Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
aha moje dziecko tak intensywnie ćwiczy od 2 dni chodzenie ze jak tak dalej pójdzie to zaraz bedzie chodziła puszcza się wszędzie i robi coraz więcej kroczków sama a przy tym bardzo się cieszy jak ją łapie 🙂 oprócz Yasmin który bobas juz u nas chodzi ?

jeszcze co to już wyobrażam sobie jaka będzie rabana w poniedziałek jak ją oddam do żłobka znowu się do mnie tak przywiązała że masakra tylko mama i znowu serce mi pęknie w poniedziałek..

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Ooooooo to Macius chyba na prowadzeniu.... 🙂 no chyba ze Werka jest jeszcze szybsza.....bo chyba też m już dużo 😉 tylko Elusiowi się nie spieszy i racja nie ma do czego.... 🙂

Zmykam kochane wszystkim zdrowka!!!!! I dobrych nocek 😉!!!!

Weroniczka chyba też właśnie albo 9 albo 10 🙂

dobrej nocki 🙂

• Mamusie
Marika my też sobie życzymy, żeby się nie przyplątało...a chorowała na początku marca.

Ale tu niektórzy mają dużo zębów 🤪

Nam za tydzień buchnie dwa miechy od pierwszych kroczków 🙃 Na pewno chodzi Julka Meliski, chyba też Florek i Kalinka.

Ja też się zwijam. Do jutra Dobranoc. 🙂

• Mamusie
Helloł 🙂
Zdrówka dla Michałka, Florka, Asi, Agi 😘 mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam... starczy tych chorusków 😞
Ja po pracy podczytywałam, ale bez sił na pisanie i teraz mi się zaległości narobiło... nie pamiętam co komu ☺️ jutro wolne, więc mnie aż tak czas nie goni 😜
Ostatnio tak jak zapowiedziałam okna umyłam... uff zdążyłam przed mrozami 😉
Coq ja już mieszam mleko "2" z "3" i za kilka dni całkowicie przechodzimy na "3"
Wanilia jesteś wielka, ale nie szarżuj tak 😉 rozumiem, że ciasto na muffiny się rozrzedziło 😉 jurto M wręcz łychę, miotłę, czy co tam jeszcze potrza, a sama zajmij się babskimi sprawami... makijaż, fryzura... musisz 2 kobietki przygotować 😉
Agami torcik 1 klasa 🤪

• Mamusie
Pzeklejone z brzuszka, w sumie sama dla siebie pstanowiłam to odkopać bo nie pisałam na wątku porodowym tylko ogólnym więc ciężko było znaleźć - no ale w końcu jest okazja 😉
"Nie wiem czy pamiętacie ale w ostatnim tygodniu ciązy miałam problemy z ciśnieniem i lekarz kazał mi Mierzyc i zgłosic się jak nie spadnie. Do czwartku 1go gr nie spadło więc poszłam do lekarza i dostałam skierowanie do szpitala z tekstem ze mam się tam zgłosic najpóźniej w poniedziałek. Więc wymyśliłam że posiedze jeszcze w domu i będę kontrolować to cisnienie . No ale w piątek rano w toalecie zobaczyłam że leci mi krew i to całkiem sporo więc mówie do mojego : to może być dzis. Nic poza tym się nie działo więc wysłałam M do pracy a sama wróciłam do wyrka i po jakims czasie się zorientowałam że mała od rana cichutko siedzi. Poleciałam do przychodni sprawdzic tętno i przy okazji lekarz mnie znów na fotel zaciągnął I przy badaniu mówi, rozwarci 2cm, główka w kanale rodnym, szyjka się kurczy i skraca, stąd krew : JAK DLA MNIE ZACZĄŁ SIĘ PORÓD I DZIŚ PANI URODZI. Z gabinetu wyszłam z bananem na gębie, po drodze zaliczyłam piekarnię i kupiłam sobie pączków, a co sobie będę żałować przed porodem myślałam. Zadzwoniłam do M żeby wracał pomału bo mam jechac do szpitala szybciej ze względu na cisnienie. Udało mi się przeciągnąć w domu do 14, wykapałam się, sprawdziłam torbe, ułożyłam włosy nawet Po przyjęciu na oddział znowu fotel i rozwarcie 4cm. A ja nawet nie czułam skurczów za bardzo….Więc pytam czy mogę jeszcze do domu wracać i przyjechac jak się zacznie na dobre a lekarka patrzy zdziwiona i mówi : Pani będzie rodzić za chwilę, zostanie pani z nami. Spotkałam Cherry z listopada i tak sobie gadałyśmy i chodziłyśmy po korytarzu a polożne co jakis czas pytały jak skurcze. Ja ze niby są, tak co 7-10 min ale niezbyt bolesne więc z kolejnym badaniem poczekali do 18 a wtedy już rozwarcie było na 6cm więc lewatywa (polecam), kibelek (nie będę zdradzać szczegółów ) , prysznic i na porodówkę trafiłam ok. 19. Zadzwoniłam do M żeby przyjeżdżał. Chodziliśmy sobie po korytarzu i zaczęło boleć a położna do mnie mówi że po mojej minie widzi że to jeszcze nie są właściwe skurcze. A ja sobie myślałam ze może po prostu należę do szczęściar co maja łatwe prody. Nie mineło 15 min i jak zaczęło boleć…I mówie do położnej że chyba moja mimika dogoniła jej oczekiwania bo boli jak cholera….
Było jakoś ok. 20 jak mnie wzięła na łózko porodowe żeby sprawdzić rozwarcie i się okazało że nie za bardzo postępuje więc zaproponowała oksytocyne żeby przyspieszyć sprawę ale ja chciałam poczekac bo się nasłuchałam że po oksytocynie boli bardziej. I tak następna godzinę kładłam się, chodziłam, siadałam na worku sako a między skurczami przysypiałam chociaz było wczesnie. Teraz się sama dziwię W pewnym momencie mówię : idzie nastepny, gad jeden (skurcz) i do mojego ciszej ze mam dośc. A położna na to że bardzo dobrze mi idzie i nawet jeszcze nie mówię że mam dość haha. Zrobiła mi masaz szyjki i od 21 już nie schodziłam z łóżka, myślałam że to dopiero początek porodu a ona że rozwarcie 10cm i za chwile mi powie kiedy przec i że teraz tylko ode mnie zależy kiedy urodzę. Trzy parcia na skurcz po trzy razy i zrobilo się zamieszanie, ludzie zaczęli biegac i usłyszałam że mam nie przeć a jak mi znów pozwoliła to Weroniczka wyskoczyła a połozna powiedziała do jakiejś babki : mówiłam że szybko pójdzie. Gdzies w międzyczasie mnie nacięła i nawet uprzedziła, w sumie nie pamiętam w którym dokładnie momencie. Czułam to ale nie bolało za bardzo. Położyli mi małą na brzuchu, jeszcze taka brudną i mąż przeciał pępowinę. Potem ja zabrali i wzięli mnie w obroty : szycie krocza…. Dostałam znieczulenie ale lekarka zaczęła Szyc zanim zaczęło działać więc się wydarłam a ona że to niemożliwe żeby tak bolalo…Całe szczęście po chwili znieczulenie zadziałało. Okazało się tez że nie odeszło mi całe łożysko i musieli mnie wyłyżeczkować a mąz w tym czasie siedział obok z naszą córeczką i pomyślałam sobie że to strasznie niesprawiedliwe Jak skończyli ze na przewieźli mnie na sale obok, dostałam córeczkę i herbatę i tak spedziliśmy z mężem 2h. A potem już do pokoju do siebie, Weronikę zabrali na noc, mąż pojechał a ja z wrażenia całą noc nie zmrużyłam oka"

• Mamusie
Wanilia czy my teraz każdego dnia grudnia będziemy takie zasmarkane chodzić 😉 przeniosłaś nas w cudowne wspomnienia... już nie mogę się doczekać następnych opisów... dzięki Ci za to 😘
Dla Werki najlepszejsze życzenia 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘
Sowa siedzi już na torcie 😉 chcemy fotkę, chcemy fotkę!!!!!!!!!!!!

• Mamusie
A w ogóle dzień zimny dobry 🙂
Gwiazda wstała parę minut po 6, a ja nieprzytomna... przeniosłyśmy się do salonu, włączyłam bajki, a sama pod kocyk ☺️ wydawało mi się, że chwilę tak czuwam i że ona cały czas przy mnie, bo ciągle szarpała mnie za włosy lub gdzieś tłukła, a jak w końcu otworzyłam oczy to była 9.30 i wszystkie zabawki standardowo na podłodze, więc musiała nieźle rządzić 😉
W nocy też ze mną walczyła... po południu zabieram się za szukanie nowych zębów, bo widzę, że znowu wysyp jest, więc może i cosik u nas 😉

• Mamusie
Meliska ja też miałam mieszać, ale wczoraj nie znalazłam 3 😠 i nie tylko, że 3 Nidal, żadnej!!!! Jak ja będę musiała polować na mleko numer 3 to mnie szlag trafi. Mąż dzień wcześniej w innym markecie, tej samej sieci też nie znalazł.

Wanilia opis jak zawsze przywołuje dobre emocje, No i najważniejsze, że włosy przed porodem poprawiłaś 😁 😉

• Mamusie
Meliska ja też miałam mieszać, ale wczoraj nie znalazłam 3 😠 i nie tylko, że 3 Nidal, żadnej!!!! Jak ja będę musiała polować na mleko numer 3 to mnie szlag trafi. Mąż dzień wcześniej w innym markecie, tej samej sieci też nie znalazł.

Wanilia opis jak zawsze przywołuje dobre emocje, No i najważniejsze, że włosy przed porodem poprawiłaś 😁 😉

• Mamusie
coquelicot napisał(a):

haha my baby to mamy 😁 ja mojemu kazałam rano do szpitala przywieźć suszarkę i prostownicę, bo twierdziłam, że to będzie dziś... i było... co prawda fryzura tak idealnie nie przetrwała, ale wolę nie myśleć co by było jakbym nic z włosami nie robiła 😮 toż by się mnie dziecko przestraszyło 😁

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Sowa na torcie ale zdęcie będzie jutro bo czas mnie goni 😜
Dziękujemy za życzenia 😘
Aniqa Wy chyba też dzis imprezujecie więc Kalince zyczę udanej biby a Tobie zeby Ci nogi w d... nie weszły 😁

Bawcie się dobrze i żeby dzieciaki chałupy nie rozniosły 😁

• Mamusie
meliska napisał(a):
coquelicot napisał(a):

haha my baby to mamy 😁 ja mojemu kazałam rano do szpitala przywieźć suszarkę i prostownicę, bo twierdziłam, że to będzie dziś... i było... co prawda fryzura tak idealnie nie przetrwała, ale wolę nie myśleć co by było jakbym nic z włosami nie robiła 😮 toż by się mnie dziecko przestraszyło 😁

Hahahaha następnym razem o fryzjerce będzie trzeba pomyśleć. Ja w domu włosy chyba prostowałam, ale jak w tej wannie w szpitalu siedziałam to mi się rozpadł ład 😎

• Mamusie
agami napisał(a):
dzien dobry.... zycze milego dzionka... my po imprezce ale szersze sprawodzanko wieczorem jak maz pojedzie... buziaczki

To czekamy na relację 🙂
A Weronika jak na złość zasnąć nie chce a jak się nie wyśpi to na imprezie będzie lipa. Więc M ja na przejażdżkę zabrał - jak w foteliku nie uśnie to już nie wiem.....