Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam

No i tradycyjnie nikogo nie ma 🤔

Lenka zasnęła a ja już po serii ćwiczeń 🙂

anjaP piękna ta twoja gwiazda 🤪

emiliaeem
zazdroszczę masażu no i super ze Olek czuję się już lepiej 🙂 a na jaki film idziesz?

Rozmawiałam z mężem i okazało się że mogłyśmy jechać z nim bo tam inni zaproszeni przyjechali z dziećmi 🤢

• Mamusie
Gosiaczek właśnie jak szukam na allegro to jest zawsze rozmiar 16, 17, 18 itd... i przy niektórych pisze długość wkładki np. 10 lub 11, więc nie wiem skąd te rozmiary typu 18... ahh beznadzieja... albo np. jak zmierzyłam Paulince stópkę to ma ok 9 cm więc chcę kupić 10 lub 11, a jak gdzieś pisze 10 cm to znów podają że to od 0-3 m-cy albo do 6 🙂 po prostu już szukam tylko tam gdzie podają długość wkładki 🙂

• Mamusie
Gosiaczek ja właśnie mam tylko baardzo grube kozaczki które ma już ciasne, a musze coś kupić bo dużo jeżdzimy i potem jak ją wyciągam z fotelika (bo już to za ciężkie żeby nosić razem, chyba że śpi) to muszę w kocyk zawijać żeby stópek nie przewiało, skarpetki nic nie dają, uważam że muszą być jakieś buciki, więc muszę coś kupić....

• Mamusie
I ja witam

Lenka obudziła się na mleczko o 23.30 a potem ja ją nakarmiłam przez sen o 6 dzięki temu obudziła się dopiero po 8 wiec z łóżka zwlekłam się po 9 😁

U nas świeci słońce i oby tak zostało bo na spacerek mi się chce 😉

McDa może będziesz miała co poczytać jak wrócisz o ile ktoś jeszcze oprócz mnie się pojawi 😜

• Mamusie
Witam 🙂

Dziękuję za miłe komentarze 😘

My byliśmy wczoraj w restauracji, było pyszne jedzenie, winko i muzyka na żywo. Potańczyłam troszkę 🙂
Lenka wstała o 7:30 także jesteśmy wyspani 🙂 Kurdę, jak dobrze, że mamy Nianię 🙂

Kupiłam wczoraj w czółenka, już nie mogę się doczekać wiosny BUTKI

Ja dla Lenki kupuję rozmiar 16/17 np. w H&M. Mierzyłam jej stópkę i ma 11 cm. Ale ona jest większa jak na swój wiek. Kupuję jej już na 80 cm.
Kozaczki pięknę McDa 🙂

emiliaeem ale Ty rocowa laska jesteś, ja bym się zabiła w takich butach 🤪

U nas słoneczko, także spacer zaliczymy.

Miłego dzionka 😘

• Mamusie
no to i ja się melduję 🙂 dziś zadowolona mówię mężowi ,że jak dałam Natalii mleczko o 20 tej to obudziła się dopiero o 4 🤪 , a on mi na to ,że o 24 dal jej 120 ml mleka 😁 😁 😁

emiliaeem zazdroszczę masażu 🙂 A te buciki piękne, niestety ja bym nawet z domu do auta w nich nie doszła 🤢

McDa też nie mam pojęcia jak jest z tymi bucikami, ja kupiłam Nike Natalce i wkładka 12,5 cm rozmiar 22,5 to mam nadzieje ,że do wiosny czy lata je ubierze 😉 Ale fajne buciki kupilaś , zaraz też poszperam na allegro 😉

gosiaczek i jak tam Lenka , zasypia bez problemu w łóżeczku 🙂

anjaP jak tam głowa po imprezie , przestała boleć 😉 a Lilia jest urocza 🙂

tedit26 kurczę fajne te buty , pojadę je przymierzyć, ale obawiam się że przez te moje bolące pale i ten korek będzie za wysoki 😞 muszę się przejść do lekarza tylko jakiego 🤔

• Mamusie
Halo Dziewczyny!!!

Meldujemy się
U Nas kołowrotek niezły jak u większosci z Was pewnie
Probuje wszystko jakos ogarnac, jeszcze pełno rupieci do wystawienia mam na Allegro
no i trzeba by bylo brac sie powolutku za wiosenne porzadki

Troszkę podczytałam ale niestety napiszę raczej ogolnie

Widze temat obuwniczy, ja tez kiedys wielbilam koturny i szpilki, teraz hehe chyba sie zestarzalam juz bo wole nizsze czolenka albo buty w bardziej sportowym stylu no i czuje sie w nich wygodniej...

Co do bucików dla naszych dzieciaczkow to ja sie tez wlasnie zastanawiam bo jak wiosna przyjdzie, wyskoczymy z gondoli i kocykow to w skarpetach bedzie zimno...
Rozgladam sie za bucikami
Do tej pory wielbiłam papucki "Dino"
http://allegro.pl/skarpetki-dino-buciki-niemowlece-6-12-miesiecy-i2178527728.html
Do "chodzenia" po domu mamy polecone specjalny skarpetki, cena masakryczna za pare srednio 22 zeta
przykladowo takie:
http://allegro.pl/k-sterntaler-skarpetki-abs-27-28-bez-frotki-lato-i2181552338.html

Myśle tez czy nie skrocic włosów i nie prostowac tak jak przedtem, nudza sie juz mi te moje klaki
tylko jest pewne ale - teraz ciagle i tak spinam włosy bo Patryk ciagle mnie szarpie za nie, nawet jak mam spiete czesto to traktuje jako punt zaczepny 😉

• Mamusie
Lenka od rana spała tylko 15 minut a teraz ma drugą drzemkę śpi od 16 i ciekawe ile jeszcze pośpi, dodam że sama zasnęła w łóżeczku 😁

Odwiedziła nas moja mama przywiozła mi obiad wiec bee miała na jutro, mój tata niestety się rozchorował 🥴

Co do bucików to ja też nie mam takich cieplejszych na wiosnę ale za tydzień wybierzemy sie na zakupy po jej i moje buty 🙂

Hej Kobietki
wybaczcie, że się nie odzywam, ale naprawde nie mam ostatnio czasu 😞 😞

Edytko pięknie wyglądasz , Lencia w mamusię poszła 😉
widze, że o butach mówicie ? koturny super sprawa tylko ,że ja bym się w tym zabiła ,dlatego też to bardziej w moim stylu ☺️ ☺️
http://allegro.pl/buty-skorzane-czarne-cwieki-roz-39-must-have-i2199280562.html

Emiliaeem co do masażu -zazdroszczę,sama bym się wybrała, ja tak lubię takie rzeczy 😁
choć równie bardzo lubię lodowatą wodę w sportowym basenie 😁

Co do bucików dla maluchów, ja chyba się jeszcze w to nie bawię, póki w wózku jest śpiworek
to nie będę sobie głowy zawracała, na wstępny etap chodzenia po domu zwłaszcza lekarze zalecają na bosaka a na dwór ,no jeszcze czas ^^(za to uwielbiam skarpetki z antypoślizgiem 😁 )
Ale fajne te buciki wyszukujecie, choć dla dziewczynek zdecydowanie więcej jest 😞

Z nowości powiem tylko ,że byliśmy na dokładnym badaniu słuchu ,bo przy przesiewowym jedno uszko nam nie wyszło -no i wszystko jest dobrze 🙂 choć przed badaniem mieliśmy wytyczne "dziecko ma być głodne i do spania" i wydawało mi się to kompletną abstrakcją, ale niedoceniłam tatusia i daliśmy radę !! 🤪 🤪

Nie wiem kiedy teraz zajrzę ale wiedzcie, że pamiętam o Was!!!
Buziaczki Kochane ! 😘 😘 😘

Kiniek fajnie,ze Max w porzadku 🙂 w koncu to najdzielniejszy facet jakiego "znam" 🙂
A masaz Emilieem......pozazdroscic ja jak zasypiam to sobie marze o takim relaksie..... 🙂

• Mamusie
Dobry wieczor kochanetkie

Ja juz tak jak Kinia nie daje rady wchodzic Oskar nie dosc ze absorbujacy to zmierzly jakiego jeszcze nie widzialam, dzis pobil wszystko i wszystkich od rana od 8:30 nie spal do prawie 13 nie chcial do lezeczka jak widzial to ryk bek rzucanie i co mozna dopiero po obiadku zasnol ale tez nie tak od razu dopiero jak my zjedli obiad to go wkoncu polozylam bo juz serio nie szlo z nim wytrzymac i spal UWAGA 25 min!!

A potem to juz bylo tyllko gorzej, u nas pogoda niby cieplo ale strasznie wialo a dopoludnia lalo jak scebra wiec nie wchodzilam bo bylo za wilgotno

2 drzemka trwajaca jakies hmm 40 min byla po 16 to juz w oogle cyrki i ryk dopiero jak mu posmarowalam zelem dziaselka to wkoncu zasnol

Teraz od 7 spi ale chyba zaopatrze sie w czopki vibrucol bo z usypianiem to tez nie bylo weseolo zanim zasnol to sie krecil glowa w poduszke w nocy do niego wstaje po 4 razy i najlepsze to ze ledwo do lozka wejde to znow musze wstac

Aaa i trzymajcie kciuki jutro rozprawa!! na caly dzien zostawiam Oskara u kuzynki bo Adi ma na rano biedaczka poczuje co to miec dziecko z ADHD bo ten jej to spokojny bobasek a Oskara wszystko interesuje

Lece bo Adi czeka, a musze sie rozluznic ☺️

• Mamusie
hej 🙂

historia lubi się powtarzać 😉 Natalia tak jak i Adrian ranny ptaszek 5.56 pobudka 🤪 Nocka standard mleczko o 24 i 4 😉 Zauwazyłam ,że coraz częściej wkłada do buzi cala rączkę i strasznie się przy tym złości , niech już te zęby się pojawią 🙃 🙃 AAAAAAA i mam chodzik od 2 dni Natalia już zaczyna w nim rządzić, muszę wszystko pochować bo ściąga ze stołu wszystko co pod ręka 😮

Kinga super ,że zaglądasz , i dobrze ,że u was wszystko ok 😉

darka to trzymamy kciuki 🙂 🙂 🙂

Dareczko rownież trzymam kciuki 🙂
U nas też pobudka rano ale o 7 i tak codziennie, schemat zmienil sie tylko troche bo Maksik wysiaduje do 2giego sniadanka czyli 3h je i idzie spac i tu baardzo rożnie czasem spi 2h, czasem 1h, zdarza się jeszcze, że sypia 4h ciągiem, ale to głównie po obiadku .Śpi w każdym razie zdecydowanie mniej, a w czasie aktywności bardzo absorbuje bo się szybko nudzi, no i mamusia musi się z nim bawić 😁

Z nocnymi pobudkami nie mam do czynienia, choć Maksik jak zaśnie o 9tej potrafi obudzić się i krzyknąć koło 10 po czym zasypia ,nie wiem to chyba zły sen się przytrafia, ale tylko tyle z ekscesów .