Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
no ja idę z mała w piątek na mikołaja do mojej pracy, jest zabawa dla dzieci pracowników z mikołajem 🙂 ale już prezent od babci-mikołaja dostała, a od nas w piątek 🙂
my na święta też idziemy do obu rodziców więc tylko ogarnę trochę i okna pomyję... i na wigilie też dwie idziemy 🙂 także przygotowania z głowy 🙂

• Mamusie
wow u Was już choinki.. 🤪

ja moją ubiorę pewnie dzień przed wigilią..wtedy planuję wziąść sobie urlop 🙂

Mój mikołaj jest daleko 😞 i śle tylko buziaczki telefonicznie 😞 😞

U nas właśnie sypie śnieg 😁 już biało jest :P Może jakiś Mikołaj na saniach dotrze chociaż do Martynki 🙂 heheh

Kiniek wg mnie ten filmik jest prześmieszny ... hehe.. każdy kto go ogląda pęka ze śmiechu... moja teściowa aż płakała śmiejąc się hehe

Co do maści na dziąsełka..stosujemy również bobodent.. i wydaje mi się, że jest skuteczny, bo zawsze po posmarowaniu Martynka uspokaja się.. i łatwiej jest jej usnąć 🙂

Ok kochane..niestety muszę już kończyć...trzeba coś posprzątać..wywiesić pranie..i zrobić to wszystko co kiedyś robiłam w ciągu dnia..ehh.. takie to życie pracującej mamy :]

buziaki...i górę prezentów :*:*:*

• Mamusie
dziewczyny bo mnie z moich kompleksów wyleczycie, a ja wole jednak jakieś mieć i je zwalczać. hehe 😁 Ale szczerze to po tej ciąży ostro wzięłam się za siebie i po miesiącu są już niezłe efekty, teraz zwolniłam tempo ale trzy razy w tyg nadal wylewam siódme poty, no i z moim pseudo"adhd" nie usiedzę na dupsku za długo, muszę coś robić a kalorie przy okazji same się spalają 😉 No i mam tak ze cholera lubię się od czasu do czasu porządnie spocić 😜

Maja my mamy żywo choinkę w tym roku , kupimy w doniczce może już za tydzień ale się tobie nie dziwie u nas sąsiedzi z naprzeciwka maja świecąca choinkę postawiona już pod koniec października. Zagranica duch świat gdzieś ginie, komercja nakręca jakby chodziło tylko o prezenty Boże Narodzenie , tłumy ludzi od początku grudnia w sklepach, choinki w oknach domów pojawiają się wcześniej niż w witrynach sklepowych, w święta i Wigilie sklepy pootwierane- szczególnie te arabskie, Czas się tu nie zatrzymuje tak jak w Polsce. Ja trzymam się pl tradycji , zawsze mamy kutie i karpia na święta, sianko przysłane z polski pod obrusem , wspólne lepienie uszek, wieczorna wyprawę do szopki na Grand Place i pl kolędy , cisze i spokój , ciepło bliskość i miłość .I nawet jeżeli nie umiem zatrzymać tego czasu to zawsze go przynajmniej zwalniam, szkoda tylko ze mój syn przestał już wierzyć w mikołaja 😉

ekspres do kawy my mamy philips senseo, bardzo tu popularny- kawa w momencie ,smakowa i wklady z kawa tanie.

a propo prezentów jum mam je dziś za sobą , mala dostanie książkę:" a table" - do stołu , można robić w niej kanapki 🙃 smażyć 🙃 piec bułeczki 🙃, uczyc sie co jeść łyżeczką a co widelcem, ma rożne struktury , są jeszcze takie które pachną, np czekolada czy kokosem ale kupie jej jak już podrośnie gdy więcej będzie z tego rozumiała, Adam zaopatrzony zostanie ponownie w komiksy Tym razem w Tintin - wpływ kina 🙂, i miał być jakiś tupi ale ja sklepy za tym czymś przebiegłam wzdłuż i wszerz i z braku laku w nocy mikołaj przyniesie pistolet na styropianowe pociski przyniesie 🥴 Zawsze mam problem co mu kupić, a muszę zamówić ta grę która Kingo mi polecałaś , tutaj takich nie widzami, nawet podobnych
ps . Kingo podeślij mi jeszcze raz linki, nie zapisałam 😞

a i Mala jadła znowu marchewkę, znowu minka skwaszona , ciekawe jak na jabłko zareaguje?

ok idę odpoczywać przed jutrzejszym dniem , za porządki również planuje się zabrać , dobranoc!

• Mamusie
😘 Hey mamuśki 🙂 przepraszam , ze nie doczytam ale prawie tydzień nie zaglądałam wiec nie nadrobię wszystkiego . mam nadzieję ,ze u was wszystko ok, dziecie zdrowe i wy tez . My już wychorowani , nuna dostaje słoiczki i wcina aż uszka sie trzęsą a jak sie skończy to awanturę podnosi , ze jeszcze. Wcina tez gęsta kaszke ryżowo- babanową , którą uwielbia i dostaje codziennie na podwieczorek przezd kolacyjką . Tylko kupki po tym jedzonku az kręci w głowie od tego smrodku hihihihihi 😜. No i nuna siada sama , ciągnie sie i nie chce lezeć, tak jak wstawiłam zdjecia na aguagu widac królewnę na tronie i tak jej najlepiej i najbardziej zadowolona. My dziś robimy objazdówkę po dziadkach do tam tez Mikołaj z buciku zostawił prezenty ( zenty jak my to mówimy) 🙂 dla wszystkich ale przede wszystkim dla Wiktorynki . W czwartek mamy szczepienie 😞 . A i niunia została z dziadkami juz 2 raz , bo 22-ego jak miałam urodzinki i wyszliśmy na 2 godzinki do restauracji , potem do znajomych na Andrzejki i tam pobalowalismy 6 godzin. Wiki zadowolona , ze siedziała z dziadkami moc uśmiechów i wygłupów . Za to w ten weekend byliśmy na imprezce 17 urodzinach chrześniaka -zachowanie naszej małej damy było wyborne , rozdawała usmiechy , wylansowałam ja na impeze , jadła przy stole słoiczek banankowy a jak była zmęczona ładnie pożegnała sie i poszła w kimono 😜. To tyle co u nas , wspaniałego i wesołego dnia zyczy mamam z Wikusią 😘

AnjaP proszę bardzo moja droga 🙂
http://allegro.pl/dobble-gra-imprezowa-wysylka-w-24-h-nowa-i1970796806.html
http://allegro.pl/jungle-speed-szalona-gra-towarzyska-tanie-gry-i1922299966.html

Monia668775 grzeczniutką masz królewnę - pozazdrościć 😉

Ja za godzinkę lecę z Maksiem do chirurga na termin operacji, w czwartek szczepienie i dopiero zacznę na dobre ogarniać święta, do moich albumów scrapbookingowych mam już materiały (lżejsza o 2 stówy), fotki obrobione photoshopem, pora tylko odwiedzić hurtownie pasmanteryjną i castorame i mogę zaczynać, a w zasadzie muszę, bo z tym to już czas mnie goni zwłaszcza, że mogę robić tylko gdy jestem sama w domku 🙂

Odezwę się popołudniu , miłego dnia

• Mamusie
Witam

Nocka super zauważyłam ze jak chce żeby Lenka spała do 8 to muszę ja kąpać o 19.30 i kłaść spać przed 20 😉

monia fajne zdjęcia a mała jest naprawdę grzeczna 🙂

anjaP no tylko pozazdrościć takiego zapału do ćwiczeń u mnie też zapał ale "słomiany" mnie ratuje tylko siłownia bo w domu za chiny ludowe mi się nie chce ćwiczyć 🤨

Dobra zmykam ogarnąć mieszkanko i siebie bo dziś czekają nas pielgrzymki mikołajkowe 😜

• Mamusie
Witam,

u nas nocka taka sobie, Lenka obudziła się o 4 jadła kołderkę i musiałam dać jej mleczko, spała do 8. A teraz też już śpi. Mi się wydaje, ze zaczęła się budzić bo potrzebuje już więcej niż mleczko a ja nie wiem co robić bo te suche plamy nie schodzą. K****!

Jesteśmy już w większości spakowani. Jutro wyjazd. Już nie mogę się doczekać.

monia buziaki dla Wiktorynki ! Grzeczna, kochana Niunia.

anjaP i dobrze, że cwiczysz, ja muszę się wziąć za siebie.

Kinia czekam na wieści, co powiedzieli odnośnie operacji.

MIKOŁAJKOWE BUZIAKI DLA WSZYSTKICH !

• Mamusie
Witam z rana i MIKOŁAJKOWE BUZIACZKI 😘

U mnie nocka jako tako za to wieczór tragedia już nie wiem co mam robić,Natalia znów zasnęła o 20 na godzinę i później się z nią męczyłam do 22 😞 a i tak wstała na mleko o 2,30 😉

Dziś mikołajki a my idziemy na 12 do szczepienia 🤔 ale co zrobić mus to mus 😉

Kinga powodzenia u lekarza 😘

tedi szerokiej drogi i miłego pobytu 😉

• Mamusie
Witam w Mikołaja i nadrabiam 🙂

I ja przesyłam Mikołajkowe Buziaczki

Jak na razie to Rozbójnikowi "Mikołaj" przyniósł - piłkę z FP i gar na klocki (to od Nas - ta podrybka - czytaj. podróbka - hehe)

Otwarłam mu piłkę - śmieje się jak grają te piosenki ale widzę też że trochę się boi tej piłki jeszcze - za duża jest.
A gara jeszcze nie otwarłam. Nie boicie się że nasze dzieciątka zjedzą te klocki????

Dziewczyny które używają tych "smarowideł" na ząbkowanie - czy zauważyłyście że one coś dają?

Ja już nie wiem co robić Patryk nie umie zasypiać - 2 godziny marudzi, czasem nawet 3, oczka zmeczone, zmierzły jak diabli 😞 😞 😞
idzie spać w koncu jak już totalnie się zmęczy marudzeniem 😞
Wieczorem polega ok 23 dopiero

Co do zagęszczania - to u Nas też nie działało...

emilia1
- nie martw się, dołek pewnie minie a ja jak nadrabiam to już pewnie minął
też łapię doły, zwłaszcza przed okresem...
Co do licytacji "oceanu" to nie ja
Rozbójnikowi też bardzooo smakuje jabłko z bananem

Ramonka
- ja kupiłam z kuponu z Hipp-a sloiczek kaszki na dobranoc ale na razie tego nie dalam...

anjaP
- fajnie że wybraliście się basen, a figury pozazdrościc tylko
Jak sprawdzają się te pieluszki do pływania???

monia321
- cieszę się że zakupy się udały i gratulujemy pierwszego obiadku 🙂
Zazdroszczę "eko" warzyw, też bym pewnie gotowała w domu, gdybym takie posiadała...

McDa
- co do kleiku to myślę, że troszkę na spróbowanie i obserwowac, tak jak ze słoiczkami
Fajna sesyjka a dzieciaczki słodko wyszły

Gosiaczek
- ja właśnie myślę nad tą pszczółką - a na ile baterii jest? bo czeka Nas chyba bateriowe bankrutctwo ;p trzeba nowe akumulatorki zakupić bo ladowarkę mamy,
chociaż one się co chwilę zmieniają te ładowarki...
Ale się masz fajnie z oknami - u Nas upaćkane po tygodniu bywają

ania1988
- widzę że Ty też masz kołowrót, dobrze, że chociaż Babcia zajmuje się Małą jak w pracy jesteś

tedit
- co do przygotowań do świąt to ja powoli zaczynam jakieś pierdołki ale i tak nie mam zamiaru zapylać jak w zeszłym roku,
chociaż w zeszłym roku to na święta chłopu kazałam mojemu okna myc, bo ja w ciąży już byłam a zimnooooo było to coby się nie przeziębic

My ekspresu nie mamy, nie mamy miejsca na niego - buuuu
Ale kawę uwielbiam z expresu - zwłaszcza Lateee

monia66....
- pozazdroscic zachowania Nuny, nasz wszędzie często marudzi, w gościach czy na zakupach
Widze u Nuny już oczka brązowe - a Nasz Rozbójnik nadal ma szare, czasem na fotach wychodzą ciemno niebieskie
Hehe a mąż ma brązowe a ja brązowe z zielonym, wiec oczka po moim dziadku może miec bo on miał szare...
I co ja widzę na agu - poduchy podpórki do siedzenia 😜 ale to moja "rehabilitacyjna obsesja 🙃 😮 🤢

Kiniek
- powodzenia!!!!!

emiliaeem
- halo gdzie jesteś? pewnie zakopana w porządkach bidulka 😉

i ja dokladam buziakow na Mikolajki 🙂 poczytalam Was i nie pamietam co mialam napisac ,ahhh o Adamie,ktory nie wierzy w Mikolaja 😁 to bardzo dobrze,ze lubi komiksy, moj maz do tej pory Thorgale kupuje co nowe i sciaga sobie inne na kompa :P

• Mamusie
i ja witam i przesyłam buziaki mikołajkowe 🙂
u mnie dzień się średnio zaczął, byłam u endokrynologa z tą cholerną tarczycą i powiedziała babka że po porodzie mi się to uaktywniło i to jest choroba na całe życie 😞 ale na razie nie leczymy, żebym mogła dalej karmić tylko obserwujemy..... chociaż tyle 🙂 ogólnie to być może jakiś dłuższy czas się uda bez leków, ale często do lekarza na kontrolę i oczywiście prywatnie, 80 zł wizyta plus 40 zł usg 😞 ach... następna wizyta 5 stycznia 😞
ale mała śpi już 20 minut, ciekawe jak długo jeszcze 🙂 hehe

McDa będzie dobrze kochana, to żaden wyrok, fakt że męczące i wydatków sporo,ale zdrowie na pierwszym miejscu !!

Buziaki kolorowe-mikołajkowe od nasteż!!!!

Już po wizycie ,oczywiście godzina czekania i 2 minuty w gabinecie, standard. Następna operacja 16stego stycznia, 15stego przyjęcie do szpitala, potem jeszcze koło wakacji jedna i święty spokój na kilka lat. Teraz mogę odetchnąć i skupić się na Świętach 😁 kamień z serca mówię Wam.

AA!! i nie pochwaliłam się, od dwóch dni jemy , tzn Maksior wsuwa mleko z kaszką manną, narazie tylko pół łyżeczki do mlesia i bez problemu, aaa właśnie Edytko a Ty już dawałaś? może te plamy od glutenu są ? ? ?

Muszę dziś udusić małemu jabłuszka po nich zdecydowanie lepiej z jelitkiem 😉

Buziaki 😘 (no i humorek mam przedni!)

boszzz Magda ....nie mam slow na polski NFZ .....ja jako matka nie place do 16 roku zycia dziecka za swoje i jej badania i jeszcze jak zdecyduje sie podjac studia to dluzej.....to jest niezrozumiale......ale to inna bajka ,tu bardzo ciezko jest znalezc prywatny gabinet! a jak juz to pewnie polski lekarz go prowadzi....ehhh 😮

Kinia humorek sie udziela 🙂))))
A Mgda moja znajoma ma syndrom cos tam z tarczyca i to dopiero chorobsko.....stracila jedna ciaze, druga udalo sie donosic ale pod stala kontrola lekarza endo.., a jeszcze jedna znajoma miala chora tarczyce i zrobil jej sie jakos guz, zlosliwy, wycieli itd. byl nawrot ale pokonala. Wiec wiem,ze z tarczyca nie ma zartow. Ale to inne bajki Ci opowiadam:P nie chce wkrecac 😁 hehe, napewno bedzie ok 🙂

• Mamusie
Kinia Dobre wieści 🙂
hmm no właśnie nie. Bo gluten dałam później, a suche plamki Lenka miała już na początku listopada, na szczepieniu 16.11 lekarka zauważyła suche miejsca.

McDa moja mama też ma chorą tarczycę i to się ciągnie za nią.także głowa do góry, oby odbyło się bez leków!

• Mamusie
Obiecałam wkleić foto Rozbójnika jak go zastaliśmy parę poranków temu - w nogach łóżeczka, wszelkie okrycia nad nim lub obok a na głowie miał wałeczek ( akurat foto już robione jak mu z głowy zleciał)

[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=d11d61d35be2e3ec][IMG]http://images40.fotosik.pl/1245/d11d61d35be2e3ecm.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=1a9cdff1dcec63f2][IMG]http://images41.fotosik.pl/1199/1a9cdff1dcec63f2m.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
i od nas Mikołajkowe BUZIOLE 😘 😘 😘 😘

wercia82 ja mam małą kuchnie 8m2 i właśnie też nie ma gdzie czego postawić ale plusem tego ekspresu jest to że jest zgrabny i mało miejsca zajmuje 🙃 A to zapraszam na latte ja tez uwielbiam 😜 zdjęcia super moja też tak łazikuje po łóżeczku ostatnio nóżkami włączyła karuzele 🤪

Kiniek nie ma to jak dobre wieści 😘

McDa tarczyca to u mnie rodzinne jako dziecko wyleczyłam ale kto wie jak to teraz jest 🥴

Mykam bo teściowa zaraz się zjawi do później 😘

• Mamusie
my już po szczepieniu 🙂 rozebrałam ja na śpiku dałam butle i śpi a ja robię na szybko pierogi leniwe 🙂

wercia moja diablica tez krzyczy przy usypianiu i wieczory najgorsze myślisz,że jak zaśnie o 20 to masz laby a tu diablica się budzi 😠 a ten ocean to tedi wylicytowała 😉nie wiem dlaczego ale was mylę 😉

A co do ekspresu wercia to latem odwiedzimy gosiaczka na pewno nas poczestuje pyszna Latee 😉

kinga no to super ,ze wizyta się udała i czekamy na operacje 😘

MCDA współczuje tarczycy ,oby obyło się bez leków 😉

wercia Patryk jest śliczny i super się przemieszcza w łóżeczku 🙂

Natalia zjadła wczoraj i dziś deserek 3 składnikowy jabłko z marchewka i winogronami pychaaaaaaaaaaaa

• Mamusie
emilia1 to zapraszam ale fajnie byłoby sie tak zobaczyć i oczywiście napić kawki 🙂

no dzisiaj jeszcze tylko chrzestny ma przyjść i na dzisiaj koniec wizyt jutro pewnie moja mama przyjdzie i prababcia Lenki, a niunia dostała podusie takiego lewka, zajączka grającego i książeczkę, kurcze trzeba mieć hurtownie baterii 😜 ja już mam trzy ładowarki i akumulatorów nakupowałam coby co chwila po baterie nie latać 🙃 a i pochwalcie się co wasze dzieciaczki dostały (może coiś wpadnie mi w oko i bedzie mniejszy problem z pomysłem na gwiazdkę) ja polecam taką książeczkę
http://allegro.pl/fischer-price-ksiazka-szczeniaka-o-zwierzakach-i1968061676.html

jest świetna czyta, gra po polsku i po angielsku co prawda od 6 miesiąca ale Lenka jest nią zaciekawiona nawet jak jej trzymam to przekłada sobie strony i słucha 🤪 🤪

Moje dziecie nie dostalo Mikolajka bo mama zapomniala o Mikolajkach:P jak Was czytalam to zobaczylam ☺️ no nic nadrobie ona ma codziennie swieto 🙂
A bylysmy na wazeniu 🙂 7190 🙂)))

• Mamusie
Witam was kochane

U nas mikolaja nie bylo maly dostal to co mial przed mikolajkami i na swieta mi rodzice kupia mu krzeselko i tez dostanie to przed 24-tym. Jak dla mnie ono i tka nie bedzie pamietac ttego na przyszly rok kaze mojemu tacie sie przebrac albo komu innemu w tym rou sie w to nie bawie nawet nie mam nastorju

Bylam dzis u pediatry maly nie wiem co mu bylo ale jak tylko dotknelam klamki drzwi gabinetu byl ryk i tka sie darl az zanosil przez caly czas jak w tmy pokoju tam bylam szczepienia nie bylo bo maly jest znow chory powraca ta infekcja na antybiotykach jedziemy ja juz nie mam sily na to wszystko 😞 przerasta mnie to czemu ja musze miec chore dziecko

Boje sie znow trafic do szpitala nie chce by znow cierpial 😞

Ehhh ide sie polozyc bo nie mam sily dzis juz moja mama sie nim zajmnie