Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
meliska napisał(a):
aaagaaa napisał(a):

Meliska no mamy chrzciny w Poniedziałek Wielkanocny. mam nadzieję, że z Maćkiem będzie wszystko dobrze. Gips będzie miał, no ale gips ma cały czas od 6 dnia życia... więc nic nowego 🙂

no my też w poniedziałek 🙂 i już 2 tygodnie czekam na ubranko do chrztu... chyba zaraz muszę jakiegoś "miłego" maila napisać 😠

my już mamy ubranko 🙂 garniturek taki kremowy 🙂 spodenki, marynarka, koszula z długim rękawem, muszka i kaszkiecik 😁

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
meliska napisał(a):
pammat napisał(a):
a ja jestem przeziębiona.. 🤢
Rita a o której godz Majeczka twoja się urodziła? bo mi odeszły wody o 8 a o 13:30 Konsti się urodziła
wanilia Wercia ale śmieszna 😁 te miny złości są najlepsze 🙃 Co do kremu na buźkę ja używam NIVEA na każdą pogodę 🙂
mrika123 a ja karmię też i już miałam 2 razy okres
kasiunia1603 mały wyszedł na zdjęciu jak taki lizusek grzeczny 🤪
moja Konsti robi róźne kupy raz bardziej wodniste raz w ogóle śmierdzące kwasem raz żółte raz zielonkawe.. i dostaje jedną flachę modyfikowanego po spacerze a tak jest cycem karmiona 😉 teraz już śpi 🙂
idę na kolacyjkę 😉

Pamcia to dzisiaj się do swojego M przyklej i się wygrzej dobrze 😘 e to Ty się z tą swoją Konsti szybko uwinęłaś... mi wody odeszły przed 11, urodziłam 20.00... 2 godziny partych 🤢

2 godz?????!!! ja mialam 15 minut 😁

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
meliska napisał(a):
pammat napisał(a):
Rita a o której godz Majeczka twoja się urodziła? bo mi odeszły wody o 8 a o 13:30 Konsti się urodziła
wanilia Wercia ale śmieszna 😁 te miny złości są najlepsze 🙃 Co do kremu na buźkę ja używam NIVEA na każdą pogodę 🙂
moja Konsti robi róźne kupy raz bardziej wodniste raz w ogóle śmierdzące kwasem raz żółte raz zielonkawe.. i dostaje jedną flachę modyfikowanego po spacerze a tak jest cycem karmiona 😉 teraz już śpi 🙂
idę na kolacyjkę 😉

Pamcia to dzisiaj się do swojego M przyklej i się wygrzej dobrze 😘 e to Ty się z tą swoją Konsti szybko uwinęłaś... mi wody odeszły przed 11, urodziłam 20.00... 2 godziny partych 🤢

Ja też z 15 min chociaż nie wiem dlaczego w książeczce mam wpisane 30 min. A to były 3 skurcze i po sprawie - farciara ze mnie.
dziewczyny o tym kremie wspomniałam żebyście się mojego błędu wystrzegły, Weronika ma normalnie smoka opalonego 😮 tzn w miejscu smoka białe a wokół czerwone 🥴 I w tym miejscu skóra taka chropowata z lekką wysypka. więc zaopatrzcie się w kremik lepiej 🙂 chociaż moja może szczególnie wrazliwa bo mi co roku wysypka wychodzi w pierwszych dniach silnego słońca.
Nie wiem czy to zmiana czasu rozregulowała mi dziecko ale masakra dzis była. pierwszy raz się rozbeczałam a dziecko musiałam do łóżeczka odłożyć bo po godzinie wycia mi nerwy wysiadły. więc małą wyła w łóżeczku a ja w kuchni. całe szczęście M wrócił....

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
meliska napisał(a):
pammat napisał(a):
idę na kolacyjkę 😉

u mnie też 15 minut 🙂 odkąd zaczęły się bóle parte to w 15 minut urodziłam Maćka 😁

• Mamusie
meliska napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
hej hej

my byliśmy dzisiaj w szpitalu i znowu mamy gips... no i za tydzień mamy się rano zgłosić w poniedziałek, we wtorek operacja a w środę prawdopodobnie wyjdziemy do domu... już coraz bliżej i coraz bardziej się boję. pan doktor dzisiaj powiedział, że całość łącznie z przygotowaniami ale już na bloku operacyjnym będzie trwala 1,5 - 2 godziny... Potem byliśmy jeszcze w drugim szpitalu, żeby zrobić badania: grupę krwi oraz morfologia. potrzebne do operacji. Maciek strasznie płakał jak wkłuwali mu się w żyłkę... 😞 😞 😞

a teraz zabieram się za nadrabianie stron

bidoczek kochany 😘
to operacja jeszcze przed świętami... a Wy chyba też macie chrzest w Święta jak my? będzie Maciuś w formie?

Dori a jak Twój synuś?

Maly calkiem niezle, dzisiaj odebralam kontrolne wyniki moczu i sa ok, a w srode na kontrole do chirurga. Mam nadzieje, ze bedzie juz dobrze 🙂

• Mamusie
dorianna napisał(a):
kasiuniaa1603 napisał(a):
Hello 😘 😘 a my dzisiaj pracowity dzień byśmy u fotografa 😁 wniosek o paszport też już złożyliśmy 😁 a jutro na szczepienie ajjj 🤢 🤢

Jaki powazny na zdjeciu, jakby mial conajmniej 5 miesiecy

jakby miał conajmniej 5 miesięcy, ale fajnie to brzmi 🤪 Ale też pomyślałam że na starszego na tym zdjęciu wygląda, jakby mi ktos pokazał i powiedział że to dwulatek to bym pewnie uwierzyła 😉

• Mamusie
hej kochane mój dzionek dziś fajnie 2 spacerki zaliczone o przed 20 kąpiel i mały już śpi ja zaraz też idę!!!
Co do smarowania kremem to używam od początku z ZIAJKI na każdą pogodę fajny jest i tani!!
Zdjęcia dzieciaczków kochane ja muszę coś wstawić też!!!
Dobrej nocki

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
meliska napisał(a):
pammat napisał(a):
idę na kolacyjkę 😉

Co tak dlugo 😲 ja dwie minuty 😉 😜

• Mamusie
holi32 napisał(a):
hej kochane mój dzionek dziś fajnie 2 spacerki zaliczone o przed 20 kąpiel i mały już śpi ja zaraz też idę!!!
Co do smarowania kremem to używam od początku z ZIAJKI na każdą pogodę fajny jest i tani!!
Zdjęcia dzieciaczków kochane ja muszę coś wstawić też!!!
Dobrej nocki

Holi czekamy na foto Eligiuszka 🙂

• Mamusie
dorianna napisał(a):
kasiuniaa1603 napisał(a):
Hello 😘 😘 a my dzisiaj pracowity dzień byśmy u fotografa 😁 wniosek o paszport też już złożyliśmy 😁 a jutro na szczepienie ajjj 🤢 🤢

Jaki powazny na zdjeciu, jakby mial conajmniej 5 miesiecy

hehe no 😁 a ile prób było, bo głowa mu latała na prawo i lewo w kocu jak fotograf zaczął mu czymś tam machać, to udało uchwycić się "ten moment" 😁

• Mamusie
Dori no źle mi się to moje dziewczątko do kanału wstawiało... a najlepiej, bo wcześniej opowiadała położna o tym na szkole rodzenia, że to bardzo rzadko się zdarza i się ku*** mi akurat przytrafiło 🤢 A tak błyskawicznej akcji to pozazdraszczam Ci... tak to można rodzić, a mi mimo cudownego finału uraz jakiś pozostał 🤢

• Mamusie
a taki prezent zakupiłam właśnie 3,5 letniej chrześnicy

kuchnia 🙂

przyjedzie do nas na święta, na chrzciny Maćka więc od razu prezent jej dam 🙂 bo na co dzień się z nią nie widuje, bo mieszka 350km od nas. jak myślicie, spodoba się???
no, jeszcze jej kupiłam piękną niebieściutką bluzeczkę z dopiętym kwiatem 🙂

• Mamusie
meliska napisał(a):
Dori no źle mi się to moje dziewczątko do kanału wstawiało... a najlepiej, bo wcześniej opowiadała położna o tym na szkole rodzenia, że to bardzo rzadko się zdarza i się ku*** mi akurat przytrafiło 🤢 A tak błyskawicznej akcji to pozazdraszczam Ci... tak to można rodzić, a mi mimo cudownego finału uraz jakiś pozostał 🤢

Aj tam, minie ci i zanim sie obejrzysz bedziesz chcial mniec drugie malenstwo 😉