Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Coq piękne życzenia 🙂 Myślę że Michałek powinien być usatysfakcjonowany 🙂
Weszłam na allegro w ciuszkach się rozejrzeć i troszkę mnie przeraziła wizja kompletowania kolejnego rozmiaru. Bosh jak drogo 😲 A w lumpkach coraz trudniej coś trafić 🤔
Weronika śpi już dwie godziny więc nadstawiam uszu bo mój czas zaraz minie 😁

• Mamusie
hello.moje dziecię Wanilio spało dzisiaj tylko 40min na spacerze w lesie i to wszystko. teraz pojadłyśmy warzyw (mrożonki) z woka (beztłuszczowo ma się rozumieć i za to woka uwielbiam!!). jakiś czas temu kupiłam woka w biedronce i jestem z tego tak zadowolona że hej! w sob nawet kiełbaskę z cebulką i innymi rzeczami 'usmażyłam' na woku bez łyżki tłuszczu!!! patelni to do naleśników używam 😁 Wanilia mam zajawkę na garnek do gotowania na parze a wiem ze Ty też masz wiec co Ty tam skrywasz??firmowy jakiś? za ile? i ilu częściowy bo przez te warzywa mrożone to ja już nie kupię chyba takich świeżych póki garnka nie kupię 🥴 wszystkim smakują i nawet mój mąż powiedział ostatnio ze mogę takie częściej robić a to mrożone,ugrzane na woku były...ale jaki smak!!nawet bez soli można je jeść... a moze któraś z Was ma też taki gar to mówcie swoje spostrzeżenia.są chyba tylko plusy gotowania na parze no ale rozchodzi się o ten garnek.jak duży,jakie dno i ilu częściowy. proszę o podpowiedzi 😆

• Mamusie
hejka kochane pisze z pracy!!!
Wanilka fajnie że wszystko oki z maluszkiem w brzuszku!!!!Też nie wiedzialam ze będziecie mieli chlopca super!!!!
Agaaaaa no powiem ci biedny Maciejka tez bym sie poplakala jeszcze torelanium oj oj biedulek!!!
Dzielni jestescie wszyscy i on dobry agent ze daje rade z gipsem!!!
Rita kurde ale sie usmialam z tego pomyslu na siedzenie w lozeczku powiem ci super pomysl na mojego malego podzialal by ale on z reguly nie siedzi w lozeczku kojarzy je ze spaniem a do wc chodzi ze mna i tam siedzi!!!
Heheheh

• Mamusie
Jaśminka jakie piękne życzenia przesłała koledze 😁
Coq ja to się nie moge doczekać aż te "potworki " będą dorosłe i na spacerki bede je zabierac 😉
Holi he fajnie ze mój pomysł się spodobał -mam nadz że jej się to tak szybko nie znudzi a pomysł podkradłam od znajomego mojego taty-kiedys opowiadał tacie jak to mieli 3 małych dzieci i 2 pokoje i żeby sobie z żoną powariować rozsypywał w drugim pokoju kilka paczek groszków na podłoge a dzieciaki zbierały a oni mieli czas na fiku miku hahaha 😉

• Mamusie
tak więc u mnie kanapki zrobione i grzeje wode do termosu na kasze dla Milki.mój jeszcze w garażu siedzi 🤢 i znowu dzisiaj nic nie będzie 🥴 zmęczony jak koń po westernie wróci.a brudny jaki! już go widziałam-murzyn 😁 no ale kochana murzyna bo samochód sama robi 😉 ile to oszczędności!i czasu ile.jego jeden wieczór a u mechanika z pewnością dłużej.póki się nie rozłącze z netem to nie odejdę więc do jutra laski.psu jeść idę na dwór dać 🙂 dobranoc

• Mamusie
Maciek usnął 20 minut temu... 🤢 masakra... non stop chciał wstawać... a jeszcze gips niezbyt wysechł i oprócz tych kilku kroków przed południem to nie pozwalaliśmy mu stawać tylko na rękach go nosiliśmy żeby gips dobrze wysechł... a on jak na złość non stop marudził 😮

nie wiem czy coś będzie z tego gipsu do piątku i czy on w ogóle się przyda na jakąś łuskę... bo Maciek jak nie może stawać na nim to kopie nim wszędzie, i wali w wózek jak w nim siedział...

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
tak więc u mnie kanapki zrobione i grzeje wode do termosu na kasze dla Milki.mój jeszcze w garażu siedzi 🤢 i znowu dzisiaj nic nie będzie 🥴 zmęczony jak koń po westernie wróci.a brudny jaki! już go widziałam-murzyn 😁 no ale kochana murzyna bo samochód sama robi 😉 ile to oszczędności!i czasu ile.jego jeden wieczór a u mechanika z pewnością dłużej.póki się nie rozłącze z netem to nie odejdę więc do jutra laski.psu jeść idę na dwór dać 🙂 dobranoc

hehe też mam takiego murzyna-cały nieszcześliwy jest jak sobie przy tych tłoczkach i silniczkach nie pogrzebie

• Mamusie
Rita kochana chyba nas źle zrozumiałaś....żadne dziecko poprostu nie siedzi już w łóżeczku 😉

Lecę pranie poskładac.....

Agaa wierzę że Ci ciężko ale będzie dobrze mojej koleżanki z pracy synek miał dwie nóżki takie chore jak Maciuś a teraz z niego świetny piłkarz 🙂 i całkiem zdrowy 12 letni chłopak wiadomo czasem ma jeszcze kontrolę ale wszystko jest w porządku 🙂

• Mamusie
coraz sprytniejsze te nasze dzieci echh żeby ten gips wytrzymał do piątku 🙂
Aga zapomniałam Ci napisać-kiedyś podczytałam ze 4 stronki tu na forum ale net mi słabo chodził i pisac nie mogłam ale akurat natrafiłam na zdjęcie Waszego domu -pięęęęękny gratuluje 🤪
nie wiem czy były zdjęcia ze środka-pewnie tak ,no ale pewnie już nie znajdę wśród tych tysięcy stron 😞

• Mamusie
Rita napisał(a):
coraz sprytniejsze te nasze dzieci echh żeby ten gips wytrzymał do piątku 🙂
Aga zapomniałam Ci napisać-kiedyś podczytałam ze 4 stronki tu na forum ale net mi słabo chodził i pisac nie mogłam ale akurat natrafiłam na zdjęcie Waszego domu -pięęęęękny gratuluje 🤪
nie wiem czy były zdjęcia ze środka-pewnie tak ,no ale pewnie już nie znajdę wśród tych tysięcy stron 😞

dziękujemy 🙂

ze środka było kilka

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
kabel odnaleziony!

zaczynamy od zaległych fotek domu, na pierwszy ogień schody 🙂

a potem drzwi 🙂

a następnie salon 🙂

Rita znalazłam dla Ciebie 🙂

jaaaaak pięknie 🤪 przepięknie naprawde gratuluje a te schody woow!!!!! 🙃 warto było czekać conie? 🙂

• Mamusie
Uff musielismy rozebrac choinke, bo Sarah ja w koncu rozpracowala. Ja pieklam torcik czekoladowy i postanowilam zrobic port folio i dac ogloszenie a jak bedzie opieka dla malej to poszukam pracy w cukierni. No wiec ja czarowalam torcik a tatulek mial dogladac Sary i w ostatnim momencie zabral ja spod spadajacej choinki 😮 🤢 Szpic potluczony a Sarah uradowana stala i bila brawo 😜 Teraz spi po przygodzie.

• Mamusie
Marika no jakoś musiałam wybrnąć z tej pomyłki okropnej 😉 🙂

Rita ja to pewnie bym uciekała jak bym Cię spacerze z twoimi towarzyszami spotkała. 😁

Beata to jednak nie chcesz ze mną pokurować w domu? 😉 😁 A tak poważnie to dobry pomysł z pracą w cukierni 😆
No i gratuluje Sarze dobrej zabawy choinkowej 😁 Ale Wy pewnie strachu sie najedliście troszkę 🤢

Jaśmina biega, bo oczywiście po kąpieli drzemkę sobie ucięła...Ja oglądam tele, a deska do prasowania od wczoraj rozstawiona...no wczoraj pościel wyprasowałam, ale jeszcze sterta ciuchów Małej. 🙃

• Mamusie
Dobranoc kochane mamusie i malenstwa idę spać bo bie wiadomo ile dziś uda się pospać;((
A wanila ja nie podchodzę że wyjazd mu się nie przydał ale on sam zmarnowany wrócił i stwierdził że na nic nam to było Że mocno tęskni i dobrze że już za miesiąc wraca... Tu woli być na miejscu a pracę może kiedyś zmieni na inną ma już w końcu spore doświadczenie bo za granicą pracowal w zawodzie i niemczech i włoszech i stanach i indiach i też pozwolilam mu lecieć więc ja mu pozwalam skrzydla rozwinąć a może kiedyś coś za konkretne pieniądZe się kiedyś znajdZie się 😉)) narazie to mega się cieszę że wraca 🙂))
A wanila jak mieszkanie znalazłas kogoś w zamian?
Coq ty nasz mega pomysły hehe kartka rewelka
Buziaka śle teŻ dla rycerza macieja 😉)) mały bohater
Beatka a jak sara? Już lepiej?