadałyśmy 🙂

Szklanka u nas straszna na chodnikach lód Lenka chodzić nie umiała bo nogi jej się rozjeżdżały ale bardzo podobało jej się takie ślizganie. Zamiast butów powinno się chodzić w łyżwach 😉

McDa trzymam kciuki a co dojadania po Paulince ja kiedyś tez tak robiłam ale teraz szykuję jej mało i wolę w razie czego do szykować a jeśli zostawia obiad to go odgrzewam albo mąż dojada 😉

emilia ciesz się bo i tak długo spała Ci w dzień a moja już od 2 roku życia nie śpi w dzień 🤢 jedynie jak jest pochmurna pogoda i jedziemy akurat autem to wtedy przytnie komara ale w domu można zapomnieć bo jak to mówi "mama dzień" 🤢

• Mamusie
Hej Dziewczyny!!!

Witam i ja po weekendzie

Minal Nam dobrze, sobota troche leniwie, wyskoczylismy
do Decatlona kupic Patrykowi kamizelke do plywania na basen ale nie bylo, w Go Sporcie rowniez...

W niedziele tez standardowo - kosciol, obiad a potem skoczylismy do centrum handlowego na chwile, maz reklamowal buty
i jeszcze na kawe poszlismy i o dziwo (chociaz jak pochwale to jest potem gorzej 😜ale...
przez weekend Patryk zachowywal sie musze pochwalic ze dosc dobrze dosc rzadko odstawial nawet swoje gumowe nogi, w kosciele jak stalismy to przyszla mama z malutkim chlopczykiem w wozku to Patryk staly przy Nim i nawijal chyba z 20 minut po swojemu

Poza tym staram sie eliminowac calodzienne ogladanie filmikow na youtube
- caly piatek nie ogladal mimo ze jeczal z 10 razy zeby mu wlaczyc,
w sobote niestety nie zdarzylam meza poinformowac i jak bylam w lazience
to juz mu laptopa wlaczyl ale w niedziele i dzis caly dzien nie ogladal
za to zabawki porozwlekane wszystkie - dzis nawet z pudel stojacych z boku wszystkie powyciagal
a filmik oglada rozne o autach - glownie o zabawkach w stylu straz pozarna, pogotowie i tak calyyyy dzien
juz szalu dostawalam, oczy "wysuszone" no i przeciez dziecko ma miec ruch i sie bawic a nie wgapiac w laptopa

A co do pogody to nadal u Nas zero sniegu

Patryk nadal zazwyczaj zasypia w swoim wyrku a potem w nocy zwala sie na mnie i doi picie w nocy
ze 2 butle wypije i co rano pizamka posikana, 1 pizama na 1 dzien - aaaaa

Na szczescie juz przestal siurac po podlogach a kupe rano robi do nocnika
Bo tak to z 10 razy sie posiural na dzien w majty, dobrze ze kupilam ponad 30 par majtow bo by nie zdarzyly poschnac i chwala za to ze mamy balkon to szmaty bylo gdzie wieszac

MajaCh
- tak wlasnie to ta spirala, a cenowo to Ci powiem ze czytalam to ok 600 zl kosztuje
czy moglabys mi napisac jak sie czulas po zalozeniu takiej spirali? czy to boli? czy sie ja czuje jak juz jest zalozona? i czytalam ze okres moze byc lub tez calkiej zaniknac

McDa
- ciesze ze zumba zmobilizowala Cie do cwiczen, ja ciagle szukam weny...

Gosiaczek
- daj koniecznie znac jak po wizycie w klinice

no i czekamy na opis jak bylo w aquaparku w krakowie, My bylismy w tym aquaparku z tymze jeszcze Patryka nie bylo takze powiedzmy ze patrzylismy na ten wypad pod innym katem, najbardziej podobaly sie Nam zjezdzalnie,
takie dosc dzikie byly, pamietam ze nawet sie tam poodbijalismy a rwaca rzeke mieli tak ustawiona ze zeby z niej wyjsc trzeba sie bylo mostka chwytac, no i sauny fajne
niestety nie mam pojecia jak to dla dzieci bylo zorganizowane bo wtedy w ogole nie zwracalismy na to uwagi 😉

rozumiem jak z praca jest, sama bym tyłek wypiela na wiele spraw jakby tylko jakas praca byla ale jak na razie jakos czarno to widze wszystko

Kiniek -
wyobrazam sobie cyrk Maksia bo sami mamy czesto rozne akcje a "gumowe nogi" najgorsze, no tak starsze osoby
maja lanie dzieci zakodowane juz w glowach, z reszta widze jak starsze osoby Nam "morduja" wzrokiem jak Nas lobuz szaleje
spokoj nas musi jakos uratowac 😎 ale tak czasem ciezko jest ze masakra

gratuluje rowniez "edukacyjnych" sukcesow

emilia1
- u Nas jak na razie zero checi do sprzatania, za to rozwalanie wszystkiego
i tak napisze jak Gosiaczek ze i tak dlugo Natalka spala, Patryk zakonczyl spanie w dzien w kwietniu zeszlego roku, czasem mu sie kimnie
jak autem jedziemy - to mnie wkurza czesto bo bym troche odetchnela chociaz

Nic pomarudzilam, ide spac 😉

HA HA!!! mamy snieg! wstaje rano ,a tu bielusko 😁 nareszcie :] ile mozna zazdroscic całej Polsce 🤪

Dzięki Wercia 🙂 ano cyrk byl byl, na szczescie od wtedy jest po staremu, poza tym nocnikowanie przebiega super, choc na spacery zakladam mu pieluche ,ale zawsze nawet po 2h jest sucha 🙂 no i mlody chyba dzieki logopedzie zaczal gadac troszke, a to ostatnio powtarzal "liść" --> iś ... nom bedziemy mieli problem z pewnymi dźwiękami ,ale co zrobić, podobno wieloletnia praca poprawia efekty u rozszczepików , w każdym razie jakoś ostatnio lepiej mu się chce 🙂

Tymczasem lecę ogarnąć dom i przygotować się na wieczorny test z japońskiego :]

Czesc 😁 ja mialam male problemy z laptopem bo ladowarka sie popsula ale juz mam nowa ,a z tel niecierpie pisac tak wiec odczekalam i przynajmniej mam co poczytac 😁
McDa! Gratuluje determinacji w Zumbie 😁 moze i ja sprobuje ale z krokami z youtube 😉 zeby Pauli ten kaszelek przeszedl....
Gosiaczek fajnue,ze mieliscie aktywny weekend, sama bym chciala odetchnac oderwac sie od domu bo codziennosc nuzy,zreszta napewno sam wiecie. Na szczescie urozmaicam sobie jak moge spotkaniami codziennymi prawie 🙂 dokoncze do reszty pozniej posta bo mam gosci 😁

• Mamusie
Witam

My już po laryngologu 🙂 wszystko ok Lenka pięknie buzię otworzyła dała zajrzeć sobie do gardła i ucha a nawet do noska. I ma strasznie suche glutki w nosie wiec przepisała maść, alergia, ciepłe i suche powietrze są tego przyczyną 🤢

Dzisiaj siostra ma imieniny wiec z racji ślizgawicy za oknem po pracy przyjedzie do nas na kawkę 🙂 Nie robimy sobie prezentów ale kupiłam jej Martini bo lubi a my zawsze możemy na nią liczyć wiec pewnie będzie miło zaskoczona 😁

wercia u nas nie ma problemu z bajkami ogląda tylko te co lubi i nawet jakby tv grałoby cały dzień to ona i tak zainteresowana ulubionymi poza tym lubi bawić się u siebie w pokoju zawsze mnie woła i zamyka drzwi żebym nie wyszła 😉
wercia co do prywatnego przedszkola upatrzyłam sobie na necie dwa jeden wpisowe 300zł i 430 czesne a drugie wpisowe 200zł a czesne 600zł choc to drugie troszkę daleko. Ale i tak w lutym odwiedzimy te przedszkola ze znajomymi którzy prowadzą przedszkole w Kielcach wiec bedą wiedzieć jakie zadawać pytania i na co zwrócić uwagę 😉

Kiniek
zazdroszczę śniegu u nas narazie tylko lód 🤢

Maja no wiesz chociaż weekend można inaczej spędzić a teraz od czwartku do niedzieli też będzie ciekawie 😉 najgorsze są dni powszednie monotonne 🤢

idę poćwiczyć dopóki mi się chce 😜

• Mamusie
a mi się humor poprawił 😉 obrabiłam męża dziś, dał mi trochę kasy na zakupy, ciekawe czym zasłużyłam 🤪 no i pojechałam do Bielska bo chciałam sobie kupić torebkę no i 4 razy wchodziłam do mihito, tak się tam podobały rzeczy że szok... no i w końcu kupiłam tam sobie torebkę i bluzkę do legginsów taką za tyłek bo szukałam 😉 trochę dużo wydałam ale jak mąż dał kasę 🤪 🤪 no i jeszcze jedna mi się bardzo podobała ale kolejna stówa... więc zamiast niej kupiłam sobie 2 pary legginsów w new yorkerze 😁 to teraz moge ćwiczyć zumbę heheh przed 15 jadę po małą do żłobka a potem prosto do mojej mamy więc pewnie wrócę wieczorem... a babcia będzie szczęśliwa bo paulina się nauczyła wierszyka dla babci i osobno dla dziadka, mam nadzieję że się nie pomyli 🤪

no juz, a wiecei ,ze u nas ani ani sniegu nie ma...ciekawe czy w tym roku bedzie....
Kiniaaaa podziwiam Cie za ambicje i super power energy 😁 jest taka nauka pewnie wiesz andragogika wiec kiedys bedziesz jak oni 😁 bo myslacy mozg sie nie starzeje 😁 Gratuluje zdanych egzaminow i naprawde klaniam sie nisko 🙂

Emiliaa1 taki czas, 😁 moje zlosci to takie sceny robi przy ludziach,ze mi oczy wychodza! i tylko przy ludziach, a reaguje podobnie ale ona jakos sie pewniej czuje ..czasem po prostu ja zostawiam i mowie ,ze ide do mu a ona jak chce. To za chwile leci za mna z krzykiem. Jak narazie to skuteczny sposob,zeby wyjsc ze sklepu.

Wercia kochana, po zabiegu czulam sie troche dziwnie,delikatny bol jak na okres ale mialam braz paracetamol na rozluznienie miesni i jakos sie obeszlo po 2ch dniach juz zapomnialam,ze mam cialo obce w sobie i juz ok. Okres rzeczywiscie zanika to jest superplus, bo i objawow nie ma czyli boli itd. Mi zanikl juz po 2ch miesiacach ale w ulotce jest ,ze zazwyczaj do 6 miesiecy od zalozenia zaniknie. Moga sie jakies plamienia pojawiac ale to sie nie nalezy przejmowac. Po zalozeniu bylam na sprawdzeniu po 2 tyg czy jest ok. pozniej co rok mam sie zlaszac na sprawdzenie,sprawdza juz pielegniarka u nas nie lekarz.
A co do samego zakladania no nie nalezy ten zabieg do najprzyjemniejszych ale skoro Ty przezylas usuwanie polipow to i to przezyjesz 🙂 ja okreslalam mezowi ten bol do skurczu porodowego ale sredniego. Moja znajoma,ktora mi polecila ta spirale nie czula prawie nic przy zakladaniu wiec to zalezy od organizmu. W kazdym badz razie ja goraco polecam.

A widze ,ze i Wy smarowalyscie w miedzyczasie
No Gosiaczek ja tez sie zabieram za skalpel poki mi sie chce a mala drzema, kolega jej byl to zmeczona jak kawka 🙂
McDa nie ma to jak zakupy ja tez mam wyrzuty sumienia jak kase wydaje na ubrania 😁 :P

Maju a ja właśnie nad spirala dumam, choć ja tak koszmarnie znoszę ingerencję w moje ciało,że pewnie by się skończyło na ataku paniki i usuwaniu, pewnie jeszcze trochę minie nim się zbiorę na odwagę ,a bólu ta akurat jakoś się nie boję 🙂
Kobieto ,że Ci się chce, że Wam wszystkim się chce ćwiczyć, ja tak na razie mam to w sferze myśli jedynie, zamiarów i planów... tylko coś wciąż brak czasu i motywacji by się za to zabrać,bo a to nie mam ciucha żeby się przebrać a to tyyyle do zrobienia w domu ehh ponarzekam, poczytam o Waszych efektach i może zbiorę dupsko , w końcu muszę 5kg zrzucić do czerwca (obiad weselny się kroi )

• Mamusie
Cześć Kobietki 😉

Cisza po weekendzie i znów naskrobane 5 stron 🤪 Nie wyrabiam za bardzo z czasem, trochę i z lenistwa ☺️ 🙂
Dziś byłam z Olusiem na saneczkach, siedział wyprostowany jak król 😁
Dziadkom życzenia poskładał i lawiruje całymi dniami 🙂

McDa zazdroszczę zakupów, ja też ostatnio legginsy sobie kupiłam 😁 Nie mogę na siebie patrzeć jak mam wciągnięte na zad jakieś inne gacie ☺️
Dzisiaj też tańczyłam z Olusiem, bo ćwiczymy hasanki do siostry na wesele 🤪

Gosiaczek powodzenia na badaniach 🙂 Ja nie mam odwagi brać Olka do Aquaparku w takie mrozy... ☺️ A u nas niedawno otworzyli w mieście. Narazie nie choruje,więc wolałabym nie prowokować 🙂

Kinia mój Olek też okropnie się buntuje... ☺️ Do tego stopnia,że robi na złość siku w majciochy. No i standardowo- zawsze pod prąd 🤢 Zaczyna też odstawiać szopki w sklepach, ale konsekwentnie nie reaguję na Jego zachcianki. Drażni mnie jedynie fakt,że ludzie w sklepach sprawy nie ułatwiają, bo albo patrzą jak na wariatów,albo do tego stopnia próbują udobruchać mi dziecko,że Olek wrzeszczy podwójnie! 🥴
A tak z innej beczki, pytam Go wczoraj jaka jest Jego mamusia, a On przytulił się do mnie i mówi: ,,Kochana, brzydka i patrzy oczami!" 😁 A do Babci dzisiaj :,,Babciu ogarnij się" 😁 No i jeszcze akcja z wczoraj, złapał jakąś starą grzechotkę i za wszelką cenę próbował z niej wyjąć te malutkie kuleczki, oczywiście walenie o podłogę rezultatów nie dało,więc wpadł do kuchni po nóż z zastawy obiadowej. Mówiłam,żeby oddał mi ten nóż, bo się skaleczy,ale oczywiście On swoje. Więc stoję i patrzę,a ten Czort tak sobie po paluchu przejechał,że aż krew siknęła 🥴 Rzucił wszystko na podłogę i drze się do mnie ,,Mamo przepraszam!" 😁 Dzisiaj nawet przy obiedzie noża nie dotykał 🙂 Można? Można 🙂

Emiliaeem uwielbiam te Wasze akcje, Olo jest debesciak 😁 palca by sobie nie uciął a nauczka jest, gratuluje wytrwałości 😁

Ja dziś po teście z japońskiego, z wypracowania osiągnęłam maximum, ale na teście już jestem świadoma kilku byków ... cóż gdyby oni nie uzywali miliona zestawow liczebników w zależności co liczą (małe przedmioty, płaskie, duże, żywe, dni miesiąca itd) to byłoby łatwiej no ,ale jakoś do przodu 🙂 jutro logopeda nas czeka :] no i trzeba by myśleć o sankach ,robicie mi smaka, ale wciąz za mało śniegu mamy ...

• Mamusie
emiliaeem widzę że krew się polała kurcze ja bym na zawał zeszła no ale Lenka z reguły (bo są oczywiście wyjątki) jest grzecznym dzieckiem i nawet słuchanym 🙂 wiec nie ma o czym pisać 😉 Co do Aqua Parku to nie boję się przeziębienia bo po 2 godzinach na basenie udamy się do tamtejszej restauracji na obiadek no i nie śpieszy nam się bo w Kielcach mamy być dopiero koło 18 😉

McDa super najlepiej się wydaje cudze pieniądze 😁 najważniejsze że zakupy udane a że Mohito to mój ulubiony sklep to wiem jaki jest drogi 🤢 ale kocham ich przeceny bo są naprawdę dobre i tak np. kupiłam sobie kurtkę za 149zł z 299zł 😉 ale czasem kupuję w cenach normalnych czego potem nie żałuję bo jak przychodzą wyprzedaże to często nie ma już tego towaru albo rozmiaru.

Kiniek gratuluję kurcze naprawę Cie podziwiam wiem że już to pisałam ale japoński robi wrażenie 😉

Mykam się kąpać i spać bo ziewam i ziewam 🥴

• Mamusie
Gosiaczek też uwielbiam MOHITO ale najbliższy jest w Bielsku ok 23 km ode mnie więc nie jest to tak całkiem pod ręką, ale widze że już działa ich sklep internetowy także tam będę patrzeć co ciekawego mają i jak będzie coś super to wsiadam w auto i za poł godz jestem na miejscu 😉

Emiliaeem Olek debeściak, uwielbiam jego hasełka!! ale widze że też jest uparciuchem jak mój mały diabeł 😉 ta tylko nie bierze noża ale bez przerwy wszędzie skacze gdzie tylko się da, wchodzi na oparcie z kanapy i skacze na dół a ja zawał za każdym razem, niestety nie pomagają upadki, guzy itd, jeden dzień uważa a potem znów skacze.... i tu już wiem co dostanie na urodziny, oczywiście trampolinę 🤪

Kiniek kurcze podziwiam Cię za ten japoński, ja to angielskiego bym się musiała najpierw nauczyć bo u mnie cholernie marnie z nim... ale nigdy nie lubiłam się uczyć języków, zawsze mi angielski ciężko wchodził, powiem szczerze że łatwiejszy dla mnie jest niemiecki, ale to może dlatego że zawsze miałam beznadziejnych nauczycieli z anh a za to z niemieckiego całkiem fajnych 😉 ale za niedługo będę się uczyć od podstaw z Paulinką 😉