Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Mój mie dzisia nawet mnie nie obudził z rana, na dodatek ma wyłączony telefon, jego znajomi nie odbierają ode tez mnie połączeń. A ja chciałam mu tylko powiedzieć ze nam TV dzis padł i to totalnie , i może by tak ten fakt pod uwagę zdazyl wsiąść przed walentynkowym szaleństwem . Po po oplaceniu podatków to splukane oszczędności mamy, a nie chce na raty brać nowego i obciążać konta bo to odlicza przy zdolności kredytowej na mieszkanie.

Tradycyjnie tez pewnie bieliznę dostanę. Ja tez nie mam prezentu, ale i czasu żeby sie wybrać po coś z tym małym spiochem. Ale gdy już ta bieliznę założe to będzie dla niego doskonała niespodzianka . Gosia ty tez wloz ja i do dzieła. 😉

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej

U Nas nocka taka jak od ost. miesiaca- czyli dziecko Nam sie w rozwoju cofnelo
- budzi sie ze 3-5 razy w nocy, staje i domaga butli z piciem, dajemy mu zawsze
wode i ja wypija
A przesypial juz cale noce odkad mial 4 m-ce, jedynie jak chory byl to marudzil

MajaCh
- i jak sie Zuzia czuje?

Gosiaczek
- i jak Lenka
no no prosze, bardzo fajny prezent, szkoda ze terminu nie dotrzymal
ale pewnie sie doczekac nie mogl
ja nigdy od mojego nie dostalam bielizny

McDa- mój tez niezbyt wylewny w prezentach, kwiatkow nie kupuje bo mu sama kiedys powiedzialam
ze nie chce bo szybko wiedna, a teraz czasem bym chciala dostac
a im wiekszy staz mamy to coraz gorzej z prezentami

• Mamusie
McDa no to super i oby już tak zostało 😉

Dziewczyny wczoraj to mu tą bieliznę przymierzyłam 🙂 pierwszy raz dostałam bieliznę na święta i trafił z rozmiarem więc teraz też nie miał problemu 😉 a że jestem przed okresem to musi poczekać na rozpakowanie mnie z tego prezentu ☺️ 😜

anjaP
może mąż szykuje jakąś niespodziankę 😜

Zauważyłam że Lenka mniej kicha chyba moczenie nóg pomogło a jak tam Zuzia Majii

No witamy 🙂 Nie bylo tragedii temp siegnela 39,2 ale spadla po syropku do 37,7 i pozniej jej mierzylam z milion razy to ciagle tylko podwyzszona miala. Raz sie obudzila w nocy wolala mama zby pic dac, wode ciumknela i spala dalej ,obudzila sie przed 7ma 🙂

Jeja zazdroszcze Wam bielizny, moj maz na rozmiarach kompletnie sie nie zna.....ale kwiatki sa i winko jest i UWAGA czarny lakier do paznokci 😁 heh on i jego fantazje 🤪

Wercia Zuza tez juz spala cale noce a teraz sie budzi dosc czesto..

• Mamusie
Lenka miała 2,5h drzemkę i ja się na 1,5h położyłam wzięłam proszka i przynajmniej wstałam już bez bólu migrenowego 😉

Maja najważniejsze że temp. spadła a co do fantazji facetów to mój do tej bielizny dokupił taką koronkową maskę 😁 a ja się śmieję z niego ze to on będzie ją zakładał 🤪

wercia Lenka też uwielbia zamykać drzwi ale ja wkładam jej zabezpieczenie bo raz przycięła sobie paluszki 🤢

Wercia to Patryk i Zuzia ida jednym tempem 😁 te drzwi to ulubiona zabawa 😁 a ile razy przywalila w cos jak uciekala 🤪

To a ta maska koronkowa heh filmow sie naogladali i wymyslaja 😜

• Mamusie
a ja czekam aż Paulinka zaśnie i aż mąż skończy pracować, wypiłam z koleżanką dwa drinki i już czuje się słabsza 🙂 a drinki dobre był: malibu, sok żurawinowy i sok grejpfrutowy 🙂 polecam!

no na razie nic nie dostałam, ale jak mąż wrócił to jeszcze tu była koleżanka, teraz w piwnicy wykłada drzewno do kominka bo przywiózł, ale powiedział mi że kolacje on robi-czyli zamawia pizze...a ja jestem najedzona, cały czas coś brałam ze stołu a pewnie kawałek i tak zjem 😠

• Mamusie
Lenka spi już od 30 minut strasznie zmęczona no i miała gorączkę moja bidulka kochana 🤢

a mąż zaskakuje mnie cały czas kupił truskawki (mało smaczne no ale liczy się gest) i szampana pierwszy raz razem to spożywam i powiem Wam że smaczne a pewnie byłoby smaczniejsze gdyby truskawki były słodsze 😉

McDa kurcze mniam mniam te drinki 😜

Gosiaczek to co z Lenka? Tez na zeby?? a szampana z truskawkami 🙂 no no no 😁
Zuza juz zasnela ,a ja mam chwile, pomalowalam paznokcie CZARNYM lakierem 😁 😜 jeszcze troche pocwicze z Chodakowska i juz 😁 niewiem skad tyle energii dzis mialam 🙂

sciagnelam ten program drugi raz bo za pierwszym razem nie moglam go skumac a teraz luz 😁 swietny jest to fakt 🙂 troche trudniejszy niz picassa albo trzeba przywyknac 😜
McDa no nie ??? 😁

• Mamusie
Maja właściwie to nie wiem z nosa jej nie cieknie aczkolwiek glutka wyciągnęłam zielonego, po drzemce trochę częściej kichała, z drugiej strony ślinka jej z buzi leci więc gorączka może na zęby 🤢 Co do programu to jak się nim pobawisz wyda się prosty choć i ja pewnie jeszcze wielu funkcji nie odkryłam 😜

McDa hehe na brzuszek się nie wybieram jestem przed okresem wiec celibat 😉 jedyne co mi grozi to ciążą spożywcza właśnie wcinam lody z ciepłym musem malinowym 🙂 mniam 😁

Dziendobry, u nas podobnie Wercia kwekala pol nocy ale nie musialam wstawac tak czesto bo zasypiala szybko ale o jakiej 3 stanela w lozeczku i rozbudzona mnie wola....to ja wzielam do naszego lozka bo maz i tak na dole spal bo biedny mezczyzna nietykalski ma katarek...( 😁 😁 😁:lol 🙂 no a mala do rana ze mna mnie kopala cfaniara 😠

• Mamusie
I ja witam

U mnie nocka podobna co godzinę się budziła i jęczała trzy razy ją karmiłam najpierw o 1 woda potem o 3 oszukane mleczko i o 5.30 mleczko ile razy w sumie wstawałam to nie wiem 🤢 wstała o 7 😮
Mąż chrapał całą noc bo ma katar i kaszle ale pewnie po co coś ma brać samo przejdzie no i do pracy oczywiście poszedł niech Lenka tylko tej nocy budzi się tak samo to będę go budziła i niech zobaczy jak to jest jak dziecko przeziębione bo tak mi się wydaje że to on ją zaraził 😠

Ja już od rana drugą pralkę nastawiłam i wzięłam się za sprzątanie a Lenka ogląda Barney i mało je jedyne co zje to mleczko albo kaszkę i to też nie za wiele a reszta jest be 😉

Gosiaczek ja wczoraj tak pralam ale u nas sloneczko caly dzien bylo, wiosna normalnie 🙂
A przeziebienie u dzieckato urwanie glowy jest, sama wiem...
my sie na playgrupe wybieramy bo caly tydzien w domu,niech sie dziecko wyszumi, troche ma katarku ale nie zaraza i nie leci jej faja jak na poczatku tygodnia.
wiecie co zrobila cfaniara? ukradla moj telefon i chciala moja bransoletke, dalam jej bransoletke a ona mi telefon w zamian dala sama hahah

• Mamusie
U Nas w koncu Patryk wyladowal u Nas w lozku, maz wyjezdzal przed 4-ta takze
miejsce bylo ale Patryk i tak nie umial zasnac, koło 7 w koncu polegl
On nie umie spac u Nas w lozku, tylko w swoim

Gosiaczek
- moj maz chrapie prawie ciagle a najwiecej jak wczesniej pije
to masakra, jak spie to wiadomo ok ale jak nie umiem zasnac to szturcham go co chwile zeby przestal, czasem go godzine szturcham a on dalej swoje
kiedys sie wkurzylam i poszlam do drugiego pokoju
aaa i do firmy tez chory chodzi, kiedys mial 38,5 i stwierdzil ze idzie do
firmy bo calkiem niezle sie czuje z taka temperatura
a potem bakcyle sie przenosza

• Mamusie
witam!
życzę zdrówka dla Waszych dzieci!!!

Gosiaczek to boli Cię brzuch przed okresem że celibat? ja to bym wtedy mężowi spokoju nie dała 🙂

a myśmy wczoraj mieli super romantyczne walentynki- od niepamiętnych czasów Paulinka zasnęła o 20.30, no ale super by bylo gdyby się obudziła po pół godzinie, poszłam do niej, leżałam z nią pół godz i udało się, zasnęła drugi raz, zeszłam na dół i ugryzłam te pizze co sobie mąż zamówił, zamoczyłam w sosie czosnkowym mniam no i ledno usiadłam patrzę, mała siedzi i woła mama, to biegnę do niej, położyłam się obok niej i poczuła pizze albo czosnek i woła mniam mniam no i koniec, biegnie do drzwi i mniam, to zniosłam ją na dół, ugryzła pizze i biegała na nowo wyspana;( poszła spać przed 1!!!!! myśmy zasnęli wcześniej, przebudziłam się a ona dalej bajki oglądała i nie chciała spać, opowiadała, śpiewała, bawiła się i gadała do bajki 🤪terminator, a dziś byłam umówiona z koleżanką na 10 do figloparku i byłam przekonana że będę ją musiała budzić, a ona o 8 wstała, w nocy 2 pobudki, wyszalała się w figloparku i myśłałam że padnie w drodze powrotnej, a ona nic i dopiero teraz zasypia....