Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

HEJJJJJJJJJJJJJJJ
ale dziś u nasz szaro buro i ponuro 🤔 fatalnie, ale trzeba bedzie wybrac sie na jakis spacerek 😜 😉
Daniela u mnie Julka ma zaplanowaną kąpiel o 23, po kąpieli cycuś, a ok 24 już spokojnie zasypia i śpi do 7 czasem 8 rano - widzę że u Ciebie pobudki w nocy sie zdarzają ale to chyba lepiej bo chociaz masz chwile by Małą przewinąć, bo u nas po takim długim śnie to dupka często odparzona 🤢
Moniczek 🤪 🤪 🤪 szaleństwo - nasza POETKO
Siehankowa dzieki za link, najprawdopodobniej to naczyniaczek... hm... tak bym chciała aby zniknął, jest tuz nad oczkiem i batdzo przyciąga uwagę... 😠

całuski dla wszystkich Mam i Maluszków 😘 😘 😘

• Mamusie
k8_online nie martw sie naczyniaczkiem! moja lilka ma od urodzenia na powiece, najpierw byl strasznie siny i brzydki a teraz juz duzo jasniejszy i bledszy...jak ktos nie wiem ze to naczyniaczek to pyta czy sie podrapala 😉 😉 😉 jak bylam u lekarza to mowila ze nawet do 2 lat moze sie wchlaniac...

• Mamusie
k8_online napisał(a):
Paninka mam taką nadzieję ze zblednie 😎 powiedz Kochana Twoja Lilka juz taka silna ze tak elegancko tułów dzwiga na rączkach jak na fotce 😉 pozazdrościć - moja niechętnie lezy na brzuszku 🙃

chwilke podzwiga i zaraz sie zlosci 🙃 tez nie przepada za ezeniem na brzuszku...za to spac moze bez konca w takiej pozycji 😉 😉 😉 tylko jak twardo usnie to wtedy moge ja przekrecic 😁 😁

K8 , mój Ksawier tez nie lubiał na brzuszku leżeć i baaardzo mało go tak kładłam, bo się wściekał, a mimo wszystko ma bardzo silne mięśnie i ładnie sie podnośi (co widać na awatarku 😉 ). Tak więc nic się nie martw 🙂 albo próbuj kłaść Julke na brzuszku na swoich kolanach, albo jak nosisz ją na rękach to tak żeby na brzuszku leżała (wiesz, tak jak kot leniwiec na gałęzi 😉 ) - może tak jej będzie wygodniej 🙂

hihihi to tak jak i moja - zasypia noszona na ramieniu, potem należy delikatnie usiąć i położyć ją sobie na ramieniu i piersi no i sen błogiiiiiiiiiii... ale odłożyć ją potem jest bardzo ciężko bo od razu spryciara się rozbudza i noszenie od nowa... hahahhhaa 😁

Siehankowa właśnie widzę ze Ksawier to TWARDY gość 😉 pięknie się podnosi, ale juz niebawem konczy 3 miesiące a moja Julcia ma 2 i tydzień takze chyba jeszcze troszkę muszę poczekac na takie piekne ćwiczenia 🤪
a kiedy mniej więcej Ksawier zrobił sie taki silny i tak się ładnie unosić? 😉

• Mamusie
k8_online napisał(a):
hihihi to tak jak i moja - zasypia noszona na ramieniu, potem należy delikatnie usiąć i położyć ją sobie na ramieniu i piersi no i sen błogiiiiiiiiiii... ale odłożyć ją potem jest bardzo ciężko bo od razu spryciara się rozbudza i noszenie od nowa... hahahhhaa 😁

ja jej nie nosze...od poczatku sama usypiala w lozeczku abo na lozku...tylko moja jak usnie to juz nic nie jest w stanie jej obudzic 😁 😁 i moge ja przebierac, przekladac i przekrecac na wszystkie strony, najwyzej jedno oko na chwile otworzy zobaczy co jest grane i spi nadal 🤪

a na leniwca chyba najlatwiej najpierw na brzuszek polozyc i tak podniesc...chociaz ja delikatnie i ostroznie przekrecam ja sobie z pozycji do odbicia

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Moniczek ty nasza poetko kochana 😘 😘 😘 😘
Daniela jak tam wysypka Tosi??
U nas nocka ok, Witek zasnął o 20 sam w łóżeczku, marudził ale dał rade 🙂, o 23 karmienie na śpiocha jak zawsze 🙂 potem pobudka o 4 i o 6.30, pooglądał bajki, poćwiczył na macie przekąsił co nieco, popił herbatką i położyłam go do łóżeczka bo marudził, teraz zaglądam a on.... śpi 🤪 🤪 🤪 sam zasnął- zuch chłopak.

• Mamusie
K8line fajno że się pojawiłaś 🙂
Justyna jak to dobrze że Norbert w końcu pojadł porządnie
No,no jakie fajne chłopaki na zdjęciach i Haniołek śliczny
Marta - każdy miewa słabsze dni - trzymam kciuki żebyś wróciła do formy jak najszybciej,bo brakuje nam tu Ciebie
Foga moja Tosia też się szarpała przy cycu i się okazało że mam mało pokarmu -
laktatorem to ledwie 20 ml zciągam,ale kupiłam sobie Lactinatal i staram się pobudzić laktację
dziękuję wszystkim za życzenia zdrówka dla "szkodników" - mam nadzieję ze będzie lepiej i o ile Tosia szybko wraca do zdrowia to u Bartka ciągnie sie jak flaki w oleju - znów od wczoraj ma gorączkę i juz sama nie wiem czy to od zębów czy od infekcji
Ksawier to duży i silny facet nic dziwnego że z gryzakiem śmiga - no i jak przeczytałam że inne maluchy też nie trzymają zabawek to sie uspokoiłam troszkę bo Tosia jeszcze nie posiada tej umiejętności
za to muszę się pochwalić że w piątek "fiknęła" z brzuszka na plecy

a jak jest u Was ze smoczkiem...? u mnie ta opcja raczej nie wchodzi w grę gdyż Julcia nie kuma ssania smoka... tak naprawde to nie mamy tez potrzeby aby jej go dawac bo nie histeryzuje i nie placze aby mial ja uspokajac ale jak tylko sie na chwile zainstaluje smoczek od razu jest grymas na twarzy i wylatuje on z ust z predkoscia torpedy... 😜 chyba nie ma co przystosowywac jej na sile do tego gadzetu, jak myslicie? moze z czasem zakuma o co z tym smoczkiem chodzi 🤪

• Mamusie
ja wogole nie jestem zwolenniczka smoczkow...ale Lilce czasem dawalam...tylko ze ona najczesciej ma odruch wymiotny...mnie to cieszy bo nie bedzie problemu z odstawieniem smoka...mam tylko nadzieje ze nie zacznie kciuka ssac (moja mlodsza siostra tez nie chciala smoka ale kciuki to namietne do buzi pchala a tego oduczyc jest duzo trudniej no ale ona od urodzenia te paluchy ciuckala 😉 )...

• Mamusie
k8_online napisał(a):
a jak jest u Was ze smoczkiem...? u mnie ta opcja raczej nie wchodzi w grę gdyż Julcia nie kuma ssania smoka... tak naprawde to nie mamy tez potrzeby aby jej go dawac bo nie histeryzuje i nie placze aby mial ja uspokajac ale jak tylko sie na chwile zainstaluje smoczek od razu jest grymas na twarzy i wylatuje on z ust z predkoscia torpedy... 😜 chyba nie ma co przystosowywac jej na sile do tego gadzetu, jak myslicie? moze z czasem zakuma o co z tym smoczkiem chodzi 🤪

to tylko się cieszyć że nie potrzebuje smoka 🤪 potem problem z odzwyczajeniem - moja cała czwórka posiada zdolność ciumkania smoka i tak ciumkali dość długo 😜 - teraz Bartek też ze smokiem zasypia i nie chce odpuścić a Tosia w szpitalu przyzwyczajona przez pielęgniarki to i tak zostało 😉

Kornelka7 napisał(a):
P.S. Magda nie podmienili Ci dziecka? 😉 Taki ładny.....

wiesz podmienili ale zdecydowanie Kubę. Zrobił się taki nieznośny, że czasami mi ręce opadają. Rozumiem naszą moniczek Synek daje popalić szczególnie jak ktoś nas odwiedzi lub jeśli my do kogoś się wybierzemy. Czasami mam do siebie żal, że to nasza wina. Że może nie koniecznie dobrze, że tak szybko postaraliśmy się o braciszka dla niego. I tłumacze to jego zachowanie demonstracją zazdrości i zwracaniem na siebie większej uwagi. ehhh 😞 😞

moniczek napisał(a):
ja na chwilkę
w domu szpital 😞
z Tośką 3 godziny na pogotowiu spędziłam 😞 znowu wirusa jakiegoś podłapała i kaszle okrutnie
jestem padnięta jak mops ech...
jutro Was doczytam
dobrej nocki

o Boziu kochana trzymaj się. Dacie rade i pokonacie w końcu te paskudne choróbsko. Buziole i uściski dla Was. 😘 😘

• Mamusie
madalena20 napisał(a):
Kornelka7 napisał(a):
P.S. Magda nie podmienili Ci dziecka? 😉 Taki ładny.....

wiesz podmienili ale zdecydowanie Kubę. Zrobił się taki nieznośny, że czasami mi ręce opadają. Rozumiem naszą moniczek Synek daje popalić szczególnie jak ktoś nas odwiedzi lub jeśli my do kogoś się wybierzemy. Czasami mam do siebie żal, że to nasza wina. Że może nie koniecznie dobrze, że tak szybko postaraliśmy się o braciszka dla niego. I tłumacze to jego zachowanie demonstracją zazdrości i zwracaniem na siebie większej uwagi. ehhh 😞 😞

no nie obwiniaj się - przecież jesteś najwspanialszą mamą !!! mój Bartek też tak sie zachowuje i na pewno jest to jakiś wyraz zazdrości i może jeszcze odrobina buntu dwulatka 😮
czasem nie wiadomo jak zareagować...ostatnio u lekarza wydarł się że aż nie wiedziałam co powiedzieć 🤔 a pani doktor tylko się uśmiechnęła i zaprosiła nas na bilans 😉

• Mamusie
Hej 🙂
Po pierwsze to zaraz zaklaskam Moniczek za piękny wiersz 😘
Ja niestety takich talentów nie posiadam. No i życzę dużo zdrówka Tosi i Bartusiowi 🙂 🙂 🙂
Jeśli chodzi o ulewanie to z moją też tak miałam. Ulało jej się i potem dobiegał niemiły zapach zza uszka. Ale po przeżyciach z Norbertem juz wiedziałam o co chodzi i że wystarczy starannie umyć.
A co do smoczka to żadne z moich dzieciaków nie chciało i nauczona doświadczeniem z chłopcami Hani nawet nie spróbowałam dać.

• Mamusie
Witajcie Kochaniutkie 🙂 🙂 🙂
Oliwka baaaaaaaaaaaardzo wszystkim dziękuje za zyczenia 😘 😘 😘 😘
A my mielismy dwie nocki suuuper a dzisiaj znowu powrót do starych nawyków czyli karmienie co dwie- dwie i pół godziny a od czawrtej wielkie kręcenie bo co chwilkę jej smoczek wylatywał i trzeba było poprawiac w końcu się wkórzyłam, wzięłam Oliwkę do Nas, obróciłam ja w kierunku taty, dałam mu smoka a sama obróciłam się do nich ,,zadoliną,, i poszłam spać 😜 😜 😜 😜 😜 😜 Po czym przespałam całe pół godziny bo trzeba było ja karmić 🤢 🤢 🤢
Siehankowa zdjęcia suuuper 🙂 szkoda, że Ksawier juz zarezerwowany 😜 😜 😜 😜 😜 I to jeszcze kolejka się robi do niego 😁 😁 😁 😁 😁
Moniczek duuuuuużo zdrówka dla Was wszystkich, dla Ciebie duuużo siły i cierpliwości. No i oklask za poetycka stronę Twojej osoby 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 😉
Martusia Tobie też duuuuużo siły i cierpliowści i oczywiście szybkiego powrotu do Nas 😉 😘
Foga Tobie również duuuzo zdrówka. A jęzorem się nie przejmuj bo Oliwka ma to samo 🙂
K8_online Witaj ponownie wśród sierpnióweczek 🙂 😁 🙂. Oliwka choc ma juz 3 miesiące to tez słabo główkę podnosi a o podpieraniu się na łapkach to nawet jeszcze nie snimy. ma strasznie słabe mięśnie 😞 😞 😞 😞 😞