Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witajcie Kochane 😘 😘

Troszke forum zaniedbałam 😞 Ale każdą chwile spędzam z Emilką 🙂 Nie moge sie Nią nacieszyc 🙂 Jest taka Kochana!!!Głodomorek straszny 🙂 Jak na Nią patrze chce mi sie płakać..i wspomnienia wracają 🙂Tak długo na Nią czekałam,że teraz szkoda mi zostawiać Emilke Mamie jak wychodze do sklepu..chce być z Nią każdą sekunde,bo wiem że żadna sie już nie powtórzy..i że każda jest wyjatkowa i niepowtarzalna...
Mam nadzieje,że mnie rozumiecie 🙂Pozdrawiam Was Kochane 😘 I dziękuje za życzenia urodzinowe 😘 😘

Emilka ma dzisiaj tydzień 🙂

szuwartyna napisał(a):
Czesc Dziewczyny,
mam problem moj maly wczoraj robil bardzo rzadkie, wodniste kupki. bardzo sie boje, ze to jest biegunka. ma takie suche usta, w brzuszku mu jezdzi non stop i puszcza baczki. nie wiem czy schizuje, czy to tylko przejsciowe, czy moze cos powazniejszego?
nie wiem, czy moga miec na to wplyw jablka?
nawet spiac w lozeczku co jakis czas postekuje, jeju nie wiem czy to juz moja wyobraznia?
kolezanka nastraszyla mnie, ze w szpitalu dzidzia podlapala rotawirusy....bardzo sie boje o mojego Jedrzejka, wiec duza prosba o pomoc.

Wydaje mi się ze jabłka mogą mieć wpływ na rzadką kupkę.
Jednak może lepiej zasiegni opini lekarza choćby telefoncznie a puki co obserwuj maluszka i może dopajaj wodą wrazie czego żeby się nie odwodnł.

siemka u nas nocka ok 🙂 ,myslałam że mały dostał kataru ale to tylko jakieś bawory przemyłam sola fizjologiczna i jak reka odjoł 🙂
mój mały tez robi rzadkie kupki , to hyba normalne bo nic go nie bloli odwodniony nie jest je normalnie

• Mamusie
Dzień dobry!!
jesteśmy od środy w domu. Uczymy się siebie nawzajem i nawet nie jest tak źle 😉 Czuję się po cesarce rewelacyjnie i już od poniedziałku nie brałam nic przeciwbólowego - jakoś rana szybciej się goi jak masz skarba kolo siebie. Mąż pomaga mi jak tylko może - jeszcze trochę a zacząłby karmić piersią by mnie odciążyć 😁 😁
Potrzebuję trochę czasu by się zorientować w temacie Mamusiek 🙂
Pozdrawiam

• Mamusie
asia19874 napisał(a):
2:0 dla Tymusia 😁 druga kupa w ciągu dnia 😁 🤪 ahhh co za radość 🙃 😜

uhh.. 0 dla Antosia 😞 dalej nie zrobil kupki od tamtej zbitej zielonej wczoraj.. i jak mi sie budzi to steka i krzyczy.. wiec go przytulam i glaszcze.. nawet w rozpaczy przyjal spowrotem cycusia 😜 a ostatnio odrzucal 😁

• Mamusie
Landusia napisał(a):
doris moja kuzynka dawala synkowi od 2 tyg plantex duo. spytaj w aptece..
szuwartyna nie pomoge moja nadi nie robi kupek 🤨 a jak zrobi po tyg to maja konstystencje pasty do zebow.

no moj ostatnio 2 dni nie robil i taka wlasnie zrtobil.. teraz tez od wczoraj nic.. jak sobie z tym radzicie? nadia marudzi? steka? bo dla nas to nowosc.. i nie musze mowic, ze nieprzyjemna 😞 to juz wolalam czasy, kiedy kupa strzelala tak daleko, ze az na nasze lozko 😜

• Mamusie
letka82 napisał(a):
Dzień dobry!!
jesteśmy od środy w domu. Uczymy się siebie nawzajem i nawet nie jest tak źle 😉 Czuję się po cesarce rewelacyjnie i już od poniedziałku nie brałam nic przeciwbólowego - jakoś rana szybciej się goi jak masz skarba kolo siebie. Mąż pomaga mi jak tylko może - jeszcze trochę a zacząłby karmić piersią by mnie odciążyć 😁 😁
Pozdrawiam

super 🙂 cieszymy się że jesteś z powrotem 😘 już z Olgą w ramionach 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
Maga napisał(a):
asia19874 napisał(a):
2:0 dla Tymusia 😁 druga kupa w ciągu dnia 😁 🤪 ahhh co za radość 🙃 😜

uhh.. 0 dla Antosia 😞 dalej nie zrobil kupki od tamtej zbitej zielonej wczoraj.. i jak mi sie budzi to steka i krzyczy.. wiec go przytulam i glaszcze.. nawet w rozpaczy przyjal spowrotem cycusia 😜 a ostatnio odrzucal 😁

Kochana u nas taka radość bo po 3 dniach zrobił dwie 😮 na początku robił codziennie a teraz nie wiem co mu sie poprzestawiało ..a jak już zrobi ah co za radość 🤪 😁
Próbuj mu masować brzuszek i go kłaść na brzuchu ... biedny Antoś 😘

• Mamusie
Maga napisał(a):
Landusia napisał(a):
szuwartyna nie pomoge moja nadi nie robi kupek 🤨 a jak zrobi po tyg to maja konstystencje pasty do zebow.

no moj ostatnio 2 dni nie robil i taka wlasnie zrtobil.. teraz tez od wczoraj nic.. jak sobie z tym radzicie? nadia marudzi? steka? bo dla nas to nowosc.. i nie musze mowic, ze nieprzyjemna 😞 to juz wolalam czasy, kiedy kupa strzelala tak daleko, ze az na nasze lozko 😜

nadinka meczy sie, podnosi nozki napina krzyczy wtedy idzie czopek a jak nie jest tak tragicznie to nozki w gore masuje brzuszek daje plantex i ostatnio zrobila sma pierwsza kupke.. a dzis wlasnie od rana staramy sie zrobic kupke ale nie idzie.. 🥴

• Mamusie
Landusia napisał(a):
Maga napisał(a):
Landusia napisał(a):

nadinka meczy sie, podnosi nozki napina krzyczy wtedy idzie czopek a jak nie jest tak tragicznie to nozki w gore masuje brzuszek daje plantex i ostatnio zrobila sma pierwsza kupke.. a dzis wlasnie od rana staramy sie zrobic kupke ale nie idzie.. 🥴

Landusia, ja jak mały kupki nie może zrobić to kładę go najpierw na brzuch i masuję Michała po pleckach, on tak sobie postęka, pomarudzi.. po jakims czasie kładę na plecki i zginam delikatnie nózki do brzuszka i wtedy często idą bąki i kupka.

• Mamusie
Szuwartyna, jeśli Jędrek ma spierzchnięte usta to spróbuj go dopoić. MImo że dziecko na piersi samo się cyckiem poi gto ja jednak raz dziennie daję mojemu do wypicia glukozę 5% ( w aptece za ok 3,5 butelka pół litrowa ) , pociamka jej niewiele ale zauwazyłam że zaczyna w końcu blednąc mu żółtaczka no i usta nie są spierzchniete 🙂
co do kupek to jesli to była jednorazowa akcja to się nie przejmuj, jednak gdyby wodniste kupki się utrzymywały to lepiej zgłosić się z tym do pediatry bo rzeczywiście o odwodnienie nietrudno..

• Mamusie
czesc dziewczyny. Ale naskorbalyscie od wczoraj. Ja sie bardzo zle czuje....mam goraczke 38,5! juz wczoraj mnie lamalo w kosciach, dlatego nie bylo mnie na forum... do tego chcialam sie zdrzemnac po poludniu ale maly byl bardzo marudny i moj D nie mogl sobie z nim poradzic. W nocy tez cos mu bylo strasznie plakal przez 2,5 godz. Ale to nie sa kolki!! nie wiem, moze to te pioruny... w koncu jest w 5 tyg! on plakal a ja razem z nim tak mnie bolaly miesnie i lamalo w kosciach! marzylam o tym zeby sie polozyc ....a on ciagle sie darl! moj D nie slyszal nic bo bylismy w innym pokoju nie chcialam go budzic bo dzis szedl do pracy. Chyba jestem zla matka, bo strasznie w nocy kurwo.... i przeklinalam. Bylam wsciekla na Pawelka! naprawde wsciekla. Ael naprawde nie dawalam rady fizycznei i psychicznie. Do tego on byl spokojny tylko przy cycku, nauczyl sie zasypiac jak jest najedzony gryzac dziaslami sutka. Ma mi tak je zmasakrowane ze szok! bolalo jak cholera, i znowu beczalam i sie darlam. Co za potworna noc!!! Tj. kolejny powod dla ktorego mam dola....cwiczylam z synkiem zasypianie w lozeczku, pare razy nawet sie udalo, a ostatnio tak sie wydziera, ze ja nie mam sily, wymiekam... biore go na rece do cycka i zasypia. Kurde on chyba juz sie przyzwyczail.Nie wiem.... Co to bedzie jak bedzie starszy..nie dam rady go tak trzymac bo mam straszne bole krzyza, a on bedzie wiecej wazyl. Nie wiem co mam robic. Odpuscic? a moze on jeszcze jest za malutki na samodzielne zasypianie? moze jeszcze potrzebuje czulosci i mojgo cycka? a co bedzie jak odstwie go od piersi ( planuje dopiero po 6 m -cach )on nawet nie umie pic z butelki... Dziewczyny pomozcie.... Jak to jest u was?
Krzyczycie czasem jak juz nie macie sily? Kocham Pawelka ponad zycie, zawsze sie modlilam zeby byc idealna matka, pelna milosci czulosci , cierpliwosci zaspakajaca wszystkie potrzeby materaialne i nie tylko mojego dziecka....a teraz...teraz widze ze mi nie wychodzi.... tak na niego czekalam... a mialam mysli ze zaluje....jestem okropna!!!!Mam dzis wielkiego kaca moralnego... ☺️

Sory za taaki dlugi post i za bledy, ale musialam sie wygadac......... 🥴 🥴

• Mamusie
asia19874 napisał(a):
letka82 napisał(a):
Dzień dobry!!
Pozdrawiam

super 🙂 cieszymy się że jesteś z powrotem 😘 już z Olgą w ramionach 🙂 🙂 🙂

Asiu! Zmieniliśmy imię na Lena Alicja, bo Olga nam za twardo brzmiało... A poza tym mała wcale nie wygląda na Olgę 😮

• Mamusie
Aniulka 25 jestes dobra matka tylko zmeczenie i przeziebienie wzieło góre i juz!!! to normalne kazda z nas ma lub bedzie miała takie załamania tego nie da sie uniknać !!!!!!!!!!!!w filmach i na reklamach sa tylko cudowne ,zawsze usmiechniete zadbane i i zadowolone matki a życie codzienne jest całkiem inne !!!raz jest lepiej a raz gorzej !!!A Pawełek on swoje juz wie gdzie mu najlepiej 🙂 i wykorzystuje to wlaśnie płaczem a dzieci zawsze beda potrzeboway czulości i milości i my ja im dajemy tyle ze co innego milośc i czułość a przyzwyczajenie do wygody tak ze niestety dzieci trzeba uczyc pewnych nawyków od poczatku 🙂

• Mamusie
aniulka25 napisał(a):
czesc dziewczyny. Ale naskorbalyscie od wczoraj. Ja sie bardzo zle czuje....mam goraczke 38,5! juz wczoraj mnie lamalo w kosciach, dlatego nie bylo mnie na forum... do tego chcialam sie zdrzemnac po poludniu ale maly byl bardzo marudny i moj D nie mogl sobie z nim poradzic. W nocy tez cos mu bylo strasznie plakal przez 2,5 godz. Ale to nie sa kolki!! nie wiem, moze to te pioruny... w koncu jest w 5 tyg! on plakal a ja razem z nim tak mnie bolaly miesnie i lamalo w kosciach! marzylam o tym zeby sie polozyc ....a on ciagle sie darl! moj D nie slyszal nic bo bylismy w innym pokoju nie chcialam go budzic bo dzis szedl do pracy. Chyba jestem zla matka, bo strasznie w nocy kurwo.... i przeklinalam. Bylam wsciekla na Pawelka! naprawde wsciekla. Ael naprawde nie dawalam rady fizycznei i psychicznie. Do tego on byl spokojny tylko przy cycku, nauczyl sie zasypiac jak jest najedzony gryzac dziaslami sutka. Ma mi tak je zmasakrowane ze szok! bolalo jak cholera, i znowu beczalam i sie darlam. Co za potworna noc!!! Tj. kolejny powod dla ktorego mam dola....cwiczylam z synkiem zasypianie w lozeczku, pare razy nawet sie udalo, a ostatnio tak sie wydziera, ze ja nie mam sily, wymiekam... biore go na rece do cycka i zasypia. Kurde on chyba juz sie przyzwyczail.Nie wiem.... Co to bedzie jak bedzie starszy..nie dam rady go tak trzymac bo mam straszne bole krzyza, a on bedzie wiecej wazyl. Nie wiem co mam robic. Odpuscic? a moze on jeszcze jest za malutki na samodzielne zasypianie? moze jeszcze potrzebuje czulosci i mojgo cycka? a co bedzie jak odstwie go od piersi ( planuje dopiero po 6 m -cach )on nawet nie umie pic z butelki... Dziewczyny pomozcie.... Jak to jest u was?
Krzyczycie czasem jak juz nie macie sily? Kocham Pawelka ponad zycie, zawsze sie modlilam zeby byc idealna matka, pelna milosci czulosci , cierpliwosci zaspakajaca wszystkie potrzeby materaialne i nie tylko mojego dziecka....a teraz...teraz widze ze mi nie wychodzi.... tak na niego czekalam... a mialam mysli ze zaluje....jestem okropna!!!!Mam dzis wielkiego kaca moralnego... ☺️

Sory za taaki dlugi post i za bledy, ale musialam sie wygadac......... 🥴 🥴

tez raz nie wytrzymalam i troche poprzeklinalam..to normalne szczegolnie na poczatku dopoki nie [zyzwyczaimy sie do wszystkiego, w koncu nasze zycie obrocilo sie o 360stopni.