Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki, Dziewczynki, że o mnie myślałyście! To strasznie miłe! 🙂 😘
Milium - ja myślę, że się uśmiecha, bo tak się nim dobrze zajmujesz, że mu się aż miło usypia 🙂
A co do tego pieluchowania i pupki wyżej, to teraz zaczęłam myśleć... bo w tych wielorazowych to pupka jest troszkę wyżej - ale lekarz nie skomentował tego w żaden sposób. Mam nadzieję, że to nie jest źle. Szymek jakoś wcale nie zareagował na zmianę pieluch z pampersiaków, więc uznałam, że mu wygodnie.
U nas dzisiaj wyjątkowo spokojnie usypianie 🙂 Chociaż oczywiście my z mężem szybciej usypialiśmy niż szymek 😁
A my planujemy chrzest na 6.11. - któraś z Was też może? 🙂
Dobrej i spokojnej nocy, Kochane!

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

dzien dobry 😘
Norbi cala nocke przesapl ☺️
bioderka ok,nawet nie bylo duzo ludzi. 🙂 dostalismy 1a, i zaplacilismy stowe 😮
Marta juz dobrze,dalismy rade.moze Infacol zadzialal 😘
wczoraj mielismy rodzinne spotkanie u taty,wszystko bylo ok dopoki wodka nie zaczela dzialac.Wszyscy sie poklocili,no oprocz nas bo sie nie wtracalismy.Malpi rozum po wodce ludzie maja 😠

Dobry dzień

U nas nocka super 🙂 Tosia jak zjadła o 19.30 tak jedzenie o 24 i 4 a i to sama musiałam ją budzić bo myślałam że bimboly mi eksplodują 😮 niestety o 5 dosyć mocne marudzonko i pierdzioszki a po 7 mega kupa 😁 😁 😁
Justyna my plaiclismy 80zł i musieliśmy jeszcze 40km jechać....trzepią kaskę trzepią....

Justyna a co do wódki to niestety jak się jej za dużo wypije to później są tego skutki, mieliśmy kiedyś takich znajomych ze jak wypili to później sobie wszystko wypominali i się wiecznie kłócili ale jak to mówią od wódki rozum krótki 😜

• Mamusie
dzień dobry,
ja dziś znowu tylko na chwilę i lecę na miasto 😁
u nas nocka super, młody zjadł o 22, 2 i o 8 zaczełam go wybudzać bo dalej by spał 🤪 🤪 🤪
agusiak my chrzciny planujemy na 19 lub 20 listopada
Justyna891 dobrze że wszystko ok. tylko dlaczego trzeba tyle płacić 😠 😠 😠 😠 A po alkoholu to wielu osobom szarek komórki zaczynają szwankować 😠 😠 😠 😠
marta-lion dzięki za odpowiedz, chyba jednak zaczniemy stosować pieluchowanie

• Mamusie
Dzien dobry!
u nas nocka ok...Lilka usneła po kapieli o 19, o 22 na spiocha dałam jej butle i spała do 4...zjadła i spała do 8 godzinke sie pawiłysmy i teraz tez spi 😁 😁 😁
a ja juz posprzatałam kurczaka w galerecie zrobiłam a teraz biore sie za prasownie 🙂 🙂

m. na treningu kopa dostał i go nozka boli wiec dzisiaj w domu siedzi 😉

Dzień dobry!!!!!!

Ann - no bardzo dziękuję ale........... no taka już jestem.... ☺️ ☺️ ☺️

A mój stary dziś przebił samego siebie.. po tym jak poszedł spać do salonu posłał sobie tam kanapę i spał.... rano patrzę łóżeczko pościelone ale na ławie...... zgnieciony pilot od tv i złamana grzechotka... no królewiczem to on nie jest bo.. spał na tym, połamał i nawet nie czuł na czym leży......ot fakir się znalazł 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
Foga napisał(a):
Dzień dobry!!!!!!

Ann - no bardzo dziękuję ale........... no taka już jestem.... ☺️ ☺️ ☺️

A mój stary dziś przebił samego siebie.. po tym jak poszedł spać do salonu posłał sobie tam kanapę i spał.... rano patrzę łóżeczko pościelone ale na ławie...... zgnieciony pilot od tv i złamana grzechotka... no królewiczem to on nie jest bo.. spał na tym, połamał i nawet nie czuł na czym leży......ot fakir się znalazł 🤪 🤪 🤪

🤪 🤪 🤪

Słuchajcie a ile kupek wasze bobasy robią bo moja nadal co jedzenia a dziś już dwie i to rzadkie.....

No i nadal czekam na łaskę zusu.. oni to mają czas na wszystko tylko nie na przelanie wypłaty.... ech normalnie w dołek finansowy przez nich wpadnę....

• Mamusie
Dzień dobry!!!
Foga Ty to dobra jesteś 🤪
Agusia my chrzciny planujemy na 20 listopada, ze względu na córcię siostry mojego m, bo ona mieszka w niemczech a 19 listopada ma roczek i stwierdziliśmy ze zrobimy 20 to wtedy oni przyjadą i mała będzie miała roczek w rodzinnym gronie, a że mój m jest jej chrzestnym to przy okazji na jej roczku będą również chrzestni.
A u nas nocka superkowa, o 19 kąpiel 19.15 butla, 19.30 łóżeczko i spanko, już go nie budziłam o 23 na jedzonko bo nie miałam siły wstać, wiec obudził sie o 1 a ja durna taka zaspana ze szukam go w moim łózku mój m sie pyta czego szukasz, a ja mówie no Witka chce wziąść do pokoju bo musze mu dac butle, na to mój m stwierdził ze moze on go nakarmi a ja mam isc dalej spac, haha, a potem obudził sie o 5 ale pomarudził ja wstałam ide do niego a on... śpi 😮 i spał do której??? Do 8.30!!!! Ale się wyspałam kochane moje dzieecko, ostatnio tyle spałam w ciąży i to jakoś w 7 miesiącu bo potem też juz nie mogłam spać.

• Mamusie
Foga napisał(a):
Słuchajcie a ile kupek wasze bobasy robią bo moja nadal co jedzenia a dziś już dwie i to rzadkie.....

No i nadal czekam na łaskę zusu.. oni to mają czas na wszystko tylko nie na przelanie wypłaty.... ech normalnie w dołek finansowy przez nich wpadnę....

Witkacy robi rano między 7 a 9, i ok 18,19 czyli dwie, no czasami trzy jeszcze w południe walnie minę przeciwpiechotną 🤪 ale rzadko.

• Mamusie
Dzień dobry
U nas nocka dużo lepsza 🙂
Siehankowa życzę by się okazało że wszystko jest dobrze i trzymajcie się w tym szpitalu.
Foga Twoje teksty uwielbiam, a Twój mąż to ma faktycznie spust jajecznica z 10 jajek mój je z 3 🙂
Paloma, Agusia, Karolcia fajnie że się odezwałyście
Co do usypiania to z nocnym usypianiem po kąpieli nie mam problemu, po prostu po kąpaniu mala zasypia przy cycu lub butli a jak nie zaśnie to i tak ją kładę do łóżeczka i najwyżej troszkę zamarudzi i śpi, natomiast w dzień za cholerę nie mgę jej uśpich chyba że ją wożę, no na spacerze w wózku za to śpi momentalnie 🙂
Co do ubierania to czapki z grymasem niezadowolenia przechodzą za to wbić ją w kombinezon to istna katorga, nie znosi kombinezonów i już próbowałam nawet z takim o wiele za dużym bo myslałam że tamten ją ciśnie i nic ryk w niebogłosy 😮
Ja wczoraj się skusiłam na chałkę ☺️ i dziś mała ulewa no i jak zwykle ją wysypało 😞

Cześć, Dziewczynki! 🙂
U nas noc też ok. Tylko teraz po jedzeniu mi strasznie marudził, nic nie chciał - ani leżenia z karuzelą, ani bez, ani chodzenie, ani bujanie, ani leżaczek, ani sraczek - no nic! ..ale teraz mi przysnął na ręku, aniołek 🙂
Foga - fakt - mężuś konkretny 😉 mój też ostatnio na kanapie śpi, bo najpierw on był chory, potem ja od niego złapałam. W pn skończyłam antybiotyk, a nadal kaszlę jak stara babka!
A kupy to szymek też robi przy każdym karmieniu albo i częściej, około 8-9 na dobę, czasem takie podwójne jakby 😉 i wodniste też mu się zdarzają.
milium rzeczywiście kochaniutki - pewnie wyczuł, że mama już zakręcona, to dał spokój 😜
diviana ja też zakładam większy kombinezon, żeby był mniejszy ryk, bo przynajmniej ja się mniej gimnastykuję i szybciej mi idzie 😉 a np. wczoraj to wcale nie było płaczu! aż byłam w szoku! 😁 a to był pierwszy raz jak sama wyszłam na spacer=sama musiałam znieść wózek z 4.piętra! ...więc może mały się zlitował 😉

witajcie
Foga- skąd ja to znam mój też chrapie jak lokomotywa, a jak mu coś powiem to on do mnie ten słodki pomruk nazywasz chrapaniem :P Postaram się dziś to wysłać, priorytetem chyba dojdzie co?

Szyme też dziś bardzo wodnitą kupę robił, ale może to przez ziółka które piję, bo jest w nich rumianek

mój też okropnie chrapie i się zarzeka zawsze, że nie - więc go raz nagrałam 🙂 i utrwaliłam, że nawet w łazience mocno słychać 😁 teraz już nie dyskutuje ;p
najważniejsze, że szymkowi to nie przeszkadza ;p

• Mamusie
dzień dobry 🤪
Foga masz oklaska za to że pysio mi się śmieje 😜 😜 😜
a do śmiechu wcale mi nie jest...co Bartek w nocy odstawił 😮 ja nie wiem co w to dziecko wstąpiło - raz że nie mogłam zbić mu wieczorem temperatury 😞 no nafaszerowałam czym się da ech to w środku nocy się obudził z wrzaskiem ile sił w płucach 😮 i zaczął wierzgać o matko a wszelkie próby uspokojenia czy przytulenia kończyły się kolejnym wrzaskiem 😮 😮 😮
uspokoił sie chyba po 20 minutach ale budził się jeszcze z 5 razy - i bądź tu człowieku mądry o co chodzi ???
Tosia dzisiaj dla odmiany też w nocy jadła 3 razy 😉 ale to akurat sie cieszę bo w nocy to z cyca ciągnie 🙂
No i dzisiaj zupełnie nie mam pomysłu co na obiad zrobić 😞

• Mamusie
Foga no twoj m rewelacyyjny jest hehe
moj też chrapie, może nie głosno, ale mi to przeszkadza i go szturam a raz tak chrapnął ze małą obudził 🤪 😜
Moja bardzo często robi kupki może nie co każde karmienie, chociaż też jej się zdaża, ale co drugie napewno, a w niedziele po chrzcinach na sali zrobiła 3 i w domu 2 to już 5 nie licząc ranka przed kościołem i nocy.
A pisałam wam, że było aż 6 chrztów tego dnia moj m martwił się, że mała będzie płakała, a to inne dzieci się darły jedni to wogóle wyszli z kościoła i całą msze ich nie było, a druga mama karmiła 2 razy az się uspokoiło.

No to się uspokoiłam, bo myślałam, że za często te kupki u nas idą 😮
A co do chrztu to u nas w sobotę będą trzy i nie będzie to podczas mszy, tylko sam sakrament chrztu, więc ok 30 minut to potrwa.. msza za dzieci będzie w którąś niedzielę... Mam nadzieję, że Jagoda jakoś wytrzyma. Chociaż ona na płasko nie chce być na rękach tylko w pionie...