Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
My wrócilismy do domu szybka kąpiel mleko.i.młody śpi 😉
Misio bawił się z bliźniakami całkiem spoko nie było walk o zabawki więc ogólnie było super 😉 no i koleżanka mi wcisnęła stolik edukacyjny fisher price 😉 mówiłam że mamy 🙂 no ale w końcu wzięłam a młody jaki zadowolony 🙂
I szczerze stwierdzam ze wszelkie zabawki interaktywne to najlepiej firmowe kupować bo mój stolik nie jest firmowy i ma bardzo piszczące melodyjki i wogóle za głośny jest.musiałam zakleic głośniczek ....... poprostu dziadostwo już wolę dołożyć lub kupić używane...... 😉 na kochanym allegro 🙂

• Mamusie
dziewczyny w Tesco od czwartku jest w promocji Szczeniaczek Uczniaczek z Fisher Price za 89,99 ze 180zł. czyli za połowę ceny. po polsku i angielsku. kupuję Maćkowi pod choinkę 🙂 oczywiście można go kupić taniej niż za 180zł, no ale za mniej niż 90zł to nigdzie go nie znajdziemy 🙂
i jest też stoliczek interaktywny z Fisher Price, z 240 za 120zł 😁

• Mamusie
Jak się mała obudziła poszłam z nią do sypialni, ale ona w płacz i że chce wyjść z pokoju, no to wyszłyśmy. Siedziłyśmy trochę tak przed telewizorem, a jak usłyszała klucze w zamku, to już w ogóle ruszyła do boju, bo tata wrócił i jeszcze zaczął jej śpiewać 🙃 Do tej pory nie śpi, trochę się bawi trochę wdrapuje na kolana. ech

Marika co do tych zabawek, to właśnie dziś w tele widziałam mały materiał na temat nadmiernej głośności zabawek 🤢 Jaśmina ma z 5 zabawek dźwiękowych wszystkie z Fishera i tylko jeden, lubiony czajniczek nie ma regulacji głośności. Ja szczerze mówiąc nie przepadam za tymi interaktywnymi zabawkami 😜 kilka mała ma, ale wolę takie tradycyjne raczej.

• Mamusie
Ja właśnie Coq mówię ze z fishera są ok....hmmmm mój młody uwielbia wszystko grające.....pstryka bawi się ładnie więc wiesz chyba sama każda zabawka jak zajmie dziecko.. że możesz cokolwiek zrobić to się korzysta 😉 taka prawda 🙂
bajki w tv muszę mu udzielać bo ostatnio to.poprostu je uwielbia.... 😮 więc już wolę te grające zabawki 😜

• Mamusie
Hej.
Ale naklepane,pol godziny te dwa dni nadrabiapam:-)
Wanilia sowa swietna,ja to nie mam za grosz talentu.
Szczeniaczka uczniaczka kupowalam ostatnio na roczek dla synka kuzyna za 129 zl po promocji. Dzisiaj moja siostra dzwonila czy ma go wlasnie kalinie na irodzinki kupic,ale jak go jej wtedy pokazywalam to srednio wykazala zainteresowanie.
Ale wy z tymi tortami szlejecie!!!! Ja tam olewam temat,wole zamowic,wiem ze dobry bedzie,a po co mam to spieprzyc, ja nawet najzwyklejszych ciast noe potrafie,a co dopiero tort!!!
Wogole jestem wkurzona bo wychodzi na to ze w tym roku bede musiala sama przygotowac cala wigilie....no masakra,do 23 grudnia jestem ciagle w pracy i jak ja to kur***7 mam niby zrobic!??? Rzygac mi sie chce.na mysl o tym

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Ja właśnie Coq mówię ze z fishera są ok....hmmmm mój młody uwielbia wszystko grające.....pstryka bawi się ładnie więc wiesz chyba sama każda zabawka jak zajmie dziecko.. że możesz cokolwiek zrobić to się korzysta 😉 taka prawda 🙂
bajki w tv muszę mu udzielać bo ostatnio to.poprostu je uwielbia.... 😮 więc już wolę te grające zabawki 😜

Nie no jeśli Michałek tak je lubi i Ty masz z tego korzyści to oczywiście 🙂 Jaśmina czajnik uwielbia, tańczy przy nim więc jest się z czego pośmiać 😉 😁 no i z nią potańczyć można. 😜 Ale genralnie dużej różnicy u nas nie widzę. Oczywiście ja nie mam nic przeciwko tym zabawkom, tylko, że ja trochę staroświecka jestem stąd moje spostrzeżenia 😁 😜

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Dziewczyny czy spotkałyście się u kogoś (bo żadna z Was nie wspomniała żeby miała) z Jogurtownicą ? Weszłam na taką pierwszą lepszą stronę i widzę, że ceny w Polsce są o wiele bardziej atrakcyjne niż we Francji. Co myślicie? Jogurtownice.

O matko,pierwsze slysze o czyms takim wogole!!!:-/ jak to wogole dziala?

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Dziewczyny czy spotkałyście się u kogoś (bo żadna z Was nie wspomniała żeby miała) z Jogurtownicą ? Weszłam na taką pierwszą lepszą stronę i widzę, że ceny w Polsce są o wiele bardziej atrakcyjne niż we Francji. Co myślicie? Jogurtownice.

O matko,pierwsze slysze o czyms takim wogole!!!:-/ jak to wogole dziala?

Dokładnie nie wiem jak to działa. Ale do wytworzenia jogurtu domowego nie potrzeba jogurtownicy.
Tutaj jest przepis na jogurt bez tego urządzenia. Na stronie napisali, ze jogutrtownica jest przydatna jak się duże ilości jogurtu chce robić.
Ja dziś w Carrefourze nadziałam się na te saszetki do wytwarzania jogurtu i zaczęłam sobie szukać. A na stronie też można je kupić 1 saszetka = 2l jogurtu koszt 9 zł.

• Mamusie
Tez myslalam o jogurtownicy, ale Sarah jakos za jogurtami nie przepada, wiec sobie odpuscilam.
Aniqadasz rade 🙂 ja jeszcze w wigile do pracy jade i tez wigilie robie i roczek 22 grudnia i licze, ze dam rade. Wszystko sobie na raty porobie a tort w piatek machne. W sobote moja Mama juz bedzie, wiec troche mi pomoze, ale chce sama porobic,zeby mogla sobie odpoczac po podrozy.
Ja nie wiem co Malej kupimy. Totalnie brak mi pomyslow.
Ide przygotowac piknik dla Sary na noc i kompu kompu i spac.
Dobranoc 😘

• Mamusie
wanilia napisał(a):
😲 😲 🤪 :
http://www.youtube.com/watch?v=nXQFQRK7vEQ&list=PL1vPv4qg4XbFiS7oEwMbB31a6dJgStjSt&index=1&feature=plpp_video
Przygotowałam wczoraj playlistę na urodzinki, ciekawe ile goście wytrzymają 😁 Werka oszalała, próbuje nasladowac odgłosy i tańczy na pupie 🙃

hahahaha 😁 Moja coraz częściej jak tańczy do muzyki to zaczyna ruszać buzią jakby imitowała śpiew 😁
Zaczynasz mnie mobilizować Wanilia bo też o playliście myślałam 😜