Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Paninka napisał(a):
ta agentka to jej sasiadka dlatego nie zastanowiła sie tylko podpisała 😠 niby ankiete ale w niej sa wszystkie dane kwota skladki oświadczenie ubezpieczonego itp.oryginał jej zabrali a dali kopie a takich danych w zwyklej ankiecie chyba nie ma... to jest HMI polska ERGO HESTIA

jeśli nie opłaci tego kwitaszka to nic się nie stanie. To mi pasuje na to samo co ja miałam.

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
madalena20 napisał(a):
Paninka napisał(a):
ta agentka to jej sasiadka dlatego nie zastanowiła sie tylko podpisała 😠 niby ankiete ale w niej sa wszystkie dane kwota skladki oświadczenie ubezpieczonego itp.oryginał jej zabrali a dali kopie a takich danych w zwyklej ankiecie chyba nie ma... to jest HMI polska ERGO HESTIA

jeśli nie opłaci tego kwitaszka to nic się nie stanie. To mi pasuje na to samo co ja miałam.

nawet jesli podpisała umowe? zadnej kary za jej zerwanie itp. nie bedzie?

Paninka napisał(a):
madalena20 napisał(a):
Paninka napisał(a):

nawet jesli podpisała umowe? zadnej kary za jej zerwanie itp. nie bedzie?

no mi tak koleżanka mówiła, ale nie wiem czy Twoja mama to samo podpisywała.
oki ja zmykam, wrócił mój m. 😉

• Mamusie
No nie mogę musiałam się z Wami tym podzielić:

Dlaczego mężczyźni nie powinni redagować kącika porad 😉

Drogi Aleksandrze,
mam nadzieję, że będziesz mi w stanie pomóc. Pewnego dnia wybrałam się do pracy, zostawiając mojego męża w domu oglądającego telewizję. W drodze do pracy zgasł mi silnik i samochód został unieruchomiony jakieś dwa kilometry od domu - musiałam wrócić się, aby poprosić męża o
pomoc. Kiedy dotarłam do domu nie mogłam uwierzy...ć w to co zobaczyłam. Był w łóżku z córką naszego sąsiada! Mam 32 lata, mój mąż 34, a córka sąsiada ma 19. Pobraliśmy się 10 lat temu. Mąż przyznał mi się, że romansuje przez ostatnie pół roku. Mąż nie zamierza iść do poradni małżeńskiej.
Jestem kompletnym wrakiem człowieka. Potrzebuję pilnej porady. Możesz mi pomóc?
Bożena.

Droga Bożeno,
zgaśnięcie silnika po krótkiej jeździe może być spowodowane przez wiele czynników. Najpierw sprawdź czy nie jest zapchany przewód paliwowy. Jeśli jest czysty, sprawdź wszystkie przewody i rury doprowadzające powietrze do silnika. Sprawdź też przewody uziemiające. Jeśli to nie
rozwiąże twojego problemu to należy sprawdzić czy pompa paliwowa nie jest uszkodzona i czy dostarcza prawidłową ilość paliwa do wtryskiwaczy. Mam nadzieję, że byłem pomocny.
Aleksander.

My już wróciłyśmy Gabi zawieziona, Tosia się wietrzy....
Diviana 😁 😁 dobra historyjka..... 😁 😁
U nas dzisiaj tez ladana pogoda ale ja czuje się jakoś do bani, jakby wszystkie siły ze mnie uszły, słabo mi .....dziwnie sie czuje........

Diviana niezły cham z tego faceta 😁

Ja mam pytanie mam karmiących mm. Bo nie wiem czy mały zjada ok, czy czasem nie za mało. Je 5 x 120ml. A na pudełku jest napisane, że ma jeść 6 razy.

I jeszcze jedna rzecz mnie trapi. Bo Julek mi przesypia cała noc. W sensie, że zje i idzie spać o 21 a wstaje o 6. Ja się nie budzę, jak on nie stęka, więc śpię razem z nim. I nie wiem czy mam go budzić czy nie. Starałam się ostatnio budzić go chociaż o 12 na jedzenie, to pomlaskał trochę i nie chciał, raz zjadł to zwrócił większość..

Diviana napisał(a):
No nie mogę musiałam się z Wami tym podzielić:

Dlaczego mężczyźni nie powinni redagować kącika porad 😉

Drogi Aleksandrze,
mam nadzieję, że będziesz mi w stanie pomóc. Pewnego dnia wybrałam się do pracy, zostawiając mojego męża w domu oglądającego telewizję. W drodze do pracy zgasł mi silnik i samochód został unieruchomiony jakieś dwa kilometry od domu - musiałam wrócić się, aby poprosić męża o
pomoc. Kiedy dotarłam do domu nie mogłam uwierzy...ć w to co zobaczyłam. Był w łóżku z córką naszego sąsiada! Mam 32 lata, mój mąż 34, a córka sąsiada ma 19. Pobraliśmy się 10 lat temu. Mąż przyznał mi się, że romansuje przez ostatnie pół roku. Mąż nie zamierza iść do poradni małżeńskiej.
Jestem kompletnym wrakiem człowieka. Potrzebuję pilnej porady. Możesz mi pomóc?
Bożena.

Droga Bożeno,
zgaśnięcie silnika po krótkiej jeździe może być spowodowane przez wiele czynników. Najpierw sprawdź czy nie jest zapchany przewód paliwowy. Jeśli jest czysty, sprawdź wszystkie przewody i rury doprowadzające powietrze do silnika. Sprawdź też przewody uziemiające. Jeśli to nie
rozwiąże twojego problemu to należy sprawdzić czy pompa paliwowa nie jest uszkodzona i czy dostarcza prawidłową ilość paliwa do wtryskiwaczy. Mam nadzieję, że byłem pomocny.
Aleksander.

🤪 🤪 🤪

• Mamusie
Andzelika nic sie nie martw...moja Lilka ma tak samo...je 5 razy dziennie 120-czasem 150 ml i spi od okolo 21 do 6 bez zadnej przerwy...o 6 zjada i spi do 10 tak ma od okolo tygodnia...na poczatku tez sie martwiłam ale teraz ciesze sie ze juz jest na tyle dorosła i spi cala noc 😉 😉 😉 tylko ze nadal spi wylacznie na brzuszku ( na pleckach pospi gora godzine i trzeba ja przekrecic bo sie budzi 😮

Paninka napisał(a):
Andzelika nic sie nie martw...moja Lilka ma tak samo...je 5 razy dziennie 120-czasem 150 ml i spi od okolo 21 do 6 bez zadnej przerwy...o 6 zjada i spi do 10 tak ma od okolo tygodnia

Dzięki Paninka 😘 Teraz też mi zjadł 150. Bo moja teściowa-dobra rada każe go wybudzać. Ale każdy mówił żeby nie, jak sam się nie budzi.

• Mamusie
Andzelika napisał(a):

Ja mam pytanie mam karmiących mm. Bo nie wiem czy mały zjada ok, czy czasem nie za mało. Je 5 x 120ml. A na pudełku jest napisane, że ma jeść 6 razy.

I jeszcze jedna rzecz mnie trapi. Bo Julek mi przesypia cała noc. W sensie, że zje i idzie spać o 21 a wstaje o 6. Ja się nie budzę, jak on nie stęka, więc śpię razem z nim. I nie wiem czy mam go budzić czy nie. Starałam się ostatnio budzić go chociaż o 12 na jedzenie, to pomlaskał trochę i nie chciał, raz zjadł to zwrócił większość..

Andzelika ja nie budzę Rysia już od dwóch tygodni. Przesypia całe noce tak od 22 do 9 rano. Jak się obudzi to zjada 120 lub 150 i takie porcje zjada cały dzień tzn w takiej ilości choc na noc je co 20, 30 minut i dorabiam, dorabiam aż się naje bo inaczej ryczy jak nie wiem.

• Mamusie
lydzia moja wogole smoka nie chce ( od poczatku jej sie nie podobal a mam 4 rodzaje wiec nie o ksztalt chodzi) a paluchy tez czasem pcha do tego stopnia ze odruch wymiotny nia targa 😮 ale mysle ze to poznawanie siebie bo rog pieluszki tetrowej albo kocyka jak chwyci to tez od razu do buzki 🙂

Kornelka7 napisał(a):
Andzelika napisał(a):

Andzelika ja nie budzę Rysia już od dwóch tygodni. Przesypia całe noce tak od 22 do 9 rano. Jak się obudzi to zjada 120 lub 150 i takie porcje zjada cały dzień tzn w takiej ilości choc na noc je co 20, 30 minut i dorabiam, dorabiam aż się naje bo inaczej ryczy jak nie wiem.

Mi Julek zawsze na noc zje ok. 130/140. Robię mu przeważnie 150, ale nie zawsze doje. Jak nie jest zmęczony i go położę do łóżeczka to płacze, wtedy daję mu jeszcze herbatki i zasypia zazwyczaj. 🙂

Co do smoczka to od początku miałam z TT, teraz teściowa kupiła mu z Nuka ten z tą końcówką taką starą (chyba kauczukowy) i ciągnie, go jak szalony i teraz silikonowego nie chce, bo za twardy. Palce wsadza ciągle, ale to chyba dlatego, że mu zęby idą. No tyle, że smoczka nie odrzucił.

lydziaa, myślę, ze na razie wiekszego wpływu nie bedziesz miała na to, ze szymek ssa kciuka, bo nie upilnujesz tego 😉 ja bym nie panikowała i pozwoliła "poznawac" swoje ciałko 😉 ksawi tez pcha łapki do buzi i kciuka tez ssa... a smoczka nie chce innego niz tego, który ma od początku z TT od 0 do 3m 😮 juz kupiłam dwa - jeden taki sam jak ma tylko od 3 do 9m, drugi z inna koncówką, ale cholernik mały nie wezmie innego i tak ciumka tego malutkiego 😁