Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
witam Was
padam na twarz, od rana w szkole, potem na tym szkoleniu, czułam się tak jak niezły tępak, nic nie rozumiałam co mówią, ciągle gdzieś mi myśli uciekały;( do tego brzuch mnie boli jak nie wiem;( niech już się skończy okres!
wpadłam Was tylko poczytać, nabrać trochę siły i do sprzatania, jutro ciasto, sałatka i przygotować kolację, w piątek dokończyć i impreza 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

Emiliaeem nie śmiej się, ja górolka jestem 🤪 🤪

Emilia donośny? hehe mąż też tak twierdzi 😁 ale się nie mogę słuchać na filmikach, wydaje mi się że mam głos jak facet 😠

Wercia na szczęście nie musiałam wdychać długo tego powietrza 😉 ale w WOMie (tam było szkolenie) było duszno jak nie wiem, kaloryfery ciepłe, słońce grzało i okna zamknięte 😠

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
A ja oglądam Top model jak co środę zresztą...najważniejsze że moje faworytki przeszły 😉 Już ostro poćwiczyłam i lepiej się poczułam choć skalpel przerobiłam do połowy potem brzuszki i rower 🙃

McDa oj zazdroszczę Ci imprezy i tego szykowania 🙂 ale z drugiej strony znając mnie to bym się naszykowała a nic nie zjadła przez tą dietę 😠 😜

Muszę się wybrać na solarium bo jestem biała jak ściana i na jakieś disco bym poszła ☺️ 😉

Dobranoc 🙂

• Mamusie
Gosiaczek daj mi trochę Twojej motywacji;( moja największa wada jest taka, że się szybko poddaję, wydaje mi się że to nic nie daje, ale z drugiej strony wiem że po po 2 dniach efektu nie będzie 🤪 i zawsze napalam się przed okresem, ćwiczę kilka dni ostro, dostaję okres i znów klapa... nie potrafię wtedy ćwiczyć, brzuch mi rozsadza od środka, no i głowa, zdycham po prostu;( czuje się z 5 kg grubsza... 😠 a brzuch jak w 4 m-cu 😠 kawy nie mogę ani alkoholu bo wtedy okres mam z podwojoną siłą;( także czekać aż się skończy i mam nadzieję że znów trochę będę ćwiczyć 🙂

i ja oglądałam top model, no i obstawiałam kto odpadnie 😉 też bym ją wybrała 😉

• Mamusie
Dzień dobry 🙂 U nas onko (wg Olka słonko),że ho ho... 😎

Gosiaczek ale ze mnie jełop 😁 Chodziło mi o strój neoprenowy całościowy 🙂 Poszukaj sobie na allegro, bo dzisiaj mój net zamula...
Ja niestety Top Model przegapiłam... ☺️

McDa ja się absolutnie nie śmieję, widzę jedynie dużą różnicę w akcencie, bom z Mazowsza 😉 a co do motywacji, u mnie początki były trudne, ale zaczynałam od biegania i diety 🙂 A teraz lamentuję jak kg skoczy mi do góry 😁 Wcześniej ważyłam się codziennie i motywowała mnie poranna waga, na wieczór było gorzej, więc samoczynnie rezygnowałam z kolacji 🙂 Działało lepiej niż bat na plecy 😉
Teraz na wiosnę chciałam zmotywować koleżankę do biegania,ale jakaś rozleniwona po zimie 🤔 Ale ja atakuję wiejskie ścieżki 😉

Olutek jeszcze śpi, idę na małą czarną rozpuszczalną 😉 Miłego dnia 😘

• Mamusie
Dzień dobry 🙂 U nas onko (wg Olka słonko),że ho ho... 😎

Gosiaczek ale ze mnie jełop 😁 Chodziło mi o strój neoprenowy całościowy 🙂 Poszukaj sobie na allegro, bo dzisiaj mój net zamula...
Ja niestety Top Model przegapiłam... ☺️

McDa ja się absolutnie nie śmieję, widzę jedynie dużą różnicę w akcencie, bom z Mazowsza 😉 a co do motywacji, u mnie początki były trudne, ale zaczynałam od biegania i diety 🙂 A teraz lamentuję jak kg skoczy mi do góry 😁 Wcześniej ważyłam się codziennie i motywowała mnie poranna waga, na wieczór było gorzej, więc samoczynnie rezygnowałam z kolacji 🙂 Działało lepiej niż bat na plecy 😉
Teraz na wiosnę chciałam zmotywować koleżankę do biegania,ale jakaś rozleniwona po zimie 🤔 Ale ja atakuję wiejskie ścieżki 😉

Olutek jeszcze śpi, idę na małą czarną rozpuszczalną 😉 Miłego dnia 😘

• Mamusie
Witam

A my pospałyśmy do 8.30 🙂

U nas czyste niebo i słonecznie ma być 21 stopni 😎

McDa ja jak mam okres to najgorszy jest drugi dzień ale wtedy tylko brzuszki robię a tak to w inne dni steper i brzuszki mimo że czuję dyskomfort to nie uciekam od ćwiczeń no ale każdy inaczej przechodzi okres 😉 Co do motywacji to sama jestem w szoku ale najważniejsze że widzę efekty i to motywuje jeszcze bardziej. Nie ukrywam ze miałam dni zwątpienia zwłaszcza jak po 2 tygodniach ćwiczeń chciałam już idealnie wyglądać 😉 Teraz odpuściłam ważę się co miesiąc i mierzę się co miesiąc 😜
Co do top model to było do przewidzenia ze ona odpadnie.

emiliaeem czyli masz coś takiego tak http://allegro.pl/stroj-neoprenowy-odchudzajacy-fitness-s-xl-xxl-i3152710316.html i rzeczywiście działa bo jak tak to na pewno zamówię 😉

Czesc dziewuszki 🙂
Mojej malej kaszel wrocil na kilka dni zniknal i znow i zadzwonilam dzis ranosie umowic do lekarza bo chcialam,zeby ja osluchal i co? Przepisal antybiotyk, wizyka osobista nie potrzebna wedlug niego. Ok,antybiotyk odbierzemy ale nie bede jej dawac zachowam na stan krytyczny czyli na kiedys tam na atak drgawek ,a teraz bede ja calpolem syropem leczyc bo wiem,ze az tak zle nie jest poza tym miesiac temu brala antybiotyk!! powariowali Ci angielscy lekarze, na telefon antybiotyk przepisuja.....ehh

• Mamusie
hej 🙂

U mnie dzis też słoneczko od samego rana na spacerze byłyśmy , do domku tylko na obiad . Myślałam że sie przed 12 zdrzemnie , ale nie chciała i poszłyśmy znów na spacer. Zasnęła w wózku spała krótko bo wjechałam na rynku na drogę z kostki i trzęsło troszkę 😮 Natalia otworzyła oczy i woła baję chce hehhe i po chwili zajarzyła ,że jest na spacerze i po spaniu. Biegała jak szalona, a z placu zabaw nie chciała wyjść. O 18 juz ja kąpałam i juz o 18,50 zasnęła 🤪 także pobudka jutro będzie wczesna 😁 😁a ja dzis na 20 ta idę do kumpeli na winko 😜 korzystam ,bo jutro mam 2 dzień wolny 😆 😆

emiliaem Moja Natalia najdłużej to spała może do 8 😉 taki ranny ptaszek jest , ale ja zresztą tez budzę się po 5 😉

maja zdrówka dla Zuzi i oby obyło sie bez antybiotyku 🙂

Wczoraj byłam na stepie 🤪 po godzinie ćwiczeń byłam padnięta 🙂

• Mamusie
witam dziewczyny

u nas 24 stopni w cieniu, lato!!! pięknie, teraz przyszłam do domu i na dworze byłam w krótkim rękawku, ale super 😉 ale jutro już ma się zmienić pogoda;(

ja już ciasto prawie zrobiłam, jeszcze tylko czekam na galaretkę 🙂 sałatka jedna zrobiona, jutro zrobię grecką i piersi w cieście francuskim, dziś muszę jeszcze posprzątać i zrobić ze stertą prania 😠 no i dziś pierwszy raz suszyłam pranie na tarasie, jak ładnie pachnie wiosną 🙂

Emilaeem też jestem ciekawa tego stroju, jak działa to kupuję!

Gosiaczek kurcze zazdroszczę tej motywacji, ja dziś chciałam na rowery się przejchać, ale mąż wrócił po 18, sprzataliśmy przed domem, jeszcze cegły, deski, dachówki itd, potem już się zrobiła 19, wyciągnął rowery, wyczyścił, teraz dopiero montuje bagażnik u mnie i fotelik, także już nici z dzisiejszej przejażdżki, mam nadzieję że w przyszłym tyg będzie jeszcze pogoda, no i dziś będę chciała przynajmniej 10 min na orbitreku pobiegać, jutro będą koleżanki to się nie uda pewnie, ale od soboty obiecuję że się za siebie powaznie biorę! bo jest coraz gorzej 😠 😠

Maja niepoważny ten lekarz!!!! też bym odebrała ale nie dała 😉

Emilia skąd to znam, Paulinki tez nigdy nie mogę wyrwać z placu zabaw, wrzask w niebogłosy!

• Mamusie
a my jak wyszłyśmy o 12.30 to wróciłyśmy o 19.30 i padam na twarz a tu jeszcze ćwiczenia 😮 Lenka spała w wózku godzinę potem byłyśmy na palcu zabaw a potem poszłyśmy po tatę do pracy a z nim już pojechałyśmy na kolację i jeszcze po drodze do znajomych na herbatkę 😜 I dzień zleciał nie wiem kiedy ale jak się dotleniłyśmy a ja nawet opaliłam sobie twarz 😁

emilia moja jeszcze nie śpi mimo tylu wrażeń i tak aktywnego dnia ale kładziemy ją po Na Wspólnej na pewno padnie momentalnie 😉

Maja zdrówka dla Zuzi oby kaszel szybko minął 😘

McDa
ja też dzisiaj pierwszy raz suszyłam pranie na balkonie no i niestety jutro pogorszenie pogody 😠 Kochana mam nadzieję ze wpadniesz w wir ćwiczeń ale i tak ciągle się ruszasz więc spinaj przy tym brzuch 🤔

Dziewczyny dzisiaj odebrałam książkę Chodakowskiej ale przejże ją dopiero późnym wieczorkiem teraz idę ćwiczyć napiszę jutro co myślę o tej książce.

• Mamusie
Witam

ale pustki i jeszcze serwer nawalił i nas wykasował 🤢

a więc tak pokrótce o książce Chodakowskiej znowu 🤢 bo wczoraj już napisałam ale cóż tak bywa 😉 Więc tak książka ok choć to co mi się nie podoba to opisane ćwiczenia więc za czym zacznie się trening trzeba się ich nauczyć co po kolei a trochę tego jest więc nie wiem jak to będzie (dodam ze wiedziałam o tym bo ogladałam książkę wcześniej w empiku) dla mnie powinny być na płycie byłoby to wygodniejsze i łatwiejsze. Ale to co jest super to jadłospis na każdy dzień czyli podane jest menu co na śniadanie na obiad i kolacje oraz co na przekąskę, mnie zawsze brakowało pomysłu więc super sprawa. No i oczywiście motywacja na każdy dzień i porady 😉

a tak poza tym brzydkiej pogody ciąg dalszy 😠 mąż w pracy a ja zaraz biorę się za odkurzanie i mycie podłóg 😜 Wieczorkiem przychodzą znajomi więc muszę upiec babeczki i coś wymyśleć na przystawki 😉

🙂 mi wczoraj sie strona nie ladowala wiec nic nie stracilam, tez znajomych mielismy 🙂 zarazilam tez siostre Chodakowska i cwiczy codziennie rano skalpel 😁 super 🙂
Cieplutko dzis my juz po krotkim spacerku w parku, pozniej jeszcze tez wyjdziemy.

Tilii alez oczyska ma ta Twoja córcia na tym awatarku !! niesamowite 😁

U nas dziś zdecydowanie chłodniej niż ostatnimi dniami 🤢 a szkoda, choć i tak pół dnia na dworze, przynajmniej dzieciaki, bo ja to w szkole siedziałam na zadzie bite 6h :/

Na forum tez nie mogłam wejść ale wszystko się wyjaśniło bo komunikat jest o awarii ..
zmykam jeszcze chwilkę się polenić, jutro znów rano pobudka :/
Ah no i oczywiście zdrówka dla chorowitków !

• Mamusie
Umyłam dzisiaj okna w całym domu. Mała chora więc nigdzie się nie mogę ruszyć a taka fajna pogoda…
Na szczęście wysypka już jej zeszła więc może w poniedziałek się gdzieś ruszymy.
Ciągle męczę się z pracą mgr,mam wrażenie ze nigdy jej nie skończę
Sabinka gada po swojemu.Mowi tak szybko że rozumiem co 2 słowo. A najczęściej to słyszę „Gdzie st tata?” Bo już od stycznia jest w domu z tatą i teraz już bez niego nic nie zrobi tak się nauczyła.

McDa Co do ospy to mała nie musi się zarazić. W grudniu ja i Filip mieliśmy a Sabinka się nie zaraziła

Kiniek Ja ospę przeszłam całkiem dobrze. Pierwsze 3 dni czułam się fatalnie ale później już było ok

McDa Rozumiem cię. Ja też bym chciała schudnąć ale jednocześnie mi się nie chce…

Emiliaeem Moja teściowa ma taki strój i nie używa bo fatalnie się w nim czuje. Ale ona waży trochę więcej niż powinna 😉

Maja U nas lekarze też często przepisuja antybiotyk, wkurza mnie to ale jakos się boje nie podawać bo już mialam róźne akcje

Emilia Fajnie masz z tym spaniem. Sabinka też ładnie spała ale ostatnio jej coś odbiło i znów budzi się w nocy. 😞

• Mamusie
Umyłam dzisiaj okna w całym domu. Mała chora więc nigdzie się nie mogę ruszyć a taka fajna pogoda…
Na szczęście wysypka już jej zeszła więc może w poniedziałek się gdzieś ruszymy.
Ciągle męczę się z pracą mgr,mam wrażenie ze nigdy jej nie skończę
Sabinka gada po swojemu.Mowi tak szybko że rozumiem co 2 słowo. A najczęściej to słyszę „Gdzie st tata?” Bo już od stycznia jest w domu z tatą i teraz już bez niego nic nie zrobi tak się nauczyła.

McDa Co do ospy to mała nie musi się zarazić. W grudniu ja i Filip mieliśmy a Sabinka się nie zaraziła

Kiniek Ja ospę przeszłam całkiem dobrze. Pierwsze 3 dni czułam się fatalnie ale później już było ok

McDa Rozumiem cię. Ja też bym chciała schudnąć ale jednocześnie mi się nie chce…

Emiliaeem Moja teściowa ma taki strój i nie używa bo fatalnie się w nim czuje. Ale ona waży trochę więcej niż powinna 😉

Maja U nas lekarze też często przepisuja antybiotyk, wkurza mnie to ale jakos się boje nie podawać bo już mialam róźne akcje

Emilia Fajnie masz z tym spaniem. Sabinka też ładnie spała ale ostatnio jej coś odbiło i znów budzi się w nocy. 😞

Czesc 🙂 Tilli a jak przeszlas ospe??? Ja juz sie naczytalam tez i o rozyczce to nie jest jakas masakra,prawda?? jeszcze o swince musze poczytac. Zuza miala szczepienie na rozyczke ale to i tak nie ma pewnosci . A nastepna porcja chyba za kilka lat.
U nas dzis sloneczko mam plan spacerowke wypracbo wyglada juz pozal sie boze.....
No i ciagle cwicze az zakwasy czuje ... 😮 🙂

• Mamusie
Witam

A u nas słonecznie 😎 choć narazie chłodno 🤢

Wczoraj dzień zleciał mi nie wiem kiedy najpierw sprzątanie a potem pojechaliśmy na zakupy i do bawialni z Lenką wróciliśmy po 17 a na 19 przychodzili znajomi wiec szybko naszykowałam co nieco w tym kanapeczki z łososiem z książki Chodakowskiej - bardzo smakowały 😜 Lenka wytrzymała do 21.30 i jak mąż ją położył to przez minutę było słychać tata tata a potem cisza - zasnęła 😜

Tilii to trzymam kciuki za ukończenie pracy mgr no i zdówka dla Sabinki 😘

A i muszę się pochwalić ćwiczę już 7 tygodni i mam 5 kg mniej 😮 🙂 w pasie 4 cm mniej, a w brzuchu 11 cm mniej 🤪 co mnie najbardziej cieszy. oczywiście to nie tylko ćwiczenia ale i dieta 😉 Wczoraj koleżanka była 4 znajomą od której usłyszałam że schudłam więc jednak widać zmiany 😜 Kochane więc zachęcam do ćwiczeń i zmiany diety (ja oczywiście nie zrezygnowałam ze słodyczy i ciast ale je ograniczyłam) ale w ogóle nie piję gazowanego, przerzuciłam się na zieloną herbatę i nie jem 3 godziny przed snem 😉

Miłej niedzieli 😘

Gosiaczek swietny wynik!!!! I tak trzymaj 🙂!!! I dolaczam do zachecania do diety i cwiczen diety w sensie zdrowszego zywienia bo to wystarczy. Ja mam juz 2,5 miesiaca za soba i -10kilo!!!!! w cm tez duzo musialabym sprawdzic w kalendarzu bo tam sobie zapiywalam od poczatku do teraz ale duzo naprawde duzo 🙂
Gosiaczek jak bedziesz miala chwile to napisz mi na priv kilka przepisow na przekaski z ksiazki, bardzo Cie prosze zwlaszcza te bezmiesne ale ryba moze byc jak najbardziej 🙂

• Mamusie
MAJA Jak już pisałam to ospa całkiem ok Pierwsze 3 dni czułam się fatalnie ale później już było ok. co do różyczki to tylko wysypka. Utrzymuje się ok 3 dni. Nie leczy się jej, tylko na słońce nie można wychodzić . Sabinka w 1 dzień miała jezcze wysoką gorączkę i lekarz podejrzewał szkarlatynę, ale ostatecznie ją wykluczył.
Sabinka też była szczepiona na różyczkę a mimo to zachorowała

Gosiaczek Gratuluję i zazdroszczę. Muszę w końcu też się wziąć za siebie

MajaCH łał w tak krótkim czasie bardzo dużo schudłaś! Gratulacje i oby efekt się utrzymał 😉

Tilli efekt sie utrzyma napewno jesli nie przestane cwiczyc 😁 a to sie nie zapowiada 🙂
Ja ogrodek posprzatalam i tylko mi grila brakuje i stolu z krzeslami i bede miec krolestwo 🙂 Gosiaczek juz wysylam.

• Mamusie
a my już po spacerku u nas słonecznie w słońcu ciepło ale jak tylko zawieje w cieniu zimno i nieprzyjemnie 🤢

Maja już Ci wysłałam maila te przekąski jak sobie powiększysz to wszytko wyraźne jest no i parę propozycji na śniadanie obiad i kolacje 😜

Dobra uciekam na Ugotowanych 😉

• Mamusie
Cześć Dziewczynki!

Ja już po szkole, weekend zleciał prędziuchno 🙂 Oczywiście egzamin zaliczyłam na 5! 🙂 Jestem szczęśliwa, gdyż wiem,że siedzenie w domu i nauka nie idą w las 🙂 Może egoistycznie to zabrzmi,ale inteligentnie się czuję 😁 Tym bardziej,że jestem najlepsza w grupie,a poziom jest dosyć wysoki 🙂 A ja stale mam niedosyt... ☺️ To dobry + dla mojej ,,depresji" ☺️

Tilii dla mnie ten strój jest rewelacyjny! Co prawda dyskomfort stanowi uczucie ,,zalania" (dosłownie!) potem ciała, ale efekty fajne. Mam porównanie z biegów z pasem, można go było wykręcać w wirówce 🙂 No i trzeba pamiętać o piciu wody po wysiłku.

Zmykam, bo przyszłam tylko rachunki zapłacić,ale nie mogłam nie zajrzeć do Was!!! 😘

Wczoraj obejrzałam romansidło ,,Ps.Kocham Cię", książka fajniejsza 🙂 Polecam 🙂