Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
meliska napisał(a):
Aniqa jakie śliczne z Was dziewczyny 🙂 to widzę, że już chyba wszystkie dzieciaki kiełbaski z grilla popróbowały 😉 a i Kalinka widzę już niezłą grzyweczkę pod czapą chowa 🙂

Agami no idę, idę, ale jeszcze muszę się w tv napatrzeć, bo za dnia staramy się nie włączać i teraz duże braki mam 😜 ach i jeszcze obowiązki muszę wypełnić... znaczy się pranie poskładać, bo jutro dziewczę nie da

a ja dzis z mlodym sprzatalimsmy na tip top lazienke lacznie z szorowaniem kabiny... prasowalismy 4 pralki prania i 2 prania zrobilismy i posciel zmienilismy i 2 spacerki zaliczone i obiadek w wersji pupleciki w sosie pomidorowym z ziemniaczkami zapodalismy 🙂)) i ogolnie pospal dzis ze mna do 9 w szoku bylam 🙂

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Aniqa dla Kalinki wszystkiego co najlepsze 😘

a jak Wy o tym raczkowaniu to moje dziecię jak leży na brzuszku to podpiera się tak mocno na rękach, głowę zadziera wysoko, przy okazji zadzierając pół klatki piersiowej 😜 nogi wpycha pod dupkę i jest nerw 😜 😜 😜 bo nogi spod dupci wychodzą i nie chcą być dłużej tak zgięte i nie chcą iść do przodu 😉

Maciek jak je to pięknie i szeroko otwiera buzię jak łyżeczka się zbliża, jestem w szoku 😁 a jak tylko za wolno podam następną łyżkę to on się podnosi do łyżki 😜

• Mamusie
agami napisał(a):
meliska napisał(a):
Aniqa jakie śliczne z Was dziewczyny 🙂 to widzę, że już chyba wszystkie dzieciaki kiełbaski z grilla popróbowały 😉 a i Kalinka widzę już niezłą grzyweczkę pod czapą chowa 🙂

Agami no idę, idę, ale jeszcze muszę się w tv napatrzeć, bo za dnia staramy się nie włączać i teraz duże braki mam 😜 ach i jeszcze obowiązki muszę wypełnić... znaczy się pranie poskładać, bo jutro dziewczę nie da

a ja dzis z mlodym sprzatalimsmy na tip top lazienke lacznie z szorowaniem kabiny... prasowalismy 4 pralki prania i 2 prania zrobilismy i posciel zmienilismy i 2 spacerki zaliczone i obiadek w wersji pupleciki w sosie pomidorowym z ziemniaczkami zapodalismy 🙂)) i ogolnie pospal dzis ze mna do 9 w szoku bylam 🙂

o to widzę z Kuby mały pomocnik rośnie 😉 mojej tylko zabawy w głowie i długo na tyłku nie usiedzi sama 😜 i u Was w tej Zielonej to chyba doba dłuższa jest 😉

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
no i dzisiaj 5 miesiączków me dziecko skończyło 😘 😘 😘
tylko nie wiem dlaczego na forum jest dwudniowe opoznienie z ta data i dopiero 2 maja pokaze, ze jest 5 m-cy.bez sensu

ach to i dla Kalinki najlepszego 😘 😘 😘 dopiero teraz zauważyłam, że u Agami też jeszcze nie odhaczone 5 m-cy... widocznie Admin też na grillu i pewnie po długim weekendzie wszystko ureguluje 😁

• Mamusie
meliska napisał(a):
Moje dziewczę ostatnio ma taki apetyt wieczorami, że ho ho 😮 dzisiaj 210 ml modyfikowanego wciągnęła 😮 to jeszcze nic... wczoraj piła moje odciągnięte mleko, miałam mały zapasik i wciągnęła 260 ml 😮 😮 i o 2 pobudka i jeszcze 100 ml pochłonęła 😮
Czy zauważyłyście zwiększone apetyty u Waszych dzieci? bo ja już nie wiem co myśleć... wg rozpiski na mleku modyfikowanym dla dziecka 5-6 miesiąc to 180 ml, a moja chyba pochłania tyle co roczne dziecko... nie chcę utuczyć dziecka 🤢

moze jej sie po prostu tak pic chce??

• Mamusie
dzien dobry 🙂
tak meliska u nas doba ma 48;p hihi;p
u Kuby to zalezy od dnia... sa dni ze lezy na podlodze lub z wozku i sie bawi albo spi i ja sprzatam a sa dni ze caly dzien bzyczy i nic nie zrobie nawet obiadu bo tylko raczki i raczki:P
a u nas maz dzis w pracy a my sami wypoczywamy.. dzis znowu ksiaze pospal do 8:40 wiec mamusia sie wyspala;D

• Mamusie
Dzien Dobry,
Kolejny przepiekny dzien sie zapowiada 🙂 Moze uda mi sie z godzine wczesniej wyjsc z roboty 😁

Florek ostatnio budzi sie co chwile w nocy. Idzie spac to 20:30 budzi sie kolo polnocy pobuja sie go i idzie spac potem kolo 3 i tez pobuja sie go i idzie spac a jak sie o 5 obudzi to juz dostaje jesc 🙂 Potem pobudka 6:30 znowu jedzenie. Martwia mnie troche te jego nocne pobudki, ale jeszcze daje rade 🙂 Moze dzis sprobuje dac mu cos do picia jak sie obudzi 🙂
Dla Kalinki wszystkiego najlepszego 🙂
Coq glowa do gory juz niedlugo tez bedziesz miala pogoda. Mam nadzieje ze jak przyjedziesz do Polski to pogoda tez bedzie 🙂
Apropo Euro slyszalyscie ze z powodu Ukrainy chce przeniesc Euro na 2013?

• Mamusie
agami napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
meliska napisał(a):
Moje dziewczę ostatnio ma taki apetyt wieczorami, że ho ho 😮 dzisiaj 210 ml modyfikowanego wciągnęła 😮 to jeszcze nic... wczoraj piła moje odciągnięte mleko, miałam mały zapasik i wciągnęła 260 ml 😮 😮 i o 2 pobudka i jeszcze 100 ml pochłonęła 😮
Czy zauważyłyście zwiększone apetyty u Waszych dzieci? bo ja już nie wiem co myśleć... wg rozpiski na mleku modyfikowanym dla dziecka 5-6 miesiąc to 180 ml, a moja chyba pochłania tyle co roczne dziecko... nie chcę utuczyć dziecka 🤢

jak dawalam butle, to 180ml i koniec wiecej nie dalam, chwile poplakala, jak bylo malo, ale dlam smoka i byla cisza, ale z reguly starczalo.. ja robilam dokladnie jak na puszce napsiane: 5 razy po 180ml. no a teraz daje cyc i nie wiem ile zjada, ale wydaje mi sie ze mniej mojego wypija, bo jak konczy to z cycyka jeszcze sika na odleglośc.
wczoraj ugotowalam jej zupe brokulowa i mowie wam mala oszlala 😁 😁 😁 😁 jak ona sie zachowuje, jak ja je to szok, nie nadarzam z nabieraniem na lyzeczke, a jakie odglosy przy tym wydaje!widac ze jej smakuje jak nie wiem. taki sloiczek po deserku pochlonela w 4 minuty 😮 i plakala za jeszcze, ale mama wtedy zapodala cycka i bylo juz dobrze 🙂

a no tak Nasza Kalinka to tak jak Busiek w listopadzie wyskoczyła 😉 sto latek Kalinko...
a jaka zupe brokulowa.. ja sie tak boje podawac cokolwiek innego niz swoja ziemniak plus marchew i pietrucha korzen lub sloiczkowa jarzynowa... boje sie ze wzdecia beda czy cos a wy brokulowa podajecie.... poratujcie jak robicie 🙂 i jak dzieci reaguja... z przepisow basienki?
Aniqa foto superasne... a to pod tym kocykiem to kiedy robione?> bo teraz to upaly to chyba nie teraz 🙂))
a co do apetytu to moj jak zawsze co 2 godziny domaga sie cycki i koniec;p a z proszku mleka juz nie pije bo rezonans bez kontrastu to wrocilismy tylko na cyc i zupki...mysle nad kaszka ale narazie tylko mysle hehehe;p
coq butelki na sznurku poprzywiazuj hehehe

zupke brokulowa z przepisu basi robilam wlasnie.4 rozyczki brokula, 2 marchewki, 2 male ziemniaki, troszke pietruszki i lyzczka masla na koncu. wyszlo mi na 4 sloiczki
a grill byl wczoraj, u nas po 18 w cieniu wialo jak diabli i wszyscy sie poubierali
100latek dla kubusia rowniez 😘

• Mamusie
czytam Was na bieżąco bo choć nie wiele czasu spędzam w domu to jak mam chwile z reguły kukam na tel, tylko że na moim nie mam funkcji odpowiedz i nie wiem dlaczego ????? ale nie miałam czasu az tak się to wgłebić,

coq słonko i do Ciebie zaglądnie bidulko nasza 😘

• Mamusie
Wanilia foto Werki śliczne ja małego też tak wyletniłam -tylko w wersji męskiej oczywiście i jak jest dzień bezwietrzny to młody bez czapki śmiga jestem zdania że lepiej nie przegrzewać , a młody w większości w wózku jakieś 90% spaceru czasem na ogrodzie u babci go wyciągam.... 😉

a i my też już w spacerówce tyle tylko że ja mam graco i najczęściej to wpinam fotelik samochodowy wiec ma wygodną pozycje a i dużo widzi 😎 😎 😎 😎 bardzo mu to pasuje,a nie pręży się tak do wstawania ..... później wrzucę foto 😉

• Mamusie
Dzien dobry!

Agami jak Ty to robisz? tyle prania, szorowanie lazienki i jeszcze taki obiad! 😮
Ja jak czoraj mialam sprzatanie i prasowanie to na jedzenie czasu nie starczylo.
Ja cos tam zjadlam, ale malzon nic nie ujrzal do jedzenia jak wrocil, ale to tez mialo zwiazek z nasza rozmowa telefoniczna, ktora skonczyla sie rozlaczeniem przeze mnie.
Wiec nie tylko pogoda mnie wkurza (dzis swieci slonce-jeszcze), ale tez maz, w ogole to miejsce, te cztery sciany - mam dosc i czas na wakacje, mam nadzieje, ze trzymiesiace beda wystarczajace.

Aniqa wszystkiego najlepszego dla Kalinki. ale wyswietla Ci dzis 5 miesiecy.

milego dnia