Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam , troszke późno ale miałam zajęty dzionek 😉
Tilii1234- witaj 🙂 Sabinka jest równiez równieśniczką mojej Wiktorynki 🙂
Kinia oj ty to masz zapał do takiego cudeńka , ja jakos nie moge sie zabrać za cos tak artystycznego 😉
Emiliaeem- no to gratuluję ,ze dałaś radę 5 dni bez pomocy - a jednak sie da 🙂 najwazniejsze ,ze tatus " głowa" rodzinki wraca, domyslam sie co to za udreka miec Policjanta w domku to musisz podać sobie reke z moim mężem , jak mnie wysyłaja na jakieś " piep.." szkolenie to nie ma zmiłuj chcesz czy nie masz jechać i " uczyć sie " hahahahaha ale za to jak sie. wraca do domku to wióry lecą 🙂 🙂 🙂
Poza tym to wszystkie dziewczyny , które karmia piersia to chyle czoła u mnie niestety nała głodomorra nie najadała sie a teraz dziennie wciągnie około 900 ml + deserek lub kaszkę lub obiadek .
AnjaP to tak jak u mnie porządki, wiem jak sie napracowałś - ja musiałam poprosić rodziców do pomocy , mama była z nuna a my z tatkiem okna , podłogi, kurze , pranie , no ale ty masz jeszcze jak to opisałaś starsze pokolenie wiec co ja gadam ,ze się cięzko napracowałam 🙂a co do pierniczków to ja lubie jeśc ale jestem antytalent do pieczenia .
McDa87 - fajna imprezka , najwazniejsze ,z ę Paulince sie podobało, wytańczona, foty porobione i siedziała na kolankach Mikołaja - super 🙂
Magdunia witaj wraz ze swoja cudownością Julią 🙂 Julcia też głodomorek i nie daje mamuni spać ?! 😉pewnie jak będzie jadac konkrety to zlituje sie nad mamusią.
Gosiaczek - to chyba dzis kilka z nas dostało napadu sprzątania i prasowania a właśnie do swojej listy dorzucam ,ze " uczyniłam" prasowanie 🙂
Asiula83- to Weronisia dzielna kobitka, nasza Eiktoria tez tylko by siedziała ale wytłumacz małej siełaczce ,ze to nie zdrowe dla kręgosłupika ?! no i top plucie - fajne co ?
Darka9118, no to zrobiłas maluchowi obiadek hihihi.
emilia1 co ta twoja Nati tak szaleje, i nie chce spajuchnac ?takie małe brzdące juz śnia o misiu , lali itp. Może jak myslisz to skok rozwojowy i czuje niepokój ?

• Mamusie
monia668775 hej jeszcze do ciebie cosik napisze jak już się pojawiłaś,żebyś mnie na ulicy w kajdany nie zaczasła 🤪 🤪 🤪 oby to był skok dziś już o niebo lepiej chociaż podchodziłam z 5 razy do łóżeczka , ale zasnęła oby do 4 😉 Całuski dla Wiktorii , no to teraz dobranoc 😘

• Mamusie
Dobry wieczorek!!!

Czytam i oczywiście nadrabiam poematem 🙂

Kiniek
- mam nadzieję że z Maksem już ok po szczepieniu
I ją się dopisuję jako kolejna chętna do obejrzenia Twoich dzieł 🙂
Właśnie doczytałam że jeszcze zakupy musisz poczynić więc poczekam na ukazanie Twego Dzieła

emiliaeem
- hehe fajnie to ujęłaś "łobuziara zakupowa" - kolejne moje uzależnienie
po forum ale tak strasznie ciężko się oprzeć, mimo że się staramy, no i zawsze ktoś coś jeszcze dokupi i się zbierają "klejnociki"
A mężul pewnie już wrócił albo wraca i na pewno bardzoooo za Wami stęskniony 🤪
A emilia1 - to Ci poważna poradę dała z tym "brzuszkiem" - hehe 🙃

Patryk też w sobotę urodzony, jak jego Tata, a ja w poniedziałek a leń mi czasem w dupsku siedzi 😮
Gratuluję zrobienia generalnych porządków

monia666....
- nawet nie myśl że Cię pomijamy i nie zauważamy - po prostu pisaj
polecam "notatnik" 😉

monia321
- jako pierwszy deser podałam jabłuszko - to to z HIPP-a właśnie i Rozbójnikowi nic nie było

Tiliiiii
(przepraszam za ew.nadmiar "iiiii" ) - u Nas różnie z tym płaczem w "obcych" miejscach, Rozbójnik często "czaruje" - czyli uśmieszki rozsyła jak gdzieś idziemy
a w domu ryk
To dobrze że Sabinka lubi leżenie na brzuszku bo jak już tutaj piłowałam wiele razy PAtryk nie znosi, chociaż ze spaniem na brzucholku tobym się rzeczywiście bała.
A o śmierci łóżeczkowej to czytałam że nawet do 5 m-ca jest ryzyko....

Magdunia - Witam Ciebie i Julkę !!!
Pamiętam wstawanie na karmienie co 3 godz., wtedy porównywałam się właśnie do Zombie - ledwo kładłam sie spac a za 2 h musiałam wstawac,
jeszcze pokarm odciagałam, myłam i sterylizowałam butle po nocach - masakraaa jak sobie o tym pomyślę
A hasełko "dziewica komputerowa" świetne 🤪 🤪 🤪

Gosiaczek
- filmik superek, dziewuszka zadowolona, Moja Mum nagrywała wczoraj jak Patryk zajada deserek - tak nagrywała że sie filmik nie nagrał 😞
Aaaaa i jeszcze z racji mojej obsesji rehabilitacyjnej plus wielki za leżenie na puzzlach 🙂

anjaP
- niezle z tymi bakami i pierdziochami podczas jedzenia
Widze że Twoja córka zachowuje się podobnie przy jedzeniu - czyli tor przeszkód - łapanie miseczki i łyżki rączkami,
ja mam taki sposób bo Patryk robi tak - musi mnie złapac za palec i jeszcze sobie przyciąga łyżeczkę do buzi,
On w ogóle je jak jego ojciec - po prostu pochłania bez smakowania ekspresem

McDa
- hahaha fota niezła, jeszcze powinno byc że z Matki też czasem zombiii sie robi
A co pozycji leżaczka bo też posiadamy z FP - ten co m.in. darka to raz próbowałam na bardziej siedząco ale niezbyt sie podobało Rozbójnisiowi
Czekamy na foty z Mikołajem
U Nas niby koniec z usg bioderek

asiula
- no nie, normalnie pobiłaś mnie z "poematem" 😜
super że do Nas zaglądasz,
Ci lekarze są straszniiii jeśli chodzi o wysypki u naszych dzieciatek, mnie nie powiedzieli nic konkretnego i ciągle to samo - co sie upominam o "zainteresowanie" lekarza tymi krostami Rozbójnika to nic konkretnego Nam nie radzi
Kupiłam ten krem na który dostałam a wręcz wymusiłam receptę - Laticort - ale przerażają mnie skutki uboczne wypisane na ulotce- masakra - np, gdyby dostał się do oka może spowodowac jaskrę lub zaćmę, może powodować popękanie naczynek itp

Super że dziewczynki się tak ładnie dogadują, oby tak dalej 🙂
Wasze plany Sylwestrowe jak dla mnie super - też bym tak chciała ale to mało realne...

darka
- dziś bez prądu to jak bez ręki i jak się człowiek łapie na tym, ja też czasem - a nie ma prądu to poprasuję w międzyczasie - haha chyba d..ą 😉
Ja też kupiłam żel na ząbkowanie - Bobodent - niecałe 15 zeta

emili1
- trzymaj sie, oby Natalka szybko zasnęłaaaaaa
A jak to wklejam to na pewno już śpi 😜

Oj chyba też założę album na Agu bo jakoś mi łyso że ja a dokładniej Patryk ni ma 😜

A teraz życzę Wam miłej, spokojnej i przespanej w całości nocki
A jak się zjawicie to mam nadzieję nie pominiecie mego poematu 😜 😜 😜;
Dobranoc 😘

Emiliaeem przebąkuje o wątku na Brzuszku, Asiula rozdziewiczona... widzę że bujny wieczór mamy 😁

A na poważnie witaj Asieńko jak miło Cię czytać i jaki ruch spowodowałaś - to po prostu wejście smoka !

Haha dziś się bawiłam photoshopem normalnie mam ubaw co nie miara, mam też papier fotograficzny i drukuje fotki po retuszu muahaha, najlepsze jak ustawiłam siebie i mamę w wypaśnym salonie z jakiegoś katalogu 😁 haha starsza się zdziwi , mogłabym tez zrobić mała kombinacje i nas ubrać w jakieś kiece balowe, albo przefarbować, ale już nie będę przedobrzać 😁

Darka ja też jutro robię wariację okienna, niestety w pojedynkę, a zaraz potem hurtownia pasmanteryjna jupi!

Emilia Ty to się namęczysz z mała, hehe ja to zawsze jak Maksior mi robił numery mówiłam "poczekaj synu, poczekaj, ja się doczekam aż wrócisz skacowany po imprezie, już ja Ci pospać dam" 😁... nie ma to jak wyrozumiała mama 😎

Asienko szpital dopiero 15 stycznia, operacja 16stego, narazie tylko nas zapisała w grafik, zrobią mu już cały dziubek zostanie tylko podniebienie na wakacje 🙂 żeby lekko nie było za szczepienie nam policzyli 440 a nie 570 jak ja to wyliczyłam, to mi docentka od operacji kazała kupić maść na blizny - bagatela 180 zeta 🙂 normalnie najcenniejszy lek w tym domu 🙂

Wercia a dzie link to agu :P ja szprtna jestem bo podpatruje każda a sama nie mam

Dobrej nocki Mamuśki, ja dziś przysiedziałam ,ale w końcu tatuś dziś ma zmianę kamriniową jak coś to sobie mogę pozwolić hyhy 😉

• Mamusie
Dzieńdoberek 🙂 nocka w miarę jak już diablica zasnęła to pobudka na szamę o 4 i do 7 pospała 🙂

kinek i wercia no właśnie proszę w tej chwili zakładać agu agu 😉

emiliaeem puść się już męża 😉 bo naprawdę na brzuszku wylądujesz 🤪 napisz jak tam wyglądało wejście smoka 😉 może być z pikanterią ☺️ Olkowi na pewno tez banan z buzi nie schodził 😘

• Mamusie
Witam ,
emila1 no widzisz nocka wasza jako tako to mozę będzie lepiej, najwyraźniej Nati domaga sie jedzonka azeby uzupełnić kalorie 😉 a ty jesteś głoda pikanterii ??? 😁
emiliaeem no to opowiadaj jak mezusia przyjęliscie , Olunio pewnie wniebowzięty , ze tatusia juz moze tulić ? 😆
Kiniek to powodzenia dla Maksia , niech juz wszystko będzie dobrze i żebys nie miała dodatkowych zmartwień , no to od dziś trzymamy kciuki za udaną operację i rekonwalescencję ale koszty powalające niestety 😞
Trzymajcie sie robaczki - my z Wiki dzis przyjmujemy w gościnę kolezanke bo tatus od rana w pracy a potem na 17 idzie na imprezę firmową tzw. Wigilię - z jedzeniem miesa, alkoholem i tańcami - taki szef lubi ubaw !!!!i zapewne tatulek wróci na " smakoszu" jak ja to mówię 😮 😁
A i u nas nocka ok, nuna spała do 8 , teraz jedzonko i ziuziu dalej .
pa, miłego dnia 😘

• Mamusie
Witam

My od rana sprzątamy jeszcze muszę obiadek podszykować bo znajomi mają być tak na 14 😉

monia widzę że i ty poematy piszesz 😁

wercia82 moja urodzona w czwartek tak jak ja i tata 🤪 a co najlepsze moja siostrzenica też urodziła się w czwartek 😜 He a puzzle fajna sprawa a co do filmiku tez kiedyś tak nagrywałam ze nie nagrałam ☺️ a i też muszę nagrać jak ją karmię bo ona tak śmieszna wtedy 😜

ok postaram się do was jeszcze zajrzeć, lecę bo z robota w lesie jestem 😘