Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

hmmmm moja Jagoda coś nie może spać... niby usypia ale za chwilę się "gniecie".. to chyba przez tą kawę dzisiejszą... czyli wiem, że nie moge pić bo mała niespokojna.... a w ogóle to dzis dużo nowych rzeczy spalaszowałam... mam nadzieję, że niuni nic nie będzie.....
Jutro rano jedziemy na kontro, tylko kurcze jak tu z maleństwem o 7.30 z domu wyjśc na takie zimno brrrrrrr

aneczka - ja smaruję Jagodę oliwka bambino i ma gładziutka skórkę a myje mydełkiem bambino 🙂

Uciekam do gorącej kąpieli, bo i mnie coś zaczyna brać... cholera...

Dobranoc dziewczynki

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dobry wieczór 🙂
Dziewczyny jak Was czytam to normalnie buzia mi się sama śmieje 😁
Ja jak wyszłam pierwszy raz sama na spacer z Tymkiem to mówię do niego ''to co Tymciu, mama Ci pośpiewa'' i tak myślałam i myślałam i żadna piosenka mi na myśl nie przychodziła. Aż w końcu zaczęłam śpiewać ''Deszcze niespokojne'' z ''Czterech pancernych'' 😁 Bo tylko tej piosenki tekst pamiętałam.
Justyna ja jak karmię małego mm w nocy to używam butelki Dr Browna ze smoczkiem 1-ką. Ja też mam czasem problemy z karmieniem Tymka, ale to dlatego, że on strasznie zachłannie je. Rzuca się na butelkę wygłodniały, zassie się mocno i po chwili robi się cały czerwony i w płacz. Muszę wtedy podnieść go i czekać aż mu się odbije lub uleje 🥴 Nie raz to tak się drze, że niedługo to ogłuchnę,a jak tylko mu się odbije to cisza i je dalej. Nie raz trochę to trwa zanim go nakarmię.
Czasami Tymek nie chce mojego mleka. Zasysa na chwilę, zje troszeczkę i wypluwa smoka. Próbuję kilka razy ale ciągle jest to samo. Wtedy robię mu mm. A może Twojemu małemu przestało mm smakować to co kupujesz? Skoro wszystko z nim ok.

Skoro na tapecie siostry, to muszę się pochwalić, że lepszej nie mogłam sobie wymarzyć. Jest rok ode mnie młodsza, mieszka w Londynie i jest moją najlepszą przyjaciółką 🙂 Jakoś zawsze tak było, że wszystko razem i wszędzie razem 😁 Kochana jest...

A ja się zastanawiam co tu w niedzielę zrobić na obiad, bo mamy z m. pierwszą rocznicę ślubu 🙂 I w sumie kurak brzmi apetycznie. Tylko muszę znaleźć jakiś fajny przepis.

Mój Tymek miał uczulenie wszędzie, ale to od oliwki, bo używałam takiej ładnej, lawendowej (mogłam go wąchać godzinami). No i niestety uczulała. Teraz ma taką kaszkę czerwoną, ale tylko na twarzy i bardzo suchą. Nie wiecie od czego to może być? Smaruję mu ją tym samym co ciałko, a ciałko ma miodzio.

A ja wpadam na sam koniec dnia (a może raczej na początek nocy).
Justynka - świetna z ciebie siostra i w ogóle fajna kobitka. Co prawda nie znamy się osobiście, ale twoje posty pokazują jakie fajne masz serducho. Przy najbliższej okazji poklaskam ci za to.
A tekst o chomiku - odpadłam 😁
Aneczka - ja nie używałam tego kremu o którym piszesz, ale mam doświadczenia (moje osobiste a nie dzieciowe) z oliwką Johnsona - mi ona wysusza skórę zamiast nawilżać. Niby natłuści, ale po kilku dniach stosowania moja skóra staje się szorstka 😞
Ja moją Hankę kapię zamiennie w Balneum, Oilatum Soft i Emolium. I według mnie najlepiej sprawdza się Oilatum a najmniej Balneum. Z Oilatum mam też krem, ale jest przeciętny - emulsja do kąpieli lepiej nawilża.

Ja już się na dziś pożegnam - dobranoc

• Mamusie
dziękuje dziewczyny za odpowiedź
jo-aneczka u mnie Oilatum sie nie sprawdziło,a co do oliwki to na samym początku Filipowi nic nie było,ta szorstką skóre ma dopiero od nie dawna.Poczytam jeszcze o tym kremie o którym pisałam i zobaczymy.
A co do siostry,to ja też nie narzekam,Jest ode mnie młodsza 12 lat,ale super sie dogadujemy i cieszę sie,że ja mam 🙂
Ja tez uciekam,bo padam dzis na twarz.
A jutro chcemy jechać z m na zakupy do Ikei.
DOBRANOC kobietki 😘

• Mamusie
moniczek napisał(a):
a my oglądamy bajeczki i będziemy z Bartkiem zaraz krowę z balonu robić 🤪 ciekawe czy mi wyjdzie jak w TV hehe

I jak Wam wyszła krowa? Moja Julka uwilbia Art Attac i też chce takiego zwierza!

A tak w ogóle to dobrywieczorek 😉 Zabieram się za czytajki a potem może starczy sił na kolaboracik 😉

Dzień Dobry

U nas nocka w miarę za to ranek kiepski pobudki koło 4 i 6 oczywiście standardowo pierdziochy 😞
Co do wysypki już myślałam że jest lepiej bo w dzień była dużo bledsza ale po nocy jet gorzej 😞 policzki całe czerwone jakby zaognione i strasznie suche jakby taka skorupa 😞 no załamka totalna....tu lekarza dobrego nie ma...musiałabym się wybrać do Szczecina bo tam mam lekarkę prywatną do której mam zaufanie....ale jak wiadomo trzeba trząchnąć kieszenią a teraz krucho z kasiorą koniec miesiąca no i to cała wyprawa......

• Mamusie
KarolciK napisał(a):
moniczek napisał(a):
a my oglądamy bajeczki i będziemy z Bartkiem zaraz krowę z balonu robić 🤪 ciekawe czy mi wyjdzie jak w TV hehe

I jak Wam wyszła krowa? Moja Julka uwilbia Art Attac i też chce takiego zwierza!

A tak w ogóle to dobrywieczorek 😉 Zabieram się za czytajki a potem może starczy sił na kolaboracik 😉

Karolcia łoj krowa to może za tydzień powstanie 😞 tyle trzeba papirków nakleić na balon że szok a przy moich szkrabach kiepawo mi idzie no ale foto obiecane jak skończę 😉

DZIEŃ DOBRY 🤪
u nas nocka wporzo - jak dziecię zjadło o 23 tak spało do 6 🤪 - ciekawe czemu takie nocki nie zdarzają się stale 😉
Justyna moja córcia mleko ciągnie z butli Aventa z takim okrągłym smoczkiem (nie wiem czy to balonik czy anatomiczny w każdym razie podobny do cycka 😜 😜 😜)
Ja kąpię Tosię obecnie w oilatum ale o wiele wolę emolium do smarowania na codzień mam babydream a jak wystąpi jakieś przesuszenie to poleciła mi pani z apteki LIPIKAR BAUME AP z LaRoche-Posay - jest super i sama go używam do ciala
o Tosieńka 2 miesiące skończyła - moc buziaków i wszystkiego co najlepsze no i dużo zdrówka 🤪

Justyna891 napisał(a):
my wlasnie po walce z karmieniem.Krzyki piski i placz,a ja razem z nim 😞 teraz nawet usnac nie moze.
Moze kawa poprawi humorek 🙂 zapraszam i sie dolanczam 😉
Tosienka 100 latek od cioci Tysi 🙂 😘 😘 😘

😘 😘 😘 😘 😘

Dzień dobry!!!

Sto latek dla Tosi 🙂

A my już po doktorku.. Jagódka jest zdrowa a to charczenie w nosie to ponoć sapka..choć mnie sie wydaje, że to zalegające gluty.... Mamy częściej otwierać okna i pilnować by temperatura w sypialni nie przekraczała 20 st oraz kilka razy dziennie zapuszczać do noska sterimar...... hmm tylko ten mój sterimar ma jakiś wybuchowy atomizer.. woda leci pod strasznie dużym ciśnieniem.nawet mnie jest nieprzyjemnie jak sobie psiknę a Jagódka to chyba sie tym utopić może.. 😮 😮 😮 😮

Uciekam myć gary..
a w ogóle to dziś ugryzłam kiszonego ogórka..man nadzieję, że nic nie będzie maleństwu.. po prostu nie mogłam sie oprzeć.... ☺️ ☺️

Dziewczyny a można pic actimel?? Bo ja wczoraj wypiłam a dopiero później popatrzyłam, że on z cytrusami...

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Tosieńce przede wszystkim zdrówka, szerokiego uśmiechu dla mamy, buziaków od siostry i taty i duuuuuuużó miłości 😘 😘
Foga ja myśle, że jak tego ogórka ugryzłaś 🙂 i nic sie nie dzieje to już się dziac nie będzie, a czy aktimel można to nie wiem. Obserwuj czy się dziś nie nie dzieje. Może bez cytrusów byłby pewniejszy ale skoro wypiłaś to niech na zdrowie Wam pójdzie i się nie martw 🙂
Justyna ja się zastanawiam czy Norbercik pleśniawek nie ma bo to bardzo dziwne, żeby głodne dziecko przy jedzeniu płakało. To są krostki w ustach, na języku, dziąsłach. Mogą podobno, nieleczone, przejśc do gardła a wtedy to już problem nie lada. Tak mi mówiła siostra cioteczna która ma 6 miesięcznego synka, ja tylko powtarzam bo doświadczenia w tej kwestii nie mam. Córka miała na języku i aphtinem leczyłam. Tutaj polecała go jo-aneczka ale z dużą ostrożnością przy stosowaniu.
Miłego dnia 🙂

Kornelka7 napisał(a):
Justyna891 napisał(a):
kornelka to byla moja pierwsza mysl,ale nie ma nic bo pediatra spradzal 😘 😘

zadzwonie do innej mojej siostry ciotecznej i zapytam. ona jest pielegniarka na oddziale dzeciecym, moze cos podpowie.

kochana jestes 😘 😘 😘 😘