Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Śliczne fotki sary cudny widok pod choinka taka słodka księżniczka 😉) a tort i misie zawodowe 😉))
U nas ciut lepiej katar gestnieje i już tak zeby nie bolą chyba bo wczoraj tylko dwa nocne alarmy 😉)) a teraz spi .my dziś przyjechaliśmy do rodziców bo M jutro znowu wyjeżdża do niemiec. Do pracy. Dobrze ze jeszcze tylko miesiąc. Wraca jak ja zaczynam w lutym nowa pracę 😉
Wanila jak mieszkanie
holi duŻo dziewczyn brakuje. Słoneczko też już nie zagląda...

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Marika jestem ciekawa tej imprezki z wpadkami 😉

Ja robię pizze jeszcze 🙂 z małą przerwą na przebranie Jaśminy i opanowanie powodzi...oczywiście ona nie przepuści okazji jak lodówka jest otwarta, no i mamusia wspaniałomyślnie pozwoliła jej wziąć karton z napoczętym mlekiem zapominając, że odkręcanie i zakręcanie ona ma świetnie opanowane 🤔 ...podłoga też już umyta 🙃

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Marika jestem ciekawa tej imprezki z wpadkami 😉

Ja robię pizze jeszcze 🙂 z małą przerwą na przebranie Jaśminy i opanowanie powodzi...oczywiście ona nie przepuści okazji jak lodówka jest otwarta, no i mamusia wspaniałomyślnie pozwoliła jej wziąć karton z napoczętym mlekiem zapominając, że odkręcanie i zakręcanie ona ma świetnie opanowane 🤔 ...podłoga też już umyta 🙃

hahaaa mój odkręcać nie bardzo jeszcze umie ale jak bawił się sokiem w kartonie to pomyślałam szybko zrobię śniadanie a mój synek w tym czasie... przegryzł karton 🤔 od dołu i się cały oblał sokiem ... 😮 nie sądziłam że to możliwe ... 😮

• Mamusie
no więc miało być tak pięknie..... 😜

literki piękne przygotowane wydrukowane tylko wyciąć miałam, ale spoko wszystko zaplanowane...tort wczoraj zrobiłam: dwa biszkopty białe i dwa ciemne masa toffi masa budyniowa z owocami i masa budyniowa z delicjami w środku wszystko się udało bez wtop... 😉 biszkopty urosły dość ładnie jedyna obawa że masa cukrowa przygotowana w czwartek leżąca w lodówce może się okazać za mała na takiego dużego torta ale spoko 🙂 był plan awaryjny jaka z masą wyjdzie kicha 🤔 kupię opłatka.... 😎 więc na sobotę tylko zakupy soki owoce etc....dekoracja pokoju, tortu, i sprzątanie...

sałatki wczoraj wieczorem przygotowałam ciacha kruche kupiłam co mogło pójśc nie tak????

• Mamusie
na zakupy pojechałam wędliny, owoce ...
wróciłam potem okazało się obdarte auto M musiał jechać na policję i po soki jeszcze ...mały się obudził po 15 min drzemce ... 😮więc tort poszedł w odstawkę...

wrócił na policji nic nie załatwione musi się stawić ok 15 jak to się mówi nie było tego"co umie pisac" był tylko ten "co umie czytać" 😮

• Mamusie
okazało się że skoro m musi na ta policję jeszcze raz jechać to czas sie sprężać ..
masa cukrowa dość tawarda wyszła i nie mogłam się z nią rozprawić dostałam "nerwa"i buch na szybko gotuję krem ....masa cukrowa w kosz ☺️do obłożenia torta nie było ani masy cukrowej ani opłatka na torcie.... 🤢
wena i improwizacja poszły w ruch...... 🤔

szybkie sprzątanie mały już znużony położyłam go spać godzina 15 wybiła spoko goście na 16 leżąc z Misiem myslę spoko wędliny ułożyć sałatki w salaterki dekoracja pokoju i sobie tylko włosy umyć.... godzina na luzaka jakież było moje zdziwienie jak wyszłam z sypialni 😮chrzestny z żoną już są ja w brudnych dresach nic nie gotowe do podania włosy do umycia....masakra jak się wkur....a mina bezcenna.... 😜 "CO WY TU ROBICIE???" 😮 🤔
ależ byłam wściekła a m na tą policję musiał jecha 😮ć....nie wiedziałam w co ręce włożyć ... 🤔
i tu chyba pobite zostały jazdy z wyjściem po godzinie jak u Wanili czy teksty teściowej Meliski 😎 😜 😉

szybko się przebrałam latałam na stół kładąc co się tylko da.... 🤔 buch cistka , sałatki...coś do picia....itd.....
dobrze że mały spał... 😮

• Mamusie
na szczęście reszta gości punktualnie.....więc jakoś poszło zresztą jak już M wrócił to już z górki pomagał mi jak mógł ale na chrzestnym i jego żonie obiecałam zemstę że też przyjdę kiedyś w gości godzinę przed planowanym rozpoczęciem imprezy z tekstem "przecież my sami swoi" 😮
wtedy pomyślałam następne urodziny jak Coq w trójeczkę i basta!!! 😁

tak więc tort....dekoracja improwizacja .... 😜 ale jakoś dałam rady ale nie wykorzystałam żadnego z wcześniejszych założeń..... 😎
dekoracja pokoju ...żadna... 🤨 😞 literki, balony wszystko.....poprostu kicha.... 😞

później już jakoś poszło Michałek z prezentów zadowolony , tort wszyscy chwalili nawet teściowa mówiła że pewnie zamówiony.... 😜 a ja że nie że mój... 😉 😜 😜 😜

aaaaa co do tradycji to Michałek najpierw kieliszek wziął 😜 😜 cokolwiek to znaczy 😮 🤔

• Mamusie
heeeej 🙂
Marika to Wam dowalili z tym samochodem i to akurat dzisiaj.ale wiesz,zawsze trezba szukać plusa-dobrze że nie skasował pół samochodu 🤢 ja jakiś czas temu zrobiłam wgłębienie na nadkolu jak byłam w Auchan.o 'garaż' na wózki.tata mój dopiero zobaczył i to chyba 2 dni później.wina moja,dobrze że samochód stary 😜 a z tym lukrem to miałam się zapytać; a pierogi to robiłaś kiedyś?? bo ugniatanie lukru przypomina mi ugniatanie ciasta na pierogi 🙂 jak zrobisz ciasto na pierogi to i lukier powinien wyjść.następnym razem wyjdzie 🙂 jak ciasto drożdżowe robiłam to do skutku i za 4 razem wyszło 😁 😁
oczywiście muszę się pochwalić nową umiejętnością Milenki 🤪 nauczyła sie smarkać nosek!!! ale jakie to fajne!no szok!pamiętam ze Jula to długo nie potrafiła się wysmarkać a Milenka O i dmucha 😁 mam nadzieje że nie zapomni jak przestanie mieć katar 😮 ciasto zrobione w wersji świętokradczej ; a nawet bardzo! bita śmietana jest wymieszana ze startą gorzką czekoladą 😁 mniam...pyszne wyszło a do tego jedni znajomi,drudzy znajomi a jutro jeszcze jedni! zwariowali wszyscy naraz 😁 😁 chyba wyczuli ciasto z daleka 😁 😁
Coq ja jeszcze też nie robiłam kurczaka w całości. przeważnie jak już go kupię to dzielę na części i jest rosół 🙂 Ł.nie lubi kurczaka za bardzo...ale super że Ci się udał!! brawo dla Ciebie!! no i dzięki za oklaska ostatniego 🙂

• Mamusie
oczywiscie Sara z choinką 😘 duża dziewczynka nie to co ma pchła 😮
a wiecie co,mój mąż na podłodze dzisiaj śpi 😮 zasnął na łóżku a tyle razy mu mówiłam zeby sie poszedł myć i niech sobie śpi ale tak jak potrzeba.a on co??jak przyszłam gotowa do spania o 22 to on się sturlał na podłoge i powiedział ze tam dzisiaj śpi 😮na dywanie.no i znowu nic.jak tu grać jurną klacz???odpadam.
Agnieszko nawet nie masz pojęcia jak ja bym się chciała napić wina z moim mężem...a przy kominku to już w ogóle...tak normalnie...a teraz kiedy ja już nie karmię i mogłabym sobie pozwolić to on nie pije w ogóle więc i ja nie piję...ale wina to bym się napiła jak nie wiem!!eh...koleżanka ma do mnie przyjechać 15st wiec cosik obalimy jak Ł. nie będzie:P spadam i ja bo sama na placu boju zostałam.dobranoc

• Mamusie
Marika,ale dzien niezapomniany 🤪
Powiem tylko,ze ja lukier trzymam w plastikowym pojemniku w pudelku z cukierniczymi pierdolkami schowany w szafce.
Tort z pewnoscia pyszny,bo nie wyglad a smak sie liczy O!
Aska ja dzis pierogow nalepilam.my z Sarka dl zupy buraczkowej a mezowi podsmazylam z boczkiem 🙂
Aska Mam pytanko robilas kiedys Pavlova? Ja sie chyba porwe na to jutro i nie wiem.czy trudno sie robi?
Dobranoc

• Mamusie
Marika swietna ta opowiesc urodzinowa. Kurde ale co za ludziska, zeby godzine predzej przyjsc 🤢 Ale musialas byc wsiciekla... 🙃 Dobrze, ze generalnie cala imprezka udana 🙂 a dekoracja nie najwazniejsza, a atmosfera!!!!! A tort z opisu musial byc klasa pierwsza!!

Asia to mnie kurczaczkiem zadziwilas 😁 My zawsze w kawalkach mieso, wiec nawet zapmnialm, ze takiego calego kuraka podzielic moge 😜 A teraz chyba w calosci kupowac bedziemy; bo oddzielnie wszystko drozej wychodzi, piersi z kurczaka szalenie tu drogie.

Ja tu juz z komutera meza pisze, w lozeczku 🙂 Zaraz film obejrzymy jakis...no coz my kominka nie mamy 🥴 😉
Wanilia jak mieszkanie?

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Spałam prawie do 10;30, ale jakaś niewyspana jestem, długa noc była wczoraj. No ale może kawa postawi na nogi. 🙂
Marika, tak sobie jeszcze pomyślałam, że gości przedwczesnych do roboty było trzeba zagonić jak "sami swoi" 😁 przynajmniej do pompowania balonów 😜 Następnym razem się zastanowią czy przychodzić.
No i zapomniałam pogratulować uzębienia Michałkowi 😁

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Dziękujemy bardzo za życzenia ale urodziny mamy jutro 😉 planuje jeszcze opis porodu dziś napisać 🙂 bo przez rok nie zdążyłam 😉

Hahaha to teraz ja miałam wpadkę 😁 Myślałam, że Michaś jest z 6 stycznia 😜
Przepraszamy, wymyślimy jakąś rekompensatę 🙂

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
marika321 napisał(a):
Dziękujemy bardzo za życzenia ale urodziny mamy jutro 😉 planuje jeszcze opis porodu dziś napisać 🙂 bo przez rok nie zdążyłam 😉

Hahaha to teraz ja miałam wpadkę 😁 Myślałam, że Michaś jest z 6 stycznia 😜
Przepraszamy, wymyślimy jakąś rekompensatę 🙂

Spoko 😉 wiadomo że to nie do ogarniecia 🙂 miesiąc i dzień chyba różnicy między Yasminką
6 ruszyłam do szpitala tydzień po terminie....ale cały dzień przeleniuchowałam..... 😉