Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Pierwsza??????? 😮 😮 😮
Co to za cisza dziewczyny?
Ja wróciłam wczoraj do domu po siódmej, oczywiście bez wózka. Mutsy evo wypadł z rozgrywki, ma malutki daszek (nawet przy nas jedna pani na niego narzekała że dziecku świeci słońce w oczy) i beznadziejny kosz na zakupy. Wózek trochę kosztuje więc mogliby bardziej zadbać o takie szczegóły.
Jane muum wyglada i prowadzi się fajnie ale siedzisko jest wysoko i M twierdzi że wózek może być mało stabilny. Przemawia za nim waga : 6,6kg czyli z Weroniką w środku jest lżejszy niż urban rider pusty 😁 Ale babka powiedziała że urban ridera w zimie nic nie przebije więc już sama nie wiem czy i co kupić 🥴 Oba mają koła piankowe ale duże : do podwójnych małych kółek nikt mnie nie namówi bo miałam okazję kiedyś pojeździć trochę chicco na takich kółeczkach...
Chloe poczekasz jeszcze trochę i fasolka się ujawni na usg 🙂

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ooo 😁

ja od rana nie miałam jak wejść, bo Maciek bawi się a za chwilę płacze z bólu...zębyyyy 😠

dzisiaj przemierzył cały salon u rodziców na kolanach w oka mgnieniu! czyli wszem i wobec ogłaszam, że już na dobre zakończyliśmy okres stacjonarny ! 😁
no i w łóżeczku nadal wstaje...

dzisiaj na 17 jedziemy na urodziny do mojej chrześnicy, 2 lata ma. kupiłam jej trzykołową hulajnogę, która świeci i gra jak się nią jeździ i taki zestaw z kuchenką mała, z garnuszkami etc 🙂

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Pierwsza??????? 😮 😮 😮
Co to za cisza dziewczyny?
Ja wróciłam wczoraj do domu po siódmej, oczywiście bez wózka. Mutsy evo wypadł z rozgrywki, ma malutki daszek (nawet przy nas jedna pani na niego narzekała że dziecku świeci słońce w oczy) i beznadziejny kosz na zakupy. Wózek trochę kosztuje więc mogliby bardziej zadbać o takie szczegóły.
Jane muum wyglada i prowadzi się fajnie ale siedzisko jest wysoko i M twierdzi że wózek może być mało stabilny. Przemawia za nim waga : 6,6kg czyli z Weroniką w środku jest lżejszy niż urban rider pusty 😁 Ale babka powiedziała że urban ridera w zimie nic nie przebije więc już sama nie wiem czy i co kupić 🥴 Oba mają koła piankowe ale duże : do podwójnych małych kółek nikt mnie nie namówi bo miałam okazję kiedyś pojeździć trochę chicco na takich kółeczkach...
Chloe poczekasz jeszcze trochę i fasolka się ujawni na usg 🙂

w zimie to napewno się przezucę do tego big wózka z pompowanymi kołami ..... jest większy i nawet łatwiej bedzie jakiś śpiworek zamontować .... a na krótsze wyjścia to SANKI 🙂

• Mamusie
my mamy spacerówkę parasolkę coletto bardzo lekka i fajna!!!
Cieszę się za dziewczyny które mają weekend!!!
Chloe super czekamy na pęcherzyk i zdjęcia z usg mega jestem szczęśliwa twoją ciążą!!!
PAmm super że żłobek masz załatwiony mała napewno będzie szczęsliwa i zdrowa!!!
Asiaaa ekstra z ciebie mama takie pyszności fundujesz dzieciakom!!!'
Agaaa super że maciejka juz stoi w łóżeczku gorzej z tym ze po domu juz sie porusza moj elus siedzi sam i stoi sztywno na nogach ale sam w lozeczku nie wstanie!!!

• Mamusie
Hej,

Dawno mnie tu nie bylo 😞 Nie bardzo mialam na cokolwiek czas... Przejscie z jednej firmy do drugiej, problemy z tym zwiazane, wyprawa do Warszawy, ktora wczoraj odchorowalam.

Florek rozwija sie dobrze, coraz bardziej lobuzuje. Sam w pokoju nie chce siedziec tylko zaczyna odrazu pelzac tam gdzie my jestesmy. Wspina sie po wszystkim i stara sie stac na nogach. Nocnik ma juz ochrzczony 😁

Co tam u Was?
widzialam ze chloe w ciazy? super 🤪
meliska Jula sama juz chodzi?

opiszcie mi co sie dzialo u Was zeby miala streszczenie 😘

• Mamusie
Noooo heellllooooooołłłłł konczity 😎 😎 😎 😎 😎

Ja też o streszczenie poproszę heheh 🤪

No i ja nie wiem jak to Chloe mogła rozgłośni nie poinformować, że prawdopodobnie nowa fasola się pojawi w ich życiu 😉 Czekam na wieści no i cieszę się Waszym szczęściem 😘

Aaagaaa pisała o opuszczeniu trybu "stacjonarnego" przez Maciusia...no cóż... Kajtek jest meeeega stacjonarny i leniwy heh siedzieć i stać owszem i to jak ale żeby kuper gdziekolwiek ruszyć to tylko u kogoś na rękach 😎

I jeszcze coś...nie wiem czy mam śmiać się czy płakać bo niby sytuacja nie jest mi obca ale ... oficjalnie jestem samotną matką z dwójką dzieci 🤢 🤢 🤢
...no i tak jak mówiłam i pisałam, że nie chcę mieć już nikogo to teraz coraz częściej czuję, że sama tak długo nie dam rady...ani fizycznie a już tym bardziej psychicznie 😞

Buziale wielkie mamuśki 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusie
I jeszcze chyba Marika o jogurtach pisała...ja daję młodemu już danonki np. z kaszką ryżową , z biszkoptem lub ze startym jabłkiem i wcina i nic mu się nie dzieje 🙂
W ogóle już od jakiegoś czasu ze słoiczków zrezygnowałam i obiadki oraz deserki robię sama 😎

• Mamusie
heja z wieczora 🙂 niestety nie mam czasu więc tylko Meliska ja to w ogóle mam do wszystkich daleko a mieszkam w samym centrum 😁 ano widzisz,jak się nie ma to trza kupić... dżem zrobić,prosta sprawa.jak będziesz miała chęć to Ci napiszę 🙂 Chloe dobrze że możesz karmić 🙂 chociaż po mojemu to inaczej ale lekarze są mądrzejsi 🙃
Dobranoc

• Mamusie
Bry 😎

Zapracowanym w sensie zawodowo mamuśkom życzę szybkiego końca pracy, a tym zapracowanym w domu - grzecznych słodziaków 😘

Mój się dzisiaj nie popisał i od 4:47 jestem "na nogach" 🤢

Napiszcie proszę czy Wasze dzieci budzą się jeszcze w nocy na szamanie 🤨 ???
Ja już nie wyrabiam ze swoim bo pomimo butli na noc po kąpanku czyli po 20-tej to i tak jeszcze dwa razy mega głód go atakuje koło 23/24-tej i okolice2/3-ciej 😮 😮 😮 No i standardowo godzina 6/7-ma już znowu głodny 😮

Słyszę, że marudzi...chyba w końcu czas na odespanie nocki 😎

Buziaki 😘 😘 😘

• Mamusie
NovaM napisał(a):
Bry 😎

Zapracowanym w sensie zawodowo mamuśkom życzę szybkiego końca pracy, a tym zapracowanym w domu - grzecznych słodziaków 😘

Ja już nie wyrabiam ze swoim bo pomimo butli na noc po kąpanku czyli po 20-tej to i tak jeszcze dwa razy mega głód go atakuje koło 23/24-tej i okolice2/3-ciej 😮 😮 😮 No i standardowo godzina 6/7-ma już znowu głodny 😮

Buziaki 😘 😘 😘

moj zazwyczaj przesypia od ok 21 do 5/6 dzis posal do 6:50. Nie budzi sie juz na jedzenie w nocy. Tylko ze moj to kruszynka wiec tu jest roznica 😉 a na noc dajesz mu mleko? Ja Florkowi daje kaszke kolo 18:00 a potem jak widze ze marudzi mleko kolo 20:00 🙂

• Mamusie
DZień doooobry - wreszcie sie wyspałam 🤪 Młoda obudziła sie o ósmej, zjadła, pobawiła się i poszłysmy spać dalej 😁
Wiatmy marnotrawną novąM 😜 Co do pobudek to moja się zdecydowanie budzi, nie wiem czy z głodu czy przez ząbki 🥴 I też jeszcze stacjonarna, zresztą z siedzeniem tez szału nie ma...U mnie na kolanach potrafi siedzieć bez podtrzymywania a na łóżku czy na macie już nie za bardzo. Może u mnie czuje się pewniej i dlatego jest odważniejsza? Pełzanie? Raczkowanie??? Ale o co chodzi? 😜
Wczoraj po pracy odkryłam gorna jedynkę. Wszyscy bukmacherzy obstawiali ze pierwsza do mety dotrze prawa dwójka a tu proszę 😁 Mam nadzieje ze teraz trzy pozostałe wyjdą juz łatwiej. Swoją drogą ja nie wiem co Ci faceci tacy ślepi - M siedział z młodą caly dzień i nic nie zauważył a ja wróciłam z roboty i przy pierwszym usmiechu wypatrzyłam ząbka
Basienka no nareszcie się odezwałaś. Ja się od aru dni zbierałam żeby Ci ska wysłać ale....jakoś czasu brakowało 😉 Więc wiem o czym piszesz 🙂
Holi wózek fajny ale u mnie w gre wchodzi jedynie pełna rączka bo ja na spacerach zazwyczaj psa prowadzę w jednej ręce. Zamówiłam jane muum - nie mam czasu na dalsze poszukiwania a wózka idealnego i tak nie ma więc do jakś wad się będzie trzeba przyzwyczaić 😜
Aniqa ale z Kalinki sliczna pyzucha 🤪
A Michałek coś się schowal na avatarkowym zdjęciu 😉 Ale rozumiem że sam się tak przemieszcza i troszkę zazdroszczę, bosch - on jest miesiąc młodszy od Weroniki 😮

• Mamusie
witam 🙂

dzisiaj obudził mnie śmiech mojego syna, który stał w łóżeczku i sam do siebie się śmiał 🙂

u nas dzisiaj najpierw zakupy, potem 3 godziny na spacerze. a potem Maciek spał 1,5 godziny 🤪 i wstał w rewelacyjnym humorze, bawi się właśnie w łóżeczku 🙂

Basieńka w końcu się pojawiłaś 🙂 wrzuć może jakieś nowe zdjęcie Florka 🙂
NovaM witamy witamy 😁 no i postu dwa dni pod rząd 🤪 czyżbyś wróciła do nas na stałe? 🙂 mam taką nadzieję 🙂 co do budzenia się w nocy Maciek raz prześpi od 19 do 6, innym razem się obudzi jeszcze ok 23 na jedzenie. a czasami to i 2 razy się budzi. czyli jednym słowem - normy nie ma 😉
Asia za te dżemy to i ja Cię podziwiam 😆
Wanilia no i następny ząb jest 😁 super!

• Mamusie
NovaM napisał(a):
Bry 😎

Buziaki 😘 😘 😘

no witamy!!!!!!

Michałek ok 20 wszama 180ml mleka i spi do 6 wtedy mleczko 150 ml i czasem drzemka tak max do 7.30 😎 😎 😎 😎

u nas wszelkie obiadki i deserki ok ale dostał świeżą malinkę -ból brzucha....., dałam jogurcik nestle po 6 m-cu i w nocy też o 3 lulanie 😮 więc jakieś nowości to u nas kiepska sprawa bo wtedy nocka z d---y 🥴więc żaden interes 😉

• Mamusie
wanilia napisał(a):

A Michałek coś się schowal na avatarkowym zdjęciu 😉 Ale rozumiem że sam się tak przemieszcza i troszkę zazdroszczę, bosch - on jest miesiąc młodszy od Weroniki 😮

turlanie przez cały pokój to tak, pełzanie -raczej rycie noskiem 🙃 bo ręce za słabe to też jakoś idzie 🙃 ale do siedzenie to sie narazie nie zabiera ....