Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Masakrę odwalają maluszki 🙂 coraz lepsze historyjki się nam tu sypią 😉 😉 😉

Wanilia mój nie raczkuje tylko się czołga jak żołnierz.... 🙂 próbowałam go nauczyć ale on dość wcześnie zaczął pelzac i zawsze po paru raczkach rozjerzdzał się do parteru więc dałam na luz 😉
a teraz to juz pomalutku zabiera się za chodzenie 😉

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Laski wyobrazcie sobie że u mnie w pracy dziewczyna co ma 4 dzieci jest w ciąży "wpadła" poprostu i okazało się na dodatek ze będzie mieć bliźniaki ......

laska lekko podłamana i przerażona.....szkoda mi jej ale staramy się ją wspierać i uświadomić jej jakie to szczęście .... 🙂 ale same wiecie ile to kosztuje wszystko a tu taka gromadka.....

• Mamusie
😎No to Karola następna w kolejce chodzaca sama... 😉

Ja już w łóżku ale mam małego lokatora 😉 bo u niego w pokoju przez ścianę słychać sąsiadów nie wiem czy impreza czy co.... 🤢 🤢 😮 więc wyjścia nie było narazie śpi z nami....bo jak będą go budzić to mam gdzieś taki interes 😉 ....
ale uwielbiam to małe cieplutkie ciałko.... 😉 😉 😉 🤪

Mhhhhhmmmmmmmm a jak pachnie......rozkosz.... 😉

Dobranoc

• Mamusie
Hejo śpiochy 🙂
A ja jeszcze ciasteczka piekę... zaś pełen tyłek owsa będę miała 😁
Chloe i ja do życzeń się dołączam 🙂 moja kumpela... Twoja imienniczka dziś oznajmiła, że imieniny obchodzi i ja od razu pomyślałam... nasza Chloe też 🙂
Aga to już postanowione... zabieram się z Wanilią 😁
Aniqa a ja myślałam, że to moja jest łobuziara 😁 ło matko karnisz ze ściany wytargać 😮 😮 lepiej, żeby moje dziewczę nie wiedziało, że tak się da 😁
Wanilia na wyprostowanych nóżkach?... my nie... a może ona się już do wstawania bierze i stąd taka pozycja 🙂

• Mamusie
I apropo wpadek... moja koleżanka z pracy też zaliczyła, zresztą ona w grudniu jak i my urodziła synka (znaczy się ja córkę 😜), a teraz w ciąży z 4 dzieckiem 😲 dwie starsze córy już ok 16 lat mają, mieszkanie 2-pokojowe...
Coś to ja jeszcze chciałam... nie pamiętam ☺️ bosh jak pachnie 😁 a ja jeszcze pranie muszę powiesić... o północy 😜 na szczęście jutro wolne... za to weekend w pracy 🤢
Aaaa... Holi jak po urlopie... no już zapomniałam, że jakiś urlop był 😁

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Meliska czyli jedziemy - jedna za kierownicą a druga babysitter 😁 A dupa pełna owsa mnie rozbroiła, obyś tylko rżeć nie zaczęła 😉
Aniqa trzymamy za Ciebie kciuki w pracy 🙂
Nie wytrzymałam i zadzwoniłam do rehabilitantki podpytać o te piruety Młodej i ona mówi że to jest próba wstawania "z misia" - zupełnie normalne. Dodam że Werka oprocz tego raczkuje też normalnie i wstaje przy wszystkim co się da a to sobie tak jako alternatywę wymyśliła 🙃 Podobno tym sposobem łatwiej się nauczyś stać samodzielnie bo na szeroko rozstawionych nogach czyli z lepszym podporem. No zobaczymy co z tego będzie ale chyba jednak będę kupować butki do chodzenia na zimę 🙃
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/339/sam3896.jpg/][IMG]http://img339.imageshack.us/img339/773/sam3896.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
http://imageshack.us/photo/my-images/339/sam3896.jpg/

• Mamusie
No więc byłyśmy u lekarza brzydkie gardło Bisceptol przez tydzień 2 razy dziennie tantum verde do gardła i do nosa mucofluid i nasivin soft lekarz do mnie mowi ze do poki temperatura minusowa nie bedzie na dworze to tak niestety bedzie bo ona teraz skacze i dlatego ..

wanilia moja raczkuje na kolenkach ale tak jak weronika robi też i chciałabym w ten sposób wstać ale nie wie jak
chloe najlepszego :*

dzięki dziewczyny za buziaki dla Konsti

• Mamusie
hej 🙂
Wanilia odcinek do agi też mam ok 250km i mnie to rozwala bo to taki kawał drogi 😮 a Milenka też tak staje na nogi. najśmieszniej to wygląda jak tak w wodzie robi 😁 wode przy tym chłepcze z brodzika 😁
szarlotka to mi taka wyszła mega pyszna że już tylko kawałeczek został 🤢 jabłka są to drugą zrobię 😁 Milenka tak już staje w łóżeczku że strach mam w oczach bo łóżeczko na półparterze jeszcze 🤢 🤢 😲 i zagląda za łóżeczko przechylając głowę!! jak mi się wyfirtnie to Ł. głowe ukręce!! mówiłam mu już żeby obniżył 😠 dzisiaj tego dopilnuje.a co macie na obiad??niemam pomysłu...

• Mamusie
Asia u nas dziś dorsz i surówka z kiszonej kapusty. Kapuchę mama sama kisiła i jest przepyszna 🙃
Pamm wspołczuję tego biegania po lekarzach i ciągłej walki z przeziębieniem 🥴 A jak tam sprawa z kardilogiem?
Co do raczkowania: czyli jednak inne dzieci tak robią ale dopiero po zdjęciu zajarzyłyście o co mi chodzi 😁 Bosh jak ja się cieszę że Werka nadrobiła zaległości i ładnie się rozwija. A wstanie z tej dziwnej pozycji jest podobno jak najbardziej możliwe 😲

• Mamusie
oj, jak mnie boliii brzuch masakrycznie... pierwszy dzień okresu dzisiaj 😞 masakra 🤢

Asia a u mnie na obiad placki z jabłkami 🙂 takie z ciasta naleśnikowego 🙂 z cukrem pudrem, albo dżemem albo bitą śmietaną 😁 taty dzisiaj nie ma na obiedzie, to może być na słodko 😜 bo dla mojego taty słodki obiad to podwieczorek a nie obiad 😉
a Maćkowi już ugotowałam na dzisiaj i na jutro, łosoś z marchewką i ziemniaczkami i zieloną pietruszką 🙂

P.S. w całym domu śmierdziii rybą 😜

• Mamusie
Wanilia Jaśmina tak nie chodzi, ale jak uczyła się stawać na czterech przed pierwszymi raczkami, to tak też wstawała. 🙂
Asia Ty i twoje pyszności!!!! mniamciu 😆 Ja zrobiłam dziś rogaliki z dżemem malinowy.

Pammat właśnie co z tym kardiologiem. Jej, Konstancja znowu na lekach, no szkoda, że ponownie się coś nawinęło. Odpukać Jaśmina od lutego nie choruje. 🙂

Marika udanego weekendu!!! 🙃

• Mamusie
pammat napisał(a):
No więc byłyśmy u lekarza brzydkie gardło Bisceptol przez tydzień 2 razy dziennie tantum verde do gardła i do nosa mucofluid i nasivin soft lekarz do mnie mowi ze do poki temperatura minusowa nie bedzie na dworze to tak niestety bedzie bo ona teraz skacze i dlatego ..

biedna Kosnti, lekarze przesadzaja z iloscia tych lekow, masakra, chyba co 5 minut musisz jej cos podawac?

• Mamusie
Maciejos usnął 😁

a ja zabieram się za sprzątanie, tak tylko zajrzałam na chwilę.

Marika gotuję łososia pokrojonego w kawałki z pokrojoną w małą kostkę marchewką i pietruszką i do tego pietruszka zielona. potem dodaję pokrojone w małą kostkę ziemniaki. i gotuję jeszcze. a potem już do jedzenia, my już nie miksujemy 😉

Coq ja nie mogę otworzyć...

Chloe buziaki dla Julka 😘 😘 😘 wszystkiego co najlepsze dla Małego!!! 🙂

Pam oj biedna Konsti, znowu chora... trzymam kciuki, żeby jak najszybciej wyzdrowiała i przesyłam gorące całusy 😘 😘 😘

• Mamusie
Aga no właśnie już doszłam do tego, że się nie otworzy...to z Picasy a tam mogę się poprzez mail dzielić, umieszczanie linku nic nie da...
Więc uderzyłam w Youtube choć nie chciałam, ale że tam można uniepublicznić video więc wgrałam.

🙂 Proszę Jaśmina w roli głownej Jaśminka w chodzie jakość wątpliwa....