Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
asia19874 napisał(a):
mariola-s napisał(a):
asia19874 napisał(a):
a dziś imieninki są Tadzia i Szymona 🙂 ? jak w ogóle się dobiera imieniny ? 🤔

imieniny to chyba pierwsza data po urodzinach

to mój też chyba miał 🤔 choć moja siora stwierdziła że ma w kwietniu 19stego więc nie wiem 😜
28 WRZESIEN IM TYMONA na podst.Slownika imion Jana Grzenia 😉 😎

a tu o prosze : http://halloween.friko.net/imieniny/19-kwietnia 19ty jak byk! 😎 🤪

• Mamusie
asia19874 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Wszytskiego naj dla wszytskich dzieciaczków .....
TYmon o tydz starszy od Julci ....ale ma juz narzyczona wiec nic nie pisze hi hi , ale dzisiaj Nataszka ma 7 tyg ....
Moja Julcia ma imieniny 10 grudnia.... 🙂 🙂

😜 już jest zarezerwowany 🙃
Trzeba ją zeswatać z jakimś młodzieńcem 🤪
Asia urodzi Ci kochana ziecia na wzorzec Tymusia -mojego zieciulka 😉

• Mamusie
alkohol to koszmarna sprawa.. moj tata jest alkoholikiem ktory sie do tego nie umie przyznac tyle razy nam obiecywal ze pojdzie sie leczyc mamie.. i do dzisiaj nic.. nie wiem jak wyglada sytuacja u twojej mamy ale ciezko jest wyjsc z nalogu.. dlatego ja nie pije nawet piwa drinka nic.. mam obrzydzenie do alko. 🤢
a ja wlasnie pomalowalam sobie szkity na czerwono bo nadia spala twardo i co? wlasnie sie obudzila noz cholera jasna.. jak ja mam do niej podejsc z tymi pazurami... 4 godziny sie zbieralam i akurat teraz..

• Mamusie
karolajna1988 napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Dzien dobry

Nie chwal dnia przed zachodem słońca 🤨 🤨
moje dziecie nie spało od 22 do 3-30 😮 😮 😮 😮 😮
ja pierdziu na zmiane z mezulem czuwanko
a teraz ona spi a ja marze o spaniu
ale maszerujemy za godzinke na spacerek bo pogoda szałowa 🙃 🙃 🙃 🙃

tez ide na spacer tylko czekam aż ksiąze sie obudzi
dziweczyny czy wasze maluszki jak spia to mialcza przes sen hehehe nomalnie nie moge z mojego syna spi i oddaje dziwne dzwieki

cala paleta dzwięków mialczenie jeczenie stękanie a najlepsze jest coś ala kukuryku

• Mamusie
Landusia napisał(a):
Gosix89 napisał(a):
uda;lo sie czy ona moze w takim foteliku jezdzic?bo ja nie wiem juz sama : 🥴

a dlaczego nie?
jezeli ma odpowedni atest i jest kg przystosowany to jak najbardziej..?
hyba ze nie rozumiem pytania? 🤨

no bo niby niemowle nie powinno lezec na takim...hm no on nie ejst plaski tylko taki na wpol siedzaco i czy jej to nie zaskdozi na kregoslup itd?poprostu chce miec pewnosc ze spojojnie moze w tym lezec?siedziec

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
kahlanik napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Mamuśki czemu nie pasują wam huggisy??
My dostalismy torcik pieluszkowy od dyrekcji z meza pracy i tam byly huggisy 2
wiecie co ja uzywalam tylko pampkow i dady
ale dady malutko i tylko tej maciupkiej a wtedy to kupy były nijakie
a pampki wielokrotnie mi sie przelały albo kupa wylazła po plecy
a huggisy nic a nic, zawsze wszystko jest na swoim miejscu i do tego wydają mi sie takie mięciutkie i mają elastyczniejszą gumę i te tasiemki i paseczek do zapinania wiekszy wygodniej mi sie je ubiera i zapina i wydają się byc takie mięciutkie
one sa takie z kubusiem puchatkiem
czemu wam nie pasowały? jakie wady wykrylyscie?

My mieliśmy newborny i przelewało się bokiem 🤢 Co sik to mokre ubranko, więc położyłam na nie dożywotnią lachę 😉 Ale jak Wam pasują to tylko się cieszyć, przynajmniej prezent się nie zmarnuje 🙂

kurna no powaznie mi sie to eleganckko sprawdza mam dwojki
jestemk przezachwycona

ale i tak pobieglam dzis do realca kupic 2x94 szt za 89 zl pampki

ja miałam huggisy neborny w szpitalu i zapitalałam kilka razy dziennie do poloznych po suchy kaftanik i rozek a one marudzily bo przecie wysyp dzieciaków i ze pewnie nie umiem pieluchy zakladać ale widze ze jednak umiałam 🤪

• Mamusie
Doris5969 napisał(a):
Gosix89 napisał(a):
a tu na allegro widze foteliki z wkladka dla niemowlakow...co to za wkladka?nasz nic takiego nie ma...

to sa wkladki dla noworodków i niemoewlaków ja mam taka wkadke ona pomniejsza głebokosc fotelika

a mozna cos tkaiego samemu zrobic z kocyka czy cus?:P

• Mamusie
AsiulkaZG83 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Siema laski
MOja JULCIA ma dzisiaj 7 tyg
Noc spoko ....
W ten weekend duzo dziecieczków wrzesniowych bedzie ochrzczonych ....Hania, Pawełek i jeszcze ktos tam zapowiadał ze tez bedzie chrzcił....
Asik z Zg.....jak tam Twoja mama????
Dorcia ....a WY teraz domek czy w bloku kupiliscie te swoje M?????

szkoda mi slow ..zawszze byla pomocna,zawsze uczuciowa do przesady ..a teraz ma jakies zalamanie ,wszedl alkohol ... 😞 😞 😞nie umiem i juz nie mam sily Jej pomoc.. juz tyle razy pomagalam i ja i brat... 😞cholera nerwy i zal ..wiem ze ona napewno ubolewa nad tym ale chyba sila wyzsza...nie gadam z Nia ,czekalam tyle weekendow,tyle dni ,obiecywala jedno a robila drugie...naprawde jestem bezsilna

buziolki dla Juleczki naszej 😘 😘 😘 😘 😘

kochana.. moze sprobujcie jezcze raz? wiem, ze macie swoje problemy.. ale mozee ona podswiadomie bardzo Was potrzebuje?
nie lam sie 😘

• Mamusie
maga piekna fota!
gosia to jest na tej zasadzie ze dzieciaczki ktore nie siedza jeszcze samodzielnie nie powinny dlugo przebywac w fotelikach bujaczkach i tego typu bajerach bo kregoslup maja jeszcze nie wyrobiony. ale spokojnie mozesz jechac z mala moja kuzynkia jechala z londynu z synkiem 4 miesiecznym i cale 2 tygodnie siedzial i spal w bujaczku w domu do lubił i nic mu nie było. chodzi o to aby nie trzymac malucha 24 h ..
a to wypelnienie to ja tez mam sciaga sie jak maluch urosnie i tym sposobem fotelik jest wiekszy .

• Mamusie
Landusia napisał(a):
maga piekna fota!
gosia to jest na tej zasadzie ze dzieciaczki ktore nie siedza jeszcze samodzielnie nie powinny dlugo przebywac w fotelikach bujaczkach i tego typu bajerach bo kregoslup maja jeszcze nie wyrobiony. ale spokojnie mozesz jechac z mala moja kuzynkia jechala z londynu z synkiem 4 miesiecznym i cale 2 tygodnie siedzial i spal w bujaczku w domu do lubił i nic mu nie było. chodzi o to aby nie trzymac malucha 24 h ..
a to wypelnienie to ja tez mam sciaga sie jak maluch urosnie i tym sposobem fotelik jest wiekszy .

dzieki, dzis robilam 🙃
no my juz musielismy sciagnac 😮 😮 a wczorAj caly wor ubranek 56 musialamm schowac z bolem serca buuu 😞 🤨 😜 czemu te dzieciaki rosna?! 🤪

• Mamusie
Maga napisał(a):
Landusia napisał(a):
maga piekna fota!

dzieki, dzis robilam 🙃
no my juz musielismy sciagnac 😮 😮 a wczorAj caly wor ubranek 56 musialamm schowac z bolem serca buuu 😞 🤨 😜 czemu te dzieciaki rosna?! 🤪

to ty ale uzdolniona jestes! brawo 😉
powiem ci ze 56 to ja juz nadince nie zakladam od 2 tyg hehe a ma 57,5 cm ale z pielucha tetrowa wychodzi z 62 w zapinaniu i to takie duze..
ja tez ubolewam ze nadii wyrasta z takich ladnych ubranek 😁 ale czekaja na nia wieksze ladniejsze hehe juz kupilam jej bluzeczke na rok bo nie moglam sie oprzec hehe 😁