Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witam,
chloe u nas tez dość dlugo było zgrubienie po pentaximie ale zeszlo na szczęście. Co ciekawe to było po drugiej dawce a po trzeciej już ok.
Rita mówisz że już zięciunui jest na świecie? 😜 Gratulacje 🙂
Meliska zastanawiałam się ostatnio co z tym dzieckiem urodzonym w 5tym m-cu, jak dobrze że żyje. Ale i tak współczuję rodzicom, teraz będą wiecznie drżeć czy będzie się prawidłowo rozwijać taki wcześniaczek 🤨
A ja się wreszcie mogę pochwalić : Weronika na brzuszku zaczęła podnosić dupkę 😁 Rączki się oczywiście przy tym rozjeżdżają i nie daje to efektu w postaci ruchu do przodu ale ja się i tak bardzo cieszę że wreszcie zaczęła kombinować. Do tej pory na brzuszku był tylko płacz. Zaczęła tak robić wczoraj wieczorem i dzis rano też 🙂 Myślę że nie da rady pełzać bo nadal nieprawidłowo trzyma rączki ale mi nie o to chodzi żeby koniecznie pełzała czy raczkowała - cieszę się bo widze że ma prawidłowe odruchy i jak się uporamy z rehabilitacją barków to będzie ok 🙂 🙃 Do tego udało jej się parę razy przełożyć zabawkę z jednej rączki do drugiej, to też nowość

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Witam,
chloe u nas tez dość dlugo było zgrubienie po pentaximie ale zeszlo na szczęście. Co ciekawe to było po drugiej dawce a po trzeciej już ok.
Rita mówisz że już zięciunui jest na świecie? 😜 Gratulacje 🙂
Meliska zastanawiałam się ostatnio co z tym dzieckiem urodzonym w 5tym m-cu, jak dobrze że żyje. Ale i tak współczuję rodzicom, teraz będą wiecznie drżeć czy będzie się prawidłowo rozwijać taki wcześniaczek 🤨
A ja się wreszcie mogę pochwalić : Weronika na brzuszku zaczęła podnosić dupkę 😁 Rączki się oczywiście przy tym rozjeżdżają i nie daje to efektu w postaci ruchu do przodu ale ja się i tak bardzo cieszę że wreszcie zaczęła kombinować. Do tej pory na brzuszku był tylko płacz. Zaczęła tak robić wczoraj wieczorem i dzis rano też 🙂 Myślę że nie da rady pełzać bo nadal nieprawidłowo trzyma rączki ale mi nie o to chodzi żeby koniecznie pełzała czy raczkowała - cieszę się bo widze że ma prawidłowe odruchy i jak się uporamy z rehabilitacją barków to będzie ok 🙂 🙃 Do tego udało jej się parę razy przełożyć zabawkę z jednej rączki do drugiej, to też nowość

oj wanila nie mow hop;D
moj kaskader pełza z raczkami rozlozonymi... wczoraj nawet rehabilitantka sie smiala ze nie umie sie jeszcze na raczkach przemieszczac ale pupa i nogi extra ida... wiec chwila moment od oderwania pupy zacznie nogami wierzgac... jak ja polozysz na twardym i w miare szorsktkim to pewno sie przemiesci.... my sie smiejemy ze kuba sie na nosie czołga.... bo nos w poodloge zawsze;p
no i ogolnie teraz na rehabilitacjio dostalam zestaw cwiczen by w koncu zaczal sie podnosic na calych raczkach a nie na lokciach a ze ma dluugie rece to mu ciezko do wyprostu a to bedzie potrzebne do raczkowania....

• Mamusie
a my kupiliśmy ostatnio Maćkowi taką małą piłeczkę, mi akurat zmieści się w dłoni, i jestem z niego dumna, bo umie ją złapać jedną rękę i mu nie wypadnie, przełożyć sobie do drugiej ręki oraz trzymać obiema rękami 🙂 🙂 🙂 no i wkładać do buzi 😜

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
a my kupiliśmy ostatnio Maćkowi taką małą piłeczkę, mi akurat zmieści się w dłoni, i jestem z niego dumna, bo umie ją złapać jedną rękę i mu nie wypadnie, przełożyć sobie do drugiej ręki oraz trzymać obiema rękami 🙂 🙂 🙂 no i wkładać do buzi 😜

to super 🙂 my używamy buteleczek po aktimelach hehehe mała fajnie nimi operuje rączkami

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Dzień dobry 🙂
Młody już pojedzony ale zaczyna być śpiących a to dziwne bo wstalismy o 9.......... 🙃 🙃

Lecę na śniadanie 😉
Rita gratulacje zięcia 🙂

dzięki dzięki 🙂 dziewczyna miała super poród-dostała zewnątrzoponowe i nic nie czuła,to tego pełno kroplówek, rodziła w niemczech -w weekend jedziemy odwiedzić zięcia 🤪

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Agami a co to za ćwiczenia? My mamy przerwę bo rehabilitantka chora

ciezko to opisac... ale ogolnie przekladany przez kolano, przez rogal na zgietych pod pupa kolankach raczki na podlodze i wyciaga sie to co ma pod brzuszkiem rogala lub kolano i delikatnie podtrzymuje ciezar ciala by umial utrzymac sie hmmm jak to ona mowi jak piesek.... albo wspinanie sie.... to trzeba miec lawe lub stol i dziecko lezy i jak zaczyna samo sie czolgac dochadzac glowa do brzegu to moj tak fajne glowa zapiera sie o moj brzuch i jak by sie chcial wspinac i pozniej jedna reka na jedna strone do siadu sie przekreca... no ciezko tak to opisac... moze ktoregos dnia jak maz bedzie w domu to jak bedziesz chciala i on sie zgodzi to nagrac komorka to ci wysle... pewno co rehabilitant to inaczej ale mojemu mlodemu to pasuje bo on kombinator i ciagle gdzies sie wspina;D

• Mamusie
Mały padł...
Michałek smoczkiem operuje już swobodnie, jak chce to wkłada jak chce to gryzie sobie ten plastik ostatnio na spacerach to głównie smokiem się bawi 😉 grzechotki też przekłada z rączki do rączki a przy maskotkach to bawi się głównie metkami i główny cel jak ja zjeść.... 😉

Aniqa i jak widać zabka na horyzoncie!???

• Mamusie
heloł, wlasnie wrocilam od opiekunki, wszystko z grubsza dogadane. musimy kupic lozeczko turystyczne. zgadnjcie ile ona chciala za pol etatu???!!! 200-300zł!!!! no szok, za tyle to ja bym psa nie chciala komus pilnowac, a co dopiero dziecko. No i podobnie jak Wanilia,dałam jej wiecej, staneło na 600zzł miesiecznie. nie mialabym sumienia mniej jej dac. a te 2 stowy to mnie rozbroily...

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
heloł, wlasnie wrocilam od opiekunki, wszystko z grubsza dogadane. musimy kupic lozeczko turystyczne. zgadnjcie ile ona chciala za pol etatu???!!! 200-300zł!!!! no szok, za tyle to ja bym psa nie chciala komus pilnowac, a co dopiero dziecko. No i podobnie jak Wanilia,dałam jej wiecej, staneło na 600zzł miesiecznie. nie mialabym sumienia mniej jej dac. a te 2 stowy to mnie rozbroily...

Łóżeczko turystyczne? To Kalina bedzie u opiekunki w domu? Od kiedy wraczasz do roboty? My ze swoja opiekunka mamy ustalone że przez wakacje będziemy chodzić na spacery wspólne przynajmniej raz w tygodniu zeby się Weronika do niej przyzwyczaiła

• Mamusie
u nas w zg za caly etat bora od 700 - 1300 my z nasza mamy ustalone 900 na poczatek a jak bedzie ok to podniesiemy po jakims czasie do 1000 i ona u nas w domu ma byc...a teraz chodzimy na spacery razem. w lipcu bedzie ze mna tydzien a w sierpniu z mezem tydzien i od wrzesnia zaczyna z malym sama byc 🙂 a ja wracam do pracy w lipcy dokladnie 09.07

• Mamusie
Helloł dziewczęta 😉

Agami Rita gratulacje dla świeżo upieczonych mamusiek 🙂 ja też czekam na bobasa... szwagierka lada chwila będzie rodzić... rano z nią rozmawiałam, jeszcze sobie tipsy robiła a z rozwarciem na 2 łazi 🙃
Agami Aga super te Wasze chłopaki i te piłki jakże na czasie... OGŁASZAM EURO 2012 ZA OFICJALNIE OTWARTE 🤪 DRUŻYNA GRUDNIOWA GOTOWA 🤪