Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
a u nas słoneczko ale zimny wiatr, ale jutro już ma być cieplutko 🙂 w końcu!!!

co do fotelików to zgadzam się, na bezpieczeństwie dziecka się nie oszczędza i też kiedyś czytałam że tyłem do kierunku jazdy jest bezpieczniej dużo ale to chodziło o dzieci poniżej 1 roku życia, chodziło o przeciążenie kręgosłupa....
i też z pewnością chcę regulowane oparcie bo nas morze mamy 700 km 🙂 a wybieramy się przez wakacje 🙂

• Mamusie
Hej!!!

[color=purple]Wszystkiego Najsuperowszego dla Paulinki!!![color=purple][/color][/color]

Mam coraz mniej czasu, Rozbojnik jest bardzooo absorbujacy
Spał chwile, teraz doi swoje picie.
W miedzyczasie zdarzylam pranie wsadzic do pralki, umyc czesc podlog, nastwic zupe i wlosy umyc i juz nie spi - buuuu

Co do fotelikow to moj maz ma kupic a ze kasy nie ma to nie wiem kiedy w koncu to nastapi 😞
Ktoras pisala o Cybex-ie - podobno to bardzo dobry fotelik, ale wg Nas dla trochę wiekszych dzieciaczkow,
przymierzalismy PAtryka do niego - wygladal jak w dybach, ta tacka pod broda 🥴
no i od razu w sklepie Nam powiedziano ze wielu dzieciom nie pasuje ten fotelik - wlasnie przez ta "tacke"

Roczki robia u Nas razem ze chrzcinami, bedzie msza a potem 2 wersje
1. jak bedzie kasa - w lokalu - tort, ciasto, zimna plyta + kolacja na ciepło - i tak wyjdzie Nas porownywalnie jak w domu - a w domu ciasno, pucowac chalupe by trza bylo, zmywarki brak wiec na to samo wychodzi (oczywiscie przeliczalismy to ;p)
2. jak nie bedzie kasy (zwlaszcza ze pomaga Nam finansowo tylko moja Mum, a bogaci tescie maja Nas w dupie gleboko) - kawe i tort w domu i do widzenia

• Mamusie
no widzicie kochane ile fotelików tyle opinii ale na pewno każda z nas wybierze ten najlepszy dla swojego skarba 😁

McDa no widzisz 700km to sporo dla dzieciaczka a mój chce w przyszłym roki jechać samochodem na Chorwację 😉 chciał w tym ale Lenka jest za mała na taką długa podróż wiec samolotem lecimy gdzieś 😜

a ja przeglądam oferty wycieczek do Hiszpanii znajoma przygotowała i z 6 - 3 są możliwe ale niech jeszcze mi coś znajdzie bo jakoś nie jestem do obecnych ofert przekonana 🤢

• Mamusie
Wercia my robimy też małą imprezę, tak jak chrzciny, my, rodzice i rodzeństwo (oni są chrzestnymi) i moja babcia, w sumie 12 osób... robimy w domu bo na tyle osób szkoda w lokalu, mięso zamówię tak jak na chrzciny a reszta jakoś będzie 🙂 ciasta dostanę od mamy bo dzień wcześniej ma 50-tkę w lokalu na ponad 50 ludzi więc sałatki i ciasta dostaną i mi da 🙂 więc na obiad tylko ziemniaczki i zupka (mięsa zamawiam i sałatki dostanę), tort, ciacho, kawa, zimna płyta z przystawkami i ciepła kolacja...

Gosiaczek zazdroszczę tej Hiszpani! no my niestety tylko nad Polskie morze z racji budowy 😞 trzeba zacisnąć pasa 😞 no a jedziemy bo mąż się uparł że w zeszłym roku nigdzie nie byliśmy to trzeba teraz jechać... ja oczywiście jestem za 🙂

• Mamusie
a ja do polski, i w tym roku raczej nie w góry, jakoś nie mam natchnienia na wspinaczki, zwłaszcza z małą chociaż tych widoków mi brakuje. No ale z mała to by było zbyt męczące, polskie morze nam odpada, bo wspólne wakacje pod koniec sierpnia planujemy, za to teraz byliśmy na dwa dni w ślicznym hotelu na mazurach Stary Młyn , nieopodal giżycka, kręcili w nim serial "Nad rozlewiskiem" ale może pokręciłam tytuł , bo nie oglądałam. Zaszyjemy sie w tym ustronnym miejscu z dzieciakami na tydzień może dwa, a zagraniczne wycieczki może ciepłe kraje na Boże Narodzenie lub Sylwester sobie zaplanujemy. Ale to jeszcze wielki znak ? , bo puki mam rodzinę w Polsce , pierwsze ich wybiorę. Nawet jak pogoda niem podpasuje , sporo tam innych atrakcji, zwłaszcza kusi mnie opcja wakacje w siodle hehe, mój mąż jest instruktorem jazdy konnej, a konie to jego kolejna pasja.

wercia prawda ,polskie może ma najpiękniejsze plaże jakie dotąd widziałam

• Mamusie
tylko ta pogoda 😞 szkoda że choć te 2 miesiące nie może być upalnie 🙂 no ale nie można mieć wszystkiego 🙂

mała ma drugą drzemkę, cały czas była taka kochana i grzeczna że nic nie zrobiłam przy niej, ciągle się przyglądałam i zaczepiałam 🙂 a jak trzeba było iść spać to znowu cyrk odprawiła...

a ja zmykam szybko pisać pracę bo coraz mniej czasu zostało 😞 obiecałam sobie że za 2 tyg musze ją mieć skończoną 🙂 a jeszcze muszę wykład o stresie przygotować na kurs pedagogiczny 🙂 ale to na 12 maja więc mam trochę czasu 🙂

• Mamusie
a ja nad morze mam 450km a w góry 300km wiec tu i tu mam prawie tyle samo 😜

My już po 2,5h spacerku Lenka spała 1h10min, jak świeci słońce to ciepło a jak zajdzie to znowuż zimno masakra jakaś 🤢

anjaP jej narobiłaś smaka to teraz podeślij kawałek a ja idę coś zjeść bo tylko na śniadanku jestem zapomniałam zjeść przed spacerkiem 😮

• Mamusie
Zapomniałam wam napisać, że moje karmienie umarło śmiercią naturalną 😞 Od kiedy wróciłam do pracy było coraz mniej mleka. Od kilku dni Sabinka nie chciała pić, tylko się wkurzała, a od 2 dni już nie ściągam w ogóle. Smutno mi… 😞
Ale przynajmniej coś wypiję na parapetówie 😁 😆 😁

A rozmowa poszła nie najlepiej, zagieły mnie na pytaniach z ustawy o finansach publicznych. Tak z grubsza ją tylko przejrzałam a pytały o szczegóły i „lałam wodę” 😉
Trudno, na szczęście jeszcze mam pracę więc może znajdę coś innego

Gosiaczek My potrzebujemy po 2 foteliki bo mąż zawozi małego a ja odbieram. I jeden kupiliśmy porządny, ale drugi to już byłby spory wydatek więc mamy tańszy, ale używamy go tylko na krótkich trasach.
Więc rozumiem osoby które przy zakupie kierują się też ceną.

McDa U nas na głupiej parapetówie będzie 20 osób, a na roczku to ok. 26 Dużo, ale to tylko najbliższa rodzina 😮

• Mamusie
Szukam czapeczki z daszkiem na lato.
Muszę zmierzyć jutro małej obwód głowy 😉
A to czapeczki:
http://allegro.pl/hm-czapka-z-daszkiem-68-wiosna-331-i2241021414.html
http://allegro.pl/rozowa-czapeczka-dziecieca-lazy-town-i2283968734.html
http://allegro.pl/salvador-outlet-super-czapeczka-next-r-74-6-12-m-i2235273897.html
http://allegro.pl/sliczna-czapka-z-daszkiem-next-6-12-mcy-i2286536390.html
http://allegro.pl/hm-czapka-z-daszkiem-krateczka-z-niemiec-74-i2257378285.html

Oglądałam dzisiaj w tesco taką z Hello Kitty i już żałuję że nie kupiłam 🤨

• Mamusie
a Paulinka ciągle walczy, przemieszcza się po całym łóżku i jak tylko da się ją leżeć to wrzask...
i dałam jej dziś bebiko 2R z kleikiem na wieczór, ciekawa jestem czy będzie lepiej spać niż po cycku, wypiła 100 ml a dawałam jej to chyba na 5 razy 🙂 tak wypluwała i nie chciała pić....
zobaczymy co będzie w nocy, trzymajcie kciuki 🙂

• Mamusie
Dziewczyny moje dziecko to terminator! na siedząco się przewraca bo nie ma już siły, nie śpi od 16, co się przewróci i leży to momentalnie wrzask, i zaraz siada, chwyta się nas i klęka i znów się przewraca, oczy na pół zamknięte ale się nie położy..... masakra, nie wiem co ona sobie myśli 🙂 ale dziś wszystkie usypiania tak wyglądały, po godzinie padała z płaczem bo już się nie potrafiła dźwignąć,a teraz od 20 walczy.... i płacze.... jak ja ją mam nauczyć spać?? 🙂