Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

hejka
ja na szybko jak zwykle w biegu..
wanilia ..pamietam z podstawówki byla taka jedna dziewczyna z taka raczka. miala ja mniejsza wlasnie i czekali chyba do 16 roku zycia czy do jakiegos zeby ta raczke zoperowac az tam wszystko urosnie jak trzeba
nie wiem czy to taki sam przypadek jak Huberta i jak sie to skonczylo ale bylo to 20 lat temu i teraz moze medycyna ruszyla do przodu.
wiadomo ze swoje musisz wypłakac ale stalo sie i trzeba patrzec w przyszlosc, moglo byc naprawde gorzej..przeciez wiesz..u nas urodzila dziewczyna dziecko z zespolem Downa przez wszystkie usg lekarka mowila jej ze wszystko w porzadku dopiero przy porodzie okazalo sie ze chore, to takie glupie porownanie i nie na miejscu ale pomimo rączki masz zdrowego synka no i córke , nie łam sie przed tobą jeszzce spadek hormonow i stany depresyjne poporodowe...

• Mamusie
Florek z kuzynem Alexem:
[IMG]http://imageshack.us/a/img705/7412/imag0559e.jpg[/IMG]

[IMG]http://imageshack.us/a/img202/743/imag0562z.jpg[/IMG]

[IMG]http://imageshack.us/a/img51/497/imag0583q.jpg[/IMG]
Florek:
[IMG]http://imageshack.us/a/img17/5054/imag0585f.jpg[/IMG]
Alex:
[IMG]http://imageshack.us/a/img835/43/imag0586j.jpg[/IMG]

• Mamusie
No i zdjecia z wczoraj na podworku:
Mama patrz:
[IMG]http://imageshack.us/a/img41/4429/imag0588w.jpg[/IMG]
Lap ta pilke:
[IMG]http://imageshack.us/a/img571/7261/imag0590mk.jpg[/IMG]
Zjechalem:
[IMG]http://imageshack.us/a/img15/8291/imag0594x.jpg[/IMG]
I cos dla Agami i Agi (jak tam Wasze konwalie?):
[IMG]http://imageshack.us/a/img543/9798/imag0591e.jpg[/IMG]

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Basienka pięknie mieliście w tych górach ale ja i tak wolę zdjęcia w wiosennej scenerii 🙂
A Florek widzę fryzurę ma po tacie 😁

no właśnie to samo miałam napisać że to już wiadomo po kim fryz 😉

Floro wygląda czad w tych okularach 😉 🙃 mamcia a większego szla nie było 😜 😜 😜 😜 chłopak się mało nie zplątał 😁 🙃
SUPEROWE WIDOKI 🤪

dla mnie taka fryzura to szok 😜 😜 😜 Misio jeden z tych najbardziej kudłatych 😉 strzyżony już 7 razy 😎 😉

• Mamusie
INFO Z ROSSNET!!!!!!!
MAM SZESNAŚCIE MIESIĘCY 😉 😜

Dlaczego masz smutną minę? Tak. Wolę w pieluszkę. Dajcie mi jeszcze trochę czasu i przestańcie zawstydzać, buuuuu, buuuu. Co z tego, że Zuzia robi siusiu i te inne rzeczy… do nocniczka..

I to porównywanie ile mamy ząbków, Zuzia ma już obie trójki, a ja jeszcze nie. Też mi powód do zmartwienia. Spoko, spoko wyrosną. Tato, chodź, lepiej się pobawmy, nie, nie łaskocz! No tak, musiałeś, musiałeś poprawić? Co z tego, że mówię „oćko”? Nawet Tobie się zdarza przejęzyczyć.

• Mamusie
Basieńka fotki cudne 🙂 🙂 🙂

Wanilia masz jak w banku - termin zapisałam do opaśnego terminarza 😁 😁 😁. Po co Werkę będziecie ciągać do chirurga. Tam musicie się skupić na Hubercie i badaniach a nie latać za Werką.

Chloe co się stało?

A my dziś mamy 17 miesięcy 😁 😁 😁

Doszłam do siebie jakoś.... ale pewnie dziś szybko padnę. 😁 😁 😁

A co do wyglądu to czasem się polewam sama z siebie że jak wsiadam do swojego wielgachnego auta to cycami będę walić o klakson jak Rasputia 😁 😁 😁 🙃 🙃 🙃 Jak każdy mam ciągle doła. Do wielgachnej dupy się przyzwycziłam bo taką zawsze miałam no ale brzuch był inny teraz po ciąży to zwisa mi skóra.... i jej nadmiar pomarszczony. Bleee. Ciągle się odchudzam ale dobrym ciachem nie pogardzę - Wanilia napewno to przyzna hahahaha 😁 😁 😁

• Mamusie
Hej hej dziewczynki!!!! Marnotrawna mamuśka grudniowa się zjawia ☺️
Kochane przyznaję się bez bicia, podczytuję Was, ale nie miałam odwagi się odezwać, bo tyle czasu nic nie pisałam.. i tak mi głupio było 😞
Coq niezmiennie dziękuję Ci za pamięć 😘 Yasminka Twa jak zwykle zachwyca.
Wanilia przyjmij ogromne gratulacje. Podziwiam Cię, jesteś dzielna mamusia. Tak jak pisały dziewczyny, musi być dobrze! A Werka i jej zdjęcia, to cudo normalnie. Śliczną masz córcię.
Chloe Ci też gratuluję, Wy to aparaci jesteście, coś myślę, że na 2 bobasków nie poprzestaniecie 😉 Juluś świetny chłopczyk..
Pytałaś kiedyś, jak to jest, że niektórzy od razu się decydują na 2 dziecko, a inni nie. Więc u mnie to jest tak, że mam taką traumę po porodzie, że nie dopuszczam nawet myśli o 2 dziecku. Wiem, że to samolubne i ze względu na Tosię, chciałabym dla niej rodzeństwa (sama mam 2 siostry i nie wyobrażam sobie, żeby ich nie było). Nie opisywałam Wam swojego porodu, ale było ciężko. Miałam kleszcze zakładane i powiem Wam, że do dzisiaj ryczeć mi się chce jak o tym myślę, bo czułam, że zawiodłam jako matka, że nie dałam rady jej naturalnie urodzić, że jej życie naraziłam.. no i już beczę.. no więc chyba długo 2 dzidziusia u nas nie będzie. Bo do tej pory nie mogę sobie z tym poradzić i strasznie żałuję, że cesarki nie miałam. Gdybym mogła czas cofnąć, to bym się na nią zdecydowała. Może inaczej bym myślała wtedy o porodzie, a może to efekt hormonów..
I też nie cierpię bloków - a mieszkamy w jednym na 3 piętrze!!!!!

Marika Twój Misiu to ma czuprynę i śliczny chłopczyk z niego.
Holi Eluś też przesłodki jest.
Basieńka Nova Anikaja uwielbiam też łysolków. Tośka długo łysa była, jak teraz oglądam jej zdj to w szoku jestem, bo już nie pamiętam tego. Choć do dziś czuprynę ma skromną, to jednak kitajca małego zrobię 😁 zapodam zaraz fotki.
Agami Kubuś oczyska ma prześliczne. I ten uśmiech... achhh... szkoda, że już zajęty... 😜
Rita Majcia wymiata z tą mową, u nas tylko kilka słów. Teraz ją męczę o MAMUŚ, ale wciąż mówi MAMOOOO!!!! 🙂 i fryzę zabujcią miała jak ją Twój mąż obciął.
Aniqa Kalinka to mnie fryzurą zadziwia, i wygląda na 3 latka.. taka duża już.
Meliska a Julcia to rozrabiaka mała, niczego się nie boi. I wyrośnięta też jest nieźle.
Beata Saruni dawno nie widziałam, dobrze, że choróbsko już przechodzi.
UlkaKarolinki zdjęcie pamiętam tylko w tle z jakimś żulem 😜 ale panna też już duża, roześmiana.
Aga Maciejka to ma fajnie u Was z dużym domem i podwórkiem, zazdroszczę pozytywnie. I też mam wrażenie, że wiecznie uśmiechnięty 🙂
Pam Konstancyjka to rozbójnik po mamie rośnie.. widać, że będzie szalona 🙂
Asia a Twoje skarby, to piękne też niesamowicie. I podziwiam za 6W, wiesz, że też dzięki Tobie zaczęłam?? ale na 25 dniu skończyłam.. żałuję, może zacznę znowu..
Cherry również witam na grudniówkach 🙂 wysyłam Ci zaproszenie. Kacperek fajnie z kozą wygląda 🙂

Czy kogoś pominęłam??

• Mamusie
Chloe sąsiedzi wkurzają?
Cherry buziaki dla Kacpra 😘 na te 17 miechów 🙂
Nadia w dupsko powinnaś dostać za to że się nie odzywasz 😜 dobrze wiesz że tu o wszystkim i o niczym możesz pisac nawet jak w temacie nie jesteś a widać temat masz ogarnięty na 6+
jak Tośka? zdrowa?
nie miałam pojęcia że poród miałaś tak ciężki 😘 z czasem pewnie Ci ta trauma minie a obwiniać Ci się zakazujemy bo lekarze są od tego by poród był bezpieczny i mają tego dopilnować, Ty zrobiłaś wszystko co mogłaś i wydałaś na Świat śliczną dziewczynkę i powinnaś być z tego dumna 😘

• Mamusie
Rita dzięki. Ja wiem, że nie powinnam tak myśleć, ale czasami to jest silniejsze...
Tośka zdrowa, 3 tyg temu przestałam ją karmić piersią 😁 myślałam, że będzie gorzej, ale wzięłam ją na litość i rano jej powiedziałam, że "cycuś jest chory i nie można cycusia pić" na co moja współczująca córka płaczem wybuchnęła. I ilekroć podchodziła do mnie to na piersi i w płacz, że są chore 😮 więc szybko jej uwagę odwracaliśmy. Pierwsza noc była ciężka, ale później już ok. Najgorzej, że myślałam, że jak odstawię ją, to zacznie przesypiać noce, ale nic z tego 😉 za dobrze by rodzice mieli 😉 ale i tak jest lepiej, mniej pobudek i tata wrócił do naszego łóżka 🙃
Ulka Ty nadal karmisz?

• Mamusie
Nadia powinnaś dostać za takiego pięknego posta- oklaska i zarazem klapsa 😜 😜 😜 my wszystkie córy marnotrawne zawsze z otwartymi rękami witamy 🙃 😉 😜

ja traumy z porodu nie mam ale ja po "zachęcacjącym" masażu połoznej sama chciałam podziękować i spieprzać gdzie pieprz rośnie 😎 nie mówiąc o tym że byłam w stanie nawet po suficie z stamtąd wiać......
co w końcu zakończyło się cesarką i ani sekundy tej decyzji nie żałowałam....
i ja może i cienias jestem.... ☺️dzieci TAK ale nie rodzę 😜 😎wolę się dać pokroić w dosłownym znaczeniu tego słowa 😜 😜 😜 🙃 😎

a rodzącym z całym szacunkiem pokłony oddaje 🙂 😎

• Mamusie
nadia85 napisał(a):
[IMG]http://imageshack.us/a/img24/7103/dsc0807s.jpg[/IMG]
Tośka i jej mega kitka 😜

[IMG]http://imageshack.us/a/img811/1435/dsc1035r.jpg[/IMG]

ale Tosieńka się zmieniła 🙂 w avatarku jeszcze taki pulchniutki łysolek -śliczną macie dziewczyneczkę 🤪

• Mamusie
Mój mąż do mnie z tekstem przed chwilą że jestem dla niego przyjaciółką, kochanką, towarzyszką, praczką, sprzątaczką, kucharką i wiedźmą 😮 😮 😮 a on jest dla moim wiedźmem 😮 😮 😮 😁 😁 😁

słyszeliście coś kiedyś podobnego?
Ten to ma pomysły 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
Cherry napisał(a):
Mój mąż do mnie z tekstem przed chwilą że jestem dla niego przyjaciółką, kochanką, towarzyszką, praczką, sprzątaczką, kucharką i wiedźmą 😮 😮 😮 a on jest dla moim wiedźmem 😮 😮 😮 😁 😁 😁

słyszeliście coś kiedyś podobnego?
Ten to ma pomysły 😁 😁 😁 😁

buahahahahahahaha 😁 😁 😁 😁

mój mówi: ich habe chude babe!

• Mamusie
rita - dobre!!
cherry - jeszcze lepsze!! 😜

holi pytalaskiedys jak sie czuje - otoz mdlosci nadal sa ale juz triche mniejsze, za to pojawilo sie kolatanie serca!!! tez tak mialyscie? czytam w becie ze to normalne ale ne pamietam takich akcji w poprzedniej ciazy!

nadia - witaj corko/matko marnotrawna 😉

a ja nienawidze blokow bo co Julek chcial usnac to mi tu wierca wiertara nad glowa a on sie boi i koniec spania, poszlam tam poprosic czy na chwile nie moga przestac to baba na mnie z morda jeszcze wyjechala jak ja mam czelnosc jak moje psy szczekaja.... no szok, ja grzecznie a ona z pyskiem, dalam sobie spokoj, w koncu julek usnal padniety.