Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Nie wiem co Olek miał do przekazania Ciotkom... 🤨
W każdym bądź razie post niżej od Niego 😁

A no obkupiłam się, tylko chłopa nikt nie chciał ode mnie kupić 😉 😁
Poza tym chciałam napisać,że coś ze mną nie halo... Miewam okropne zawroty głowy 😮 Nie wiem czy to od spadku wagi czy od ciśnienia... 🤨 Ostatni pomiar wskazał 110/43... Muszę zrobić krew, bo chodzę senna i ciągle zmęczona... A Olek wysysa całą resztę... ☺️
Dzisiaj troszkę marudny jest 🤢 Dzień taki chaotyczny... I te cholerne zęby, dwa na raz to za dużo szczęścia 😮

Bratowa zakupiła dzisiaj Olkowi zajebiaszczą czarną marynarkę 🙂 9-12 msc.,więc na wiosnę w sam raz, śliczna 🙃

Co do obiadków ze słoiczka, z Małym problemów nie ma... Pałaszuje wszystko co się na łychę nawinie 😉 Po Ojcu 😁 No i deserki też polubił, jabłuszko m.in....
Tylko ja chwilowo czuję,że mam mało mleka... Ostatnie dwa tyg. nie zjadał za dużo,a teraz non stop przy cycu by wisiał i chyba mój organizm nie wyrabia...
Dobrze,że jutro mam wizytę, podpytam pediatrę.
Poza tym trochę jestem umęczona tym naturalnym karmieniem, coraz częściej myślę,żeby wprowadzić mm... Ale chciałabym od razu na 2... a takie po pół roku można, więc do końca stycznia jeszcze pokarmię,a później zobaczymy...

A dziś robię orzeszki, więc pracy po uszy 🙂 Jak skończę, narobię Wam smaka i przyjedziecie do mnie! 😜

😁 Emiliaeem nie kuś, bo ja jestem łasuchem i mogę się u Ciebie zjawić:-) słodycze pochłaniam w każdej ilość (na szczęście nie widać tego na wadze). Jednak karmienie piersią ma swoje plusy, bo jestem sucha jak patyk 😉 no i podobnie jak Ciebie dopada mnie słabość organizmu,ale u mnie wynika to z nieprzespanych nocy 😉
Co do karmienia piersią, ta ja też mam jakieś dziwne klimaty... albo nawał, albo zastój... wcześniej nic takiego się nie działo. Ale coś mi się obiło o uszy, że w 6 miesiącu jest kryzys laktacyjny, więc może nasze problemy z cycami z tego wynikają 😁
Oluś jaki rozgadany się zrobił... ciekawie opowiada... Powiedz, że w zupełności się z nim zgadzam :P
Tedit i Gosiaczek, wasze dziewczynki mają brązowe oczka?? Czy źle widzę?

• Mamusie
emiliaeem Ja krótko po porodzie miałam takie zawroty głowy a nawet omdlenia, ale myślę że te z przemęczenia.A poza tym mam arytmię i nie biorę leków bo karmię. może jesteś przemęczona? Jeśli nie to powinnaś iść do lekarza bo nigdy nic nie wiadomo. Nie można niczego lekceważyć.

Co do karmienia to też mam momenty załamania, ale jak widzę jak Pyrka się wsysa w ten cyc i jaką ma przy tym radochę... A jak sobie wzdycha 😉 I ten uśmiech jak jest najedzona to już nie mam wątpliwości. 😁

Co do żarcia to nie trzeba mi 2 razy powtarzać 😉

Magdunia A jak to robisz. Ja karmię a jakoś nie mogę schudnąć! Co prawda nie oszczędzam się za bardzo ze słodyczami, ale i tak mogłabym schudnąć 😠
To niesprawiedliwe! Ja się tak nie bawię 😉 😉 😉

Tiliii... ja jem dużo, a słodycze pochłaniam w każdej ilości,a chudnę chyba ze stresu i niewyspania... Wiesz, jak Julka budzi się 4 lub 5 raz z kolei (czasem co godzinę), to nie pałam optymizmem... i to chyba z tego wynika, a Sabinka z tego co pamiętam ładnie śpi... Coś za coś 😁 😁 😎
Tedit... Lenka jest śliczna 🙂 i Lenka Gosiaczka też... i obie mają super jeansówki, ja muszę mojej Julii też sprawić, bo do tej pory preferowałam śpiochy albo dresiki (z wygody), no i teraz wyszło tak, że przy zakładaniu sukienki płacze 😁 😜

• Mamusie
Ja ważę obecnie 51.900, codziennie rano podobnie. Mam wzrostu 170cm jak już pisałam, ale po mnie tak małej wagi nie widać! 😮 Mam duży biust i szerokie biodra 🥴
I z dnia na dzień brak mi apetytu. Jako matka karmiąca naprawdę jem niewiele, ale nie potrafię wpychać w siebie więcej żarła 😮
Magdunia nie wiedziałam nic o kryzysie w 6 miesiącu... Ale jeśli takowy istnieje, myślę że na chwilę obecną Go przechodzę... ☺️

Edytko witaminy biorę, czasami zapomnę, ponieważ nie jestem już tak zorganizowana jak podczas ciąży, ale łykam... Włosy zrobiły się sianowate, skóra utraciła jędrność...
A mnie dopada senność w ciągu dnia... Czasami aż się zastanawiam czy w ciąży nie jestem 😁 Po porodzie demolka w brzuchu i czasem kicha tak przeskoczy jakby bejbi się poruszyło 🙃 🤪

Tiliii właśnie tego widoku brzdąca przy cycu najbardziej mi żal ☺️ Olek jak zassie suta to tylko strzela 😁 I łapkami go obejmuje... No i za łańcuszek chwyta... Uwielbiam te momenty 🙃 I tak jestem zadowolona,że tyle czasu daję radę. Jak na moje możliwości 🙂

• Mamusie
Natalia dostała czopek i ładnie śpi , nawet pochrapuje 😉

Emilia hahahha Natalia tez tak pisze , przeważnie jak siedzę na FB i pisze z kimś to Natalia też chce 😁 😁 😁,

Nie pisałam wam zapomniałam jakoś przed świętami miałam nagle mroczki przed oczami tak jakby ktoś fleszem mi po oczach dawał 😮 przestraszyłam się i musiałam się położyć i na szczęście przeszło i nie powtórzyło się 😉 Emilia to może być osłabienie organizmu daj znać co powiedział lekarz. a ja jutro jadę do Bydgoszczy na pobranie krwi na HCV 🤢

• Mamusie
emilia1- nooo jak dla mnie to 23 to też późno jak na zasypianie pół rocznego dziecka, z resztą on tak zasypia już od ok 4 - mca,
w nocy śpi, chociaż często nad ranem się wierci a ja zaglądam do niego co tam kombinuje a pobudka 7-8
ja też waże więcej niż mam oklasków 🙃 🙃 🙃 🥴

tedit - ja jeszcze jedzenia z rybą nie dawałam ale muszę spróbowac, ciekawe jak zareaguje Rozbójnikos

no właśnie wzw - kurcze muszę popytac bo przeciez 3-cia dawka ma byc podana

MajaCh
- ze szczepieniami sie macie fajnie (oprócz gruźlicy oczywiście) - hehe a u Nas na odwrót - za wszystko płac

majaaaa - jak Michasia reaguje na kalafior? bo ja się boję podawac, nawet jak na słoiczku pisze to się jakos boję że brzuszek będzie bolał...
a może żeby przyzwyczaic dzieciatko do słodkiego to podałabyś jej np. herbatkę z Hipp-a którąś - one są troche słodkie - co mnie na początku
wkurzało bo chciałam jak najmniej cukru małemu dawac...

Magdunia
- witaj po przerwie, no proszę Julka sie szykuje do powiedzenia "Mama" a nasz Rozbójnik tylko piszczy albo skrzeczy po swojemu a odkąd zaczął ząbkowac to mówienie przestało go interesować, przed ząbkami mówił - ege, agu, halo i takie tam a teraz milczy jak zaklęty

I napiszę tutaj że podziwiam dziewczyny które karmią piersią na prawdę, musicie miec dużo samozaparcia

emiliaeeem - ooo pierwszy wpisik Olusia 🤪
bidulko rób badania, pewnie już zmęczona jesteś i organizm wysiada
a orzeszki to jakie robisz??? 🙂
o matko - ale masz wagę - podziwiam, ja nie piszę o swojej nawet
a i jeszcze u mnie z włosami, cera i flakami to samo, chociaż jak sie zaś upasłam to tłuszczysko bardziej bebechy w środku wypełniło 🤢 🤢 🤢

Tilii
- ja musze przyznac że jak dla mnie plusem karmienia było to że waga spadała i spadała, a potem jeszcze szybciej wzrosła
no i pieniążki - hehe
no ale sie nie dziwie bo tyc zaczełam ponownie jak przestałam co 2 h odciągac mleko (Rozbójnik jako wcześniak był słaby i nie miał sił na początku na ciągnięcie cyca, umiał pic tylko z jednego rodzaju smoczka a potem też więcej smoka a "dobijanie" cycem ) no i wstawac w nocy co 2 h
no i dieta też nie ukrywam bo się bardzooo ograniczałam ze wszystkim - czasem prawie nic nie jadłam - no ale długo tak się nie da pociągnac

darka
- dobranoc, trzymaj sie, przespanej nocki

• Mamusie
Wercia mi się wydaje,że karmienie piersią średnio wpłynęło na moją wagę... 🤨 Na biust owszem 😁 Taki mam bufet,że kufel z piwem idzie postawić 😁
Może to też zależy od diety matki karmiącej, unika różnych potraw... Ja jem normalnie, jak przed ciążą, w ciąży... Sama nie wiem 🤨 Mam -1.5 kg od wagi startowej.
A co najśmieszniejsze, nie mogę dobrać spodni, bo 34 za małe a 36 za duże 😁 Pośrednich nie ma 🙂
Po zakończeniu karmienia cycem też pewnie nie przytyję, bo ćwiczyć będę intensywnie, mam fijooooła na tym punkcie ☺️
Koniec z wagą, bo ten temat mnie zaczyna drażnić! 😠

Powróćmy do orzeszków 🙂 Robię tradycyjne nadziewane z kruchego ciasta. Foremki użyczyłam od Cioci 🙂