Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
McDa - zazdroszcze godzin pracy, chociac stresow troche bedzie pewnie, zwlaszcza na początku
no i właśnie - ujarzmic obecna młodzież... 😉

emilia1
- ja mam lekarza w piatek i zobacze czy bedzie dalej L4 czy co
tak bede l-4 rowac az zus wysle wezwanie na komisje 😉

Rozbojnik pospal w lozeczku dzisiaj z pol godziny, sam nawet ten sen zainicjował 😁
i tak musze go uczyc bo w koncu kiedys na pewno nie pomiesci sie w gondoli
Spacerowka przyniesiona od mojej Mum i czeka na zamiane a mi jakos żal... 😉

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Wercia fajnie że Patryś sam zasnie, ja też walczę z mała i muszę ją uczyć bo coraz cięższa ale ciężko mi idzie, zawsze się poddam 😞 i jedynie na rękach albo w łóżku jak leżę obok niej i jej śpiewam... a w łóżeczku zaśnie sama tylko jak jest załączony szum.... 😞 muszę ją nauczyć zasypiać samą 😞

• Mamusie
hej...

McDa jutro Bielsko 🙂 🙂 🙂 super udanych zakupów...napisz mi do siebie nr telefonu na priv ...Zadzwonię do Ciebie to się jakoś umówimy... 🙂

Praca ? Dzisiaj właśnie pierwszy dzień bez L4 i bez pracy...mam zamiar zarejestrować się w przyszłym tygodniu jako bezrobotna 🤪

A do pracy wracam od czerwca/lipca...właśnie tworzy mi się stanowisko i będę codziennie dojeżdżać do Bielska ( ok 40 km ) No i muszę rozejrzeć się z jakąś Panią do pomocy...

Mgda naprawde fajny awatarek ciepelko z niego bije 🙂 co do zasypiania to ja mialam ten problem do3go miesiaca zycia malej, i postawilam sobie cel i sie udalo . teraz jest tak,ze ja ja zostawiam w lozeczku ona juz wie,ze idzie spac i drze sie dotad dokad ja jestem z nia w pokoju, wychodze automatycznie cisza i ssanie raczki i zasypia..i owszem pokazuje trze oczka, lapie sie za uszy ziewa..
wiecie co...bylismy dzis na wazeniu i ja myslalam,ze mala z kg do przodu jak nie wiecej ,a ona tylko przybrala 770gram 8770 wazy miesiac temu bylo 8600 ale to zrozumiale bo wiecej sie rusza wiecej kupek robi bo przyspiesza metabolizm przez te kocie ruchy na podlodze hehe prawie caly czas na brzuszku, zaraz po jedzeniu przekreca sie na brzuszek 😮
majaa fajnie ,ze sie spotkacie 🙂 zazdroszcze
jutro mam przesluchanie w sprawie takiej pierdolki i mala zostanie z kolezanka bo oboje rodzice musza byc .....pierwszy raz z kims obcym ale na szczescie max 3,5 godziny nas nie bedzie 🙂 a ta ciocie zna i ja bardzo interesuje 🙂

• Mamusie
majaaa no to trzymamy kciuki żeby to stanowisko się utworzyło 🙂

McDa ja moja od soboty kładę do łóżeczka i ona sama zasypia a jak nie chce to biorę ją i się bawię wtedy bardziej się wymęczy i szybciej zasypia, parę razy muszę wcisnąć smoka. Teraz np. od 13 nie śpi i o 16 w łóżeczku nie chciała zasnąć wiec ją wyjęłam bo stwierdziłam nie to nie a nie ma już usypiania w gondoli przecież się kiedyś zmęczy 😉

wercia to super że Ci Patryk sam zasnął 🙂

• Mamusie
no i Paulinka zasnęła 10 minut temu 🙂 trzecia drzemka pewnie jak zawsze półgodzinna... leżałam z nią w łóżku 10 minut ale strasznie rzucała główką i zjadała smoczek, wzięłam ją na ręce i to samo, posmarowałam dziąsełka i się uspokoiła i zasnęła w minutę 🙂 nie spała od 14.

Majaa już wysyłam nr tel na priva 🙂

• Mamusie
Dziewczyny moje dziecko pobiło swój rekord w nie spaniu, nie spała od 13 i dopiero zasnęła jak ją wykąpałam i nakarmiłam czyli o 19 😮

McDa no najważniejsze że Ci zasnęła 😉

MajaCh pyszne takie kotlety jadłam u siostry 😜 a mój też by chciał trochę padlinki bo co to za jedzonko bez mięska 😁

• Mamusie
Maja to ja tez jutro zrobie te kotleciki 😉mam nadzieje ,że umiem ugotować kaszę manna 😁 szkoda ,że nie ma we woreczkach 😜

Natalia też nauczyła się spać w łóżeczku 😉 I śpi mi tylko 2 razy dziennie 🙂 Od 15,20 nie śpi i jest już strasznie marudna, wywracała się w łóżeczku to wsadziłam ją do chodzika .Mąż na basenie a ja muszę mieć podzielna uwagę hehehehe Chyba dziś już nie zajrzę więc dobranoc 😘 😘

• Mamusie
Wiecie co,ja jestem przerażona! 🤪 Mój Mały zasypia tylko i wyłącznie gdy Go kołyszę... ☺️
Trochę z wygody, zresztą w domu ciągle ktoś się kręci,więc na spaniu nie mógłby się skupić 🥴 Będzie starszy, może się oduczy... Mnie też kołysali 🙂 ☺️

Poza tym mój Olek nadal ma 3 drzemki w ciągu dnia i zasypia na noc ok.22. Śpioch jak Matka i Ojciec 😉 😁

McDa jakie dziewczęce photo... fiu fiu... 🙂

MajaCh Ty to łobuz jesteś! Po 18 już nie jem, a Ty takie przepisy zapodajesz,że w żaden sposób nie jestem w stanie okiełznać mojego tasiemca!!! 🤪 Jęzor w tyłek mi ucieka... 😞 😞 😞

Majaaa Ty masz etat a ja czekam na jakiś konkretny 😁

Zmykam Panieneczki! Dobranoc 😘

• Mamusie
Emilia zdjęcia wywołuję na Allegro u tego faceta http://allegro.pl/show_user.php?uid=6706144 Ale Nie sugeruj się ilościami zdjęć na aukcji bo i tak płacisz tylko za tyle zdjęć ile wyślesz.
Sukienka śliczna. Uwielbiam róż 😁

Wercia My mamy odkurzacz centralny i nie ma hałasu. Ale ogólnie boi się głośnych dźwięków

McDa Godziny pracy rzeczywiście super. Zazdroszczę, ale do tego zawodu nie każdy się niestety nadaje- j a na pewno nie 😉
Co do zasypiania to Ci nie pomogę. Bo Pyrka od zawsze zasypia sama. Na szczęście z tym nie było problemu

• Mamusie
Tilii super że Sabinka Ci zawsze sama zasypiała ja to w ciągu dnia z wygody usypiałam ja w gondoli, wieczorem nigdy nie było problemu sama zasypiała i zasypia a tera może dlatego że w dzień ma sama zasypiać w łóżeczku coś jej z tym spaniem sie poprzestawiało. Kurcze tak mi jej szkoda było jak ona taka zmęczona dzisiaj była 🤢

hej dziewcyny...w szpitalu byłam 2 tygodnie...synka karmilam 7 miesiecy bez kilku dni piersią pozniej przeszliśmy na modyfikowane i tak juz zostalo...w szptalu cieżko bylo...malam robioną punkcję wbijali mi sie 4 razy...no i diagnoza..stwardnienie rozsiane...dostalam kroplowki i leki do domu ...juz wybralam wszystkie...dalej mam drętwienia...gorsze czucie slabsza lewą rękę o oko ale to są zmiany odwracalne na szczęście....co dalej? nie mam zielonego pojęcia...boje sie każdego dnia staram się włączyć do programu leczenia interferonem ale na to sie czeka nawet rok..nic nie czytalam na necie o mojej chorobie bo się boję...wiem ze ludzie kończą na wózku lub z nedowładami przy tej chorobie..ogolnie...zalamka..

moj synio zasypia bardzo ładnie...dostaje butelkę wciąga nan na dobranoc...210 ml i odlatuje dodam ze znalazłam NAN na dobranoc po 7 zł w rosmanie a w innych sklepach po 15 zł...ale wystawiają po 2 opakowania.
idą mu górne zęby dostał kataru okropnego gorączki i ślini się jak buldog...nawet nie wiedzialam ze katar jest przy górnych jedynkach....rzeba patrzec tylko czy rzezroczysty bo jak ma inny kolor to oznacza infekcję..no i oczywiście jest TATA BABA ale mama nie mówi..

• Mamusie
Megan cieszę się że wróciłaś do nas!!! pisz jak najwięcej i nie myśl o chorobie! moja kuzynka właśnie dostała się na to leczenie co piszesz chyba na 3 lata, teraz się jej będzie kończyć i znów się będzie starała ale nie wiem jak tam jej idzie bo dawno się z nią nie widziałam, wiem tylko że też ma drętwienia ale osoby trzecie nie widzą że coś jest nie tak.... zachorowała po porodzie ja urodziłą drugie dziecko, dziś Domisia ma 3,5 roku i choroba stoi w miejscu więc jest dobrze, oby u Ciebie było podobnie!!!!!!!
a Marcel przesypia całą noc?? kurcze fajnie 🙂

Emilia ja zawsze wywołuję www.fotosam.pl już od kilku lat i sprawnie idzie 🙂 ładujesz przez program zdjęcia wybierasz ile szt, formaty itd i wysyłają 🙂

a i Paulinka ciągle mówiła bababa a dziś miła niespodzianka, cały dzień mamamama 🙂

• Mamusie
Kochana głowa do góry ja trzymam za ciebie kciuki pamiętaj rób wszystko dla siebie i dla Marcelka ciężko mi pisać o tej chorobie bo tak naprawdę nic o niej nie wiem ale dziewczyny już tu pisały więc nie twórz tylko czarnego scenariusza. Pamiętaj musi być dobrze i będzie dobrze. A jeśli chcesz poczytać o tej chorobie to internet nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem bo możesz znaleźć tam wiele bzdur ja już nie raz niepotrzebnie nabiłam sobie czymś głowę 🤢
No popatrz twój mówi tata i baba a moja baba i mama 😉 uczę ją tata ale jak narazie nic z tego.
Buziaki od nas dla Ciebie i Marcela 😘

McDa dajesz mi bardzo dużo wsparcia pisząc tak...poza tym wiecie co...ja te dretwienia mam juz od 7 lat...zawsZe na zimę i zawsze mowili ze reumatyzm albo nerwica...co roku leczona bylam na to..normalnie jakaś masakra!! a tu SM .. tylkoze po ciąży to miałam silniejszy rzut tej choroby bo organizm osłabiony...

Marcel nie przesypia nocy...budzi sie o 1 na herbatkę ..wypija 120 o 3 znów herbata 120 i o 5 lub 6 na mleko 180ml pozniej juz nie śpi tylko froteruje podłogi...do przodu nie potrafi raczkować ale na wstecznym popiernicza równo...a no i piernik sam nie usiedzi długo do na boki leci..poza tym jak jest zły to mnie kopie i gryzie tymi dolnymi jedynkami

• Mamusie
Megan ja tylko piszę to co wiem.... życzę abyś się dostała na to leczenie !!!!!! kuzynka normalnie żyje jak każdy z nas, nawet w styczniu w Kenii była na wczasach 🙂 tylko ona chyba jest w gorszym stadium bo na początku po porodzie się przewracała, toczyła się, nogi jej się plątały i tak to zdiagnozowali ale teraz chodzi normalnie 🙂
a Marcelek ma dwie dolne jedynki i idą mu górne?? nie wiedziałam że jest przy tym katar hmmm...
to ja już nie wiem czy idą Paulince czy nie, marudzi, nerwowa jest, rzuca główką i namolnie wszystko gryzie, włącznie ze mną 🤪 i od dwóch tygodniu robi rzadsze kupy, ale biegunki nie ma... zawsze miała twarde a teraz znów takie miękkie i robi ok 3 dziennie,a była wcześniej 1 więc nie wiem czy to może dlatego że te zęby idą.... hmm

i gratulacje posuwania się Marcelka 🙂 zawsze lepiej do tyłu niż wcale jak moja 🙂

McDa w szpitalu tez tak mialam..ledwie chodziłam i sie zataczałam...balam sie ze tak zosanie ale powiedzieli ze to zmiany odracalne...ale dalej mam te drętwienia..
ja bylam z Marcelem w niedziele w szpitalu o 20 bo mial gorączkę był cały zaśpikany itd...okazało się że jak ida górne jedynki to występuje u niektórych dzieci: katar...przeżroczysty bo inny świadczy o infekcji, biegunki, gorączka, drażliwość, brak łaknienia, mam podawać Marcelowi nurofen na noc i w dzień jakby płakał i był bardzo marudny do tego odciągać noc i płukać wodą morską...katar często występuje przy górnych jedynkach biegunki też wieć duuuzo dawac picia

Megan super ,ze jestes :* i w sile obroslas !!!
Szkoda,ze tu nie ma tej gazety.... 🙂 ale wiem,ze napewno duma Cie rozpiera 😁
ide spac dziewuszki :* jutro obiadus pyszny juz o nim mysle 😜

• Mamusie
hej 🙂 nocka dziś dużo gorsza, z tego co zdążyłam przeczytać to idą górne jedynki. Natalia o 22,30 krzyczała musiałam ja 5 min uspokajać wypiła mleczko i spala, później po 2 znów płakała dałam mleko i tez wypiła i znów z 3 razy wstawałam na smoka od 6 spała ze mną w łóżku to tak do 7 się pokręciła wypiła mleko i wstała.Zauważyłam ,że tez ma wodnisty katar i strasznie gryzie i ręce do buzi pcha, kupki tez luźniejsze i częściej nawet dupka lekko odparzona, to może faktycznie górne zęby idą 🙂 Nawet posmarować żelem w nocy nie dała sobie 🥴 Ojj niech już te zębiska się pojawią 😉Teraz siedzi na podłodze gryzie grzechotkę i ogląda Disney junior 😉 (

dzieki za linki FOTO 😉 może teraz wywołam zdjęcia ☺️

megan super ,że zajrzałaś 🙂 gratuluje ząbków no i fotki w gazecie 🤪 a tobie dużo zdrowia życzę 😘

• Mamusie
Dzieńdoberek 🙂

Mój Olek przechodzi samego siebie 🙂 Padł o 22 i wstał na cyca o 6.30 🤪 I kimał do 7.50 🙂

Megan
super,że zajrzałaś 🙂 Kilka razy próbowałam się z Tobą skontaktować na tel., ale ciągle jakieś błędy występowały 😮
Idziemy łeb w łeb, bo ja też już praktycznie cycem nie karmię, raz na 24 h ☺️
Cieszą mnie radosne buźki w Twoich postach 😜 I tak trzymaj!
No i gratulejszyn dla Marcelka 🤪 Medialny Bobasek 😘

U nas narazie na 4 zębach stanęło 🙂 Ale jedynki górne jakby opuchnięte, aż się boję ☺️
Bez męża zwariuję 😞

Miłego dzionka 😘

Hej u nas też gorszy, ale wieczór wczorajszy ;/ coś nam się mikrofala chrzani ,bo ja tak wodę podgrzewam,nie zauważyłam ,że nie podgrzała wystarczająco i woda była letnia, Maks mi taki dziki cyrk zrobił przy jedzeniu, a ja dopiero po 15 minutach skapnęłam, że mleko chłodne ☺️ ☺️ głupia ja 🤢 ale coś mu tam przeszkadzają dziąsełka bo zjada połowę a potem zaczyna się międlenie smoka językiem, do tego wciąż zagryza dzióbek na łyżeczkach , niech ten etap ząbków wreszcie minie 🤨

Megan super, że jesteś, promieniujesz siła moja droga ^^ i tak trzymać!

A z tym wywoływaniem zdjęć, to bardzo wygodne, ze ja na to nie wpadłam wcześniej, też skorzystam z linków - dziękować 😉

Zmykam nakarmić śpiocha co mi na macie usnął 🤪 i zaraz lecim po młodą 🙂