Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
AsiulkaZG83 napisał(a):
agamu napisał(a):
Maga napisał(a):
asia19874 napisał(a):
Maga napisał(a):
asia19874 napisał(a):
Maga napisał(a):
agamu napisał(a):
Qrwa moja marudzi od samego rana 😠 😠 😠 😠 😠
nie wiem co jej jest 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢
zawsze marudziła po południu, a dzisiaj odkąd oczy otworzyła....

a mojgo chyba dziasla bolla, bo ugryzl gryzak i sie rozbeczal 😞 😮

my patrzyłyśmy z mamą mojemu w buzię 😜 i ma spuchnięte dziąsełka 😲 także się klują 😮

moj tezz- od dolu takie rozpulchniome i co mnie za reke zlapie to ugryzie i b twarde sa..
ale kto wie kiedy to nbedzie 🤪

dokładnie ... może to trwać i trwać także nie ma co się napalać 😜 choć kto wie 😁 może niebawem wyskoczy jakiś ząbek 🙂

hih ciekawe u kogo pierwszy 🙃 Agatka juz kupla masc, tak? to moze u Gabi? 🤪

Ja maść kupiłam i stosujemy już od 2 tygodni...ale nic więcej się nie dzieje, zębów póki co nie widać na horyzoncie 🙂
😁 😁 😁 😁 agatka teraz nowy stres pt."gdzie są ząbki???" 🙂 a jak dzis pamietam ile sie uśmiałam z Ciebie jak żeśmy przez tel.rozmawiały .."kiedy ja k..urodzę???!!!" hahahaahha jestes agentka nie z tej ziemi 🙂polecam Agatke na zły humor -normalnie tel do Agatki i jak ręką odjął 😁 😁 😁 😘 a klasne Cie jesli bede mogla.. 🤨

hahahahahahaahahhaah, jak sobie przypomę te nasze rozmowy, to normalnie szczam po gaciach heeheheheheeeheehe 🙂 AJ LAW JU ASIK 😘 😘 😘 😘 zawsze mi się humor poprawiał, jak wiedziałam, że sama nie jestem w tym qrewskim oczekiwaniu 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
Doris5969 napisał(a):
dziewczyny czy wy to przypdakiem nie przesadzacie z tymi zębami 🥴????
mi wczoraj pediatra powiedziala z eto normalne ze dziecko sie ślini i że wkłada rączki do buzi dlatego ze poznaje swoje ciało a na ząbki to jest za wcześnie

moja Hania cała piąstke wklada,ale dziaselka ma jeszcze bialutkie.
zabkowanie raczej zaczyna sie od 4 miesiaca,chociaz w skrajnych przypadkach nawet w 2 😮

• Mamusie
Doris5969 napisał(a):
mi wczoraj pediatra powiedziala z eto normalne ze dziecko sie ślini i że wkłada rączki do buzi dlatego ze poznaje swoje ciało a na ząbki to jest za wcześnie

czemu za wczesnie? 😮 Grzesiu od Kasi mial w 2gim miesiacu. poza tym nie ma chyba jakiejs reguly- za wczesnie za pozno 😜
poza tym nikt nie mowi o slinieniu i raczkach w buzi, bo to ten etap rozwoju tylko o rozpulchnuonych dziaslch i o bolu, kiedy sobie cos ugryzie

• Mamusie
Moje obserwacje:
Haniależąc na brzuszku powoli sie przechyla w bok,zaczyna bardziej wierzgać nóżkami,jakby w miejscu pełzała,piszczy już na głos,a łezki nam towarzyszyły od pierwszego dnia jej narodzin 🙂 na razie śmieje sie na głos tylko podczas snu no i tak pięknie sie uśmiecha gdy do niej mówie lub gdy zobaczy męża 🙂 patrzy sie na moje usta i po swojemu sobie tłumaczy..te słotkie gggrrrrruuuuu 🤪

Dzisiaj mamy 11 tygodni

• Mamusie
Leginsik napisał(a):
Moje obserwacje:
Haniależąc na brzuszku powoli sie przechyla w bok,zaczyna bardziej wierzgać nóżkami,jakby w miejscu pełzała,piszczy już na głos,a łezki nam towarzyszyły od pierwszego dnia jej narodzin 🙂 na razie śmieje sie na głos tylko podczas snu no i tak pięknie sie uśmiecha gdy do niej mówie lub gdy zobaczy męża 🙂 patrzy sie na moje usta i po swojemu sobie tłumaczy..te słotkie gggrrrrruuuuu 🤪

Dzisiaj mamy 11 tygodni

cudnie 😁 😁 😘 to grruuu GI albo ghe albo khhhh jest najlepsze, nie? 🙃 moj jak jest glodny wola MAAA 😜 a smieje sie na glos jak wizi siebie w lustrze i jak go laskocze 🙃 🙃 podczas snu to tez juz od dawna 😉 itd itd.. 🙃

aha no i najlepszego 😘

• Mamusie
Maga napisał(a):
Leginsik napisał(a):
Moje obserwacje:

Dzisiaj mamy 11 tygodni

cudnie 😁 😁 😘 to grruuu GI albo ghe albo khhhh jest najlepsze, nie? 🙃 moj jak jest glodny wola MAAA 😜 a smieje sie na glos jak wizi siebie w lustrze i jak go laskocze 🙃 🙃 podczas snu to tez juz od dawna 😉 itd itd.. 🙃

to wołanie gdy jest głodny mi sie podoba,spryciula mały 🤪

dziękujemy 🙂

• Mamusie
Maga napisał(a):
Doris5969 napisał(a):

czemu za wczesnie? 😮 Grzesiu od Kasi mial w 2gim miesiacu. poza tym nie ma chyba jakiejs reguly- za wczesnie za pozno 😜
poza tym nikt nie mowi o slinieniu i raczkach w buzi, bo to ten etap rozwoju tylko o rozpulchnuonych dziaslch i o bolu, kiedy sobie cos ugryzie

i to są skrajne przypadki ze w 2-gim wychodzą a wogóle im szybciej tym gorzej ponoć zęby są słabsze 😜
normalnie to jest po 4 m-cu 🙂
a przypomnij sobie jak zaczynałyście pisać o ślinieniu i wkładaniu lapek do buzi od razu było stwierdzone ze to wina zbliżających się zębów stad też moje spostrzeżenia 🙂

• Mamusie
agamu napisał(a):
W przyszłym tygodniu planujemy wybrać się z Gabunią na basen 🤪 🤪 🤪
już nie mogę się doczekać 🙂

my dopiero planujemy taki wypad na wiosne,dla mnie teraz jest najgorszy okres na tego typu wycieczki z małym dzieckiem.
wole dmuchac na zimne 😉

• Mamusie
jemy i idziemy na spacer 🙂

Dzwonie dzisiaj do naszego doktorka,kupy ładne ale problemy z brzuszkiem sie nasiliły chyba bedziemy zmieniac mleko (w sumie to juz nawet lepiej) od poczatku cos z jego przyswajaniem Hania miała nie tak,jesli to sie potwierdzi bede miała do sprzedania dwie puszki bebilonu comfort

• Mamusie
Doris5969 napisał(a):
Maga napisał(a):
Doris5969 napisał(a):

i to są skrajne przypadki ze w 2-gim wychodzą a wogóle im szybciej tym gorzej ponoć zęby są słabsze 😜
normalnie to jest po 4 m-cu 🙂
a przypomnij sobie jak zaczynałyście pisać o ślinieniu i wkładaniu lapek do buzi od razu było stwierdzone ze to wina zbliżających się zębów stad też moje spostrzeżenia 🙂

ja mysle, ze nie ma reguly i to zalezy od dziecka 😉 mmoga wyjsc tez w 16tym mies i tez dobrze 😉 poza tym od objawow daleka droga jeszcze 🙃
a w to, ze slinienie etc to dla mnie taki etap rozwoju-poznawania, ktory po prostu cesto utozsamia sie z zebami, bo te same objawy 😜

• Mamusie
agamu napisał(a):

świetna sprawa ztym basenem ja z Kuba zaczęłam chodzić jak miał 5 m-cy a dzisiaj juz pływa super 🙂
z nartami tez [proponuje zaczac od 4 lat jesli wy jezdzicie na nartach 🙂bo Kuba śmiga na nartach lepiej niż matka 🙂sorka ale jednoreki działa 😜 🙂

• Mamusie
Doris5969 napisał(a):
agamu napisał(a):

świetna sprawa ztym basenem ja z Kuba zaczęłam chodzić jak miał 5 m-cy a dzisiaj juz pływa super 🙂
z nartami tez [proponuje zaczac od 4 lat jesli wy jezdzicie na nartach 🙂bo Kuba śmiga na nartach lepiej niż matka 🙂sorka ale jednoreki działa 😜 🙂

Dokładnier, ja moja chce uczyc na nartach jak skonczy 3 latka juz 🙂 Jak pracowałam jako instruktorka to miałam grupę właśnie takich 3 latow-słodkie kaczorki malutkie ahahahaha
a jak wymiatały już po 3 dniach to aż miło było patrzeć 🙂 🙂 🙂