Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

jolajola81 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
a skad wiecie, ze wasze dzieciaczki mają skaze bialkowa?
bo jak wy tak piszecie,ze mleka nie tego i tamtego nie...
ja to pije kawe z mlekiem, robie sobie kaszke manna na mleku, ryz na mleku wszystko w sumie.

Jola, u Ksawiera pediatra nie stwierdziła na 100% skazy, powiedziała ze to moze byc przedawkowanie białka... po prostu Ksawier dostał strasznej wysypki... i tylko na tej podstawie taka diagnoza... ja wczesniej jadłam non stop mleko, płatki z mlekiem, ryz, kaszki manne, serki, jogurty, żółte sery itd. Jak to ograniczyłam, to wysypka przestała się nasilać...

ograniczylas czyli nie jadlas codziennie juz tego?
a mial na twarzy wysypke czy gdzie?

tak, całkowicie zrezygnowałam z jogurtów, serków homogenizowanych, płatków z mlekiem, czystego mleka itp ... serów zółtych i białych tez już nie jem... tak więc zrezygnowałam z takich typowo nabiałowych rzeczy... jedyne czego nie potrafie sobie odmówić to słodycze, w szczególności ciastka ☺️
wysypka pojawiła sie najpierw na buzce, były to początkowo pojedyncze krostki i myslałam, że to potówki, pózniej był juz karczek, plecki i troszke na rączkach... noi za uszkami...

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Cześć Mamusie
Wszystkiego najlepszego dla rocznicowych bobasków 🙂
Ach ten czas leci...
My dziś byliśmy u lekarza, mały przybrał kilogram od urodzenia i już waży 3600. Na nocny katarek mamy zalecenie czyścic nosek przy pomocy soli fizjologicznej lub wody morskiej, czyli to co do tej pory robiłam 🙂
Dziś sama po raz pierwszy zniosłam wózek na spacer, co prawda z 1-go piętra ale nie było tak ciężko. Od przyszłego tyg mąż wraca do pracy więc czeka mnie codziennie dźwiganie 🙂 No ale dam radę he he

Jo-aneczka dzięki za chęci 🙂 ja już mówiłam małżowi że koniec ze zwierzakami-chociaż 2tyg temu przytargał kolejnego kocurka jeszcze nie wiedzieliśmy że z Dżingusiem przyjdzie Nam się pożegnać. Spłakałam się dzisiaj jak bóbr 😞 ech
Tosi też nie wiem co było, długo nie mogła usnąć......dałam jej teraz znowu cyca i odpukać chyba usnęła

Mówię wam DobranocMoże jutrzejszy dzień będzie lepszy

• Mamusie
jo-aneczka napisał(a):
jo-aneczka napisał(a):
Dziewczyny zainteresowane 50 bańkami - do kiedy można te losy kupować???
Bo mnie dziś olśniło, że jednak przydałaby się nam kasa 😉, no i koniecznie muszę jeszcze dziś małża wysłać.
Nie za późno???

Daniela - bardzo mi przykro z powodu kotka. Ehh, coś ostatnio smutno się u nas zrobiło - już drugi kociak odchodzi 😞 😞 😞

P.S. Jak wygram tą kasę to dostaniesz ode mnie małego kocurka - takiego jak sobie tylko zamarzysz. Siehankowa też. A Diviance kupię takiego golaska, żeby więcej nie narzekała na sierść 😁 😁 😁
Hehe nie zapomnij o mnie. Tylko ja bez kota, mamy dwa psy 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
siehankowa napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
ja to pije kawe z mlekiem, robie sobie kaszke manna na mleku, ryz na mleku wszystko w sumie.

Jola, u Ksawiera pediatra nie stwierdziła na 100% skazy, powiedziała ze to moze byc przedawkowanie białka... po prostu Ksawier dostał strasznej wysypki... i tylko na tej podstawie taka diagnoza... ja wczesniej jadłam non stop mleko, płatki z mlekiem, ryz, kaszki manne, serki, jogurty, żółte sery itd. Jak to ograniczyłam, to wysypka przestała się nasilać...

tak, całkowicie zrezygnowałam z jogurtów, serków homogenizowanych, płatków z mlekiem, czystego mleka itp ... serów zółtych i białych tez już nie jem... tak więc zrezygnowałam z takich typowo nabiałowych rzeczy... jedyne czego nie potrafie sobie odmówić to słodycze, w szczególności ciastka ☺️
wysypka pojawiła sie najpierw na buzce, były to początkowo pojedyncze krostki i myslałam, że to potówki, pózniej był juz karczek, plecki i troszke na rączkach... noi za uszkami...

no wlasnie pamietam jak pisalas
a powiedz mi jeszcze po jakim czasie pojawily sie w innych miejscach? o kilku dniach czy jak?

• Mamusie
jolajola81 napisał(a):
dzisiaj była u mnie koleżanka, która była ze mną na sali po porodzie urodziła dzień wcześniej niż ja, dziewczynkę i wiecie co... jak ona ją karmiła to trochę jadła i nie chciała więcej i ciągle płakala, ale nie wyginała się przy tym. potem jej się ulało ona znów ją nakarmiła podnosi ją a ona znów, ale to nie ulanie jak dla mnie tylko raczej zwymiotowała nie mogła jej nakarmić. 😞
A potem mi mówi, że wczoraj teściowa jej, dała jej trochę wody żywiec 😮 (bez jej wiedzy)
Myślicie, że ją od tego brzuszek boli?
Pisała mi teraz, że w domu dała jej cyca i znów to samo wszystko zwróciła wiec dała jej mleko z butelki i ładnie jej się odbiło, ale jak położyła ją do łóżeczka to wszystko zwróciła.
Myśli właśnie żeby dziś jeszcze jechac do lekarza, bo jest umówiona na jutro.

o kur...de, ja pikolę ale teściowa! do odstrzału normalnie. Ciekawe jak to się skończy oby jak najlepiej przy czym o dziecku tu myśle.
poczytam was jeszcze bo Rysio się w łóżku kotłasi do snu to mogę teraz. A dał taki koncert przy kolce ze az ja się poryczałam potem pospał mi na piersiach z pół godziny, może wiecej, uspokoił się i bardzo spokojnie i grzecznie zjadł 90 mm i possał cycusia.
Paninka butelka zamówiona i przy okazji sab simplex.

• Mamusie
ulala ja mam taki leżaczek, że rozkłada się całkiem na płasko i można regulować i dół i górę, więc mój synek już w nim leży.

Ja mówię już DOBRANOC, bo jestem zajechana. Jednak zapeszyłam tym cieszeniem się, że kolki przeszły 😞 Mały dziś dał popis, na rękach spokojnie a jak go odkładaliśmy to koniec.

Dobry wieczór!
Niestety nie jestem na bieżąco..nie wiem co u was, ale mam nadzieję, że wszystko ok... U nas kolka powróciła i męczy popołudniami Jagódkę... niestety jest bardzo niespokojna całymi dniami. myślę że to spowodowane jest atmosferą u nas w domu, która jest nerwowa... brat m odebrał sobie życie, jutro pogrzeb 😞 Ja nie idę, ponoć jest jakiś zabobon, że karmiąca nie powinna iśc...a tym bardziej malutkie dziecko... lepiej być przezornym... Pójdę innym razem i zapalę młodemu znicza... szkoda chłopaka.. miał tylko 21 lat i nie wiadomo dlaczego to zrobił... ech.....

Ja znowu mam problem bo nie miałam czasu iść do swojej fryzjerki na jasne pasemka i durna chciałam sama sobie całość kłaków rozjaśnić..efekt jest tragiczny.. mam teraz kurczaka wielkanocnego na głowie.. błagam - może wiecie jaką farbę położyć, by zlikwidowac ten kolor....

Kochane, uciekam spać...
Pozdrawiam was cieplutko i myślę o was cały czas....

Dobranoc mamusie...

dzien dobry 🙂 i chwalić się, która wygrała grube miliony 🤪 😁 😁 😁

jolajola81 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
jolajola81 napisał(a):

no wlasnie pamietam jak pisalas
a powiedz mi jeszcze po jakim czasie pojawily sie w innych miejscach? o kilku dniach czy jak?

o ile dobrze pamiętam to na ciele pojawiły się tak +/- po tygodniu

Foga, współczuje ... 😞
hmm, ja tam w przesądy nie wierze... będąc w ciąży byłam na pogrzebie mojej koleżanki... oprócz tego będąc w 6 czy 7. mieciącu byłam też na sekcji zwłok... i wszystko jest ok 😉

• Mamusie
siehankowa napisał(a):
dzien dobry 🙂 i chwalić się, która wygrała grube miliony 🤪 😁 😁 😁

Dzień dobry 🙂

No właśnie miałam pytac jo-aneczkę czy numer konta jej przesłać 😁 😁 😁

Ja tam w przesądy też nie wierzę. Bo jak to mówią, będzie co ma być. Nawet w drewnianym kościele cegłówka na głowę spadnie.
A tak wogóle FOGA wyrazy współczucia.

• Mamusie
Andżelika myślałam o Tobie ostatnio. Fajnie że u Ciebie wszystko ok. Ćwiczeniami się nie przejmuj, jak trzeba będzie poćwiczysz. My z Juleczką ćwiczymy codziennie 3 razy dziennie.

A Foga trzymaj się kochana. Nie masz łatwo dziewczyno.... Ale jesteśmy z Tobą.
Jeszcze raz wyrazy współczucia.
Skąd to się bierze, masakra.

• Mamusie
Dzien Dobry!
Foga wspolczuje!bardzo mi przykro!

my zaraz szykujemy sie na badanie bioderek.czy wasze maluszki tez robia sie takie przytulaki?Lilka zeby wieczorem zasnac to musi byc poprzytulana i glaskana...w ciagu dnia i w nocy po karmieni zasypia sama ale wieczorem po kapieli jakies 3 godziny musze ostatnio lezec kolo niej na lozku i chociaz delikatnie za raczke ja trzymac wtedy jest spokojna lezy rozglada sie i wkonu usypia...zastanawiam sie czy to nie przez to ze jej cycusia brakuje i dlatego tak domaga sie bliskosci

Witam

Po wczorajszym płakaniu Tosia była tak wymęczona że przespała ładnie noc, Pobudka o 2 i 5 na cycusia.
Mi jakoś tak dziwnie bez mojego kotka....jejku jak się człowiek przyzwyczaił.....
Foga wyrazy współczucia. Trzymaj się....
Anya masz prześwietne zdjęcie w awatarze