Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

milium napisał(a):
moze cisnienie dodatkowo spada i dlatego nasze maluchy tak spia haha

Szkoda, że nie mogę tego o mojej córce powiedzieć. Od 7 walczy z wiatrakami 😁 😁 😁 tzn macha nogami, rękami i piszczy. Mój śmieszek kochany.
Moniczek - a u mnie z cycem to jest trochę inaczej jest. Póki jest mleko w piersi to sobie ładnie i spokojnie ciągnie, dopiero jak przestaje lecieć to wpada w furię.
Dlatego daję cyca co drugie karmienie - w międzyczasie uzbiera się tyle mleka, że starcza żeby zaspokoić młodą 😉
Jak przeczytałam twojego posta to tak sobie myślę, że Twoja Tosia po prostu sama się odstawia od cycusia. W końcu z butelki łatwiej jest... 😞

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ojej Madalena, właśnie przeczytałam o rehabilitacji Kubusia 😮
Ale miałaś krzyż pański, codziennie kilka godzin w szpitalu 😞 Dobrze, że tak szybko udało się wyregulować to napięcie mięśniowe.
Ja też ćwiczyłam ze starszą córką (met.Vojty), ale w takim trybie jak Marta tj. w domu kilka razy dziennie po parę minut + dwa razy w tygodniu konsultacja z rehabilitantem, który przyjeżdżał do nas do domu.
W naszym przypadku trwało to dłużej bo około 5 miesięcy.

Kornelka7 napisał(a):
Wróciłam z miasta potem doczytam 🙂
moniczek ja też tak z tym sprzątaniem robię 😉 🙃 A oto moje nowe motto
SFINKS NIC NIE ROBI OD TYSIECY LAT A ZARABIA NA TURYSTACH[color=red][/color] 🤪 🤪
Zapraszam na kawe, wszak dziś ma byc lepsze jutro 🙂 😁

Kornelka, chylę czoła 😉. Twoje nauki są bezcenne 😁 😁 😁 Ja już mocno wdrożyłam w życie "oszczędność ruchów" i mam odruch wymiotny na myśl o powrocie do pracy 😉
Kurcze, tylko na kim bym mogła zarobić 😉

• Mamusie
Ide na spacerek takie słonko swieci tylko zimno ale coż.
A wczoraj moj m jak bylam w miescie zajal sie młodym no i poszedł z nim na spacer i dzwoni do mnie ze po co kupowalam te rozki jak one sa takie do dupy, malemu nogi z niego wystaja i w ogóle ledwo mozna go w tym otulic, wiec go oswieciłam ze rozki byly na pierwsze 3 tyg zycia a potem byly na nigo za male i uzywam ich do wozka pod spód zeby niunciowi było cieplej i milej, juz go sobie wyobrazam jak sie siłowal z tym rozkiem 😮 🤪

milium napisał(a):
Ide na spacerek takie słonko swieci tylko zimno ale coż.
A wczoraj moj m jak bylam w miescie zajal sie młodym no i poszedł z nim na spacer i dzwoni do mnie ze po co kupowalam te rozki jak one sa takie do dupy, malemu nogi z niego wystaja i w ogóle ledwo mozna go w tym otulic, wiec go oswieciłam ze rozki byly na pierwsze 3 tyg zycia a potem byly na nigo za male i uzywam ich do wozka pod spód zeby niunciowi było cieplej i milej, juz go sobie wyobrazam jak sie siłowal z tym rozkiem 😮 🤪

😁 😁 😁 😁 ach ci faceci 😁 😁 😁

• Mamusie
jo-aneczka napisał(a):
Kornelka7 napisał(a):
Wróciłam z miasta potem doczytam 🙂
moniczek ja też tak z tym sprzątaniem robię 😉 🙃 A oto moje nowe motto
SFINKS NIC NIE ROBI OD TYSIECY LAT A ZARABIA NA TURYSTACH[color=red][/color] 🤪 🤪
Zapraszam na kawe, wszak dziś ma byc lepsze jutro 🙂 😁

Kornelka, chylę czoła 😉. Twoje nauki są bezcenne 😁 😁 😁 Ja już mocno wdrożyłam w życie "oszczędność ruchów" i mam odruch wymiotny na myśl o powrocie do pracy 😉
Kurcze, tylko na kim bym mogła zarobić 😉

jo-aneczka też się nad tym zastanawiam 🤪 no, ja raz dziennie ale jednak zjeśc musze 😉 🙂
Jak nie przestanę myślec o tym co boli to zwariuje 😉 🙂 Godzina karmienia się zbliża 🙂 Aa to się jeszcze pochwalę... wczoraj się Rysiulek z brzuszka na plecy fajtnął 🤪 Pierwszy raz 🤪
Daniela masz też brawo, nasza stokrotko 😘
Justyna ja Cię podziwiam. Wnioskuję, że zajmujesz się siostrą. Chylę przed Toba czoło. Też Ci zaklaskam.

• Mamusie
Foga napisał(a):
Dziewczyny, ja to jednaj zajefajna jestem ☺️ Durne babsko ze mnie.. od rana łażę po chacie i szukam bo coś mi śmierdzi.. skarpet m nie znalazłam, Jagoda kupy nie ma wiec dalej szukam w końcu patrzę a to dynia, którą sobie jako dekorację w kuchni postawiłam gniła od spodu i waliła jak sterta gnoju....Teraz jak ruszyłam to gówno to wali mi w całej chacie... ech dekorowania mi się zachciało 😮 😮 😮

az ci zaklaskałam 🤪 🤪 🤪

zaraz doczytam zaległosci, a póki co zdam relacje z wizyty . No więc Ksawier ma drożny otwór owalny, ale baaaardzo minimalny, tak więc pani kardiolog mówiła, żeby się nie martwić, bo przewaznie one same się zamykaja. Poza tym jest tak minimalny, że zleciła nam wizyte kontrolna dopiero za 2 lata 🙂 ufff, chociaz tyle dobrego 😉
No a teraz dzisiejsza waga Ksawiera - UWAGA - 7145 🤪 nasza pediatra stwierdziła, że wcale nie wazy za dużo, że jest slicznym zdrowym i bardzo silnym i dobrze rozwijającym się dzieckiem 🙂

• Mamusie
siehankowa napisał(a):
zaraz doczytam zaległosci, a póki co zdam relacje z wizyty . No więc Ksawier ma drożny otwór owalny, ale baaaardzo minimalny, tak więc pani kardiolog mówiła, żeby się nie martwić, bo przewaznie one same się zamykaja. Poza tym jest tak minimalny, że zleciła nam wizyte kontrolna dopiero za 2 lata 🙂 ufff, chociaz tyle dobrego 😉
No a teraz dzisiejsza waga Ksawiera - UWAGA - 7145 🤪 nasza pediatra stwierdziła, że wcale nie wazy za dużo, że jest slicznym zdrowym i bardzo silnym i dobrze rozwijającym się dzieckiem 🙂

Super wieści 🙂
No i przyznaj ty się wreszcie czym ty karmisz Ksawierka 😁 😁 😁

madalena wow - podziwiam, taka rehabilitacja brzmi jak największy koszmar...
Ale jak szybko daliście radę - budujące 🙂
Zdjęcie fajowe!
Nam się kazali wstrzymać z rehabilitacją ale jak obserwuję Małego to czuję,
że jej nie unikniemy...

jo-aneczka Tobie też dziękuję 😉

Mój Maciuś też dziś śpioch 🙂
Spał godzinę na spacerze i jak na razie kolejne pół w domku przy otwartym oknie 🙂

siehankowa super wieści 🙂

• Mamusie
Siehankowa świetne wieści 🙂
A ja od kilku dni użeram się z firmą kurierską, pamiętacie jaka była akcja z anteną no więc mamy antene, prawdopodobnie mamy telewizję ale nie mamy telewizora. Mąż telewizor zamówił miał być w środę cieszyliśmy się, kurier zadzwonił że przyjedzie i nie przyjechał bo co się okazało że pojechał do innej miejscowości o podobnej nazwie, to nic że tam kod pocztowy czy coś, no dobra to czekamy w czwartek bo tamtem powiedział ze na jutro dotrze no i co nie ma i nie ma dzwonie do nich w końcu i co się okazuje kurier zapomniał zabrać przesyłki w trase 😮 😮 😮 no więc dziś rano dzwonię do nich by przypomnieć jakiemuś idiocie że nasza przesyłkę też wypadałoby wziąć no i faktycznie nasza nie była spakowana ale już pakują i miała być między 1100 a 14.00 więc siedze w domu na spacer nie wyszłam i co nie ma 😠 😠 😠

mapa napisał(a):
Daniela coś chyba jest dziś w powietrzu 🙂
Ja tylko chodzę i sprawdzam i aż się nie mogę nadziwić,
bo u nas w ciągu dnia Mały zazwyczaj śpi naraz mniej więcej godzinę
a teraz już ponad dwie 😆

Mapa a Tosia śpi od 10.30 😮 😮 aż do teraz z dwoma przerwami na jedzenie i jedna na zmianę pamperka...........................

• Mamusie
moja Lilka tez spi 😉 😉 😉o 10 sie obudzila to sie pobawilysmy niecala godzinke i ponad dwie godziny spacerowalysmy...odebralam siostre ze szkoly, zrobilam zakupy, posprzatalam, obiadek wstawilam nakarmilam lilke, na macie troche sie pobawilysmy i znowu usnela 🙂 🙂 aaaa i z m. sie jeszcze zdarzylam poklocic, bardzo aktywny dzien dzisiaj 😁 😁 😁

moja 8-letnia siostra wszystkie swoje ubranka ( te juz za male) odklada dla Lilianki, nie da sobie przetlumaczyc ze zanim Lilka je zalozy to ona juz bedzie na dyskoteki chodzic a ubranka myszy zjedza 😉 😉 😉