Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ale fajoskie zdjecia wrzucilyscie 🙂 u mnie sie "przejasnilo" wieczorem tzn.przestalo padac i niebo blekitne jeszcze nie jest ciemno 🙂 Moja niedobrota uczy sie raczkowac 🤪 szok za szokiem! dupka juz w gorze na kolanach ale jeszcze do przodu nie idzie ale ma radoche!!!!! wogole chyba sile poczula bo taka aktywna sie zrobila ,ze nie ogarniam! Laptopa dzis sobie zrzucila ale oparl jej sie tylko o glowe i czekala na opieprz bo wie,ze nie wolno.....heh zero placzu,zero siniakow na szczescie.....

• Mamusie
Emilia To musialo gladko pojsc skoro nie zauwazylas 😉

Gosiaczek Piekne zdjecie 🙂
i przy okazji przypomnialas mi o hustawce. musze meza jutro zagonic zeby w miejsce mojej powiesil taka dla Sabinki.

Maja Oczywiscie gratulacje dla Zuzi 😉 jeszcze troche i bedzie ci uciekac 😉

Sory ze bez polskich znakow ale cos mi sie skopalo...

• Mamusie
Część Dziewczynki 🙂

Taka piękna pogoda,że nie ma czasu na laptopoo... 😉 😎 My siedzimy całe dzionki na dworku z racji,że na wsi jesteśmy 🙃 Spacerujemy po 5 km dziennie 🙂 plus do tego wieczorne biegi 🙂
Jest cudownie 🙂 Olek spokojny jak nigdy, pomimo tych górnych jedynek,które szybko wychodzą 😜 Jedynie troszkę mi pokasłuje z rana 🤨

Miłego dnia! Buziaki dla dzieciaczków! 😘

• Mamusie
witam,

Gosiaczek ja już też mam wydłubane oba ctrl 🙂 mąż powiedział że nowej klawiatury już nie kupi 🙂

a hustawka super, ja zamówiłam taką: http://allegro.pl/bezpieczna-modulowa-hustawka-3w1-6m-jumbo-slon-i2283397475.html

moja śpi w bodach z krótkim rękawkiem i takich luźnych getrach za kolano z gołymi stópkami 🙂 i całkowicie odkryta i jeszcze gorąco, dziś znów gorzej spała ale chyba z ciepła bo ja też nie mogłam spać 🙂

Tilii super masz dzieciaczki!

Emiliaeem fajnie że na wsi Ci się podoba 🙂 ja mieszkam cały czas i nie narzekam 🙂 tylko gorzej jak mała śpi na dworze bo psy szczekają i zaraz się budzi bo je lubi 🙂 heh a na początku płakała jak zobaczyła jakiekolwiek zwierze, teraz się garnie do kur najwięcej i nie mogę odejść od nich bo wrzask 🙂

MajaCh Paulinka też już chyba od 2 tygodni przymierza się do raczkowania, pozycja na pieska i nie wie co dalej, od kilku dni już ręce przesunie do przodu ale nie wie co z nogami i pokłada się na brzuszek 🙂 i tak zaczęła się teraz czołgać 🙂

• Mamusie
Witam 🙂

piękna pogoda, zaraz idę do miasta na spacer 😉 nocka super 🙂 Natalia spała w poprzek łóżeczka i nogi jej zwisały i była cala odkryta 🙂 O 5,30 położyłam ja normalnie dałam mleko i spala do 6,30 😉 Górnych 2 nie widzę , a dolne mnie zaskoczyły oba już widać 🙂 🙂

gratuluje postępów dzieciaczków, nasze Lipcowe to ładne i zdolne 😉 🙂 Natalia potrafi sama stać, ale jak ja wołam ,żeby dała kroczka to zaraz klęka i raczkuje 😜 miłego dnia laseczki 🙂 🙂

• Mamusie
Witam

Taka pogoda i zal siedziec przy kompie ale jednak mam strach i w godzinach 13-15 nie wychodze z malym tylko siedzimy w domu bo cienia u nas brak pod parasolem tylko maly uwielbia na kocyku sie bawic, wrzuce zaraz zdjecia na kompa to i na mamusie i na agu reszta bedzie

Gratuluje postepow u nas dlugo bylo podnoszenie dupy i takie dziwne ruchy jakby chcial ruszyc ale nie umial bo z raczkami nie wiedzial co robic ale wkoncu ruszyl teraz juz tylko na dwoch nogach stoi i chodzi wokol mebli ale boi sie usiasc tylko w lozeczku sie pusci i zrobi siup a tak to marudzi by go posadzic i nauczyl sie podnosic zabawki z podlogi stojac dzis 1 raz mu sie udalo

Wasze takie kumate a moj nawet papa nie umie zrobic ucze ucze i nic

Wczoraj byl taki marudny ze szok przez ta pogode tez malo je za to doi rowno dziennie co najmniej 2,5 kubka tj chyba 250 ml jeden (nie wiem bo nie ma miarki a dostalam kubek bez opakowania)mamy z TT +9m.

Teraz spi oczywiscie po wielkim wyciu bo narobil guza sobie otwieral szafke a jak chcial ja zamnkac to przywalil sobie w glowke i oczywiscie ryk a jak nikogo nie ma i sobie cos zrobi to ani nie pisnie

Dzis idziemy na szczepienie mam nadzieje ze sie uda wkoncu i bedziemy mieli z glowy nie na dlugo bo chyba po roku jest znow jakies

W piatek wieczorem wyjezdzamy na weekend "na wies" wprawdzie mieszkam na wsi ale tam jest 10 razy lepiej bo jest cisza i spokoj a ja pod oknem mam droge wylotowa do miasta w nocy spie z otwortym oknem to jak przychodzi godzina 5-6 to co chwile cos jedzie

Maly w nocy spi jeszcze w pajacyku ale przykrywam go tylko kocykiem ale on sie odkryje bo tak jak NAtalka uwielbia spac na boczku

A teraz ma ubrane rampersy ale bezrekawnik skonczyly mi sie krotkie spodenki a pranie bede robic w srode albo moze w czwartek jeszcze przed wyjazdem bo nie bede miala co mu ubrac choc od czwartku ma byc juz o 10 stopni mniej

Nio i wszystkiego naj dla Olunia i Marcelka

siemka, Emiliaeem super zazdroszcze Wam pogody ciagle..chociaz tu nieco lepiej.
Dzis chyba z 6 razy do Zuzi wstawalam, to utulic, to nakarmic masakros....taka niespokojna ta nocka byla.

• Mamusie
Smieszek

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/824/p4091696.jpg/][IMG]http://img824.imageshack.us/img824/4264/p4091696.jpg[/IMG][/URL]

spotkanie w 4 oczy to jest jeszcze ze swiat mialam wkleic wczesniej ale jakos nie bylo okazji

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/805/p4091704.jpg/][IMG]http://img805.imageshack.us/img805/5660/p4091704.jpg[/IMG][/URL]

zabawa na kocyku obchodzi sie z trawka delikatnie

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/6/p4281718.jpg/][IMG]http://img6.imageshack.us/img6/899/p4281718.jpg[/IMG][/URL]

reszta na agu agu

Darka ale on ma przyjemna buzke 🙂
Dziewczyny !!!!!!! cieplo sie zrobilo!!!!
AnjaP na dniach i u Ciebie bedzie slonko 😁 😁
oby jak najdluzej 🙂
kupilam dzis kilka fajnych bluzeczek malej i na 12-18m tez 🙂 i jeszcze zabawke bo chodzila za mna dluuugo,pozniej pokaze fotke.

• Mamusie
sto lat dla Olka i Marcelka!

ja dziś byłamw ciucholandzie na łowach dla małej i kupiłam 3 sukienki z next i george, kilka spodenek bo miałam tylko 1 i bluzeczki 🙂
ale muszę kiedyś iść na spokojnie bez małej bo tak się nie da oglądać...

u nas teraz jest 29 st! masakra, bezwietrznie, upał!! o godz 20! znów noc z klimatyzacją, wczoraj już mieliśmy 28 st w pokoju wiec klima musiała całą nic iść... masakra, albo piecyk albo klima 🙂 zdecydowanie wolę używać tego drugiego, wolę jak jest ciepło!!!

• Mamusie
Witam wieczorkiem 🙂

Ja od 8.30 byłam z małą już u mamy 🙂 cały dzień na dworku a po 16 na zakupy bo jutro mamy gosci i teraz ledwo żyję, Lenka od 20 słodko śpi taka zmęczona była 😜

Wszystkiego naj i dużo buziaków dla Olunia i Marcelka 😘 😘 😘

McDa fajna huśtawka my musimy korzystać z placowych 😉 a co do temperatury to u nas też spiekota ale wiaterek był więc w cieniu sama przyjemność 🙃 i mimo że Lenka w cieniu buźka jej się opaliła 😉

MajaCh no wydłubała ale są na zatrzask wiec włożyłam je z powrotem ale dostępu do laptopa już nie ma 😉 no widzisz u Ciebie ładnie sie zrobił a u nas zapowiadają ochłodzenie 🤢

darka fajne zdjęcia 🙂 a Oskar fajniusi moja też próbuje raczkować ale nie obczaiła jeszcze metody do przodu 😜

Dobranoc 😘

nie chcialo mi sie krzeslka do karmienia rozstawiac.....i masz babo placek heheh cala kaszka na dywanie i na Zuzi i na mnie i na szczoteczce do wlosow...bo Zuzia macha raczkami, a mnie taki smiech opanowal,ze Zuzia az na mnie patrzyla.....boze jak ja wychowam dziecko jak powinnam dac jej znac,ze to zle,ze tak zrobila 😁 🤨 i tyle . Przebieranie,mycie i pranie dywanu gratis na wieczor.

• Mamusie
witam,
nocka trochę gorzej, chyba przez to ciepło jest taka niespokojna w nocy.... 3 razy wstawałam więc w sumie nie najgorzej ale od 5 do 5.50 się ciągle rzucała, siadała, obracała na brzuszek i cały czas ją poprawiałam, no i popłakiwała przy tym a oczka cały czas zamknięte 🙂z tym że to już u nas w łóżku bo o 5 ją przyniosłam 🙂

Gosiaczek ja też mam klawisze na zatrzask, ale oba ctrle są wyłamane 🙂 bo tak to więcej klawiszy poszło, ale wskoczyły z powrotem... a tych się już nie dało i teraz to jej się najbardziej podoba, bo mam podświetlana klawiaturę w lapku i to świeci na biało gdzie nie ma klawiszy, no i ona nie potrafi się wtedy opanować, muszę wyłączyć i schować laptopa 🙂

zaraz mała pójdzie spać a potem pojedziemy na najlepsze lody w okolicy- do Brennej i pospacerujemy tam troszeczkę 🙂 no i myślę dać dziś małej wanienkę do ogrodu niech się popluska 🙂 bo basenu jeszcze nie kupiliśmy 😞

• Mamusie
od dwóch dni ciepło , słońce w kratkę , stopni 20, założyłam mini, pierwszy raz od sylwestra. Ustałam w lusterku i stwierdzenie o qrw.a jakie ja mam białe nogi, i znowu spodnie na dupsko , mąż wściekły, gotów mnie wieść na solarium, obym tylko z nim w krótkiej kiecce poparadowała. CIEPŁO ma być do piatku, ale tylko ciepło, a potem znowu po 15 stopni max i deszcz, wiec nie wiem co ja tu jeszcze przed kompem robię, trzeba iść korzystać.

maju ja już się przekonałam ze przewijak ,śliniak i krzesło, musi być , inaczej katastrofalne konsekwencje tego ponoszę, aczkolwiek mam przy tym również nie zły ubaw .

Oskar swietny !!! ja myślałam ze on za tym uciekającym kurczakiem podążą na czworaka, cierpliwości, moja tez na początku do tyłu i na boki , dwa tygodnie temu jeszcze zielonego pojęcia nie miała o raczkowaniu, a teraz nie nadążam za nią

to jeszcze jeden calusek Megan :*
Ale mialam noc......Zuzia sie budzila srednio co godzine ale tylko budzila, wstawalam kladlam dlon na policzku ona do mnie pogadala, przykrywalam ,buziaka w czolko i luli spowrotem. Ten zabek....jestem pewna. A tak poza tym 🙂!!!!!! fotelik wczoraj kupilam !!! ten , o ktorym pisalam Maxi Cosi Tobi. Najpierw bylismy ja przymierzyc do roznych, i ten byl mieciutki wyglada ladnie, bezpiecznie itd. a pozniej wygralam aukcje na ebayu za 65funtow, nowyc kosztuje 180-200 w przecenach 160 wiec i tak zrobilam cudowny interes. Dzis go pojedziemy odebrac to jutro zrobie zdjecia 🙂