Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
Chloe ja też zazdroszczę ☺️ i już teraz na milion procent wiem, że chciałabym znowu nosić małe serduszko pod sercem...

skoro wszyskie zazdrościmy, to nie ma dziewczyny na co czekać 🤪 🤪 🤪 zachodzimy, przenosimy sie na brzuszek i znowu w tym samym składzie klepiemy po 20 stron dziennie 😁 😁
Chloe, a ty nam relacjonuj tutaj wszystko, też chcemy poczuc ten klimat 😉

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
ide sie kąpac, Kalina przed momentem zasneła, oczywiscie płaczac. powiem wam, ze jak mala skonczyla pol roku to sie z niej zrobila płaczka i maruda....jak sobie przypomne jak bylo predzej, jak zasypiala bez problemu, potrafila sama lezec rano godzine w lozeczku i sie gapic w karuzele. tak teraz nic, ciagle z nia tzeba byc, zajmowac sie, co chwila ryk, jak jej coś niepodpasuje...normalnie popsuło mi sie dziecko troche 😉 a może po matce bedzie miala humorki, bo ja tez prawde mowiac kraina łagodności i spokoju ne jestem ☺️

u nas podobnie jest z tym marudzeniem etc. czasami zajmie się sobą nawet godzinę, a czasami na 5 minut nie mogę sobie iść, bo ryk... 🤢

• Mamusie
Ja życzę z całego serca spokojnej cudownej ciąży bez żadnych stresów 🙂 ale ja się jeszcze nie łapię na brzuszek 😉 narazie się poświęcam Misiowi.....ale za 2 lata to chętnie 🙂 aaaaaaaaa aniqa chyba agami,novej,coq też chyba póki co nie namowisz........heheeee

Idę ściągnąć pranie i do wanny 🙂

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
chloe napisał(a):
ciesze sie dzewczynki ze pozytywnie Was zarazilam 🙂))
a co do lezenia to nie da rady niestety przy dziecku lezec, i wie to chyba kazda mama 🙂

a byłas juz na wizycie u gina?miałas usg? serduszko juz widac?

ojejjjj no ja w 6 tyg byłam i już biło.....cudne wspomnienia 😉 🙂 🙂 😉

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Ja życzę z całego serca spokojnej cudownej ciąży bez żadnych stresów 🙂 ale ja się jeszcze nie łapię na brzuszek 😉 narazie się poświęcam Misiowi.....ale za 2 lata to chętnie 🙂 aaaaaaaaa aniqa chyba agami,novej,coq też chyba póki co nie namowisz........heheeee

a to niby czemu nie??? 😉 watpisz w ma siłę perswazji?? 😜

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
marika321 napisał(a):

Trochę tak..... 😉

• Mamusie
Aaaaaaaaa zapomniałam mojemu małemu dziś na języku pojawiły się białe krosteczki....nie wiem ci to czytałam o plesniawce ale wtedy to jest taki biały nalot a on ma krosteczki.....jakieś pomysły co to może być??????

Zapisałam się na jutro na 15 do lekarza co prawda mojego nie ma no ale inny też chyba będzie w stanie stwierdzić co to.......no nic okaże się jutro , a nie chciałam czekać aż mu więcej wyskoczy....dziwna sprawa......

Dobranoc laski bo ja już w łóżku.....

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Aaaaaaaaa zapomniałam mojemu małemu dziś na języku pojawiły się białe krosteczki....nie wiem ci to czytałam o plesniawce ale wtedy to jest taki biały nalot a on ma krosteczki.....jakieś pomysły co to może być??????

Zapisałam się na jutro na 15 do lekarza co prawda mojego nie ma no ale inny też chyba będzie w stanie stwierdzić co to.......no nic okaże się jutro , a nie chciałam czekać aż mu więcej wyskoczy....dziwna sprawa......

ja się nie znam, nie wiem co to może być, więc nie pomogę. napisz jutro co i jak

dobrej nocy 😘

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
marika321 napisał(a):

Trochę tak..... 😉

i słusznie 😉

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
marika321 napisał(a):

ja się nie znam, nie wiem co to może być, więc nie pomogę. napisz jutro co i jak

dobrej nocy 😘

a mi sie wydaje, ze to moga byc też pleśniawki. mi kiedys pediatra mowila jak pytalam o plesniawki, ze to wlasnie takie białe krosteczki moga byc

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
chloe napisał(a):
a co do lezenia to nie da rady niestety przy dziecku lezec, i wie to chyba kazda mama 🙂

nie no to dopiero 5-ty tydzien 🙂)) mysle ze pojde w ten czwartek albo we wtorek. boje sie isc za wczesnie, ze jeszcze nic nie bedzie widac i bede si stresowac 😉

• Mamusie
chloe napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
chloe napisał(a):

nie no to dopiero 5-ty tydzien 🙂)) mysle ze pojde w ten czwartek albo we wtorek. boje sie isc za wczesnie, ze jeszcze nic nie bedzie widac i bede si stresowac 😉

ja pamietam ze bylam w 4 i nic nie bylo widac, a po sonczonym szóstym bylo juz serduszko i kalina wielkości 2,5mm....matko, a teraz to taki wielkolud 😮

• Mamusie
witam was kochane czyli wczorajszy wieczorek był tematem brzuszka słodkie tak pisać !!! Fajnie chloe że jesteś w ciąży!!!! Będziemy na bierząco z tobą hehe!!!
Moj mały 3 noc już nie pije cycka w sumie on odrzucił sam ale tak naprawdę ja też już chciałam przestać karmić!!!! 3 noce przespał mi całe z małymi pobudkami !!!!
Także dziś z mężem walę jakieś dobre WINOOOOOOO heheh

• Mamusie
a ja się dziś rano pożarłam z moim M i to bardzo a bo zaczełam.... ☺️:

bo (i tu śmiech....) nie zniósł wózka mamie rano ..... jak szliśmy do pracy .....

przyznaję się bez bicia że zaczełam ☺️ i powód gówniany 😎ale czy wszytsko muszę mówić sto razy 3 tydzień chodzimy do pracy i wózek leży w korytarzu trzeba go ominąć przy wyjściu i zawsze go znosi .... a ten zapomniał no LITOŚCI...... Ci faceci to matoły i tyle......... 😜 i sama musiałam targać ja już się natargałam wózka na dół przez cały macierzyński.... 😠 😉 😉

no i przez tą najprawdopodbniej pleśniawkę wkurzona jestem.... 😠i tak już poszłoooooo falowo..... ☺️

on: że wszystko musi podac i że co on asytent mój.....:angry 😞np. wczoraj mówię daj chusteczki mokre bo karmiłam małego deserkiem i się upaprał.... faktycznie się przemęczył...:huh 🙂
ja: bo tak Ty dziecku nawet nie dasz jeśc łyżeczką bo Tobie się starsznie brudzi(-każda wymówka jest dobra .....)

ooooo i tak już poleciało..... ☺️heheee śmiać mi się chce ale strzelam focha 😜niech na drzewo.... 😠 sama dzis się Misiem zajmę a jemu jeśc nie dam niech sobie sam radzi.... 😜FOCH i kropka

ja po pracy idę po małego do mamy i do lekarza i powiedziałam mu że nich do mnie nie dzwoni i robi sobie po pracy co chce i jedzie gdzie chce np. do mamusi...... bo nie chce mi się z nim gadac ..... 🤨 😜 😜 😜 😜

no a teraz do pracy rodacy.... 😘

• Mamusie
heja 🙂
moja Jula dzisiaj była pierwszy raz w przedszkolu na 4 godziny 🙂 poszło jakby zawsze chodziła.pytam ; moge już iść?-taaak.buziak i poszłam.nawet mnie wzrokiem nie odprowadziła... no ale dobrze się bawiła i to najważniejsze 😁 przyzwyczaje się.szkoda mi tylko kasy na gaz bo to jest 3km od nas a Jula nie da rady chodzić pieszo tak daleko.szczególnie z powrotem...

• Mamusie
w ogóle to jak Juli nie było to zajechałam do sklepu i kupiłam łubiankę wiśni i zaraz zabieram się za robienie dżemu wiśniowego a w miedzyczasie robiłam dżem z jagód 🙂 ach i och!! no i malinki kupiłam do jedzenia i są pyszne.Milce nawet dałam 3 🙂przeszczęśliwa była 😁 ręce mam brudno-fioletowe po tych jagodach...mi też się właśnie pranie skończyło prać Beatko 🙂

• Mamusie
My po lekarzu....plesniawka to oczywiście.....od jedzenia wszystkiego co pod ręką.....ale mazidlo do smarowania jezyczka i ma przejść bo to dopiero początek i lekka ta plesniawka a cytując panią doktor wstępne zmiany....w każdym razie mówiła ze za 3 dni powinno zejść.......ale młody nieszczęście je ładnie humor ma i ładnie w dzień spał więc myślę ze raczej go nie boli ten jezyczek więc to najważniejsze 🙂

Asia z tymi dzemami i konfiturami nas w kompleksy wpedzisz...... 😉