Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
kasia1986 napisał(a):
Dori1982 napisał(a):
Ja nie bardzo wiem jak te kaszki wprowadzać. Tak jak piszesz Dorka na dobranoc, ale to zamiast cyca czy i to i to .... jak już pisałam z kaszkami jestem totalnie zielona 😜 Iteż się zastanawiam czy Maciusiowi taka zmiana menu się spodoba 😁

kaszki na dobranoc - fajna sprawa, choć ja je też w dzięń używałam. Grzesia karmiłam piersią do 1,5 roku, więc po kaszce na wieczór i tak "dopijał" sobie cycka 🙂
Polecam kaszki firmy nestle - mają fajne zapięcie, są dobre smakowo. Ja używałam do przygotowania z wodą, nie bawiłam się dodatkwo w robienie mleka do kaszki. Obecnie Michał testuje malinową z nestle, smakuje mu 🙂

Czyli po kaszce wieczornej może jeszcze cycka dostać 🙂

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dori1982 napisał(a):
kasia1986 napisał(a):
dobra, "cerazette" łyknięte, mozna działać 🤪 🤪

dobranoc 😜

Miłego działania 😉

Dobrze jest mieć tu na forum mamusię z doświadczeniem. Będzie się kogo poradzić w razie problemów 🙂

Dzięki Kasia za rady - ja na pewno skorzystam, więc wybieram się na zakupy po słoiczki 😉))
Miłego baraszkowania 😁

• Mamusie
Dori1982 napisał(a):
kasia1986 napisał(a):
Dori1982 napisał(a):
Ja nie bardzo wiem jak te kaszki wprowadzać. Tak jak piszesz Dorka na dobranoc, ale to zamiast cyca czy i to i to .... jak już pisałam z kaszkami jestem totalnie zielona 😜 Iteż się zastanawiam czy Maciusiowi taka zmiana menu się spodoba 😁

kaszki na dobranoc - fajna sprawa, choć ja je też w dzięń używałam. Grzesia karmiłam piersią do 1,5 roku, więc po kaszce na wieczór i tak "dopijał" sobie cycka 🙂
Polecam kaszki firmy nestle - mają fajne zapięcie, są dobre smakowo. Ja używałam do przygotowania z wodą, nie bawiłam się dodatkwo w robienie mleka do kaszki. Obecnie Michał testuje malinową z nestle, smakuje mu 🙂

Czyli po kaszce wieczornej może jeszcze cycka dostać 🙂

Na stronie też polecają żeby podać na początku pare łyżeczek tuż przed cyckiem

• Mamusie
Dori1982 napisał(a):
MamaNataszy napisał(a):
shore napisał(a):
Dzięki za miłe przyjęcie 🙂 Jedna z Mam ma problem z nietolerancją pokarmową swojego dziecka, ja niestety też tzn. mój Synek 😞

Moja Mała tak samo ma nie tolerancje. Tylko już jest na mm. Pije bebilon pepti. Także ma Atopowe zapalenie skóry, więc działamy na emoliantach. Już jemy jabłko i kaszkę bananową. I małej nic nie jest 🙂 🙂

MamaNataszy A jaką tą kaszkę podajesz ? mleczną czy bezmleczną ? i kiedy podajesz? Bo ja z tymi kaszkami to zupełnie zielona jestem, bo każdy mówi mi inaczej 🤨

Bobovita kaszka. A jabłka sama tre na tarce. Mój mąż od Babci przywiózł zimówki. Kaszka jest ryżowa. Podaje na noc. Zaczęłam podawać do 150 ml mleka mm dodawałam jedną łyżeczkę tej kaszki a później coraz więcej i teraz mała je z łyżeczki, bo jest już gęsta. To jest tak na 150 ml mm dodaje się trzy łyżeczki stołowe kaszki 😆

• Mamusie
Dorka napisał(a):
Dori1982 napisał(a):
kasia1986 napisał(a):

dobranoc 😜

Miłego działania 😉

Dobrze jest mieć tu na forum mamusię z doświadczeniem. Będzie się kogo poradzić w razie problemów 🙂

Dzięki Kasia za rady - ja na pewno skorzystam, więc wybieram się na zakupy po słoiczki 😉))
Miłego baraszkowania 😁

A wy zboczeńcze. Już tylko nocne baraszki im w głowie. Dzieci lepiej bawić 😠 😠 😎 😎 😁 😁 😁 A nie wam takie kosmate myśli szaleją po główkach 😁 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
MamaNataszy napisał(a):
Dorka napisał(a):
Dori1982 napisał(a):
kasia1986 napisał(a):

dobranoc 😜

Miłego działania 😉

Miłego baraszkowania 😁

A wy zboczeńcze. Już tylko nocne baraszki im w głowie. Dzieci lepiej bawić 😠 😠 😎 😎 😁 😁 😁 A nie wam takie kosmate myśli szaleją po główkach 😁 🤪 🤪 🤪

A tam zboczeńce zaraz 🤪 Jak dzieci śpią to trzeba sobie jakieś zajęcie znaleźć 😉

• Mamusie
Dori1982 napisał(a):
MamaNataszy napisał(a):
Dorka napisał(a):
Dori1982 napisał(a):
kasia1986 napisał(a):

dobranoc 😜

Miłego działania 😉

Miłego baraszkowania 😁

A tam zboczeńce zaraz 🤪 Jak dzieci śpią to trzeba sobie jakieś zajęcie znaleźć 😉

Osz Ty 😁 😁 😁 Można dom posprzątać a nie tam od razu Bara ,Bara, Bara Riki, Tiki, Tak

• Mamusie
MamaNataszy napisał(a):
I wrzócajcie fotki bobasów. Bo nie mogę się doczekać nowych wrześniowych twarzyczek. Zobaczyłam, że tu same chłopy, tylko moja Nataszka z dziewczynek 😜 😜 Będzie miała w czym wybierać 🤪 🤪

No kawalerów tutaj sporo 😁 😜
Co do kaszki to właśnie też myślę nad wprowadzeniem tej ryżowej z Bobovity. Zobaczymy co przy tej alergii młodego wyjdzie nam z tego ... ale mi się rymuje 😁

No i czekamy na relację z wprowadzania marchewki, bo ja też planuję zacząć chyba od marchewki 😉

• Mamusie
MamaNataszy napisał(a):
Dori1982 napisał(a):
MamaNataszy napisał(a):
Dorka napisał(a):
Dori1982 napisał(a):
kasia1986 napisał(a):

dobranoc 😜

Miłego działania 😉

Miłego baraszkowania 😁

Osz Ty 😁 😁 😁 Można dom posprzątać a nie tam od razu Bara ,Bara, Bara Riki, Tiki, Tak

No niby tak 😜 ale ileż można sprzątać 😁 😁 😁 czasem trzeba pozwolić sobie na odrobinę przyjemności 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
Dzień dobry,
Mój maluch spał 13h oczywiście z przerwami na jedzonko, ale po raz pierwszy zasnął zaraz po kąpieli bez wariacji 😜 a teraz znowu drzemie. Jak się obudzi wybierzemy się na spacerek oblukać słoiczki i kaszki. Miłego dzionka, zajrzę później 😎

• Mamusie
Witam się i ja 🙂 Odrazu odpowiem na pytanie Dori1982 niestety nie wykryłam co uczula (oczywiscie mleko napewno) ale cos jeszcze...ja raz popełniłam bład napiłam sie zupy warzywnej która miała seler i niestety na nastepny dzień pojawiły sie plamy które są do dzis blade ale są!

• Mamusie
shore ja mojemu malcowi jeszcze nic nie wprowadzam. Pediatra mi mówił, że zobaczymy jak będzie z alergią ... ale nie wcześniej jak po skończeniu 5 miesiąca a najlepiej po 6.
Ale ja i tak lubię pochodzić w sklepie po dziale z jedzonkiem dla dzieci 😁 No i zastanawiam się jak to wszystko będzie wyglądać.
W środę idziemy na szczepienie to spytam pediatry czy już będę mogła coś wprowadzić, chociaż obawiam się że nie, bo małego wczoraj znów coś wysypało 😞

• Mamusie
mójtez jakies kropki na brzuchu dostał wczoraj 😞 a ja jem: chleb biały ryz indyk kurczak dzemwafle ryzwe naturalne jabłka gotowane ziemniaki=frytki keczup dla dzieci i mam taki sklep oblukany co sa naturalne wedliny bez laktozy i pieke sobie schab no i oczywiscie kuppppeee buraków 🙂 szaleństwo poprostu....

• Mamusie
O widzę, że nie tylko ja jem wafle ryżowe i buraki 🤪
Tylko, że ja nie jem już kurczaków, bo nie mam dostępu do swojskich, a te sklepowe wszystkie na hormonach 🥴

Heh a najlepsze, że byłam wczoraj w knajpie na spotkaniu z koleżankami z pracy i one pozamawiały sobie pyszne jedzonko i piwko a ja siedziałam i piłam herbatkę, bo w menu nie było nic co mogłabym bezpiecznie zjeść 😞