Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Paninka, Justyna, Moniq ja kiedyś też w jednym pokoju z mężem i dwoma synami mieszkałam - w sumie przez 7 lat. W jednym domu mieszkało nas ośmioro. Oprócz nas moi rodzice i dziadkowie. W tym domu mieszkam 4 lata - na razie w dwóch pokojach z kuchnią. ale m kończy remont kolejnych trzech 🙂
A mój tata i dziadek w piętrowym domu mieszkają sami - dziadek na parterze, ojciec na piętrze. Tak to czasami w źyciu bywa... Z 8 osób zostały tylko dwie...

Diviana a moze okres powoli sie zbliza?
Dziekuje dziewczyny za slowa otuchy 😘
Powtarzam sobie ze przeciez wiecznie tak nie bedzie.
Najgorsze jest to ze nie mamy zadnej prywatnosci 😠 nawet jak zamykam drzwi ktore praktycznie zawsze sa otwarte i chce dac do zroumienia ze nie zycze sobie by ktos wchodzil to gdzie tam..Drzwi sie z hukiem otwieraja(takie stare zsuwane mamy).O pukaniu to pomazyc moge.
A nie wspomne ze przy kazdym wyjsciu "gdzie idziesz,po co,na co".
Albo jak wracamy z zakupow to razu lapa do torby co kupilam.No kurde sory..
I najlepsze,zagladanie do mojej korespondencji!!! Wszystkie listy sa naderwane(przypadek?)
😠 😠
Powiedzcie tak szczerze..powinnam wkoncu zwrocic "tesciowym"uwage zeby sie odpieprzyly od nas? tak delikatnie ale stanowczoi ryzykowac wielkim fochem i gadaniem na cala rodzine jaka ja wyrodna jestem?...czy mam tak zyc bo "nie wypada"?????

• Mamusie
ann5353 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
Diviana napisał(a):
Matko jak mnie dziś głowa boli i wiruje mi świat przed oczami jak wstanę 😞

moze to skutki ograniczonej diety?

To rzeczywiście moźe mieć wpływ na złe samopoczucie...
Oj doczytałam...
A może zrób badania krwi...

Mam nawet skierowanie i faktycznie muszę się wybrać, może jutro mi się uda

• Mamusie
Paninka napisał(a):
ann ja nie nazekam ciesze sie z tego co mam ale chodzi o to ze jak czasem potrzebuje chwili tylko dla siebie to nie mam gdzie isc a jak calkiem z domu wyjde to tesciowa potem na mnie czeka i jakies komentarze slysze 🤨 😠

To masz Paninka dobry charakter 😁 Bo ja narzekałam i to bardzo 😁 W jednym pokoju dwie wersalki stały, wspólna kuchnia i łazienka... A napisałam to po to dodać wam otuchy: że kiedyś na pewno będzie lepiej 🙂

• Mamusie
Justyna891 napisał(a):
Najgorsze jest to ze nie mamy zadnej prywatnosci 😠 nawet jak zamykam drzwi ktore praktycznie zawsze sa otwarte i chce dac do zroumienia ze nie zycze sobie by ktos wchodzil to gdzie tam..Drzwi sie z hukiem otwieraja(takie stare zsuwane mamy).O pukaniu to pomazyc moge.
I najlepsze,zagladanie do mojej korespondencji!!! Wszystkie listy sa naderwane(przypadek?)
😠 😠
Powiedzcie tak szczerze..powinnam wkoncu zwrocic "tesciowym"uwage zeby sie odpieprzyly od nas? tak delikatnie ale stanowczoi ryzykowac wielkim fochem i gadaniem na cala rodzine jaka ja wyrodna jestem?...czy mam tak zyc bo "nie wypada"?????

A wiesz to zależy 🥴 Z jednej strony powinnaś, bo jakąś prywatność powinniście mieć, a z drugiej nie wiadomo jak teściowie do takiego zwracania im uwagi podejdą... Zawsze mogą ci powiedzieć, że oni są u siebie i mogą robić co chcą, a ty musisz się dostosować 😠 Nie powinni niby tak postąpić i jeśli są ok to tak nie zrobią, ale taka opcja zawsze istnieje...

Justyna891 napisał(a):
😠 😠

ja bym delikatnie starała się zwrócić uwage... albo moze twój m. niech z nimi pogada? kazdemu nalezy się odrobina prywatności... jak można "oglądac" czyjes listy? 😲

Justyna ja bym powiedziała. Dziś się wybieramy do mojej teściowej na obiad. I wyobraźcie sobie, że w sobotę miałam szkołę i nie poszłam, bo źle się czułam. Teściowa dzwoniła do Kuby wtedy się - pyta czy młoda do szkoły poszła, Kuba powiedział, że tak (bo co ją to obchodzi). I wczoraj był u niej i mówi do mnie, że jego matka zadzwoniła do mnie do szkoły po mój plan lekcji. I czemu nie byłam w szkole w sobotę 😮 No sory, ale coś tu chyba jest nie tak. Ja mam swój rozum, wiem co robię. Moja mama mi do szkoły nie dzwoni, a ona będzie. Tak się wkurzyłam, że szok. Kuba powiedział, że mam się po nim nie drzeć tylko mam sama jej powiedzieć. Więc jej dziś powiem, bo za niedługo to mi do łóżka wejdzie. 😮

siehankowa jesli mam juz zrocic im uwage to wole sama,bo jak wysle M to bedzie ze sie zale do niego.Poza tym nie lubie nie jasnych sytuacji.Ja mam problem i ja chce go rozwiazac.
Raz zwrocil babci uwage ze za bardzo sie wtraca to przyszla na drugi dzien "jak on tak mogl".Nie skomentowalam tego bo to on z nia rozmawial.
ann obrazic sie napewno obraza.A jak mi tak powiedza(ze sa u siebie i moga co chca) to sie spakuje i wroce do ojca.Ot i co 🙂
Pierwsze co zrobie jak dostaniemy gore to kaze M zamontowac drzwi na pietrze.Na zamek 😁

Andzelika wlasnie,mnie rodzice nigdy na smyczy nie trzymali.Tlumaczyc sie nie musialam bo to moja sprawa.A praktycznie obce baby maja kontrolowac? 😠 W zyciu!

• Mamusie
Justyna891 napisał(a):
😠 😠

za takie cos to bym jej lapy polamala chyba 😠 😠 😠a Twoj maz co na to? no moja jest jaka jest wscibska tez strasznie ale nie odwazylaby sie zajrzec mi do toeby albo list otworzyc 😠 😠

moniczek napisał(a):
moja teściowa jak "ograniczyłam" jej wtrącanie to się obraziła i powiedziała mojemu m że jej nie lubię 🤪 a ja mam ciut spokoju a mimo to jak jest potrzebna to zawsze jest na stanowisku 😆

Moja teściowa to samo. Powiedziała, że się na nią obraziłam. A to w cele nie prawda, tylko też trochę prywatności się należy.

Ja nie wiem tylko skąd się bierze takie nie zamiłowanie do tych teściowych. Bo , jak moja mama mi coś powie, albo coś zrobi, to całkiem inaczej. No, ale moja mama to akurat się w ogóle nie wtrąca. Wychowała 4 dzieci, a widząc że robię coś nie tak przy Julku to się nie odzywa, bo twierdzi że sama się nauczę. No chyba, że zapytam ją o coś.

• Mamusie
ann5353 napisał(a):
Justyna891 napisał(a):
😠 😠

A wiesz to zależy 🥴 Z jednej strony powinnaś, bo jakąś prywatność powinniście mieć, a z drugiej nie wiadomo jak teściowie do takiego zwracania im uwagi podejdą... Zawsze mogą ci powiedzieć, że oni są u siebie i mogą robić co chcą, a ty musisz się dostosować 😠 Nie powinni niby tak postąpić i jeśli są ok to tak nie zrobią, ale taka opcja zawsze istnieje...

Dzień dobry 🙂
Wszystko ładnie pięknie ale ja bym powiedziała. Delikatnie lecz bardzo stanowczo albo poproś m żeby to zrobił i jeśli to nie pomoże, wtedy sama to zrób. Dostosowac się owszem ale jakim kosztem. Korespondencja ma adresata prawda? Nie można robic wszystkiego pod dyktando. Powinny zrozumiec, że jesteście młodym małżeństwem, że sie docieracie, uczycie siebie nawzajem i macie małe dziecko, które jest wasze. Dżwi zamknąc i bez pukania nie wchodzic. To standard. Moja córka, gdy chce do naszego pokoju wejśc, a dżwi są zamknięte, puka. Nic złego w tym nie ma, żadne to działanie przeciwko drugiemu domownikowi.
Andzelika ja na teściową nie narzekam ale jak w ciąży byłam....chciała ze mną do gabinetu wejśc. Mój wtedy mame zapytał ,,A ty gdzię" i wszystko było jasne. Potem na ktg też chciała ze mną wejśc ale ja dżwi zamknęłam bo sory ale tam też na fotel trzeba czasem usiąśc. Czy ja mała dziewczynka jestem, niezaradna jakaś? Wiem, że w dobrej wierze to chciała zrobic ale są granice.
Tyle miałam czasu, żeby coś napisac bo się już żółwik obudził.
Diviana jak opadnie mgła i troszkę sie ociepli, zapakuję żółwika do samochodu, nosidełko w paczuszkę i pojadę na pocztę.
Ale wyje o matko...

Andzelika napisał(a):
Ja nie wiem tylko skąd się bierze takie nie zamiłowanie do tych teściowych. Bo , jak moja mama mi coś powie, albo coś zrobi, to całkiem inaczej. No, ale moja mama to akurat się w ogóle nie wtrąca. Wychowała 4 dzieci, a widząc że robię coś nie tak przy Julku to się nie odzywa, bo twierdzi że sama się nauczę. No chyba, że zapytam ją o coś.

moja mama to samo - jeszcze nigdy nie zwróciła mi uwagi, ze powinnam zrobic coś tak, a nie inaczej... moje dziecko i ja wiem co dla niego najlepsze 🙂

Dzień dobry!!!

U nas noc jak zwykle, czyli jedzenie co 2 godziny..............

Justyna - no kurde to już przechodzi ludzkie pojęcie.żeby listy cudze czytać??? Rozumię ze są u siebie.. co innego jakbyś im ściany chciała przestawiać lub przemeblowania robić.. wtedy mogliby się czepiać ale korespondencja?? 😠 😠 😠

Diviana - a ja moge obejrzeć twoje kreacje?? NIe po to by coś uskubnąć dla siebie, lecz po to by oko nacieszyć 😉)) Bo ja przy was to raczej posturę pływaczki z DDR mam.......za wielka jestem 🤪 hihi

jo- aneczka - bardzo dziękuję... tylko w mailu proszę o podanie nr konta i ceny torebek 🙂

Daniela - w końcu będzie lepiej..sama niedawno mnie pocieszałaś........... ja doły często łapię.. ale jak nieraz posłucham tekstów mojego m to mi się humor poprawia......on nieraz jak jest wściekły to dostaje takiego słowotoku, że nie umie powiedzieć o co mu chodzi tylko co drugie słowo to na k.... mu idzie........... więc wtedy wybucham śmiechem i biedaczysko polega....no bo jak wyładuje swoją złość, skoro z śiebie klauna zrobił 😮 😮 😮 a tak w ogóle jakby go ktoś obcy posłuchał, to chyba zwału by dostał.. bo na pamiątkę z pracy w MON zostało mu bogate słownictwo (podwórkowe) 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢

Nic skorzystam z chwili snu Jagody i idę siebie ogarnąć..... A na złość skończył mi się podkład i teraz czuję się jak zombi.. a wypłata z ulubionego zakładu dopiero 25go czyli patrz 28 po południu.......... ech...

a może macie jakiś sprawdzony krem na zmarszczki pod oczami??? Bo ja już tyle przetestowałam i nic.. a niestety u mnie w rodzinie kobiety strasznie szybko dostają pod oczami zmarszczek.. ja w wieku 30 lat mam ich tyle co 50 latka.. no ale dużo z tego to tez mimiczne bo dużo się śmieję i strasznie przy tym oczy mrużę 😮 😮 😮

MIłego dnia 🙂

Diviana zrób badania mi się wczoraj krew noskiem puściła.....też powinnam się wybrać........
U mnie teściowa się nie wtrąca ale to pewnie dlatego że ona ma ponad 70lat i ogólnie chyba nigdy nikomu uwagi nie zwracała.......za to moja mama lubi rad udzielać........
idę kawkę pić i Siehankowa zaraz pooglądam co tam ten użytkownik posiada 😁 😁 a mi wczoraj zabawka dla Tosi przyszła muszę ją dzisiaj złożyć i zobaczyć co i jak 🙂

• Mamusie
ale lilka dyskutuje z moja siostra....az sie zanosi

ann nie wiem czy mam dobry czy zly charakter ☺️...nie nazekam bo wszystko co z m.mamy zawdzieczamy glownie sobie...

kornelka moja tesciowa tez sie pchala...kiedys poszlam po tabletki anty do internisty bo mi sie skonczyly to ze mna chciala wejsc taka ciekawa po co ide...a jak dowiedziala sie ze w ciazy jestem to tego samego dnia co ja mialam wizyte umowila sie do gina...ona ma wszystko powycinane i z 5 lat nie byla a akurat ja naszlo wtedy kiedy ja szlam...ale pojechalam duzo wczesniej ona nawet nie wiedziala ze juz mnie nie ma....ale i tak poszla do niego i wypytywala co ze mna 😮 😮 😮

oo i ja też tak jak Foga poprosze o namiary na dobry krem pod oczy... u nas z kolei w rodzinie szybko siwe włosy się pojawiają 🤢 🤢 ja miałam 19lat jak pierwszego siwulca u siebie znalazłam 😮 😮 mam nadzieję że moje księżniczki tej przypadłości nie odziewdziczyły...

I pytanko czy któraś z Was walczy jeszcze z ciemienuchą?? bo ja juz całą butelkę parafiny zużyłam i mnóstwo tego badziewia jeszcze jest..... 🤢 🤢 🤢 🤢 już masłem wczoraj jej główkę smarowałam....

Hej kobitki 🙂 Witam Was dopiero teraz bo szykowałam torcika dla mojego małża z okazji urodzin 🙂 😉
Na trudziłam się bo oczywiście 😜 Szymek dawał mi popalić. 🥴 I musiałam go jakoś zabawiać. A teraz poczytam co naskrobałyście od rana oczywiście w międzyczasie będę sprzątać kuchnię bo wygląda jakby przeszedł przez nią huragan 😮 🤢 🤔