Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
jestem 😁

mąż pojechał dzisiaj rano 😞 niestety...

a poza tym to chrzciny się udały 😁 w kościele Maciek wytrzymał całą mszę 🙂 tylko raz zapłakał ale krótko 😁 przyjęcie mieliśmy w restauracji, i jak w kościele było o 14, tak impreza trwała do 21 🙂 Maciek był trochę przerażony hałasem i ilością osób i nie chciał iść do nikogo na ręce oprócz mnie 😉 ale większość przespał w wózku 🙂 kasy zebrał dużo, nie spodziewałam się aż tyle. zwróciła się restauracja i to z dużąąąą nawiązką 🙂 będzie na wykończenie pokoju Maciusia 🙂

Maćka chyba boli noga... bo czasami nagle zacznie tak strasznie płakać. ale przecież ta rana się goi, może go tam swędzieć pod gipsem, może go piecze coś tam... 😞

ogólnie jestem wykończona, dzisiaj chyba pójdę wcześnie spać...

ale zanim to jeszcze nadrobię Was kochane 🙂

• Mamusie
chloe napisał(a):
Dziewczyny ktorych maluszki mialy juz katarek!!!

jak dlugo to trwa? jakie przy tym objawy dodakowe? co podawalyscie? bylyscie u lekarza?

Kasiunia - zdrowka dla Awada, widzisz sie pochorowaly nasze dzieciaczki... 😞

mój ma okropny katar i lekarz powiedział, że mam kupić nasivin soft i dawać 2x1 +frida

• Mamusie
chloe napisał(a):
Dziewczyny ktorych maluszki mialy juz katarek!!!

jak dlugo to trwa? jakie przy tym objawy dodakowe? co podawalyscie? bylyscie u lekarza?

Kasiunia - zdrowka dla Awada, widzisz sie pochorowaly nasze dzieciaczki... 😞

hej,
u kaliny katar trwal prawie miesiąc 😮 frida+inhalacje z soli fizjologicznej 2 razy dziennie +maść majerankowa + krople do nosa robione w aptece (nie pamietam nazwy, ale maja bazowy kolor). u lekarza bylam, ale chyba nie ma potrzeby jak to tylko katar. a objawow dodatkowych nie miala raczej

• Mamusie
wanilia napisał(a):
To ona pozwoliła tak ochrzcić dziecko???? To w Bydgoszczy? ale masakra...

nie to jest niedaleko Bydgoszczy w małej wiosce.... zszokowało mnie to i musiałam Wam to pokazać....
jak ktoś ją zapytał: "nie było mu zimko tak?"
odpowiedziała: "nieee , szybko go ubrałyśmy wtedy 🙂"
no comment...

• Mamusie
kasiuniaa1603 napisał(a):
wanilia napisał(a):

nie to jest niedaleko Bydgoszczy w małej wiosce.... zszokowało mnie to i musiałam Wam to pokazać....
no comment...

masakra!!!

no Juliuszek oporcz kichania pokasluje tak jakby mu ten katar splywal, srednio tak raz na godzine. Martwie sie o niego 😞(
Kasiunia skad widdzialas zeby isc do lekarza, ze to nie blahe przeziebienie?

• Mamusie
chloe napisał(a):
wanilia napisał(a):

no comment...

masakra!!!

no Juliuszek oporcz kichania pokasluje tak jakby mu ten katar splywal, srednio tak raz na godzine. Martwie sie o niego 😞(

na początku był tylko lekki katar, potem jak oddychał to było słychać, że ma cały nosek zawalony, a następnego dnia doszedł taki mokry kaszel. Biedak nawet jak śpi to przez sen kaszle 😞 Na razie próbujemy bez antybiotyku i w piątek kontrolna wizyta, jak będzie tak samo lub gorzej, to niestety będzie musiał dostać antybiotyk 🤢

• Mamusie
chloe napisał(a):
wanilia napisał(a):

no comment...

masakra!!!

na początku był tylko lekki katar, potem jak oddychał to było słychać, że ma cały nosek zawalony, a następnego dnia doszedł taki mokry kaszel. Biedak nawet jak śpi to przez sen kaszle 😞 Na razie próbujemy bez antybiotyku i w piątek kontrolna wizyta, jak będzie tak samo lub gorzej, to niestety będzie musiał dostać antybiotyk 🤢

mam nadzieje ze mu sie polepszy i antybiotyk Was ominie!!
Ale nawet jak bedzie musial dostac to tez nie koniec swiata. Nasz Julek juz w zyciu plodowym dostawal jak bylismy w szpitalu, dwa silne antybiotyki i uodzil sie piekny silny i zdrowiutki 🙂)
ale licze na to ze tym razem u nas skonczy sie na katarku!

• Mamusie
hej wam dziś dzionek ekstra bo piękna pogoda!!! Mały mój już śpi 3 dzień kupki brak!!! ASIA dzięki ci i pamiętam jak twoja nie mogła zrobić kupki i to długo ja właśnie pisałam do położnej i mówi że jak dziecku nic nie ma i zachowuje się jak zawsze a tak jest w przypadku Elusia to do 7 dni czekac

• Mamusie
Wanilia gratuluję drugiego zęba Weronisi 🙂

Holi fajne zdjęcie masz w avatarze 🙂 super ten Twój synuś 🙂

aaaa, my też mamy pierwsze jabłuszko za sobą 🙂 wczoraj było troszeczkę, dzisiaj znowu trochę i bardzo smakowało Maćkowi 🙂

Ulka piękna ta Twoja Karolinka 🙂

jeśli chodzi o chrzciny to mój tata kupił sobie statyw do kamery i nagrywał wszystko w kościele i na początku w lokalu, już oglądaliśmy, pamiątka będzie 🙂

Meliska super, że Julka była grzeczna 🙂

Beata współczuję Ci takiej teściowej, masakra po prostu

Chloe my jestesmy miesiąc po terminie drugiego szczepienia. bo najpierw był chory i antybiotyk. potem jak już mógł to szliśmy do szpitala. a w szpitalu znowu antybiotyk. dzisiaj minął tydzień od zakończenia antybiotykoterapii, więc może umówię się na przyszły czwartek na szczepienie... a dla Julka zdrówka 😘 a nam na katar dała nasivin 2 razy dziennie po kropelce do każdej dziurki, woda morska kilka razy dziennie i aspiratorem co pół godzinki wyciągać z noska

Dorianna 😘 😘 😘 buziaczki dla Dorianka, trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło 🙂

Kasiunia buziaki dla Awada, żeby wyzdrowiał szybko 😘

• Mamusie
Dziewczynki życzę zdrówka Waszym pociechom... dla Awada 😘, żeby się obyło bez antybiotyku, dla Julka 😘, żeby się tylko na lekkim katarku skończyło, dla Maciusia 😘, żeby już biedaczek doszedł w 100% do siebie, dla Dorianka 😘, żeby już te bakterie zostawiły go w spokoju i dla reszty grudniaczków 😘 😘 😘 i tych pucułowatych i tych chudzinek naszych 🙂