Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ann5353 napisał(a):
Paninka moja też ssie łapki. I też mam nadzieję, że to badanie własnego ciałka, bo smoczka też nie używa 🙂 Pocieszam się tym, ze chłopcy też nie używali, kciuków nie ssali i zęby mają proste 🙂 I tego tobie też życzę 🙂

dziekujemy serdecznie 😘 😘

• Mamusie
😘 😘 😘 buziaki dla Rysia i dużo zdrówka 😘 😘 😘
Ja wszystkim dziękuję za życzenia a taki torcik uuuuuuuuuuuummmmmmmmmmmmm zjadło by się oj zjadło. Powiem Wam że odkąd przestałam jeść pszeniczne produkty małej w końcu wysypka zeszła najprawdopodobniej jest bezglutenowa 🥴 a tak sie biedna z tym katarem męczy i bólem gardła nie chce ssać cyca a z butli pije ładnie 😞 pewnie dlatego że przy cycu jeszcze bardziej nosek zatkany

Dzień dobry 🙂

Mój Niuniu od rana jakiś senny, mimo przespanej nocki (z przerwami na karmienie)
Teraz w wózku się weranduje na tarasie - u nas dziś jeszcze ładna pogoda 🙂

A w niedzielę ważył równo 5 kg 🙂

• Mamusie
Paninka napisał(a):
daniela napisał(a):
kurde jakiś pogrom bo ja z moim też się wczoraj znowu spięłam

ja też 🤪 🤪 🤪 tzn wrocił wkurzony z pracy, na trening nie zdążył i marudny jak dziecko był 😉 😉 😉

O masz 😁 mój wymaga ode mnie niemożliwego 🙂 No gorsi są niż dzieci 😉 😁

• Mamusie
A w ogóle wczoraj ta pielęgniara co robiła mu zastrzyk to mówi oj kochaniutka nie płacz taka sliczna z ciebie dziewczynka 😮, mówie jej ze to chłopczyk, a ona aha, a za chwile mówi no malutka juz nie płaczesz to dobrze, dziewczyny to sa jednak odwazne nie to co chłopcy, patrze sie na nia i stwerdziłam, ze jakas głucha ona jest albo sklerotyczna bo jak nie pamieta co sie do niej mówiło 5 minut temu to szkoda gadac, mam nadzieje ze prawidłową szczepionka mi dziecko zaszczepiła.

• Mamusie
Witam po kilkudniowej przerwie.

Dziewczyny jesteście niesamowite, przez ostatnich kilka dni starałam się chociaż doczytywać co pisałyście, ale mi się to nie udało ;( Tworzycie posta za postem, jeden bardziej interesujący od drugiego i nie mogę przeboleć, że nie dam rady już tego nadrobić. Ale Wasze rady są wręcz rewelacyjne, niektóre posty rozbawiają do łez... Naprawdę fajne z Was kobitki.

Mam nadzieję, że chore i przeziębione maluszki wróciły do zdrowia i że wogóle u Was wszystko ok.

U nas wszystko w porządku. Musieliśmy tylko zrobić przemeblowanie w pokoju małej, bo w nocy spała tylko z główką w lewą stronę. Przestawiliśmy łóżko i przez pierwsze 2 noce na hasło "da mama cycusia " automatycznie szukała go z tej strony i płakała jak nie mogła znaleźć. Teraz już się przyzwyczaiła i główkę też ma częściej zwrócona w prawą stronę. Tak wogóle to kiedyś się zarzekałam, że nie będe spać z dzieckiem w jednym łóżku, jednak życie wszystko weryfikuje. Łatwiej mi jest w nocy wywalić cyca i dać małej niżbym miała wstawać, wyciągać z łóżeczka, usypiać i odkładać. Leń ze mnie, ale co zrobię jak tak bardzo lubię spać. Mąż niestety poszedł w odstawkę i śpi sam w sypialni, ale co tam. Mała ładnie śpi w nocy więc teoretycznie możemy sobie pozwolić na "małe co nieco" ale tylko teoretycznie ;( bo przy jakiejkolwiek próbie "włożenia" strasznie mnie boli. Chyba zszywając po cięciu zrobili ze mnie dziewicę. Na szczęście mam dziś wizytę u gina to dopytam. Też miałyście problem z "pierwszym razem" po porodzie?
Uciekam, bo mały głodek się budzi...

• Mamusie
milium haha u mnie odwrotnie...kazdy kto pierwszy raz Lilke widział mówił ze sliczny synek...nawet jak w sukience byla albo na rozowo ubrana 🤪 🤪 a ostatnio spotkałam koleżanke...ona ma 4 letnia córkę i bardzo długo się nie widziałyśmy...spojrzała na Like i stwierdziła że już pół roku ma...jak jej powiedziałam że niecałe dwa miesiące to sie dziwnie na mnie spojrzała i poszła 😁 😁 🤪

existence z pierwszym razem nie,ale jak moj mi zajdzie jeszcze raz za skore to bedzie mial problem z nastepnym 😠 😁
Kornelka najlepszego dla Richarda 😘 witam w gronie "panie Boze nie dawaj mi wiecej sily"
a co twoj od ciebie wymaga?jesli moge zapytac 😜

Lionku nasz Kochany pozytywne fluidki przesyłam 😘
Dacie radę z napięciem!!! I z każdym innym problemem!

My konsultowaliśmy Maćka prywatnie i lekarz kazał nam się wstrzymać z rehabilitacją,
7 listopada mamy kontrolę i wtedy zobaczymy czy jest konieczna.
Asymetria mam wrażenie jest mniejsza ale z podnoszeniem główki nadal ma duży problem
...ale to taka moja nieprofesjonalna ocena.

A swoją drogą można zgłupieć bo odnośnie rehabilitacji takich maluchów
obserwuję skrajnie różne opinie i stanowiska...ehhh

• Mamusie
Kornelka7 napisał(a):
Moniczek Ryśku Tobie też dziękuje 😘
aniołek, justyna od dziś a właściwie od wczoraj dołączam do Was w jakże trudnej sprawie,przykrej. Ale trzymajcie się babki 🙂

He he he, my dalej mamy ciche dni. Wczoraj próbowałam z Nim porozmawiać. Nie wiem czego oczekiwałam bo to był monolog z mojej strony a dzisiaj to nawet nie mam ochoty na niego patrzeć 😠 😠 😠 😠 😠 😠 Poinformowałam go tylko ze w czwartek ide do księdza załatwiac chrzciny a on jak będzie miał ochote to może iść ze mna. Nawet na mnie nie spojrzał w tym momencie 😠 😠 😠 😠 😠

• Mamusie
Justyna891 napisał(a):
existence z pierwszym razem nie,ale jak moj mi zajdzie jeszcze raz za skore to bedzie mial problem z nastepnym 😠 😁
Kornelka najlepszego dla Richarda 😘 witam w gronie "panie Boze nie dawaj mi wiecej sily"
a co twoj od ciebie wymaga?jesli moge zapytac 😜

Zapytac możesz ale do publiki się to nie nadaje 😉 😉 😁 Czuję jakbym właśnie dostawała ,,tej siły" 😉