Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
asia19874 napisał(a):
szukam jakiś prezentów na mikołaja 😮 mamy 4 chrześniaków 😮 i nie mam bladego pojęcia co kupić 😲

moja kumpela zalozyla studio fotograficzne i ma w ofercie takie skarpety na slodycze dla dzieci z imieniem i dedykacja, dla kazdego indywidualnie robi, 8zl sztuka, to nawet z przesylka by sie oplacalao a fajna rzecz

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
MamusiOlusia napisał(a):
asia19874 napisał(a):
szukam jakiś prezentów na mikołaja 😮 mamy 4 chrześniaków 😮 i nie mam bladego pojęcia co kupić 😲

moja kumpela zalozyla studio fotograficzne i ma w ofercie takie skarpety na slodycze dla dzieci z imieniem i dedykacja, dla kazdego indywidualnie robi, 8zl sztuka, to nawet z przesylka by sie oplacalao a fajna rzecz

wrzuć link 🙂

• Mamusie
n0vika napisał(a):
Leginsik napisał(a):
n0vika napisał(a):
Leginsik napisał(a):
czym pielęgnowałyście pępuszek po odpadnieciu pepowiny? mam tribiotic

ja to miałam wersje hardkor ... nam odpadł pępek jak jeszcze się nie wygoiło do końca , jeździliśmy po szpitalach , nastraszyli że będą zszywać 😞 używaliśmy antybiotyków , do tego spirytus salicylowy i raz dziennie gencjana.

mojej sie odrywa,pielegnuje tylko spirytusem bo fajnie wysusza,tez sie boje zeby w calosci odpadł i zeby z pepuszkiem było wszystko ok ;/

a spirytus wskazany 🙂 oktanisept masakra ;/

ten oktanisept to tylko kasa wyrzucona nie potrzebnie nie ma jak stare sposoby , u nas też się spiryt tylko okazał skuteczny

• Mamusie
asia19874 napisał(a):
MamusiOlusia napisał(a):
asia19874 napisał(a):

wrzuć link 🙂
wlasnie jako nowy urzytkownik mnie wzielo i nie moge

• Mamusie
Powiedzcie mi jak u was z ulewaniem ? mój tak często ulewa że nie nadażam często z praniem czy prasowaniem 🤢 mimo że mu się mocno odbije po chwili ulewa 🥴 😮 często gęsto zakładam nie wyprasowane ciuchy tylko po to żeby je zaraz wrzucić do prania 😮 Je mi 5 razy dziennie po 120/130 plus herbatka więc raczej przejedzony nie jest 🤔 🤨

• Mamusie
MamusiOlusia napisał(a):
asia19874 napisał(a):
MamusiOlusia napisał(a):
asia19874 napisał(a):

wrzuć link 🙂

wklej i zamiast kropek daj gwiazdki 🙂
teraz zobaczyłam, że masz już 20 postów i możesz wrzucić link

• Mamusie
letka82 napisał(a):
MamusiOlusia napisał(a):
asia19874 napisał(a):
MamusiOlusia napisał(a):
asia19874 napisał(a):

wrzuć link 🙂

wklej i zamiast kropek daj gwiazdki 🙂
teraz zobaczyłam, że masz już 20 postów i możesz wrzucić link

wlasnie nie
co za gowno

• Mamusie
Cześć Mamuśki 🙂
muszę się pochwalić, że Kacperek je już cyca z cyca 😁 bardzo się cieszę, że nie muszę walczyć już z laktatorem i butelkami.
Maga co do kupy to połozna mi mówiła, że mleko matki jest niemal w całości przez dziecko karmione dlatego jeśli maleństwo się nie pręży to nie ma się co martwić. Brak kupki oczywiście nie może trwać w nieskończoność, ale jak jeden dzień nie zrobi to nic się nie stanie.
U nas z kupami jest odwrotnie. Kacperek trzaska po 5 razy na dobę i też się zaczęłam zastanawiać czy to normalne. Jak myślicie? Kupki sa cały czas rzedklie. Powinnam się martwić?

• Mamusie
Leginsik napisał(a):
letka82 napisał(a):
My po powrocie do domu przemywaliśmy patyczkiem moczonym w spirytusie salicylowym i po dwóch tygodniach odpadł nam kikut i jest ładnie wygojony.

a ja sie na poczatku bawiłam z oktaniseptem i zaluje bo moglam od razu spirytusem przemywac ;/

my przemywaliśmy spirytusem i kikut odpadł po 3 dniach 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
asia19874 napisał(a):
hej Kochane 🙂 dzięki za troskę 😘 😘 😘
My od wczoraj w domku , trochę muszę dojść do siebie bo padłam psychicznie ... to co przeżyliśmy co widzieliśmy 😞 szok ! Nie jestem w stanie opisać co widzieliśmy w tym szpitalu ... te biedne płaczące dzieciaczki przyklejone do matek 🥴 eh nie wiem czemu tak muszą cierpieć , za jakie grzechy muszą tak cierpieć 😞... Ogólnie wszystko poszło tak jak było planowane , zabieg trwał około godziny i wszystko potoczyło się zgodnie z planem . Tymonek był na środkach przeciwbolowych tylko zaraz po zabiegu a tak jest grzeczny , uśmiechnięty więc na szczęście nic go nie boli 🙂 zresztą sam lekarz powiedział że ból zanika do 24h po zabiegu więc się nie nacierpiał bidulek nasz . Dobrze że mamy już to za sobą 🙂 jesteśmy prze szczęśliwi że to przetrwaliśmy i poszło wszystko ok ! 🙂
Jeszcze raz dziękujemy za wsparcie i Czarnulce za sms-ki 😘 😘 😘
Ciesze sie niesamowicie ,ze juz po wszystkim i ze Tymonek zniosl to dzielnie - teraz tylko bedzie lepiej 🙂Buziaczki dla Was Kochani 😘 😘 😘

• Mamusie
smerfetka napisał(a):
Cześć Mamuśki 🙂
muszę się pochwalić, że Kacperek je już cyca z cyca 😁 bardzo się cieszę, że nie muszę walczyć już z laktatorem i butelkami.
Maga co do kupy to połozna mi mówiła, że mleko matki jest niemal w całości przez dziecko karmione dlatego jeśli maleństwo się nie pręży to nie ma się co martwić. Brak kupki oczywiście nie może trwać w nieskończoność, ale jak jeden dzień nie zrobi to nic się nie stanie.
U nas z kupami jest odwrotnie. Kacperek trzaska po 5 razy na dobę i też się zaczęłam zastanawiać czy to normalne. Jak myślicie? Kupki sa cały czas rzedklie. Powinnam się martwić?

no tak.. ja wiem, tylko problem w tym, ze on sie mocno prezy i krzyczy na te kupe.. probuje i nic.. jedyne co mu pomaga to takie delikane wsadzanie cxzopka, on go wypycha i tak do skuku az kupke zrobi, bo wedy tez prze, ale ma juz zwieracz troche rozluzniony.. bo za mocno zaciska.. 🤢
czasem juz po 1 dniu sie bardzo meczy.. nie pamieam juz kiedy zrobil sam kupe 🤢 🤢 🤢

aha, jesli karmisz piersia o mysle, ze nie powinnas sie martwic, kupki powinny byc rzadkie tak jak na poczatku a czestotliwosc wcale nie musi sie zmienic..
ja go karmie moim mlekiem a robi kupy jak pasta do zebow 🤢

• Mamusie
smerfetka napisał(a):
Cześć Mamuśki 🙂
gratuluje wiem jak to boli tez tak mialam, suuuuuuuuuuuuper ż↨e sie udalo

• Mamusie
AsiulkaZG83 napisał(a):
asia19874 napisał(a):
hej Kochane 🙂 dzięki za troskę 😘 😘 😘
My od wczoraj w domku , trochę muszę dojść do siebie bo padłam psychicznie ... to co przeżyliśmy co widzieliśmy 😞 szok ! Nie jestem w stanie opisać co widzieliśmy w tym szpitalu ... te biedne płaczące dzieciaczki przyklejone do matek 🥴 eh nie wiem czemu tak muszą cierpieć , za jakie grzechy muszą tak cierpieć 😞... Ogólnie wszystko poszło tak jak było planowane , zabieg trwał około godziny i wszystko potoczyło się zgodnie z planem . Tymonek był na środkach przeciwbolowych tylko zaraz po zabiegu a tak jest grzeczny , uśmiechnięty więc na szczęście nic go nie boli 🙂 zresztą sam lekarz powiedział że ból zanika do 24h po zabiegu więc się nie nacierpiał bidulek nasz . Dobrze że mamy już to za sobą 🙂 jesteśmy prze szczęśliwi że to przetrwaliśmy i poszło wszystko ok ! 🙂
Jeszcze raz dziękujemy za wsparcie i Czarnulce za sms-ki 😘 😘 😘
Ciesze sie niesamowicie ,ze juz po wszystkim i ze Tymonek zniosl to dzielnie - teraz tylko bedzie lepiej 🙂Buziaczki dla Was Kochani 😘 😘 😘

dzielne Maleństwo i dzielna Mamusia. Cieszę się razem z Wami, że wszystko poszło zgodnie z planem. Teraz juz z górki