Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Wercia u nas też śnieży i to bardzo, nawet za dużo śniegu i sanki nie chcą same zjeżdżać 😉 Paulinka wniebowzięta 🙂 u nas już bal był, a w środe mają jasełka dla dziadków a popołudniu dla rodziców... a jeszcze wierszyka całego nie umie ani wszystkich kolęd, musze się za nią zabrac 🙂

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dziękuję za życzenia 😉

Wróciliśmy do domu 😉
Zdjęcia będą za ok 2 tygodnie, wszystko Wam pokażę 🙂
Udało się świetnie , przyjaciel fryzjer i make-up designer odwalił kawał dobrej roboty 😁 suknia i cała nasza idea też wypaliła, goście innych par młodych robili nam foty i obcy na ulicy xD zabawnie było 🙂 Maks wytrwał, choć były ze dwa momenty gdzie musiała z nim babcia na spacer skoczyć 🙂
Z wrażenia mi co prawda dobę nic nie jadł, no i w podróży po jakiś 5h troszkę marudził ,ale poszło 🙂

Zmykam ogarniać szkołę na sobotę, mam egzaminy i ledwo wiążę koniec z końcem w tym wszystkim 🤢

mam jednak przyzwoite w miarę choć robione przez rodzinkę 🙂 Ale widać w czym rzecz 😁

http://images67.fotosik.pl/557/88a6623896083c41.jpg

McDa Warszawa to moje rodzinne miasto, a Mati pochodzi z Przasnysza (80 km od Wawy) więc nasze rodziny są rozrzucone wokół stolicy, także łatwiej było kilku osobom jechać tam niż całej zgrai do Szczecina 🙂 całość zorganizowaliśmy w pałacu ślubów na starówce i w jednej z tamtejszych restauracji , nie z sentymentu, a z wygody bardziej 😁
W ogóle dzięki za komplement, do końca nie wiedzieliśmy jak to wyjdzie całościowo 😁 ale jakoś poszło :]

• Mamusie
hej 🙂

maja ja tez daje natali Omegamed , zdrówka zyczę

ewka zdrówka zyczę

mcda mnie tez nr 4 sie podoba 🙂

kinga wow super wyglądałaś

wercia oj niestety osłabiają , ja już po 3 zastrzyku i codziennie łykam 5 tabletek rybowiryny i powiem ci ,że strasznie osłabiona jestem, kondycji nie mam w ogóle brak słów .

A tak to u nas ok Natalia zdrowa, chodzi do przedszkola tylko cos taki niejadek sie zrobiła 😞 ładnie mówi wierszyki i spiewa piosenki. Ogląda w domu bajki polsko angielskie np Dora i dużo mówi po angielsku 😁 Wlosy jej urosły, ma kręcone włoski ale jak ja kąpie to po umyciu sa takie długie wow

Czesc !!
Kinia bomba!!!!! zajebiaszczo wygladalas , pieknie 🙂 i ja wiem gdzie jest Przasnysz 🙂 znalam kilkoro fajnych ludzi z tamtad bylam kiedys na zimowiskach niedaleko jak bylam harcerka no i wogole to pochodze z niedalekiej okolicy 🙂
Dzieki dziewczyny za wskazowki jaki tran kupic , po pierwsze mamy ta szczepionke 6 lutego wlasciwie to dwie i przeglad mojego dziecka wiekowy 🙂

• Mamusie
Kinia!!!!!!!!!! 😞 Żałuję bardzo! Napatrzeć się nie mogę, ale odważnie! 🙂 Najlepszego Kochana na nowej drodze życia!!! 😘

Kompletnie nie wiem co u Was, doby mi brakuje 🙂 Chłopcy tak broją,że muszę mieć oczy dookoła głowy! 🤪 U nas ferie, Olek przygotowuje się do Dnia Babci i Dziadka, z racji wolnego, święto przesunięte na 6 lutego 🙂 Uczy się piosenki i wierszyka 🙃 Poza tym pyskuje i broi standardowo 😉 I demonstruje swoje ,,tańce godowe" 😁 😉 Sebuś ząbkuje,więc maruda jak talala 😮 A za Olkiem aż pieje 🙃

McDa superowa sesja! Jak sobie dajesz radę? Napisz na priv na fb, tam częściej jestem, a umieram z ciekawości... ☺️ Daj znać 🙂

• Mamusie
Witam

Coś ostatnio czasu brak ale może od czwartku będzie więcej bo nie szykują mi się projekty z jednej strony super poleniuchuje ale z drugiej strony nie wiem czy potrafię 😜

Raz w tygodniu chodzę na teorię 2 godziny i niektóre pytania banalne a niektóre podchwytliwe tylko czy ja ogarnę część praktyczną nawet jak o tym pomyśle to się stresuję ☺️ 🥴

emiliaeem ja Cię podziwiam i nie dziwię się że czasu Ci brakuje choć sama już bym chciała drugie 😉 a chłopaki super widać że dobre geny 😜 🤪
Co do ferii u nas przedszkole czynne a u was nie? czy po prostu nie dajesz Olka?

Kiniek wyglądasz jak z innej epoki i pasujesz do niej idealnie świetny pomysł i naprawdę odważnie 🙂 Wszystkiego dobrego dla Was 😘

U nas wczoraj był Dzień Babci i Dzień Dziadka Lenka pięknie powiedziała wierszyk i śpiewała naprawdę głośno 😁 Uwielbiam takie występy dzieciaki tak ślicznie śpiewają i tańczą 😉
https://www.youtube.com/watch?v=CcchN_sUzE4&feature=youtu.be

McDa i wercia u nas bal karnawałowy 13 lutego Lenka będzie przebrana za kotka no chyba ze coś się zmieni do tego czasu 😉
a i 4 lutego zebranie 🙂

ewa zdrówka 😘

Dziękuję kochane 🙂
Emiliaeem tak jak pisałam siła wyższa ,mówi się trudno, najwyżej w wakacje Ci nie odpuszczę 😉

Gosiaczek ja będę prawko przeżywała tak samo, jak się w końcu zdecyduje 😁 także rozumiem Cię aż za dobrze 🙂 filmik super!

Oh w ogóle przez całe to zamieszanie nie napisałam Wam co po wizycie u naszej chirurg 🙂 a więc w tym roku jesteśmy bez operacji i nawet się bardzo cieszę, Maksiak ma zbyt wypukłą kość przysieczną (ten odłączony od reszty dziąseł fragment z 4 pierwszymi, górnymi ząbkami) przez to, że są tam zalążki zębów stałych, dopiero po wymianie zębów czyli koło 6 roku życia będziemy mieli operację. Poza tym pochwaliła nas, że ładnie mówi i że prawie nie nosuje (to świetna wiadomość, bo rozszczepiki zazwyczaj bardzo mocno nosują) Generalnie to dobre wiadomości. Wpisała nas tez w program laryngologiczny z badaniem dokładnym słuchu, żeby powtórzyć, także troszkę profilaktyki nie zaszkodzi 🙂

• Mamusie
Gosiaczek extra, uwielbiam wystepy takich maluszków, a Lenka śpiewa najgłośniej!! 🙂 i jak fajnie przy tym sie buja 😉 najlepsze są chłopaki z lewej hehe 🤪

Kiniek to świetna wiadomość i prezent dla Was 🙂 a Maksik zdolny chłopak po mamie!

Emiliaeem już melduję 😉

Emilia jej życzę Ci abyś miała teraz podwójne siły!! i żeby Natalka nie chorowała i Cię nie zaraziła!!! a Ty teraz dbaj o siebie bardziej niż zawsze!!!

• Mamusie
Kiniek no to dobre wieści i oby tak dalej 🙂

emilia my mamy 15-36 kg z isofixem dokładnie ten http://www.agito.pl/fotelik-samochodowy-recaro-monza-nova-2-mocca-5205-1030189.html?&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_term=&utm_content=65943303545&utm_campaign=shopping-art-dzieciece-foteliki
i jak narazie jesteśmy zadowoleni 😉 i Lenka też tym bardziej że w długie trasy włączamy jej bajki i ma głośniki w zagłówku 😉

a ja wybrałam sie dzisiaj do galerii bo końcówka wyprzedaży i oczywiście kupiłam Lence w Zarze granatowe kalosze i kozaczki wiem ze zima się kończy ale tak mi się spodobały że nie mogłam się oprzeć ☺️ 😉 poza tym przecenione 😉

• Mamusie
gosiaczek hehe ty jak zwykle szalejesz na wyprzedażach 🙂 dzięki za link fotelika, a powiedz mi jeszcze czy jak Natalia wazy 13 kg i mierzy metr to może w takim już siedzieć ?pewnie tak, bo Lenka tez więcej nie waży 😉, a i zapinasz ja wtedy pasem samochodowym ? nie jest za blisko szyi ?Ja mam jeszcze fotelik co ma swoje pasy 🙂

Hej no to i ja pokaze Wam my kupilismy recaro Milano na wyprzedazy bardzo polecam, cudowny material miekki itd. tutaj link http://www.recaro-polska.pl/index.php/foteliki-dzieciece/15-36kg/milano ja kupilam za 79.90 funta ale sprzedalam maxi cosi tobi ktory mialam wczesniej dla niej za £50 f wiec dlozylam tylko £30 🙂 ale myslalam nad graco takim z miejscem na kubki. Emiliaeem Natalia taka drobniutka!! Zuzia wazy 15.6 kg juz bardzo dlugo ponad 6 miesiecy ta sama waga, buciki tez ma ten sam rozmiar bardzo dlugo niewiem jaki na polski rozmiar ale na 8,5f w clarksie. no i ponad metr wysokosci musze ja zmierzyc 🙂

• Mamusie
gosiaczek dzięki , bardzo mi pomogłaś, ale ja swoim gratem nie podjadę pod sklep hehhe, zresztą planujemy naszego golfika w końcu wymienić hehhe ale to jeszcze troszkę.

maja dzieki , ja tez tak oglądam graco 😉

O rany muszę Natalie utuczyć bo ona od hmmm jakiegoś roku 13 kg waży 😉, ale nie jest chuda 😉do jej wzrostu to ok 😉

• Mamusie
Emilia Paulinka też ważyła ponad pół roku 13 kg w potem nagle skok wagi, który od razu na niej zobaczyłam i teraz waży 15 kg... spaślaczek mały ją nazywam bo wcześniej była chudziutka a teraz taka w sam raz, troszkę sadełka się pojawiło 😉 ale uważam że to wina babci, bo teraz częściej tam jeździ i od razu efekt widać 😉 ach te babcie... staram się ograniczać słodycze, bo pożerałaby kilogramami, szczególnie wszystko na czym jest czekolada...

potem nadrobię resztę bo zmykam szykowac się na jasełka do przedszkola 😉

• Mamusie
Witajcie!
Kiniek Wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia, dużo miłości i szczęścia.
Wyglądacie bardzo oryginalnie, widać że czujesz się świetnie w swoich wiktoriańskich klimatach. Bardzo mi się podobacie mimo, że to nie mój styl - uwielbiam oryginalność tak mało jej na ulicy zwłaszcza wśród młodych ludzi.
A u nich powinna szaleć wyobrażnia, a w koło same sieciówki.
Piszę a sama ostatnio wyglądam nijako, brak czasu,a zresztą już sam fakt pójścia do pracy wymaga poskromienia wyobraźni. I tak z czasem wtopiłam się w tłum.

Wercia My kupiliśmy fotelik Romer kidfix 15-36, też mamy stary samochód i jak na razie plany na nowy, ale jakoś cały czas coś nam wypada. Teraz mężowi nie zapłacili jeszcze za ostatnie dwa projekty i znów trzeba było wyłożyć pieniądze z oszczędności.
To apropo swojej firmy, temat mi bliski.
My chorujemy na całego, teraz już wszyscy. Milo na razie bez antybiotyku, ale Madzia dzisiaj miała wysoką temperaturę i całą noc płakała, nosiliśmy ja na zmianę. Wykupiłam więc rano antybiotyk i jej podałam, bo widać że syropki i Neosine nic tu nie pomagają.
Miłosza zostawiłam dzisiaj w domu i myślę że tak do końca tygodnia go przetrzymam.

Ewa dzięki, to faktycznie mój wymarzony klimat, aczkolwiek w szafie niewiele z tego klimatu,bo a to ciężko mi zdobyć to na czym mi zależy, albo i tak nie będzie gdzie tego ubrać,także jak była okazja i spore możliwości to się udało (choć dopiero w Australii sklep mi na wymiar ją uszył ). Dziękujemy za życzenia 😉
Moc zdrówka dla Malutkiej szczególnie i dla całej reszty schorowanej !

McDa, Emilia a u nas wagowo raz leciutki spadek to znów te pół kg w górę i tak między 17,5-18 kg się plasujemy, jednak go nie mierzyłam ale myślę, że coś koło 106 cm , choć strzelam w ciemno 😁

Dziś pożegnałam się z nasza choinką(zeschła się i wyglądała bardzo marnie) i jest to chyba najwcześniej w historii jak ją rozebrałam, mój rekord to tuż przed Wielkanocą 😎

• Mamusie
Hej Dziewczyny!!!

No i napisalam posta i mi wcielo, tak to jest jak raz w notatniku najpierw nie napisze 😞

Patryk juz po balu, w szatni mix kolorow - pelno strojow i akcesoriow 🙂 🙂 🙂

Troche Patryka katar lapie ale jak na razie nie jest zle, kurcze oby mu sie nie pogorszylo bo jutro dentysta a w przyszlym tygodniu ortopeda.

Pozniej napisze do kazdej z Was a na razie tak ogolnie.

Piszecie o wymiarach dzieci to i jak 3 gorsze dorzuce.

Patryk zrzucil troche przez ospe polaczona z przeziebieniem, a ze oczywiscie jak na zlosc padla bateria w wadze takze zwazylam go dopiero dzisiaj.

W listopadzie wazyl 20,9, podchodzil pod 21 juz, a na chwile obecna 19,9 takze troche zrzucil sadelka, zrzucil bebenek (brzuch) i to widac bardzo, bo udka ma po mnie - takie tlusciutkie 🤢, chociaz juz widze nowe sadelko sie tworzy.
Wzrost 105-106 - mierzony w listopadzie w poradni.

Glowa mnie dzis boli ale to chyba przez niskie cisnienie bo mowili ze ma byc.

Od przedwczoraj mamy akcje z sasiadami bo ciagle sie wszystkiego czepiaja naszego i na nas siedli. Tak to jest w bloku z zamykana wspolna sienia.
Jeden z nich najgorszy bo cwany matator, ktory mysli ze nic mu nie wolno powiedziec, a potem sie wypiera jeszcze ze nic takiego nie mowil. I to on podburza innych lokatorow przeciwko Nam.
Sasiad ten mieszka z zona, doroslym synem oraz kotami, ktore wypuszczaja na wspolna sien i to jest dobrze a nasze wozki im najbardziej przeszkadzaja, my z ich powodu musielismy wozek zakryc folia bo kociska tam siedzialy. Poza ty mielismy ciagle przestawiane nasze rzeczy, ktos wygial nam uchwyt od spacerowki.
Dlugo by pisac.
Aha no i Ci "czepialscy" wraz z panem doktorem maja wieksze mieszkania i do tego komorki a jeszcze maja szafy na sieni
We wtorek na nas znowu siedli, moja Mum akurat swiadkiem, ten sasiad telepal hamsko kilka razy naszym wozkiem, walnal lapskiem w nasz slupek i mi od wariatek wytykal. Ciagle im sie wozki nie podobaly a rzeczy innych stoja.
Maz jak sie dowiedzial to jak wrocil to mu powiedzial odpowiednio - to co - szanowny pan sie wypieral, potem drugi sasiad wyszedl - wielki doktor i co? i razem sie smiali z tego ze ja wymyslam ze wozek byl telepany.

Nie wiedzialam ze trafimy na takie panstwo, wyszlo ze oprocz wozkow nie podoba im sie ze nie mamy zabudowanego slupka i pare jeszcze innych spraw.
Mowimy dzieci odchowane to teraz sie czepiaja bo jak bylo przedtem to akurat dobrze wiemy jak 10 dzieci gonila jak konie po sieni bo mieszkalam tez w tym bloku za dziecka tyle ze pietro nizej.

Dodam jeszcze ze jak ten sam sasiad pozyczal wczesniej naszego stolika z sieni jak robili urodziny, drabiny oraz narzedzi to bylo dobrze. A jeszcze inni sasiedzi siedza cicho bo przebieraja swoje wnuki na tym stoliku, chociaz podobno tez maja do Nas jakies fochy

• Mamusie
hej!
Emiliaeemzaglądaj, 🙂 duże te twoje skarby. Bardzo dobrze Cię rozumiem, sama ledwo ciągnę, koleżanki mnie pocieszają że jeszcze rok i będzie spoko. Czekam i zastanawiam się czy dam radę.
Kurcze ostatnio często krzyczę na Milo, widać choroba nam nie służy. Ja padam na twarz, samo podawanie leków, inhalacje każdego trzy razy dziennie, zawsze z wariacjami, nie wspominając już o zwykłych rzeczach które należy zrobić. A Milo rozpiera energia, najgorsze są popołudnia kiedy jest zmęczony i sam nie wie czego chce.
Do kompletu jeszcze Madzia z zapaleniem gardła i ząbkująca. Wychodzą jej trzy czwórki i jedna trójka. Jak dzisiaj oglądałam jej dziąsła to zobaczyłam że jedna czwórka wychodząc bardzo nieładnie przebiła jej dziąsło, kawałek odstaje i widać że krwawiło. Może jeszcze czymś dodatkowo je rozcięła nie wiem, ale wygląda nieładnie.
Jakiś nie najlepszy mam teraz okres. Zatem trzymaj się, jeszcze trochę i będzie ok. 🙃

Gosiaczek Lenka super, pięknie wyglądała i jak ładnie śpiewa, cudne są takie.
występy. McDachłopcy z lewej śmieszni.
U nas w przedszkolu bal karnawałowy był we wtorek, posłałam Milo (choć nie wiem czy był to najlepszy pomysł -przeziębiony). Był przebrany za liska i wrócił cały zachwycony i opowiadaniom nie było końca.
Jesteśmy już po dniu Babci i Dziadka. Dziadkowie mówili że był ogromny tłok, niewiele słyszeli. Do niektórych dzieci przyszli wszyscy, dziadkowie plus rodzice.
Ale byli zadowoleni, dostali prezenty- świeczniki z masy solnej które milo sam malował i laurki wyklejane, a wierszyki jeszcze raz powiedział im w domu.

Co do wagi to Miłosz waży 15.7 i mierzy coś ok 102, zatem średniaczek. Widać, że wszystkie Wasze chłopaki bija go wagą i wzrostem. Ale cóż odkąd poszedł do przedszkola schudł kg i zaczęła się ciągła walka z jedzeniem.

Co do mojego gorszego nastroju to nałożyła się na to wszystko wizyta u lekarza rehabilitanta z Milo, ale o tym innym razem. po prostu brak mi sił czasami.

• Mamusie
ewa73 pocieszyłaś mnie z ta wagą, jak czytałam twój post to faktycznie moja Natalia od września tydz w domu tydz chora i tak do dziś . A jak chora to wiadomo brak apetytu i dlatego wazy tylko 13 kg, ale nie widać

po niej ze chuda , raczej taka w sam raz.

wercia ja tez w bloku mieszkam i rozumie cie, ale ci twoi sąsiedzi to nie zazdroszczę . Jak może komuś wózek dziecięcy przeszkadzać brak słów 😲

Natalia tez po Dniu Babci i Dziadka 🙂 , a bal bedzie miała dopiero 11.02.Ferie u nas od 16 tego lutego wiec zostawię ja w domu 😉 Tez ostatnio podziębiona jestem, pogoda taka do dupy .Zima była pół dnia, nawet bałwana nie zdążyliśmy ulepić bo do godz 14 tej śniegu nie było 😮 Ale te tygodnie śmigają jutro juz będę robiła 4 zastrzyk 😉

• Mamusie
............cisza

Wylądowałam dzis z Natalia na izbie , zapalenie ucha i gardła temp 38,5 .Od 2 dni leży w łóżku i śpi, jak temp troszkę spadnie to sie chwile pobawi w łóżku i znów śpi. Wiedziałam ,że tak się skończy bo jak ja w piatek odbierałam to jeden chłopczyk juz z temperatura i 5 dzieci z jej grupy była. tak mało dzieciaczków ze starszaki do nich przyszli .